438 varkenshaas uit de oven recepten

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker!

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, mosterd, ontbijtspek, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas in champignonroomsaus

INGREDIENTEN

300 gram varkenshaas; 300 gram champignons; 1 grote ui; margarine; peper; zout; 250 ml room of creme fraiche; 200 ml witte wijn; 1 eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaasje klaargemaakt zonder gebruik van olie of boter

INGREDIENTEN

1 varkens(kop)haasje van ongeveer 125 gr., mosterd, 1 plakje achterham, verse bieslook, Oven friet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken.

INGREDIENTEN

Circa 1 kg aardappelen, Olijfolie, Knoflook (3 teentjes of meer), Peper, Zout, Ketjap, Chilipoeder, Paprikapoeder (eventueel pikant)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Met citroenspaghetti en gebakken ban

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 400 gram beetgaar gekookte spaghetti, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, de rasp van 2 citroenen, het sap van 2 citroenen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 grote, rijpe bananen, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels roomboter of margarine, wat versgemalen peper en wat zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden varkenshaas met champignons en een citroensaus

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van plm. 250 gr., 250 gr. champignons, 1 ui, 2 el bloem, 1 tl kerrie, zout en peper, 2 el olie 50 gr boter, 1 el verse dragon, 1/8 ltr bouillon van 1 tl bouillonpoeder, 1 bekertje creme fraiche (125 gr) scheut citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaas uit de oven

INGREDIENTEN

4 kophaasjes, 2 grote rode paprika's, 2 grote groene paprika's, 4 grote uien, 1 kopje witte rozijnen, 4 a 6 gember balletjes, 1 glas rode Franse wijn (Cotes du Rhone), 2 eetl. ketjap, 2 a 3 eetl. tomatenketchup, 1 theel. sambal, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Resultaat van wat experimenteren, een aanrader!
eigen foto`s

INGREDIENTEN

250 à 300 g varkenshaas, 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Makkelijk lekker en snel gerecht

INGREDIENTEN

1.5 kg courgette, 1 kg. varkenshaas, 4 eetl. olijfolie, 2 bekertjes creme fraiche van 250 gr. bosje verse basilicum, eetlepel gedr italiaanse kruiden. scheut droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 2 sjalottjes,250 gr. scapenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ideaal voor een etentje met vrienden, kan helemaal van tevoren gemaakt worden. Alleen nog even in de oven.

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 200 gram ontbijtspek, peper & zout, paprikapoeder, gedroogde tijm, mosterd, 200 ml slagroom, ketchup, cognac, versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  •  
  •  30-60 min.

Zeer geschikt voor een bijzondere feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes, 3 teentjes knoflook, zout en peper, 1 eierdooier, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, olijfolie, 1 bakjes spekreepjes (ca 125 gram). 1 fijngesnipperde ui, half glas witte wijn (of appelsap). 200 ml slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een overheerlijke simpele ovenschotel.

INGREDIENTEN

500 gr. varkenshaas, boter, zout en peper, 200 gr. champignons, bloem, witte wijn, creme fraiche, kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Absoluut niet te veel werk !!!
En U heeft zeker een complimentje verdiend bij U gasten.

INGREDIENTEN

100 gram geraspte jonge kaas 2 uien gesnipperd ca. 30 gram boter 2 varkenshaasjes ca.. 250 gram per stuk zout en peper 1 el bloem 1/8 liter slagroom 2 eierdooier 1 el mosterd (niet te scherpe) ca. 4 el melk 2 el paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke ovenschotel met varkenshaas, champignons en mozzarella. Makkelijk en snel.

INGREDIENTEN

750 g varkenshaas, 4 eetl. olijfolie, zout, peper, 1 ui, 500g champignons, 1 teentje knoflook, peterselie( 1 bosje), 3 bolletjes mozzarella, olie voor de schaal.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  •  
  •  60-120 min.

Ooit eens ergens gelezen... heerlijk

INGREDIENTEN

2 of 3 varkenshaasjes, peper en zout, 1 bakje snoeptomaatjes, knoflook, basilicum, tijm, pesto, italiaanse kaas, 1 flesje kookroom, 1 bakje pijnboompitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 grote rode paprika`s, 2 grote groene paprika`s, 4 grote uien, 1 kopje witte rozijnen, 4 gember, 1 glas rode franse wijn (cotes du rhone ), 2 eetlepels ketjap, 2 a 3 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas met heerlijke saus van slagroom, ui, tomaat, mosterd, dille en cognac. Oorspronkelijk uit een Allerhande van minstens 10 jaar terug.

INGREDIENTEN

Varkenshaas, ui, tomaat, slagroom, diepvriesdille, mosterd en cognac. (Varkenshaas kan ook vervangen worden door bijv. Rosbief)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ziet er prachtig uit en is heel gemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

1 Varkenshaas van ca 300g, paar takjes basilicum, 1 t knoflook, 5 gedroogde tomaten op olie, 7 zwarte olijven zonder pit, 2 el geraspte Parmesan, peper, 3 plakken rauwe ham (Parma, Ghanda, wat je maar lekker vindt)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Waar ik tot voor kort nog nooit "echte" asperges had gegeten, en vriendlief ze ook niet "je van het" vond, zijn wij nu helemaal verslaafd aan het witte goud :-)
Dit gerecht aten we gisteren, het hartige van het ontbijtspek en de saus, tegenover het romige, zoetige van de asperges, echt HEERLIJK !!!

INGREDIENTEN

- 12 witte asperges, - klontje boter, - zout / peper, - beetje suiker, - 12 plakjes ontbijtspek, - 600 gram varkenshaas, - klontje croma, - klontje kruidenboter, - 2 zakjes Hollandaise saus, - boter, - 200 gr. creme fraiche, - peterselie, - kervel, - bieslook, - houten sate prikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Altijd een succes!

INGREDIENTEN

6 ons varkenshaas, 2 ons creme fraiche, 1 rode ui, 1 bakje champignons, Worcestershiresaus, 3 tenen knoflook, Pittige kaas, Peper en zout, Rozemarijn, Boter om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk net ff anders

INGREDIENTEN

Varkenshaas, brie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

In de middeleeuwen is abdijbier ontstaan, dat in kloosters werd gebrouwen.
In België zijn zes kloosters waar nog steeds gebrouwen wordt.
Dit bier was in de middeleeuwen populair, omdat water toen vaak
verontreinigd was.
Het brouwen van bier leverde dan ook veel voordelen op, aangezien het
brouwproces ervoor zorgde dat de bacteriën dood gingen.
Het kwam schijnbaar niet bij iemand op dat de verhitting ervoor zorgde dat
de bacteriën stierven en dat je dit dus ook bij water zou kunnen doen...
Doorgaans zijn er twee types, een zoete donkerbruine (dubbel) en een
scherpere en over het algemeen zwaardere hoogblonde (tripel).

INGREDIENTEN

Scheut bakboter, 2 varkenshaasjes (à 250 g), 1 ui, 100 g spekreepjes, olijfolie, 1 flesje trappistenbier, 2 takjes rozemarijn, 1 laurierblaadje, 200 ml vleesjus, 2 el suiker, 1 limoen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde varkenshaas in witte wijn met knoflook, bosuitjes, kastanjechampignons en rozemarijn

INGREDIENTEN

-2 kleine varkenshaasjes;, - enkele plakjes ontbijtspek;, -zwarte peper uit de molen;, -2 el abrikozenjam;, -1 tl soyasaus;, -Kastanjechampignons;, -Bosuitjes;, -1 el rozemarijn;, -2 larierblaadjes;, -2 teentjes knoflook;, -boter;, -olijfolie;, -100 ml droge, witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept maakte ik met kerst als onderdeel van een feestbuffet. Het was een groot succes!

INGREDIENTEN

-2x varkenshaasje, -1 sinaasappel, -1 rode ui, -ca 300 gram kastanjechampignons, -2 teentjes knoflook, -eetlepel verse tijm, -eetlepel verse basilicum, -eetlepel peterselie, -eetlepel cognac, -ca 100 ml kookroom, -olijfolie, -zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  •  
  •  60-120 min.

Heel smakelijk gerecht, makkelijk en snel klaar te maken!

INGREDIENTEN

350 gram varkenshaas, stukje brie 60, 250 gram gemengde paddestoelen, roomsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig gevuld varkenshaasje, goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

2 varkenshazen van ca. 250 g., 120 g. gorgonzola, 500 g. binten(geschild), 250 g. rucola, 1 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. boter, peper en zout, nootmuskaat, 2 eetl. crème fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaasjes uit de oven met een port-mosterdsaus.

INGREDIENTEN

1 varkenshaas voor twee personen, glaasje port, bakboter (half olie half boter), 1 eetlepel mosterd, peper en zout, 1 doosje room culinair, vloebare monchou of koksroom., 4 sateprikkers, 4 kerstomaten, basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld met pesto, parmaham, salie en op een bedje van zacht gegaarde rabarber

INGREDIENTEN

Varkenshaas circa 2 ons pp, 8 plakken parmaham, salie, knoflook, peper en zout, circa 8 stengels rabarber

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk mals varkenshaasje met olijven en boursin

INGREDIENTEN

1 grote varkenshaas (of twee kleintjes), +- 15 groene olijven met piment, 1 pakje boursin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2009
  •  
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel; eenvoudige bereiding

INGREDIENTEN

-750 g varkenshaas, -4 eetlepels olijfolie, -zout en zwarte peper, -1 kleine ui, -500 g champignons, -2 teentjes look, -1 bosje peterselie, -3 bolletjes mozzarella (elk 150 g), -boter om de schaal in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas gevuld met gerookte zalm en spinazie geserveerd met een spinaziesaus

INGREDIENTEN

1 varkenshaas, 2 velletjes gerookte zalm, 300 gram verse spinazie, 2 eetlepels margarine, 2 eetlepels bloem, melk, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Om te smullen zo lekker. Iemand maakte het laatst voor me en het is bijna verslavend zo lekker!!

INGREDIENTEN

* Varkenshaas (ik neem 3 grote voor 4 personen. * mozzarella kaas, 1 bolletje. * spaanse salami. * bloem. *bakboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een TOPPIE ovenschotel met aardappelschijfjes, varkenshaas en fruit.Als je gek bent op fruit en kaas is dit gerecht natuurlijk super!
Perfect een dag van te voren klaar te maken voor de kerst.

INGREDIENTEN

1 pond varkenshaas, 100 gram geraspte kaas, zout en peper, 3 bananen, 3 appels(bijv.Jonagold) bekertje koksroom van 125 ml, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el ketchup, 3 tl milde kerriepoeder, 700 gram aardappels., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas met chamignons in een bladerdeegjasje

INGREDIENTEN

500 varkenshaas, 35 g boter, 2 el Dijon mosterd (potje 215 g), 1 bakje champignons (250 g), schoongeveegd, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie, 1 pakje Parmaham (75 g), 1 pakje bladerdeeg (275 g, koelvers), 1 ei, losgeklopt, 1 tl grof zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De combinatie met de zoute groenten en het zoete vlees is verrukkelijk

INGREDIENTEN

-600 gram varkenshaas, -50 gram roast red pork seasoning mix (bij Toko of AH), -4 el sojasaus, -sesamolie tot marinade glad is

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr varkenshaas in stukjes, 200ml slagroom, 3 tenen knoflook geperst, 1 ui, 1 bakje champignons, 1 bakje hamreepjes, 1 zakje geraspte kaas, Boter, , Peper en zout op de varkenshaas, , Braad de varkenshaas stukjes even kort aan aan beide kanten en plaats ze in een ingevette ovenschaal, , Schenk de slagroom erover en de geraspte knoflook, , Zet de schaal voor een paar uur of een dag in de koeling, , Bak in dezelfde pan van het vlees de gesneden ui en champignons aan bewaar de ui en champignon in aparte bakjes in de koeling, , Verwarm de oven op 160graden, , Plaats er de schaal in voor 15 tot 20 min, , Haal het eruit en keer de stukjes om voeg er vervolgens de ui en champignons toe, daarover de ham en de kaas plaats terug in de oven voor nog eens 15 min, , Klaar om te serveren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wil je eens iets anders, wat niet te exotisch is, maar wel ontzettend lekker? Probeer dan dit recept, dat ik van m'n Duitse nichtje kreeg. Iedereen die het bij ons eet, wil het recept hebben.

INGREDIENTEN

- 1 pond varkenshaas of kipfilet, - 4 bananen, - 4 appels (bijv. Jonagold), - bekertje slagroom of slankroom (125 ml.), - tomatenpuree, - curry ketchup, - geraspte kaas, - rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas gevuld met een mengsel van champignons en ui. In een jasje van slagroom en kaas.

INGREDIENTEN

1 theelepel tacokruiden, zout, peper, 3 el.olie, 1 teen knoflook, 200 gram varkenshaas, sjalotje, 100 gram champignons, bloem, 1/8 L slagroom, kaas (naar keuze).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* bakboter, * 2 varkenshaas (á 250 gr), * 1 ui, * 100 gr spekreepjes, 2 eetl suiker, * 1 limoen, * 1 fles trappistenbier, * 200 ml vleesjus, * 2 takjes rozemarijn, * 1 laurierblaadje,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies