Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

De combinatie van het zoete van de paprika met het zoute van de ham en halloumi maakt dit een heel verrassende hartige taart. Eet hem als lichte maaltijd met een kop soep, of als lunchgerecht. Mochten er al restjes overblijven, dan zijn die koud, de dag erna, ook super lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik was wat aan het surfen op internet toen ik een recept van Surinaamse nasi tegenkwam bij lekkerensimpel.nl. Dit recept was met kip, maar ik wilde een vegetarische versie, dus er een beetje mijn eigen versie van gemaakt. De nasi op de foto is bruin vanwege de 2 soorten ketjap die erdoor zijn gegaan. De smaak was heerlijk. Dit was een heerlijke nasi bij mijn http://www.smulweb.nl/recepten/1455825/Echte-indonesische-rendang-rundvlees-van-ciska-ook-uit-de-slowcooker.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Een vegetarische erwtensoep kan ook erg lekker zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Goed gekeurd door een vriend van mij die toevallig Indier is en het recept  half bedacht door mij. Geinspireerd door de link van South indian style vegetable curry …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Doe eens iets heel anders met die vertrouwde piepers: maak er een taart van! Met een vulling van gehakte noten en een frisse salade van komkommer en radijs een heerlijk vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Je herkent het vast wel.. Eten gehaald bij je Chinees en dat was uiteraard veeel te veel. Dat hebben wij ook regelmatig, ooit verwarmen we het de 2e dag en vaker belandt het in de Kliko. En das natuurlijk eigenlijk best wel zonde toch? Van de week door tijdgebrek een bak mihoen gehaald met tjap tjoy. En jawel... same old story.. De dag erna hebben we de mihoen verwerkt in een eiergerecht, een soort van foe yong hai. En dat smaakte zo goed dat ik besloot het hier neer te zetten, misschien heb je er iets aan..   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Wilde spinazie heeft een wat intensievere smaak dan gewone spinazie. Ook het blad is wat groter en grover. Wij vinden wilde spinazie vooral lekker in een stamppot of in een ovenschotel. Dit is een ovenschotel zonder vlees, gemaakt voor ons vegetarische nichtje die bij ons op visite was. Wil je graag een stukje vlees, dan is een balletje gehakt of een tartaartje hier lekker bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke vegetarische soep  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Op surf vakantie had ik geen inspiratie om te koken en dankzij een spanjaard heeft hij mij aan deze waanzinnige hoofdgerecht geinspireerd. Muchas gracias! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top