Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegetarisch carpaccio recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 kleine Courgettes, in dunne plakjes, sap van 1/2 Citroen, 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie, 3 eetl. Pesto van gedroogde tomaat, 1 bosje Radijs, in dunne plakjes, 1 bosje Waterkers of Veldsla, Zout en Peper, , Pesto van gedroogde tomaat, , 4 eetl. gedroogde Tomaat, 50 gr. Parmezaanse kaas, 3 eetl. Pijnboompitjes, geroosterd, 75 gr. Basilicumblaadjes, Extra Vierge Olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2009
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit voorgerecht c.q. salade heb ik gemaakt voor mijn leesclubvriendinnen. Eén van hen eet vegetarisch en wij doen daar allemaal graag aan mee. Dit gerecht viel wel bijzonder in de smaak. De combinatie van de dunne plakjes bietjes met de combinatie van de romige en harde geitenkaas,  rucola en walnoten is bijzonder lekkere combinatie. Echt een aanrader.

INGREDIENTEN

350 gram bietjes voorgekookt en geschild, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 theelepel honing, zout en versgemalen peper naar smaak, 50 gram geroosterde walnoten (gehakt), 3 eetlepels gehakte peterselie, 60 gram zachte geitenkaas (Bettine blanc), 60 gram belegen harde geitenkaas (geraspt), 100 gram rucola

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Simpel voorgerecht

INGREDIENTEN

Notenolie, dragon-azijn, gembersiroop, 1 potje roze pepertjes, 1 zakje gemengde sla, camembert, 2 handperen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarische carpaccio

INGREDIENTEN

200 gr. studentenhaver1 bosje Italiaanse, verse kruiden bv, oregano, basilicum etc.2 teentjes knoflook4 eetl. balsamico, azijn8 eetl. olijfolie2 kleine koolrabi'szout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Nog even geduld tot de asperges er zijn voor dit mooie,lichte en lekkere voorgerecht.Het kan natuurlijk ook met groene asperges.Ook lekker als lichte lunch of tussengerecht.

INGREDIENTEN

* 16 witte asperges,geschild, * 8 bospenen,goed gewassen,eventueel geschild het groen verwijderd tot op 1 cm, * 2 eetl pijnboompitjes, * 2 eetl Philadelphia naturel, * 4 eetl groentenbouillon, * 2 eetl vers citroensap, * zout, * versgemalen zwarte peper, * wat kleine blaadjes verse munt.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 teen knoflook, 500 g grote champignons, 1 citroen, enkele kers/cherrytomaatjes voor de garnering, ca. 50 g gemengde slablaadjes, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 kleine of 4 grote artisjok harten gaar, 4 gekooktebietjes,pesto,gemengde salade, peccerino kaas pijnboompitjes balsanmicoazijn, olijfolie, honing, peper, zout.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 teen knoflook.> olijfolie.> 2 eetlepels peterselie fijngeknipt.> sap van 1/2 citroen.> zout en peper.> 150 gram flinke kastanjechampignons, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote courgettes, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 4 eetlepels Balsamico azijn, 1 eetlepel honing, 1 handje gepelde pistachenootjes, versgemalen zwarte peper, grof zeezout, 2 stevige, ontvelde tomaten, 50 g. geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel basilicum (fijngesneden)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!!

INGREDIENTEN

4 portobello`s - 2 el balsamicoazijn - 3 el Japanse sojasaus - 5 el olijfolie extra vierge (liefst met truffelaroma) - 1 el tijmblaadjes - versgemalen zwarte peper - 1 venkelknol - 1 el citroensap - 5 el olijfolie extra vierge - 50 gr rucola + wat extra voor garnering - 2 el pijnboompitten - 50 gr verse Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kleine courgettes, 1 citroen, schoongeboend, 4 el olijfolie extra vierge, 4 el verse munt, fijngehakt, 150 g verse geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 grote aubergines in lange dunne plakken 1 eetl. gedroogde tomaat., voor de pesto:, 50 gr. pijnboompitten, 1 teentje knoflook 1 bosje basilicum 2 eetl. parmezaanse kaas 50 ml olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze soep van pastinaak en knolselderij is een heerlijk vegetarisch voorgerecht en krijgt door de toevoeging van truffelolie en truffelcarpaccio een extra rijke smaak en een feestelijk accent.

INGREDIENTEN

- Bak & Braad Olijfolie (Oil & Vinegar), - 1 witte ui, grof gesneden, - 1 pastinaak, grof gesneden, - ½ knolselderij, grof gesneden, - 1 laurierblaadje, - 700 ml bouillon, - 2 el Chardonnay Wine Vinegar (witte wijnazijn Oil & Vinegar), - 75 ml room, - Olijfolie met Zwarte Truffel (Oil & Vinegar), - Truffle Carpaccio (Oil & Vinegar)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kleine broccoli, 1 kleine bloemkool, 1 rode ui, 4 sinaasappels, 6 el zonnebloemolie, 1 tl kerrie, 20 g alfalfa, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top