Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

65 vegetarisch gevulde champignons recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ik ken niemand die dit niet lekker vindt

INGREDIENTEN

2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijk vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

8 grote tomaten, , 2 paprika's, , 250 gram champignons, , 1 ui, , 1 teentje look, , gemalen kaas, , tijm, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en niet moeilijk.

INGREDIENTEN

Olijfolie om te bakken, 1 rode ui, 1 courgette, 125g champignons, 1 teentje knoflook, 500g gehakte tomaten uit brik (ga voor bio), een kleine hand vers basilicum, 25g pijnboompitjes, 4 grote gele paprika's, Parmezaanse kaas van het blok

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2014
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gezonde snack

INGREDIENTEN

2 deciliter melk, 100 gram bloem, 2 eieren, snufje zout, boter om in te bakken, boter ter garnering, 5 sherry tomaatjes, 5 takjes peterselie, Voor de vulling, 300 gram champignons, 1 stronk broccoli, 1 courgette1 paprika, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 150 gram cashewnoten, 25 gram boter, 200 gram geraspte kaas, 1 deciliter kookroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Lekker als tussendoortje of als bijgerecht!

INGREDIENTEN

Ingredienten beslag:, 2 dl. melk, 100 gr. bloem, 2 eieren, snufje zout, boter om in te bakken, ter garnering:, 5 sherry tomaatjes, 5 takjes peterselie, Ingredienten vulling:, 300 gr. champignons, 1 stronk broccoli, 1 courgette, 1 paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, 150 gr. cashewnoten, 25 gr. boter, 200 gr., geraspte kaas, 1 dl. kookroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Vegetarisch lunchgerecht

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 150 gram champignons, 15 gram kruidenboter, 2 pitabroodjes, halve eetlepel grove mosterd, 1 el gesnipperde peterselie, zout peper en 25 gram geraspte kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. champignons met groot hoedje,(ongeveer 15 stuks) 250 gr. mascapone, handje geraspte kaas, versgemalen zwarte peper, zout, 6 stengeltjes bieslook, takje peterselie, theelepel mosterd, teen knoflook, 1 beschuit.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 supergrote champignons, 1 takje peterselie, 1 gesnipperd uitje, 1 teentje knoflook, balsamico azijn, geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, marjolein

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Een bijgerecht voor 4 personen of een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen op de barbeque.

INGREDIENTEN

* 250 gram grote champignons, * 50 gram gorgonzola, * 1 witte boterham, * 1 eetlepel olijfolie, * 1 takje tijm, * peper, * zout, * 1 1/2 eetlepel olie om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 Champignons, 100 gr blauwe kaas, 2 el creme fraiche, peper en zout, klein beetje boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 champignons, middelgroot, ca. 350 gram; 2 bleekselderijstengels; zout, 1 dl creme fraiche, 2 eetlepels fijn geraspte oude of overjarige Goudse of Parmezaanse kaas; 1 eetlepel fijngehakte (blad)peterselie; ? eetlepel fijngesneden bieslook; witte peper uit de molen1 doosje tuinkers voor de garnering.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Per portie 85 Kcal, Vet (totaal) 6 gr, Verzadigd vet 1 gr, Cholesterol 0 mg, Eiwitten 5 gr, Koolhydraten 16 gr, Suiker (toegev.) 0, Natrium 46 mg, Voedingsvezel 3 gr.

INGREDIENTEN

12 grote champignons (ca. 500 gr), 10 gr plantenmargarine, 5 uitjes, fijngesnipperd, 1 stengel bleekselderij, kleingesneden, 1 kleine tomaat, ontveld, van zaad ontdaan en kleingesneden, 1 theel gedroogde marjolein, vers gemalen peper, 50 gr paneermeel, 1/2 dessertl zonnebloemolie, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bijgerecht - overgenomen van de Paturainverpakking !

INGREDIENTEN

12 reuzechampignons, 4 eetlepels Paturain, paneermeel, boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Lekker vegetarisch hapje.

INGREDIENTEN

Reuze champignons, roomkaas of geitenkaas, 1 ei, geraspte kaas, room.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

, * 24 grote champignons, * 6 hardgekookte eieren, fijngehakt, * 1/4 kop paneermeel, * 1/4 kop verkruimelde blauwe kaas, * 2 eetlepels gehakte lenteui met groen, * 2 eetlepels droge witte wijn, * 2 eetlepels gesmolten boter, * 1 eetlepel verse gehakte peterselie, * 1/2 theelepel knoflookzout, * eventueel paprikapoeder

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 grote champignons, 1 teentje knoflook, verse bielook, verse peterselie, 1 citroen, monchou, geraspte belegen kaas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bakje (grote) champignons, 1 ui, 1 el kruidenkaas, Olijfolie, Zout/peper, , Saus:, 100 gr roquefort, 200 ml crème fraiche, 2 el sherry, 1 el grove mosterd, Zout/peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2010
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 grote champignons, 150 g. oesterzwammen (fijngesneden), 2 grote rode uien (fijngesneden), 3 eetlepels fijngesneden bleekselderij (in kleine blokjes), 1/2 wit van prei in kleine blokjes, 1 glas droge witte port of witte wijn, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 theelepeltje karweipoeder, 1 eetlepel vers geraspte gember, 2 dl. room, versgemalen peper, zout, 2 eetlepels olijfolie, 200 g. geraspte/fijngesneden brandnetelkaas (Frico), 4 eetlepels paneermeel of witbroodkruim

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere vegetarische variant van gevulde paprika

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 1/2 ui, 150 gram champignons, 100 gram tempeh, 1 blikje tomatenpuree, 1 ei, geraspte kaas, olijfolie, zout, peper, cayennepeper, knoflook, sojasaus (Japanse).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere aardappel ook voor vegetariers.

INGREDIENTEN

* 2 grote aardappelen, * champignons, * 1 stengel prei, * 1 el verse kruiden als peterselie, tijm, bieslook, ... fijn gehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 /8 eieren, 1/4 tofu, champignons, kleine roosjes broccoli,1 sjalotje,1 grote tomaat., een stuk of 5 blaadjes basilicum, zout, peper, 1/2 theelepeltje, korianderpoeder, een snufje komijn, 1 theelepel chilipoeder, olijfolie en maizena express [klontert niet]

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2009
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 reuzenchampignons, 1 el citroensap, 100 gram zachte boter, 100 gram gehakte walnoten, hazelnoten of cashewnoten, 2 el peterselie, 1 teentje knoflook, zout, peper, 2 el gehakte bieslook, enkeleblaadjes sla, 1 citroen, 1 tomaat

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Patisson is familie van de courgette, en ook zo te gebruiken. Vanwege het ufo-model uitstekend geschikt om mooi gevuld te presenteren.

INGREDIENTEN

2 pattison van 15/20 cm doorsnee, 1 ui of kleine prei, knoflook, geroosterde pijnboompitten, champignons, zachte geitenkaas of kwark, peterselie, eventueel couscous of rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 witte kool * 400 gr. vegetarisch gehakt * 4 sjalotjes * 2 tenen knoflook * 1 eetlepel kummel * 1 dl kruidenbouillon * 50 a 100 gr. gaar gekookte rijst * 250 gr. champignons * ? liter bechamelsaus (Grand Italia) * 100 gr. geraspte parmezaanse kaas (liefst vers) * olijfolie * peper & zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Hartig gevulde paprika?s met feta en rijst.

INGREDIENTEN

5 paprika?s, 1 ui, 1 kop Lassie Notenrijst, 200 gram Feta, 150 gram champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 groene paprika's, 3 rode paprika's, 50 g boter, 1 ui, 100 g langkorrelige rijst, 450 ml groentebouillon, 1 el tomatenpuree, 100 g champignons, 75 g amandelen, 1 tl sojasaus, 2 el olie, zout, versgemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

3 DL enchillada saus of taco saus, 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.), 1 DL tuinkruidenbouillon, 250 gr. champignons, 1 ui, 50 gr. ontpitte groene olijven, 2 takjes oregano of 2 TL gedroogde oregano, 12 tortillas (koeling), 250 gr. geraspte kaas (bv leerdammer), bieslook/koiander of peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde paprika met diverse pasta?s en sausjes (voor 6 personen of meer)

INGREDIENTEN

750 gr broccoli, 750 gr prei, 500 gr uien, 500 gr champignons, 9 grote paprika?s (verschillende kleuren), 4 (vlees)tomaten, 1 bol knoflook, diverse soorten pasta?s (ongeveer 1200 gram, ik had spaghetti, spiraalmacaroni en tortilini gevuld met kaas), 1 ? potje pesto, 100 gr bloem, ? l melk, 3 pakjes roomkaas (monchou), scheutje yoghurt, peterselie, 9 blikjes tomatenpuree, ? kg geraspte belegen kaas, zakje cashewnoten, olijfolie, peper, zout, oregano, basilicum, paprikapoeder, potje gedroogde tomaten in olijfolie, blikje ontvelde tomaten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Eigenlijk een warm voorgerecht,met een beetje fantasie ook als hoofdgerecht en zelfs vegetarisch te maken.

INGREDIENTEN

-4 paprika's[verschillende kleuren],-1 ui,-1/2 bakje champignons,-1 eetlepel paprikapoeder,-1 blikje tomatenblokjes,-100 gr.gehakt,-4 eetlepels rijst,-1 teentje knoflook,-4 eetlepels verse groene kruiden naar eigen keuze/smaak;bieslook,peterselie,rozemarijn,thijm,basilicum,salie,-veel peper uit de molen,-zeezout,-Parmesaanse kaas/geraspte oude kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch recept

INGREDIENTEN

2 grote paprikas rood of groen, 1 flinke prei, 250 gr champignons, 3 sneedjes brood, 200 gr geitenkaas, 2 eetl. olijfolie, 1 teenje knoflook, zou en peper, 3 eetl geraspte goudse kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2006
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 middelgrote aubergines, zout, 175 g bulgur, 3 dl kokend water, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el pijnboompitten, ¿ tl kurkuma, 1 tl chilipoeder, 2 stengels bleekselderij, 4 lente-uien, gesnipperd, 1 wortel, geraspt, 50 g champignons, 2 el rozijnen, 3 el fijngehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Omelet gevuld met groenten

INGREDIENTEN

1 blikje gemengde groente (macedoine des legumes),? bakje champignons,1 kleine ui, 6 eieren,provencaalse kruiden,peper,zout, boter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor de pannekoeken: pannekoekmeel eieren melk olie zout. Voor de vulling: paprika prei champignons rozijnen creme fraiche kerrie.Afmaken: strooikaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere vegetarische variant van gevulde schelpen.

INGREDIENTEN

4 tacoschelpen, 1 bakje champignons (250 gram), 1 kleine ui, 1 groene peper, 1 teentje knoflook, 1 potje tuinbonen (220 gram uitlekgewicht), ? potje pesto rosso (60 gram), 75 gram danish blue kaas, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een bijna volwaardige maaltijd zonder vlees, voor 2 personen. Een portie rijst erbij en smullen maar.

INGREDIENTEN

150 gr. linzen1 (niet al te grote) knolselderij1 ui1, bakje champignons1 flinke appelzout2 eetl. olie1 eetl., mosterdpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit gerecht heeft een geweldige geur en smaak! Ziet er ook mooi uit.

INGREDIENTEN

6 reuzenchampignons, 1 snee witbrood, 25 g vers geraspte kaas (bv cheddar), 20 g gemengde ongezouten noten, wat kappertjes, (verse) peterselie, (verse) tijm, 1 geperst teentje knoflook, scheut groentebouillon,(niet te sterk), peper, zout., ( evt. fijn gesneden olijven), ( evt. scheutje sherry), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Pannekoeken: pannekoekmeel, eieren, melk, olie, zout. vulling: paprika, prei, champignons, rozijnen, creme fraiche, kerrie. afmaken: strooikaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 grote, rijpe vleestomaten, 150 gram champignons, 1 kleine (rode) ui, 1 steel fijngehakte bleekselderij, 4 takjes fijngehakte selderij, 1-2 teentje(s) geperste verse knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, gemberpoeder, laurierblad poeder, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 g (zilvervlies)rijst, zout, peper, 4 el (zonnebloem)olie, 300 g groene kool, fijngesneden, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 tomaten, 1 el rode of groene pesto, 2 portobello?s of 4-6 grote champignons, schoongeveegd, 2 el fijngesneden peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht,bijgerecht,borrelhapje kan ook als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 ui,middelfijn gesneden, 6-8 stevige tomatne, peper en zout, 1 el olijfolie, 200 gr verse gorgonzola,in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg,ontdooid, 4 eieren, 2 1/2 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top