1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch Gevulde Tomaten

Vegetarisch gevulde tomaten recepten (110) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde tomaten (vegetarisch)

Een vegetarisch voorafje, echt een aanrader!!

INGREDIENTEN

*4 grote tomaten *50 gram paneermeel *50 gram geraspte kaas *1/2 tl oregano *peper & zout

Bereidingswijze

Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Snij de inhoud van de tomaten klein en vermeng dit met de overige ingredienten. Vul de tomaten met dit mengsel en zet daarna de kapjes er weer op. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de tomaten ongeveer 30 minuten.

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde tomaten -Vegetarisch

Heerlijk vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

8 grote tomaten, , 2 paprika's, , 250 gram champignons, , 1 ui, , 1 teentje look, , gemalen kaas, , tijm, zout, peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde tomaten (4 personen, vegetarisch)

Heerlijke gevulde tomaten

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, 1 ui, 15g wit brood, ? kopje melk, 1 ei, 100g geraspte kaas, boter, olie, peterselie, nootmuskaat, zout, peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  •  
  •  10-20 min.

vegetarisch gevulde aubergine

Ik ken niemand die dit niet lekker vindt

INGREDIENTEN

2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarisch gevulde tomaat met cashewnoten

INGREDIENTEN

8 vleestomaten, 2 paprikas, 2 rode uien, 2 blikjes tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 blikje mais, 200 gram cashewnoten, 150 gram geraspte kaas, 150 ml creme fraiche

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Paprika's - Vegetarisch

Lekker en niet moeilijk.

INGREDIENTEN

Olijfolie om te bakken, 1 rode ui, 1 courgette, 125g champignons, 1 teentje knoflook, 500g gehakte tomaten uit brik (ga voor bio), een kleine hand vers basilicum, 25g pijnboompitjes, 4 grote gele paprika's, Parmezaanse kaas van het blok

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2014
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gevulde tomaten met quinoa

INGREDIENTEN

125 g quinoa, 3 dl groentebouillon, 1 el olijfolie, 1 kleine rode ui (gepeld en gesnipperd), 50 g paddestoelen of kastanjechampignons, 1/2 tl gemalen komijn, 25g pijnboompitten (geroosterd), 6 vleestomaten, 75 g geraspte extra belegen kaas

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gevulde tomaten

Vegetarisch bijgerecht gevulde tomaten

INGREDIENTEN

Afhankelijk van de personen zelfde of dubbele hoeveelheid gewone tomaten, pesto, mozzarella, geraspte kaas, italiaanse kruiden en of verse basilicum, gedroogde tomaten op olie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde tomaten

Warm en vegetarisch voorgerecht voor 4 personen, 130 Kcal / 546 KJ p.p.

INGREDIENTEN

8 stevige tomaten, 100 gr soepgroente, 3 sneetjes volkorenbrood, 1 eetl gomasio (geroosterd sesamzaad gemengd met zeezout),

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Tomaten

INGREDIENTEN

8 tomaten, 125g rijst, 2soeplepels olijfolie, 1 gehakte ui, 2 teentjes geperste look, 2 koffielepels provenciaalse kruiden, 4 soeplepels rozijnen, 35g fijngehakte basilicum.

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gevulde tomaten .

Vegetarisch.

INGREDIENTEN

, 4 middelgrote tomaten, 1 ui, 15g wit brood, ? kopje melk, 1 ei, 100g geraspte kaas, boter, olie, peterselie, nootmuskaat, zout, peper., ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde Tomaten

Tomaten gevuld met Apetina® kaasblokjes!

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten, 50 g Apetina® kaasblokjes in water, 2 eetl. gehakte ui, 4 theel. Oregano

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2014
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

gevulde tomaten

INGREDIENTEN

4 grote, rijpe vleestomaten, 150 gram champignons, 1 kleine (rode) ui, 1 steel fijngehakte bleekselderij, 4 takjes fijngehakte selderij, 1-2 teentje(s) geperste verse knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, gemberpoeder, laurierblad poeder, zwarte peper

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Met geitenkaas gevulde tomaten.

INGREDIENTEN

Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen., , 150 gram Dorothea extra gerijpte geitenkaas, 1 teentje knoflook, 4 vleestomaten, Enkele blaadjes eikenbladsla, Ovenschaal (inhoud 1 liter), Ingevet.,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Met mozzarella gevulde tomaten.

INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 pak wilde& witte rijst (250 gram ), 12 tomaten, 2 zakjes mozzarella (a 200 gram), 1 ui, 1 schaaltje quorn fijngehakt, (175 gram), 1 zak friseesla (200 gram), 6 eetlepels sladressing bleu cheese (fles), Ovenschaal ingevet.,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde tomaten met kwark

Warm vegetarisch voorgerecht voor 8 personen

INGREDIENTEN

8 grote tomaten, 250 gr (evt. magere) kwark, zout, peper, 100 gr oude geraspte kaas (of evt. een pittige 20plus / 30plus geraspte kaas), 2 eetl dille, 2 eetl peterselie, 2 theel oregano,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde tomaten op

Gevulde tomaten op Byzantijnse wijze.Echt anders,maar oh zo lekker.( Vegetarisch voorgerecht.)

INGREDIENTEN

1 soeplepel peterselie, , 1 snuifje griessuiker, , 1/2 koffielepel gemalen kaneel, , 40 g rozijnen, , 4 soeplepels extra reine olijfolie, , 4 grote vleestomaten, , 2 grote uien, , 1 koffielepel gedroogde marjolein, , 150 g langkorrelrijst

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met gevulde tomaten

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 1 bosje radijs, ca. 125 g gorgonzola, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. crème fraîche (Melkan), ca. 50 g gemengde slablaadjes, 1 eetl. olijfolie (Mediterrane), zout,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gevulde Tomaten Met Quorn-Kruidengehakt

Heerlijk en vegetarisch!

INGREDIENTEN

1 pakje Quorn fijngehakt, 6 grote stevige tomaten, zout, versgemalen peper, 3 eetlepels koelverse groene pesto, 2 bosuitjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels droge sherry, 75 gr. veldsla,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gevulde tomaten met polenta

Vegetarisch 4 pers.

INGREDIENTEN

4 stevige grote tomaten - 50 g polenta (maisgries) - 1 dl water - eetlepel plantaardige bouillonkorrels - snufje tijm - 1 grote ui - 1 eetlepel zonnebloemolie - 50 g geraspte oude kaas - takjes peterselie, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  •  
  •  0-10 min.

Met rijst gevulde tomaten

Energie 180 kCal- Eiwit 4 g- Vet 8 g- Koolhydraten 24 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 4 grote vleestomaten, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 zakje basmatirijst, voorgekookt (250 g), 1 zakje verse munt (15 g), fijngesneden

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Tomaten Met Polenta

INGREDIENTEN

4 stevige grote tomaten - 50 g polenta (maisgries) - 1 dl water - eetlepel plantaardige bouillonkorrels - snufje tijm - 1 grote ui - 1 eetlepel zonnebloemolie - 50 g geraspte oude kaas - takjes peterselie

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gevulde tomaten met tofu,rijst,kaas,kruiden enz...

Ik ben maar weer eens gaan denken voor een lekker en apart voorgerecht.En inderdaad, het was lekker ! Heel erg lekker !

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 1 ui, 2 el verse bieslook, 3 el olie, 2 handjes geroosterde broodstukjes, 250 g tofu, 2 teentjes knoflook, 2 el room, Geraspte kaas, 2 eieren, zout en peper., Handje gekookte rijst

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

gevulde tomaten met bloemkool!!!!!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4 tomaten, 12 lente-uitjes, 40 g boter (bakboter), 1 teentje knoflook, 4 dl wijn (wit/droog), 100 g champignons, 1 doosje saffraanpoeder, 1 takje koriander, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, peper, zout,

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

gEGRILDE GEVULDE TOMATEN

Vegetarisch bij of voorgerecht voor 4 pers

INGREDIENTEN

` 4 grote vleestomaten, ` 4 eetl broodkruimels of paneermeel, ` 1 eetl italiaanse kruiden, ` 2 eetl fijn gehakte peterselie, ` 4 eetl geraspte belegen kaas, ` 1 eetl olijfolie,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pomodori ripiene al forno Italiaans gevulde tomaten

Deze lekkere gevulde tomaten (vegetarisch) aten we afgelopen weekend bij mijn prei-risotto en gebakken zalm. Ik vond het recept in een leuk Duits boek: "Bei den Brunettis zu Gast" met recepten van Roberta Pianero bij de verhalen van Donna Leon. In dit boek staan verhalen met lekkere recepten. Heerlijk genieten.

INGREDIENTEN

8 middelgrote tomaten, 5 sneetjes wit casino brood, zonder korst, 4 eetlepels goede olijfolie (extra vergine), 1 theelepel zout, 2 teentjes knoflook, gepeld en geperst, 1 losgeklopt ei, plm. 50 gram vers geraspte Parmezaanse kas

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2019
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Boursin-Tomaten

Romig en licht, gemakkelijk te maken gevuld tomaatje!

INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 1 eetlepel magere kwark, 1 ? eetlepel boursin, 1 theelepel whole grain mosterd, bieslook, paprikapoeder, peper, zout,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Tomaten Gevuld Met Amandelrijst

INGREDIENTEN

Zout en peper, 2 eetlepels olie, 1 ui, fijngesnipperd, 200 gram zilvervliesrijst, 2?-3 deciliter groentebouillon, 25 gram blanke rozijnen, geweekt, 75 gram geroosterde, geschaafde amandelen, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 1 eetlepel fijngeknipt basilicum of 2 theelepels gedroogd basilicum, 1 eetlepel fijngeknipte munt,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

gevulde tomaat voor de bbq

Lekker en gezond vegetarisch gerecht voor op de BBQ ( of in de oven)

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten, 150 gram danisch blue ( of als je daar niet van houdt mozarella of geitenkaas of wat je maar wilt); verse basilicum.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde aubergines

INGREDIENTEN

* 1 kleine courgette, * 2 tomaten, * 2 uien, * 1 rode paprika, * 2 worteltjes, * 2 tenen knoflook, * 2 aubergines, * zout, * ca. 100 ml olijfolie, * 4 eetl. doperwten (diepvries), * cayennepeper, * 1 eetl. oregano (vers of diepvries), * 2 eetl. fijngehakte peterselie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde paprika

Gevulde paprika met diverse pasta?s en sausjes (voor 6 personen of meer)

INGREDIENTEN

750 gr broccoli, 750 gr prei, 500 gr uien, 500 gr champignons, 9 grote paprika?s (verschillende kleuren), 4 (vlees)tomaten, 1 bol knoflook, diverse soorten pasta?s (ongeveer 1200 gram, ik had spaghetti, spiraalmacaroni en tortilini gevuld met kaas), 1 ? potje pesto, 100 gr bloem, ? l melk, 3 pakjes roomkaas (monchou), scheutje yoghurt, peterselie, 9 blikjes tomatenpuree, ? kg geraspte belegen kaas, zakje cashewnoten, olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, potje gedroogde tomaten in olijfolie, blikje ontvelde tomaten.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

gevulde aubergines

Vegetarisch supergerecht!

INGREDIENTEN

4 of 8 aubergines (kleine, zo plat mogelijke aubergines zijn de lekkerste!), fetakaas, tomaten, ui, knoflook, een beetje pepermunt, basilicum en peterselie, tomatenpuree, gekookt water, peper en zout

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Gevulde Groentensaus

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 kleine rode paprika, 1/4 courgette, 1 a 2 bospeentjes, 1 eetlepel (olijf) olie, 1 teentje knoflook, 1/2 eetlepel suiker, 1 theelepel provencaalse kruiden, 1 blikje gesneden gepelde tomaten op sap, zout en peper, evt. 1 eetlepel balsamico azijn, ,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde portobello

INGREDIENTEN

2 portobello chapginons, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 5 zongedroogde tomaten, 6 champignons, mespuntje chili, , 75 gr geitenkaas (bettine), 2 eetlepels paneermeel, scheut sinasappelsap, bolletje gember, zout / peper, , olijfolie

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

gevulde soep

Een simpele maar heerlijke vegearische gevulde soep

INGREDIENTEN

100 gram tofu reepjes gekruid, 1 zakje tomatenboullion, 5 aardappelkroketten, 2 tomaten, sojasaus, mosterd, curry, citroensap, chiliisaus, koriander, citroengras, nootmuskaat, komijn, kruidnagelpoeder, lavaskruid kurkuma, kerriepoeder, hot curry, kerrie djawa, paprikapoeder

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gevulde Paprika'S

INGREDIENTEN

3 rode paprika's, 3 gele paprika's, 2 groene paprika's, voor de vulling:, 2 el olie, 1 rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, ca. 175 g langkorrelrijst, 2-3 tomaten, ontveld, in stukjes, 1 blaadje laurier, 125 g amandelen, grof gehakt, 1 el fijngesneden kruiden (marjolein en tijm), 2-3 el fijngesneden peterselie, 300 g feta, verkruimeld, zout, peper,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Paprika'S

Vegetarisch voorgerecht

INGREDIENTEN

8 kleine groen paprika's (ong 100 gr), 40 GR verse kaas, 1 ei, 4 pepers (b.v. bibers) niet scherp, 30 gr verse koreander, zout,peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 600 gr tomaten, 1 laurierblad

  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

gevulde courgette

Lekker gezond en kcal.arm maaltje!

INGREDIENTEN

2 courgette, /- 6 kruimige aardappels, bosje lente-uitjes,flesje tomaten ketchup met zongedroogde tomaten(heinz),eetlepel provenciaalse kruiden,peper,zout,pakje vegetarische gehakt van"Quorn" en wat geraspte kaas. (milner)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aubergines

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, 2 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 2 worteltjes, 2 tenen knoflook, 2 aubergines, zout, ca. 100 ml olijfolie, 4 eetl. doperwten (diepvries), cayennepeper, 1 eetl. oregano (vers of diepvries), 2 eetl. fijngehakte peterselie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Venkelschuitjes

Een hele lekkere groente op een feestelijke manier bereid

INGREDIENTEN

2 venkelknollenzoutpeper1 teentje knoflook, geperst2 eetl. olijfolie, 4 eetl. fijngesneden peterselie2-3 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in kleine, blokjes1 theel. tijmblaadjes5 theel. geraspte oude boerenkaas5 eetl. gedroogd, verkruimeld witbrood

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Courgetterolletjes

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

2 mooie rechte courgettes* 6 el olijfolie* 2 vleestomaten* 2 uien* 2 teentjes knoflook* 2 zakjes verse basilicum(a 15 gr)* 2 el rode pesto*(supermarkt)* 2 el kappertjes* 3 el paneermeel* 4 el geraspte parmezaanse kaas* 1 bakje verse roomkaas a 200gr (supermarkt)*

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste vegetarisch gevulde tomaten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top