Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.787 varkensvlees recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, , voor de marinade:, , 1 citroen, 6 eetl. ketjap manis, 2 tenen knoflook, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. ketoembar (korianderpoeder), snufje zout, 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittig wokgerecht met varkensvleesreepjes en groenten. Heerlijk met rijst.

INGREDIENTEN

400 gram hamlappen, 1 rode paprika, 1 prei, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels Chinese sojasaus, 1 eetlepel fijngesneden gekonfijte gember, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels zoete chilisaus, ( eventueel nog 1 theelepel sambal), 2 eetlepels zonnebloemolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker uit de wok, recept van mama meeuwtje

INGREDIENTEN

4 ons varkensvlees (hamlapjes), 7 rode sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 3 schijfjes gemberwortel, 3 spaanse pepers, olie, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketjap asin.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig varkensvlees met papayabladeren.

INGREDIENTEN

350 gr. varkensvlees, 450 gr. papayablad, te vervangen door andijvie, zout, 10 sjalotten, 5 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 5 cm, 2 stengels sereh, 7 rawits, 1 tl trassi, 2 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Goed voor hart en bloedvaten

INGREDIENTEN

400 gram mager varkensvlees, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 groene pepers, 2 rode paprika's, 3 eetlepels maisolie, 1 takje lavas, 3 dl. bouillon, 35 gr. tomatenpuree, versgemalen zwarte peper, 2 eetl. ketjap manis, azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , 300-400 g mager varkensvlees, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 groene pepers, 2 rode paprika's, 3 eetl. olie (mais- of zonnebloem), 1 takje lavas (maggiplant), 3 dl water of bouillon, 1/2 blikje tomatenpuree (a 70 g), peper, 1-2 eetl. ketjap manis, paar druppels azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300-400 g mager varkensvlees, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 groene pepers, 2 rode paprika?s, 3 eetlepels olie (mais- of zonnebloem), 1 takje lavas (maggiplant), 3 dl water of bouillon, 35 g tomatenpuree, peper, 1-2 eetlepels kketjap manis, paar druppels azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram varkensvlees,blokjes, teentje knoflook, uit de pers, 1 1/2 theelepel sambal, 1/2 zakje nassikruiden, 250gram uien, 1/2 bakje champignons, 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels azijn, 3 eetlpels tomatenpuree, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met donker bier

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, 1 blikje tomatenpuree, 2 laurierblaadjes, 1 eetlepel gehakte tijm, 1 flesje donker bier, 1 winterwortel, 1 prei, 1 eetlepel gemberstukjes op siroop, wat peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Receptje wat ik een keer gevonden had in een winkelwagentje met achterop een boodschappenlijstje waar ook de ingredienten van dit recept op stonden.

INGREDIENTEN

250 g bacon in plakken, 100 g oesters uit de schelp, 8 ontpitte, gewelde pruimen, 4 sneden witbrood, 30 g ongezouten boter, 1/2 tl Worcestershiresaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Met Kokos en Zoetzure Saus

INGREDIENTEN

̊ 1 rode paprika, ̊ 1 dl azijn, ̊ 6 el suiker, ̊ ? tl cayennepeper, ̊ 2 schijven ananas, uit blik, ̊ 400 g varkensfricandeau, ̊ 6 el bloem, ̊ zout, ̊ 2 eieren, ̊ 1 zakje geraspte kokos, ̊ 5 el zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g ribbetjes, 50 g gesneden gezouten spek, bakboter, 1 ui, 50 g rozijnen, bloem, 1/2 flesje donker bier, niet gezoet, van hoge gisting, 1/2 koffielepel balsamico azijn, 1/2 eetlepel donkere kandijsuiker, 1/2 geplet lookteentje, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, barbecuekruiden, eventueel instant bruine roux(bindmiddel).

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Varkensreepjes met prei en champignons

INGREDIENTEN

500gr magere varkenslapjes*peper*1 el bloem*3 kleine preien(of wat je maar hebt)*300gr champignons*2 el olie*1 teentje knoflook* 2 dl warme vleebouillon*2 el sojasaus*zout*1 tl kerrie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van mijn Zweedse vriendin Brigitta

INGREDIENTEN

150 gr.gedroogde pruimen, 1 eetl.suiker, 750 gr.varkensfilet, 100 gr.boter, 1 glas cognac, 2 theel.gemberpoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

HET LEKKERSTE HAPJE VAN HET JAAR!!!!

INGREDIENTEN

500 gr. hamlappen, 75 gr. kruiden paneermeel., 1 ei., bloem., gedroogde basilicum., knoflook poeder., vleesmix ( drogheria alimetari )

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

In knoflooksaus

INGREDIENTEN

300 gr. varkensfricandeau aan een stuk. 3 knoflooktenen 1 lente-ui of stukje prei.1 plakje verse gember 1 eetlepel kippenbouillon sojasaus sambal oelek sesamolie zout snufje vetsin[naar keuze]

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensvlees met chinesekool in wok

INGREDIENTEN

Rijst,cinese 300 gram, champignons,chinese gedroogde 25 gram, varkensfile 600 gram, peper en zout naar smaak, gember,vers 10 gram, chinese kool 1 stuks, worteltjes 250 gram, olie,olijf 2 eetlepels, sesamolie 1 eetlepel, sojasaus 4 eetlepels, rijstenwijn 3 eetlepels, suiker 1 eetlepel, chilisaus 1 eetlepel, bouillon 1dl, bieslook vers 1 bosje, maiszetmeel 4 eetlepels, lente- uitjes 1 bosje, knoflook, vers 1 teentje,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensvlees in tomatensaus op Chinese kool al vast een Lenterecept

INGREDIENTEN

650 g varkenspoulet, 60 g boter 5 eetlepels bloem, 2 grote ui in halve ringen gesneden, 6 deciliter gezeefde tomaten, 350 g tauge, 1 groene paprika in reepjes gesneden 24 blaadjes chinese kool, snufje zout, snufje peper uit de molen, 1 bosje basilicum in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Haal de Romertopf weer eens uit de kast om dit heerlijk slanke gerecht te maken.

INGREDIENTEN

600 gram varkensfilet aan een stuk halve rode paprika 1 ui 4 tenen knoflook 4 worteltjes 1 dunne prei 4 stengels bleekselderij 50 ml gevogeltefond 50 gram dunne plakjes salami 1 blik tomatenblokjes 1 el olijfolie 1 el Italiaanse kruidenmix van Verstegen peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een recept uit het boek "Keuken" van Nigella Lawson. Terwijl ik dit recept maakte was het guur weer en ik kreeg echt zin om dit te maken. Ik kwam tegen sluitingstijd bij de slager, de filetlappen waren op, ik heb toen schouderkarbonades genomen, hoewel ik de smaak van "been" apprecieer heb ik de tweede keer (want dit is een "blijvertje") gemaakt met uitgebeende schouderkarbonades. Toch vonden wij de eerste optie de beste. Ik zet dit recept op Smulweb precies zoals in het boek beschreven staat. De verhoudingen van dit recept klopten precies. Ik heb een fles appelsap bij AH gekocht van puur en vers appelsap (Flevo sap). Maar uiteraard is de keuze aan een ieder die misschien dit recept een keer willen maken. Tussen haakjes vermeld ik wat ik gebruikt heb. De 1e keer heb ik dit met Bramley appels gemaakt (soort moesappel) die ik had meegenomen uit Engeland. De 2e keer met Granny Smith en de 3e keer gemaakt met Goudreinet.

INGREDIENTEN

3 el (45 ml) olie., 3 uien, gepeld, gehalveerd en in halvemaantjes gesneden., 250 gram mager gerookt ontbijtspek (ik heb 300 gram gebruikt), 50 gram bloem., ½ theelepel kaneel., ¼ gemalen kruidnagel., De zaadjes van 4 kardemompeulen, fijngestampt, of ¼ theelepel kardemompoeder. (poeder gebruikt), Peper en zout naar smaak., 6 uitgebeende lendenkarbonades of varkens- filetlappen. 175-225 gram elk (mooie schouderkarbonades), 4 appels Granny Smith, 7,5 dl appelsap, uit een fles.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Engels
  •  > 120 min.

Varkensvlees met banaan en amandelen

INGREDIENTEN

1 grote ui, 4 varkensfiletlapjes, 4 eetl. geschaafde amandelen, peper, zout, 4 eetl. boter, 2 bananen, 2 theel. kerriepoeder, 4 eetl. sherry, 4 eetl. sojasaus, 4 eetl. mangochutney

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr varkensvlees, 2 cm gemberwortel, 4 el suiker, 2 el sherry, 4 el sojasaus, 3 el zonnebloemolie, 3 sjalotjes, 1 kleine rode peper, 1 blik bamboespruiten, 4 el azijn, 2 th.l aardappelmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk, pittig Thais gerecht

INGREDIENTEN

500 gr mager varkensvlees (filet of hamlappen), 3 eetl. vissaus, zout, peper, 300 gr. spercibonen, 1 grote winterpeen, blikje bamboescheuten, 2,5 dl cocosmelk, 1 eetl. witte basterdsuiker, 1 zakje verse koriander, 3 tenen knoflook, 2-3 eetl. green curry pasta (afhankelijk van hoe pittig je het wil), 4 eetl. arachide olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Originele naam "Oriental Honeyed Pork" Voor slowcooker met inhoud 3,5 liter (een grotere is geen probleem). Dit is werkelijk een heerlijk recept. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braadpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden voor ongeveer 3-4 uur (hangt van je oven af) dus kijk/proef tussendoor. OF je kunt het ook in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker). Ik heb de 1e keer het originele recept gevolgd (wat varkenshaas betreft) maar tegenwoordig maak ik het met varkenslappen, ik vind het eigenlijk zonde om de dure varkenshaas te stoven. De rest van het recept heb totaal veranderd naar mijn eigen smaak, er stonden ingrediënten in die in Nederland niet of nauwelijks te koop zijn dus alleen de naam is overgebleven dus is het mijn eigen recept geworden.

INGREDIENTEN

550 gr varkenshaas of varkenslappen, 3 el maïzena., 4 el zonnebloemolie, 1 grote ui, 2 tenen knoflook., 1 groene paprika., 1 groot blik ananas (± 400 gram)., 1 bakje champignons., 4 rijpe tomaten., , Voor de saus, ± 400 ml kippenbouillon, 4 flinke el honing, 2 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 4 el maïzena, Ananassap (uit het blik)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Engels
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk recept uit Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

2 tl zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 el rozemarijn, gehakt, 1 el tijm, gehakt, 1 el salie, gehakt, 3 grote teentjes knoflook, geperst, 1 el zeezoutvlokken, 3 el olijfolie, 2,5 kg buikspek aan een stuk, 2 grote uien, in ringen, 1 el bloem, 150 ml droge cider, 150 ml krachtige kippenbouillon,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2015
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hier een hartige variatie op dat "alom aanwezige" zoete cupcakes!

INGREDIENTEN

voor gehakt mengsel, 500 g rundergehakt of half om half als je ook varkensvlees eten (met varkensvlees erin, word het smeuïger), 1 kleine ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 4 e krulpeterselie, fijn, 1 t Worcestersaus, 1 volle t mosterd, 1 t zout, 1/4 t vers gemaalde zwarte peper, 1 ei, , spekreepjes, voor bovenop, plukje peterselie voor garnering

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Reepjes varkensvlees met een pittig krokant korstje.

INGREDIENTEN

* 2 varkenslapjes (of ander varkensvlees dat je in reepjes kan snijden), * paneermeel, * 1 a 2 eiwitten, * kruiden: peper, zout, paprika, cayenne peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  •  
  •  10-20 min.

Een erg lekker roerbak gerecht!

INGREDIENTEN

400 g varkensfricandeau, shoarmakruiden, 500 g chinese kool of groene kool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 g ontbijtspek in blokjes, 3 eetlepels chilisaus, eventueel maizena, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudige goulash voor iedere gelegenheid

INGREDIENTEN

750 gram varkensvlees in blokjes, 3 blikjes tomatenpuree, zout, peper, paprika, 500 gram champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerd varkensvlees uit de oven.

INGREDIENTEN

Een stuk varkensvlees van 500 gram.4 tenen knoflook.1 1/2 dl ketjap manis.1 tl 5-spice poeder.1 tl vers geraspte gember.3 tl bruine suiker2 el zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Calorie-arm. Een gerecht dat volkomen zonder vet wordt gemaakt en ook nog voortreffelijk smaakt.

INGREDIENTEN

** 500 gr. varkensvlees ** 2 tenen knoflook ** 1,5 theel. chinese kruiden (5-kruidenpoeder) ** 1,5 theel. zout ** 6 eetl. sherry ** 6 eetl. sojasaus ** 1 grote ui ** 1/2 blikje bamboespruiten ** 1 blik papaja ** 3 bolletjes stemgember ** 100 gr. champignons (vers) ** 100 gr. tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten * 2el maizena * 500 gram varkensvlees * 100 gram champignons * 1 groene paprika * 1 blikje ananas * 6 el olijfolie * peper en zout * rijst * --- saus: 1 dl sojasaus * 2 dl kippenbouilon en 2 el honing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

WW-recept voor 4 personen; 330 Kcal / 1386 KJ p.p.

INGREDIENTEN

600 gr mager varkensvlees in blokjes van ca. 4 cm gesneden, 240 gr gesneden uien, 1 eetl paprikapoeder, 3 eetl tomatenpuree, 1 dl water, naar wens, 480 gr zuurkool, zo nodig gespoeld en uitgelekt, 1/2 theel zout, cayennepeper, naar wens, 1,5 dl magere yoghurt, 1 theel maizena, takje peterselie voor het garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk frans vleesgerecht dat eenvoudig is klaar te maken.

INGREDIENTEN

500 gr Varkensvlees, 100 gr shii-take paddestoelen, 150 gr Cantharellen, 150 gr Champignons, 2 Sjalotten, 2 Tenen Knoflook, 1 bosje Peterselie, Zout en Peper, 250 ml Kalfsfond, 2 el Creme Fraiche., olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top