Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

12 vegetarisch carpaccio recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 kleine Courgettes, in dunne plakjes, sap van 1/2 Citroen, 2 eetl. Extra Vierge Olijfolie, 3 eetl. Pesto van gedroogde tomaat, 1 bosje Radijs, in dunne plakjes, 1 bosje Waterkers of Veldsla, Zout en Peper, , Pesto van gedroogde tomaat, , 4 eetl. gedroogde Tomaat, 50 gr. Parmezaanse kaas, 3 eetl. Pijnboompitjes, geroosterd, 75 gr. Basilicumblaadjes, Extra Vierge Olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2009
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Simpel voorgerecht

INGREDIENTEN

Notenolie, dragon-azijn, gembersiroop, 1 potje roze pepertjes, 1 zakje gemengde sla, camembert, 2 handperen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 teen knoflook, 500 g grote champignons, 1 citroen, enkele kers/cherrytomaatjes voor de garnering, ca. 50 g gemengde slablaadjes, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Nog even geduld tot de asperges er zijn voor dit mooie,lichte en lekkere voorgerecht.Het kan natuurlijk ook met groene asperges.Ook lekker als lichte lunch of tussengerecht.

INGREDIENTEN

* 16 witte asperges,geschild, * 8 bospenen,goed gewassen,eventueel geschild het groen verwijderd tot op 1 cm, * 2 eetl pijnboompitjes, * 2 eetl Philadelphia naturel, * 4 eetl groentenbouillon, * 2 eetl vers citroensap, * zout, * versgemalen zwarte peper, * wat kleine blaadjes verse munt.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2010
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 kleine of 4 grote artisjok harten gaar, 4 gekooktebietjes,pesto,gemengde salade, peccerino kaas pijnboompitjes balsanmicoazijn, olijfolie, honing, peper, zout.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Vegetarische carpaccio

INGREDIENTEN

200 gr. studentenhaver1 bosje Italiaanse, verse kruiden bv, oregano, basilicum etc.2 teentjes knoflook4 eetl. balsamico, azijn8 eetl. olijfolie2 kleine koolrabi'szout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 teen knoflook.> olijfolie.> 2 eetlepels peterselie fijngeknipt.> sap van 1/2 citroen.> zout en peper.> 150 gram flinke kastanjechampignons, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote courgettes, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 4 eetlepels Balsamico azijn, 1 eetlepel honing, 1 handje gepelde pistachenootjes, versgemalen zwarte peper, grof zeezout, 2 stevige, ontvelde tomaten, 50 g. geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel basilicum (fijngesneden)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!!

INGREDIENTEN

4 portobello`s - 2 el balsamicoazijn - 3 el Japanse sojasaus - 5 el olijfolie extra vierge (liefst met truffelaroma) - 1 el tijmblaadjes - versgemalen zwarte peper - 1 venkelknol - 1 el citroensap - 5 el olijfolie extra vierge - 50 gr rucola + wat extra voor garnering - 2 el pijnboompitten - 50 gr verse Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kleine courgettes, 1 citroen, schoongeboend, 4 el olijfolie extra vierge, 4 el verse munt, fijngehakt, 150 g verse geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 grote aubergines in lange dunne plakken 1 eetl. gedroogde tomaat., voor de pesto:, 50 gr. pijnboompitten, 1 teentje knoflook 1 bosje basilicum 2 eetl. parmezaanse kaas 50 ml olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kleine broccoli, 1 kleine bloemkool, 1 rode ui, 4 sinaasappels, 6 el zonnebloemolie, 1 tl kerrie, 20 g alfalfa, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top