111 varkensrollade uit de oven recepten

Pikante varkensrollade uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade ca. 1 kg (ongekruid), zout, peper, mosterd, 1 teentje knoflook, 1/2 el boter, 2 uien, paar takjes bladselderij, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekruide varkensrollade uit de oven

INGREDIENTEN

- Varkensrollade 1.5 kg (of ong 300 gr p.p), - Bakpapier, - Gedroogde tijm, - Gedroogde rozamarijn, - Braad boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 750 g Varkensfiletrollade (gekruid), ? 2 dl kookroom, ? 3 stengels bleekselderij (in stukken gesneden), ? 1 teentje knoflook (grof gesneden), ? 1 eetlepel groene kruiden (bijv. peterselie), ? 1 bosuitje (in ringen gesneden), ? 1 eetlepel olijfolie, ? snufje zout, ? snufje peper, ? peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk en makkelijk recept voor rollade uit de oven. Feestrecept!

INGREDIENTEN

750 g varkensrollade * 100 g boter of vloeibaar bakproduct * 2 rode uien, in smalle partjes * 1 winterwortel, in blokjes * 1 eetl. rozemarijn * 2 eetl. balsamicoazijn * 500 ml druivensap * 200 g gedroogde pruimen zonder pit * 2 kaneelstokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk en makkelijk recept voor rollade uit de oven. Feestrecept!

INGREDIENTEN

750 g varkensrollade * 100 g boter of vloeibaar bakproduct * 2 rode uien, in smalle partjes * 1 winterwortel, in blokjes * 1 eetl. rozemarijn * 2 eetl. balsamicoazijn * 500 ml druivensap * 200 g gedroogde pruimen zonder pit * 2 kaneelstokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dr. Atkins' Dieet Revolutie

Voor 6 porties, koolhydraten: bijna nihil

INGREDIENTEN

Een varkensrollade van ongeveer 4 pond, 1 teentje knoflook, uitgeperst, zout en peper naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 1 kilo doorregen varkensrollade, - 2 eetlepels mosterd, - 200 gram bakboter, - 1 ui, - 75 gram rozijnen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkensrollade in de romertopf.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade van ca 1 kilo, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 wortel, enkele blaadjes bladselderij, 1/2 eetlepel boter, 1 dl water, zout, peper, mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vul je eigen rollade

INGREDIENTEN

Varkensrollade (* zie hieronder), 50 tot 100 gram (gepelde) ongezouten pistachenoten (of zoveel meer als je lekker vindt of nodig lijkt), spaans pepertje, olijfolie, citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 varkensrollade van 2 kg, 2 knoflookteentjes, geperst, 1/4 tl peper, 1/2 tl zout, 4 el sojasaus, 3 el vloeibare honing, 4 el ketchup,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  
  •  > 120 min.

Met gedroogde pruimen en abrikozen

INGREDIENTEN

150 gr gedroogde pruimen, 150 gr gedroogde abrikozen, 1 varkensrollade van ca. 750 gr, 60 gr boter, 50 gr bruine basterdsuiker, 4 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk om de geuren van dit vlees in je huis te ruiken

INGREDIENTEN

175 gram bakboter, 1 fijngehakte prei, 100 gram fijngehakte champignons, 1 teentje knoflook, ? tl. gedroogde tijm, peper, zout, 3 el. gehakte peterselie, 5 el. witte broodkruimels, 1 kilo varkensrollade (om zelf rollade te maken), 2 dl. vleesbouillon, 4 el. creme fraiche, 1 el. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels, 4 teentjes knoflook, 6 takjes tijm, 1 varkensrollade (ca. 750 g), 3 el rode wijn, 1/2 pot fleesfond, 1 blikje artisjokbodems, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - 1 takje thijm - 40 gram boter - 1 blaadje laurier - 3 sjalotjes, - 2 takjes peterselie -1/4 liter droge witte wijn - zout en peper -1 teentje knoflook -bloem, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*500 gram biologische aardappels, *4 teentjes knoflook, *6 takjes tijm, *1 varkensrollade, *3 eetlepels rode wijn, *160 milliliter vleesfond, *zout en peper, *185 gram artisjokbodems, *1 braadzak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g biologische aardappels, ? 4 teentjes knoflook, ? 6 takjes tijm, ? 1 varkensrollade (ca. 750 g), ? 3 eetlepels rode wijn, ? 1/2 pot vleesfond (` 380 ml), ? zout en peper, ? 1 blikje artisjokbodems (185 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassiek kerstgerecht

INGREDIENTEN

100 gram kumquats, 2 el. honing, 2 el. bruine basterdsuiker, 2 el. mosterd, 1 magere varkensrollade van de schouder van 1? kg., voor de saus: 45 gtam boter of margarine, 1 el. honing, 2 el. balsamico-azijn, 4 el. droge witte wijn, 3-4 dl. gevogeltefond, zout, peper, voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Serveer dit vlees voor 1 a 2 dagen warm of koud in plakken gesneden met patates frites en een groene salade, bijvoorbeeld van kropsla en verse kruiden

INGREDIENTEN

- 1 licht gekruide varkensrollade van, 1500-2000 gr., - 3 eetlepels gedroogde tijmblaadjes, - 5 eetlepels slaolie, - 100 gr. margarine of boter, - 2 takjes dragon, - 2 takjes citroenmelisse, - 2 eetlepels uisnippers, - peper, - zout, - 1 1/2 deciliter rode wijn, - 4 kleine gepelde tomaten, - 2 mespuntjes oreganoblaadjes, - worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 varkensrollade van ca, 1 kilo, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei, 3 in plakjes gesneden worteltjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, peper en zout, 1 1/2 dl bouillon, 1 1/2 dl bier (pils) 2 theelepels maizena, 1 dl koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


INGREDIENTEN

? 750 g Doorregen varkensrollade, ? 3 eetlepels currypasta (milde), ? 3 eetlepels olie, ? 3 eetlepels pinda's (ongezouten), ? 2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), ? snufje zout, ? snufje peper, ? Voor het stoombraden:* 10 cm prei * 1 winterwortel grof gehakt* ? theel. komijn* ? theel. korianderzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram boter, 150 g kumquats -, 2 el honing -, 2 el bruine basterdsuiker -, 2 el mosterd -, 1 magere varkensrollade van de schouder van ca. 1 ? kg, , Voor de saus:, 45 g koude boter of margarine -, 1 el honing -, 2 el balsamico-azijn -, 4 el droge witte wijn -, 3-4 dl gevogeltefond (pot) -, zout - peper, , Voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes (extra bij 100 - 150 g die we al voor het gerecht gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

* 1250 gr. Haasfilet-rollade., * zout/peper., * 300 gr. champignons., * 250 gr. boter., * paar plakjes vetspek., * peterselie., * 1 tl. maizena., * 2 el. zure room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere rollade gevuld met geurige verse kruiden en gekruid gehakt.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg varkensschouder aan een stuk,ontbeend en zwoerd verwijderd., , voor de marinade:, 2 1/2 el droge witte wijn., 1 takje rozemarijn., 2 laurierblaadjes., 3 takjes oregano., 2 blaadjes salie., 2 teentjes knoflook geplet., 4 jeneverbessen geplet., , , voor de vulling:, 200 g half om half gehakt., 1 teentje knoflook,geperst., 1 tl gedroogde italiaanse kruiden., 3 sneetjes oudwitbrood,ontkorst,verkruimeld., 1 ei., zout en peper., 3 el olijfolie., 4 dl vleesfond ( 1 pot )

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  •  
  •  30-60 min.

Een prima ovenschotel,makkelijk en lekker, die goed is voor 6 a 8 hongerigen !

INGREDIENTEN

-1 kg varkensrollade, -zout en peper, -100 g boter, -1 potje tomatensaus, -2 el zure room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Komt van de site De Hollandse Pot

INGREDIENTEN

2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel Zaanse mosterd, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 varkensfiletrollade (circa 700 gram), 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 150 gram gewelde abrikozen, 1 deciliter appelcider, ? liter slagroom, zout, peper,aluminiumfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 blikje mango, 1 rode paprika, 1 rode peper, 2 bosuitjes, 1 limoen, 3 th. sambal badjak, 2 eetl. koriander, zout, 3 eetl. olijfolie, 2 eetl. honing, 1 varkensfilet-rollade van 750 gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met tomaten-mangosaus

INGREDIENTEN

1 ui, 2 grote mango?s (a 450 g) of 3 kleine mango?s (a 300 g), 3 el olie, 2 tl Chilipoeder,, ? tl ketoembar,, ? tl gemberpoeder,, ? pak gezeefde tomaten (a 500 g),, 1 dl vleesfond, 2 tl suiker,, 2 el sojasaus,, citroensap, 2 tl sesamolie,, 3 bosuitjes,, ? zakje koriander (a 20 g) of 4 takjes peterselie,, 1 schouderfiletrollade (750 g),,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hoofdgerecht voor 10 personen
Ca. 2 uur.

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie extra vierge, 1 volle el chilipoeder, el pizzakruiden, 1 varkensrollade van ca. 1.5 ? 2 kg, 4 rode uien, 2 uien, 2 dunne courgettes, 2 rode paprika?s? 2 gele paprika?s, 5 vastkokende aardappels, 1 dl rode wijn, 2 dl vleesfond of vleesbouillon, versgemalen peper, zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 2 verse ananassen 1 tl zout* peper 3 kruidnagels, verkruimeld1 varkensfilet-rollade van 1 1kg 1 el boter of margarine.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 tl geraspte gember, 1 tl gemalen kaneel, halve tl nootmuskaat, 3 jeneverbessen, rasp van 1 sinaasappel, peper, 1 varkensfiletrollade (1 kg), 6 gedroogde, gewelde pruimen, 3 el zilveruitjes, 2 el fijngesneden bieslook, 2 el fijngehakte peterselie, 2 dl sinaasappelsap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

=1,5 kg witte kool., =2 uien = 1/4 groente bouillon-, blokje = 5-6 el witte wijnazijn, 3 el olie = zout en peper., = 2 el cajunkruiden = 1 rode peper, 2 kg varkensfiletrollade, [aan een stuk,verkrijgbaar bij, de slager], = 1 teentje knoflook 1/2 komkom-, ker = 250 ml volle yogurt, = 250 gr.magere kwark

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een recept vlg de nieuwe techniek stoombraden.Niet vet en heel makkelijk te maken.voorbereiden ca 20 min.

INGREDIENTEN

Marinade: 1 kleine ui, 1 groen paprika, 2 vleestom., 2 takjes verse peterselie, 2 el citroensap, 1 blikje tomatenpuree, 1 el sambal. Bouillon: 1 ui, 1 prei, 1 takje peterselie, 1 bakje boemboe bali of andere pittige boemboe van bv conimex. vlees : 1 chinese kool, 750 gr varkensfilet of fricandeau, keukentouw.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.




INGREDIENTEN

1 ? kg varkensschouder, aan 1 stuk, ontbeend, zwoerd verwijderd, , VULLING, , 200 gr gehakt, halfomhalf, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theel gedroogde italiaanse kruiden, 3 sneetjes oud witbrood, verkruimeld, 1 ei, zout en peper, evt. 150 gr lapjes vetspek, als vlees weinig vet bevat., 3 eetl olijfolie, 4 dl vleesfond,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 4 mandarijntjes, 3 sjalotten, 100 g boter, 1 kg varkensfiletrollade, 3 eetlepels droge witte wijn, sap van 3 mandarijnen, sap van halve citroen, allesbinder, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bron: www.vlees.nl

INGREDIENTEN

1 bosje aardappel, 0,5 eetlepel aardappelmeel, 1 deciliter bouillon (2 theelepels), 1 eiwit (losgeklopt), 2 blaadjes groene kool, nootmuskaat, 200 g oesterzwammen, peper, 500 g varkensfilet (1 stuk), 5 wortel (ca. 10 min. gekookt), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 Varkensfilet +/- 750 gr./50gr. boter of margarine /3 grote aardappelen /1 flimke winterwortel /1 prei /3 tomaten /2 eetl. thijm /zout,peper /1 eetl. tomatenpuree /1 dl. bouillon (van bouillonpoeder) /2 eetl. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijk gerecht voor elke dag; 8 pers.; bereidingstijd +- 1u15; Deze lekkere bereiding kan trouwens heel goed geserveerd worden met een slaatje)

INGREDIENTEN

De varkenslap is een uitgebeend stuk van de rib, gelijkmatig losgesneden tot een grote vleeslap.Vulling:, 200 g broodkruim, melk, 200 g gehakt, peper, zout, salie, geraspte sinaasappelschil, 2 losgeklopte eieren, een lepel mosterd; 100 g boter.Wortelvla:, 800 g wortelen, 400 g aardappelen, 2 uien, 50 g boter, peper, zout, muskaatnoot, peterselie als eindgarnituur

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 g. varkensrollade (niet gekruid), versgemalen peper en zout, 50 g. boter, 2 grof gesneden uien, 100 g. gesneden wortel, 2 teentjes knoflook, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1/4 liter water of kippenbouillon, 4 eetlepels rinse appelstroop, 500 g. zuurkool, 30 g. roomboter, 1 stevige appel in plakjes gesneden, 1 glas witte wijn, 400 g. warme aardappelpuree met bieslook en creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 stengels bleekselderij fijngehakt,2 takjes rozemarijn,2 tenen knoflook, 2 uien,fingehakt. 2 glazen droge witte wijn, 1 dessert-, lepel venkelzaadjes. 1 tl.zeezout, 1 el olijfolie, 1 el roomboter, 1/2 winterwortel zeer fijngehakt,Versgemalen zwarte peper., Een ongekruide varkensrollade van 1 kilo.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies