60 varkenshaas braden recepten

Dit gerecht is een ware parel uit de Franse keuken. Het heerlijke zachte vlees komt volledig tot zijn recht in deze pepersaus.

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas 250 gram champignons 100 gram boter , 50 gram peperkorrels 15 centiliter slagroom 7 eetlepels rode wijn , 3 sjalotjes (kleintjes) 2 eetlepels cognac 2 deciliter bouillon (vlees), 1 snufje zout 1 snufje peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 250 gram champignons, 100 gram boter, , 50 gram peperkorrels, , 1,5 dl slagroom, , 7 eetlepels rode wijn, , 3 sjalotjes, 2 eetlepels cognac, , 2 dl vleesbouillon, 1 snufje zout, , 1 snufje peper (versgemalen),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ons gezinnetje smult van dit recept. Het komt van internet is dus niet van mijzelf, heb het iets aangepast. Om het recept niet kwijt te raken plaats ik het hier. Misschien zijn er wel meer smulleden die dit lekker lijkt en wil uitproberen.

INGREDIENTEN

1 Varkenshaas (ca. 300 gr), 3 zongedroogde tomaatjes (liefst uit olie), 1/2 bol mozzarella, Slankie zongedroogde smeerkaas (hebben ze niet op Texel, ik gebruik dus smeerkaas van Slankie met sambal), zout, peper, 1/2 bouillonblokje, 50 ml kookroom, 50 ml water, boter om te braden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2009
  •  …
  •  20-30 min.

Vleesgerecht

INGREDIENTEN

600 g varkenshaasjes, 150 g boter, zout en peper, 1 fijngehakt sjalotje, ? eetlepel bloem, 1 dl droge witte wijn, 1 dl water, dragon (vers 1 eetlepel of droog 1 theelepel), 1 eetlepel Franse mosterd, 1 dl schenkroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes van gelijke grootte en dikte (a 150 gr), 100 gr zachte geitenkaas zonder korst (Chevre de Bellay), 4 el cranberrycompote, zout, peper, 50 gr boter of margarine, 1 dl Dubbeldrank aardbeien-kersen, 3 el kirsch, 1 takje peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g varkenshaas, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel room, peper, zout, verse korianderpluksels

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tis net of je uit eten bent!!!

INGREDIENTEN

750-1000 gr varkenshaas, 2 eerlepels bloem; versgemalen peper; 2 eetlepels plantaardige olie; 1 eetlepel boter; 1 ui, gesnipperd; 375 gr champignons, in plakjes gesneden; 30 gr boter, extra; 1,25 dl (ongezoet)appelsap; 1,25 dl madeira; 1,25 dl creme fraiche; 1 eetlepel tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

(Magnetron 4 personen) van "moesje2"

INGREDIENTEN

800 g raapjes, 3 eetlepels water, zout, peper, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels fijne suiker, 400 g varkenshaas, 30 g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lombo de porco com mexilhoes
Het meest gegeten vlees van Portugal is varkensvlees en omdat het ook een echt visland is, is het niet verwonderlijk deze combinatie daar aan te treffen.

INGREDIENTEN

4 rode paprika`s, 4 teentjes knoloof, zout, peper, 2 eetl olijolie, 600 gr varkenshaas, 4 eetl boter en 2 kilo mosselen.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-08-2008
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Dit recept moest ik van een vriendin echt eens gaan proberen !!
Nou, dat was het proberen zeker waard.
Varkenshaas staat hier zeker niet elke week op tafel en met dit recept is het zeker heel speciaal.

INGREDIENTEN

* 2 varkenshaasjes, * 6 eetlepels azijn, * 6 eetlepels ketjap, * 6 eetlepels tomatenpuree, * 1 mespunt sambal oelek, * 1 mespunt sambal brandal, * 1 mespunt sambal manis, * ½ zakje nassikruiden, * 1 rode paprika in blokjes, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 3 ons afgekookte champignons, * 1 eetlepel pindakaas, * 125 gram creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 varkenshaas,half doosje champignons,1bosje bosuitjes,half beker kruidenkaas,7 plakjes prosciutto of ontbijtspek(lange plakjes),peper en zout uit de molen,1,5 dl rode wijn,boter en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk stukje vlees

INGREDIENTEN

Zie recept

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van de kookclub

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 50 gram boter voor te braden., 1 afgestreken desertlepel zachte mosterd., rozemarijn, zout en versgemalen peper., 1 dl: droge witte wijn., 3 dl: bouillon of runderfond., 1 dl: room., , bouquetgarni: takje peterselie en selderei, stukje prei, stukje ui, 10 gekneusde peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui-50 gr. katenspek-1 bakje champignons-50gr. boter of margarine-1 eetl. bloem-1 1/2 dl. rode wijn-1 bekertje crhme franche (125 ml)-1 eetl. Franse mosterd-1 1/2 eetl. rose peperkorrels (potje)-zout-peper-2 varkenshaasjes ` 250 gr. per stuk-1 takje selderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalig herfstgerecht met paddestoelen en pruimen

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons, 30 gram gedroogde pruimen, 250 gram varkenshaas, 1 rode ui, 1 el vloeibare margarine, 2 teentjes knoflook, 2 takjes verse tijm, 2 takjes verse rozemarijn, peper en zout, Marsala

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van ca. 400 gr., zout, peper, 2 el. olijfolie, 1 el. mosterd, 50 gr. ijskoude boter in kleine blokjes, Voor de marinade:, 500 ml. rode of witte wijn, 2 el. olijfolie, 6 geplette ongepelde teentjes knoflook, 1 el. gedroogde oregano, 1 laurierblaadje, stukje foelie, 4 peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1/4 l blik kersen zonder pit, 2 varkenshaasjes a 250 g, 50 g boter, mespunt gemberpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 2 el kirsch, 2 tl aardappelmeel, 2 el koffieroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

En cranberrysaus

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes van gelijke grootte en dikte van 150 g, 100 g zachte geitenkaas zonder korst (Chevre de Bellay), 4 eetlepels cranberrycompote, zout, peper, 50 g boter of margarine, 1 dl Dubbeldrank aardbeien-kersen, 3 eetlepels kirsch, 1 takje peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaas met een lekker romig sausje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, zout, vers gemalen peper, boter, 1 ui, 1/4 bakje champignons, 1/4 courgette, 1 dl droge witte wijn, zakje champignonsaus (bv van knorr), 1 eetlepel creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 900 g varkenshaasjes, peper, zout, ? 75 g boter, 1 teentje knoflook, 3 glazen zoete cider (cidre doux), 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 eetlepel citroensap, mespunten kaneel en nootmuskaat, 20 g boter, 20 g bloem, 6 eetlepels slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 50 gram katenspek, 1 bakje grotchampignons, 50 gram boter, 1 el bloem, 1 ? dl rode wijn, 1 bekertje creme fraiche, 1 el Franse mosterd, 1 ? el rose peperkorrels (potje), zout, peper, 2 varkenshaasjes van 250 gram

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 2 varkenshaasjes (ca. 500 g), , , 1 eetlepel mosterd, , , 2 theelepels tijm, , , 50 g boter, , , 1 zak Boer'n Friet'n (750 g), , , 1/2 pot vleesfond (pot a 380 ml), , , 4 eetlepels boerenjongens, , , olie om te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 2 varkenshaasjes (ca. 500 g), * 1 el mosterd, * 2 tl tijm, * 50 g boter, * 1 zak Boer'n Friet'n (750 g), * ? pot vleesfond (pot a 380 ml), * 4 el boerenjongens, * olie om in te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 varkenshaasjes.*zout en peper.*25 gram boter.*1 uitje, gepeld en gesneden.**1/2 dl. droge wijn.*1 dl.creme-fraiche.*2 eetlepels gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: Wina Born.

INGREDIENTEN

- 2 varkenshaasjes ongeveer 500 gram samen, - bloem, - zout&peper, - boter of vloeibare margarine, - stuk citroenschil zonder wit, - 25 gram bloem, - sap van 1 sinaasappel, - sap van een halve citroen, - droge sherry, - 2 el blauwe rozijnen, - mespunt gemberpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk maar overheerlijk gerecht.

INGREDIENTEN

600 gram varkenshaas, 250 gram champignons, 1 grote Ui, Grote beker Crème fraiche (200gr), 20 cl witte huiswijn, 100 gram boter, Bloem, Zout, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Nu eens een ander recept van een varkenshaasje. Ik zag een recept op een Engelse website en heb dit 3x gemaakt voordat het goed was want er klopte echt niets van! Dus gewoon helemaal veranderd! Alleen het idee van de citroen en Rozemarijn bleef over. Eindelijk smaakte het dus echt super en daarom zet ik het op Smulweb als mijn eigen recept. Gewoon om het niet kwijt te raken tussen de wir war van mijn recepten want dit maak ik beslist meer! Ik heb er gebakken aardappeltjes en sperziebonen bij gemaakt maar bij varkenshaas smaken nog heel veel andere groenten. Wil je dit maken voor meer personen? dan verdubbel je gewoon de hoeveelheid.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van ongeveer 3 tot 4 ons., 100 gram roomboter (50 gram boter om te braden en 50 gram voor de saus), Klein scheutje olijfolie., Voor het paneermengsel, 50 gram paneermeel., 1 citroen.(goed gewassen en de schil geraspt), 1 takje verse rozemarijn. (de naaldjes heel fijn gesneden), 1 ei., 50 ml melk. (klop ei met melk eerst even los in een kom), 50 g bloem., Peper en zout naar smaak.(ik heb 2 tl zout en pepermix gebruikt), Zout en pepermix maak ik zelf, * Maal 3 theelepels (grof)zeezout en 1 theelepel (zwarte)peper dat is een mooie verhouding van zout en peper en gebruik naar smaak., Voor de saus, 50 gram boter., 1tl bloem., 1 klein sjalotje.(heel fijn gesneden), 1 theelepel grove mosterd., 60 ml slagroom., 50 ml witte wijn., 10 ml sap van citroen., 1tl pittige paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2008
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 750 gr varkenshaas, - 4 el olijfolie, - zout en zwarte peper, - 1 kleine ui, - 500 gr champignons, - 1 teentje knoflook, - 1 bosje peterselie, - 3 bolletjes mozzarella van 150 gr per stuk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Recept uit de Zwitserse keuken

INGREDIENTEN

1 Kilo varkenshaas, 2 Ons gekookte ham (dikke plak), 2 Ons Gebraden kalfsworst (dikke plak), 1 Rode paprika, 2 1/2 Ons dun gesneden mager gerookt spek, 3 Eetlepels majoraan (marjolein), 3 Eetlepels basilicum, 2 Pakjes bladerdeeg, 1 Ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker met gebakken aardappeltjes en broccoli

INGREDIENTEN

800 gram varkenshaas, zout en peper, 1/2 tl.paprikapoeder (mild), 1 bosje peterselie, wat basilicum en wat tym en enkele blaadjes salie.5 el. paneermeel, 8 el olijfolie, 1 kleine ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook uitgeperst,2 el citroensap, 1 tl geraspte citroenschil, 50 gr. boter .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 3 ? 4 personen. Een heel lekker en feestelijk herfstrecept. U kan het verrassingswitloof vooraf klaarmaken
zodat u op het moment zelf heel weinig werk hebt. bereidingstijd: 50 min

INGREDIENTEN

- 1 varkenshaas (diepvriesvlees), - 33 cl Postel Dubbel (1 flesje), - 400 ml kalfsbouillon (bokaal), - 1 ? 2 eetl. mosterd, - 100 g notenmengeling, - 2 eetl. boter, - 50 g koude boter, - 1 eetl. tijm, - instantsausbinder, - peper en zout, , Voor het verrassingswitloof:, , - 1 kg aardappelen, - 4 dikke witloofstronken, - nootmuskaat, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, 6 tomaten (zelfde diameter als varkenshaas), stukje gorgonzola

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Waarom een sjalot: de sjalot geeft de aardappel een hartige smaak en is tevens een natuurlijke smaakvervanger voor zout.



Soort gerecht: hoofdgerecht, of de sjalottenstoofschotel als vegetarisch gerecht

INGREDIENTEN

200 g sjalotten, 4 stuks varkenshaas à 150 g, 250 g aardappelen, 3 teentjes knoflook, 1½ dl gevogeltefond, 4 blaadjes salie, 2 takjes rozemarijn, ½ dl olijfolie extra vierge, 1 dl kalfsjus, Snufje grof zeezout, Vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2007
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, zout en peper, 3 el. olie, 1 rode en 1 groene paprika, 2 kleine uien, 75 g. tauge, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 el. ketjap asin, 1 el. droge sherry, 1 el. citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram boter, 600 gram varkenshaasjes, zout en peper naar smaak, 1 fijngehakt sjalotje, 1/2 eetlepel bloem, 1 dl droge witte wijn, 1 dl water, dragon (1 eetlepel vers, anders 1 theelepel gedroogde), 1 eetlepel Franse mosterd, 1 dl schenkroom of roomculinair

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Vier korte varkenshaasjes, boter, diverse soorten paddestoelen ongeveer 600-750 gram, mascarpone cremekaas, peper, zout, koreander, bieslook, krieltjes in schil, tomaten, 2 gekookte eitjes, rode ui aan ringen, sla naar keuze, basalmico azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snel en makkelijk sausje, lekker bij varkenshaas of fricandeau.

INGREDIENTEN

1 fikse varkenshaas, droge witte wijn, 5-6 jeneverbessen, 2/3 laurierblaadjes (gedroogd, vers minder), peper en zout, 125 ml slagroom (houdbare ES), maizena

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Apart maar lekker gerecht door het gebruik van rochefort.

INGREDIENTEN

2 Niet te grote varkenshaasjes, plak rochefort van ca 2 cm, Klein bekertje zure room, beetje witte wijn/ bloem en oregano, iets zout en peper, evt. naar smaak 125 gr champignons toe voegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke varkenshaas. Met de walnoten-vruchtencocktail-saus nog lekkerder.

INGREDIENTEN

1 grote of twee kleine varkenshaasjes, 5 walnoten, 30-40 gram boter., peper, zout, paprikapoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes van 150 gram, 100 gram roomkaas, 4 eetlepels cranberrycompote, zout, peper, 50 gram boter, 1 dl dubbeldrank aardbeien-kersen, 3 eetlepels kirsch, 1 takje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies