216 varkensrollade recepten

Pikante varkensrollade uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade ca. 1 kg (ongekruid), zout, peper, mosterd, 1 teentje knoflook, 1/2 el boter, 2 uien, paar takjes bladselderij, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Gekruide varkensrollade uit de oven

INGREDIENTEN

- Varkensrollade 1.5 kg (of ong 300 gr p.p), - Bakpapier, - Gedroogde tijm, - Gedroogde rozamarijn, - Braad boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-2012
  •  …
  •  60-120 min.

Rollade met pittig/zoete saus

INGREDIENTEN

1 varkensrollade, flesje chilisaus, kopje zeeuwse keukenstroop. 1 theelepel braad en grillkruiden, 1 gesnipperde ui, scheutje ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 750 g Varkensfiletrollade (gekruid), ? 2 dl kookroom, ? 3 stengels bleekselderij (in stukken gesneden), ? 1 teentje knoflook (grof gesneden), ? 1 eetlepel groene kruiden (bijv. peterselie), ? 1 bosuitje (in ringen gesneden), ? 1 eetlepel olijfolie, ? snufje zout, ? snufje peper, ? peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Sappige rollade met champignons in een heerlijke mosterd-roomsaus, om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

750 gr varkensrollade, versgemalen peper en zout, 150 gr (kastanje)champignons (in kwarten gesneden), 40 gr boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngesnipperd), 5 el Dijonmosterd, 1,5 dl runderbouillon, 1 bekertje creme fraiche, 2 el dragon (fijngesneden)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dr. Atkins' Dieet Revolutie

Voor 6 porties, koolhydraten: bijna nihil

INGREDIENTEN

Een varkensrollade van ongeveer 4 pond, 1 teentje knoflook, uitgeperst, zout en peper naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

- 1 kilo doorregen varkensrollade, - 2 eetlepels mosterd, - 200 gram bakboter, - 1 ui, - 75 gram rozijnen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 1 varkensrollade, 1 gesnipperde ui, 1 preitje in ringen, 1 el peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 1,5 dl bouillon, 1,5 dl bier, allesbinder, 1 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijk en apart recept wat eigenlijk wel bij elke lekkerbek in de smaak valt.

INGREDIENTEN

Varkensrollade, 4 grote uien, 1 blik ananas in stukjes, 1 kop bruine basterdsuiker, 1 kop tomatenketchup, 1 kop azijn, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Hoofdgerecht voor 10 personen
Ca. 2 uur.

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie extra vierge, 1 volle el chilipoeder, el pizzakruiden, 1 varkensrollade van ca. 1.5 ? 2 kg, 4 rode uien, 2 uien, 2 dunne courgettes, 2 rode paprika?s? 2 gele paprika?s, 5 vastkokende aardappels, 1 dl rode wijn, 2 dl vleesfond of vleesbouillon, versgemalen peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade, zout, 4 peper. 2 theelepels mosterd, 200 gram boter 4 eetleples tomatenpuree, 2 pak aardappelpuree (instant).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensrollade in de romertopf.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade van ca 1 kilo, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 wortel, enkele blaadjes bladselderij, 1/2 eetlepel boter, 1 dl water, zout, peper, mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vul je eigen rollade

INGREDIENTEN

Varkensrollade (* zie hieronder), 50 tot 100 gram (gepelde) ongezouten pistachenoten (of zoveel meer als je lekker vindt of nodig lijkt), spaans pepertje, olijfolie, citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 varkensrollade van 2 kg, 2 knoflookteentjes, geperst, 1/4 tl peper, 1/2 tl zout, 4 el sojasaus, 3 el vloeibare honing, 4 el ketchup

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-06-2002
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Varkensrollade van 4pond, 1/2l. verssinaasappelsap, 4dl. bouillon, 70gr. bloem, 2 bananen, sap van 1 citroen, 2thl. mosterd, 200gr. boter,peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De traditionele rollade wordt met mosterdsaus een nieuw en spannend gerecht.

INGREDIENTEN

1 varkensrollade à 1 kg (lenderollade), zout, peper, 40 g boter, 1 el olijfolie, 2 preien, in dunne ringen, 4 dl droge witte wijn, 10 kleine aardappelen, schoongeboend, 2 pastinaken, in stukken, 2 kleine winterwortelen, in stukken, 1½ dl slagroom, 2 el grove mosterd, 1-2 eidooiers, 3-4 lente-uitjes, in ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met gedroogde pruimen en abrikozen

INGREDIENTEN

150 gr gedroogde pruimen, 150 gr gedroogde abrikozen, 1 varkensrollade van ca. 750 gr, 60 gr boter, 50 gr bruine basterdsuiker, 4 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk om de geuren van dit vlees in je huis te ruiken

INGREDIENTEN

175 gram bakboter, 1 fijngehakte prei, 100 gram fijngehakte champignons, 1 teentje knoflook, ? tl. gedroogde tijm, peper, zout, 3 el. gehakte peterselie, 5 el. witte broodkruimels, 1 kilo varkensrollade (om zelf rollade te maken), 2 dl. vleesbouillon, 4 el. creme fraiche, 1 el. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ook lekker voor de feestdagen

INGREDIENTEN

4 sinaasappelen, 1 1/2 dl droge witte wijn, 2 eetl. tomatenpuree, 1 theel. tijm, 100 gr. rozijnen, 1 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. mosterd, zout, 1 varkensrollade ? 800gr., 50 gr.boter of margarine, 2 theel. aardappelmeel, 4 halve perziken, 2 eetl. cranberrycompote of kersenjam.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk in combinatie met witlofsalade

INGREDIENTEN

1 kg varkensrollade, zout, peper,; geraspte schil van 1 sinaasappel;200 gr boter, 50 gr bloem, 2dl bouillon, 3 dl gezeefd sinaasappelsap, gembersiroop, 2 theelepels mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 g aardappels, 4 teentjes knoflook, 6 takjes tijm, 1 varkensrollade (ca. 750 g), 3 el rode wijn, 1/2 pot fleesfond, 1 blikje artisjokbodems, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tijdens het braden krimpt het vlees, bind de rollade dus strak op! Laat het vlees voor het snijden eerst 20 minuten rusten. Rollade kan koud, in dunne plakken op brood gegeten worden.

INGREDIENTEN

1 kilo gekruide varkensrollade**slaolie**2 zakjes jachtsaus(Knorr)**1 dl rode port**1 dl slagroom**2 theelepels gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - 1 takje thijm - 40 gram boter - 1 blaadje laurier - 3 sjalotjes, - 2 takjes peterselie -1/4 liter droge witte wijn - zout en peper -1 teentje knoflook -bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui**50 gram ontbijtspek**1 sinaasappel**1 magere varkensrollade a 750 gram**100 gram boter of margarine**1 eetlepel vloeibare honing**1 theelepel tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - zout, peper - 80 gram boter - 250 gram tomaten - 1 aubergine - tijm - laurier - peterselie - 25 kleine uitjes - 1 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*500 gram biologische aardappels, *4 teentjes knoflook, *6 takjes tijm, *1 varkensrollade, *3 eetlepels rode wijn, *160 milliliter vleesfond, *zout en peper, *185 gram artisjokbodems, *1 braadzak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram varkensrollade - zout, peper - 5 sinaasappels - 50 gram boter - 1 wortel - 1 ui - 0,6 dl rum - nootmuskaat - gemberpoeder - kaneel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g biologische aardappels, ? 4 teentjes knoflook, ? 6 takjes tijm, ? 1 varkensrollade (ca. 750 g), ? 3 eetlepels rode wijn, ? 1/2 pot vleesfond (` 380 ml), ? zout en peper, ? 1 blikje artisjokbodems (185 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 doorregen varkensrollade (tenminste 750 g), 1 grote ui, gesnipperd, 1 knoflookteentje, ragfijn gehakt, 2 grote tomaten, ontveld en in stukjes, 75 g boter, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 2 dl bouillon, 1 dl rode wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassiek kerstgerecht

INGREDIENTEN

100 gram kumquats, 2 el. honing, 2 el. bruine basterdsuiker, 2 el. mosterd, 1 magere varkensrollade van de schouder van 1? kg., voor de saus: 45 gtam boter of margarine, 1 el. honing, 2 el. balsamico-azijn, 4 el. droge witte wijn, 3-4 dl. gevogeltefond, zout, peper, voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 licht gekruide varkensrollade van 2 kilo, 3 eetlepels gedroogde tijmblaadjes, 5 eetlepels slaolie, 100 gram boter, 2 takjes dragon, 2 takjes citroenmelisse, 2 eetlepels uisnippers, zout, 2 dl rode wijn, 2 oreganoblaadjes 4 kleine tomaatjes, worcerstersaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Serveer dit vlees voor 1 a 2 dagen warm of koud in plakken gesneden met patates frites en een groene salade, bijvoorbeeld van kropsla en verse kruiden

INGREDIENTEN

- 1 licht gekruide varkensrollade van, 1500-2000 gr., - 3 eetlepels gedroogde tijmblaadjes, - 5 eetlepels slaolie, - 100 gr. margarine of boter, - 2 takjes dragon, - 2 takjes citroenmelisse, - 2 eetlepels uisnippers, - peper, - zout, - 1 1/2 deciliter rode wijn, - 4 kleine gepelde tomaten, - 2 mespuntjes oreganoblaadjes, - worcestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Rollade met een oosters tintje

INGREDIENTEN

1 beetje doorregen varkensrollade van ong 1 kilo, 230 dl appelsap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel witte azijn, 1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder, 1 theelepel geraspte knoflook of poeder, zout naar smaak, een fijn gesneden rode spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe. Of een theelepel sambal oelek., 2 1/2 eetlepel maizena, water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 varkensrollade van ca, 1 kilo, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei, 3 in plakjes gesneden worteltjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, peper en zout, 1 1/2 dl bouillon, 1 1/2 dl bier (pils) 2 theelepels maizena, 1 dl koffieroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

(Roulade de porc)

INGREDIENTEN

800 gr varkensrollade - 50 gr boter - 25 gr bloem - 1/2 dl zure room - 1 dl bouillon - Voor de marinade: 3 dl droge witte wijn - 100 gr uien - 100 gr wortelen - 1 t knoflook - 1/2 bosje selderij - 10 peperkorrels - 1 takje tijm - 1 laurierblaadje - 1/4 tl komijn - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

? 750 g Doorregen varkensrollade, ? 3 eetlepels currypasta (milde), ? 3 eetlepels olie, ? 3 eetlepels pinda's (ongezouten), ? 2 eetlepels koriander (verse, fijngeknipt), ? snufje zout, ? snufje peper, ? Voor het stoombraden:* 10 cm prei * 1 winterwortel grof gehakt* ? theel. komijn* ? theel. korianderzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram boter, 150 g kumquats -, 2 el honing -, 2 el bruine basterdsuiker -, 2 el mosterd -, 1 magere varkensrollade van de schouder van ca. 1 ? kg, , Voor de saus:, 45 g koude boter of margarine -, 1 el honing -, 2 el balsamico-azijn -, 4 el droge witte wijn -, 3-4 dl gevogeltefond (pot) -, zout - peper, , Voor de garnering: kumquats, in partjes of plakjes (extra bij 100 - 150 g die we al voor het gerecht gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 varkensrollade van ca, 1 kg - 1 el rasp van sinaasappelschil - 1 tl grof gemalen zwarte peper - 200 gr boter - 2 el bloem - 1 el fijne (franse) mosterd - 1,5 dl droge witte wijn - 1,5 dl vers geperst, gezeefd sinaasappelsap - 1,5 dl bouillon - 2 sinaasappels, schoongeboend

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 varkensrollade, *1 ui, *halve doos champignons, *knoflook, *3 dl witte wijn, *3 eetl. franse mosterd, *1 eetlepel grove zaanse mosterd, *halve beker Griekse yoghurt (Total), *1/2 kippenbouillontablet, *peterselie, *zout, peper, paprikapoeder, *boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit de Romertopf.

INGREDIENTEN

* 1250 gr. Haasfilet-rollade., * zout/peper., * 300 gr. champignons., * 250 gr. boter., * paar plakjes vetspek., * peterselie., * 1 tl. maizena., * 2 el. zure room.,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies