Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Snelle vegetarische ovenschotel. Maak de schotel van tevoren klaar en bak hem vlak voor het serveren in    een voorverwarmde oven nog ca. 20 min. op 200 °C. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Tumbet (ook wel tombet genoemd) is een superlekker vegetarisch gerecht, afkomstig van het Spaanse Mallorca. In de verte doet het denken aan de andere bekende ovenschotels uit de Mediterrané, zoals mousakka en lasagne, al ligt deze Spaanse variant minder zwaar op de maag. Het bestaat uit laagjes gegrilde groenten en gebakken aardappel, overgoten met een kruidige tomatensaus.  In tegenstelling tot andere klassiekers uit de Spaanse keuken, is tumbet (nog) lang niet zo bekend. Zonde, want het is een ò zo lekker gerecht!    …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

3 overheerlijke vegetarische dipsausjes uit Griekenlanddie de dag ervoor gemaakt kunnen worden .  Deze drie purees zijn heel fijn als hapje. Je kan ze ook gebruiken als een heerlijke dip bij een lekker stukje brood of getoaste pitabroodjes. Neem een plat rond brood, snijd het in vierkante blokjes en daarna nog eens overlangs door. Verhit een pan met olijfolie, peper en zout en bak de stukjes brood kort, tot ze een krokante binnenkant krijgen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Als je een vitaminestoot wilt of gewoon zin hebt in heerlijke soep, dan moet je deze soep eens proeven.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Deze vegetarische spinazie pasta is echt ontzettend lekker en gezond, makkelijk om te maken en bovendien vegetarisch. Een paar keer per week vlees laten staan is helemaal niet erg. Je houdt geld over om op de dagen dat je wel vlees op tafel zet, te kiezen voor biologisch en traceerbaar vlees. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Ik ben pas met de Weight Watchers begonnen en probeer toch lekker te koken en te eten en het zo te doen dat mijn man nog net zo lekker eet als voordat ik ging lijnen. Ik pas dus alles aan, neem minder vlees en kies voor minder vette producten. Dit gerecht is 11 punten, dit ter informatie voor WW insiders....;-). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top