1.952 varkenshaas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker!

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, mosterd, ontbijtspek, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

INGREDIENTEN

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


simpel, snel en heerlijk

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, 25 gr. boter, 1 sjalotje, 150 gr. verse roomkaas met kruiden, 1/8 l koffiemelk, worcestershiresaus, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."

INGREDIENTEN

Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!

INGREDIENTEN

- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Resultaat van wat experimenteren, een aanrader!
eigen foto`s

INGREDIENTEN

250 à 300 g varkenshaas, 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Varkenshaas in champignonroomsaus

INGREDIENTEN

300 gram varkenshaas; 300 gram champignons; 1 grote ui; margarine; peper; zout; 250 ml room of creme fraiche; 200 ml witte wijn; 1 eetlepel bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas met parmaham en brie

INGREDIENTEN

Varkenshaas, parmaham en brie, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Frans
  •  0-10 min.

Varkenshaas met appel

INGREDIENTEN

Varkenshaas, 2 zoete appels, creme fraiche, sjalotje, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De varkenshaas is de biefstuk van het varken, een heerlijk mals stukje vlees.

INGREDIENTEN

100 gr. varkenshaas per persoon * zout * 50 gr. boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere varkenshaas met een heerlijke jus.

INGREDIENTEN

8 dikke plakken varkenshaas, 2 eetl bloem, 50 gr boter, 3 eetl madeira, 1 eetl maizena, 1 eetl tomatenketchup, peper,zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een feestelijk gerecht voor de hele familie.

INGREDIENTEN

400 gr. varkenshaas, 1 blik perziken op sap (400 gr.), 2 eetl. zonnebloemolie, 25 gr. boter, zout, versgemalen peper, 2 eetl. citroensap, 2 eetl. ketjap manis, 1 dl. kookroom

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenshaas met boursin-tomatensaus

INGREDIENTEN

1 grote varkenshaas 1 el boter, zout en peper 1 teentje knoflook, 2 dl tomatensap met stukjes, 1 pakje boursin (65 gr),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenshaas met kerriesaus en exotische vruchten

INGREDIENTEN

1 pot Uncle Ben?s kerriesaus, 500 gr varkenshaas, 2 eetl. Honing, 50 gr sesamzaad, 1 banaan, 40 gr kokosschaafsel, 4 plakken ananas, 4 halve perziken, 1 grote ui (in ringen), 4 eetl. Wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenshaas met een heerlijke romige saus!

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes a 200 g in plakjes van 2 1/2 cm, zout, peper, 2 sjalotjes, 2 teentje knoflook geperst, 2 el olie, 200 g kastanje champignons, 100 g oesterzwammen, 1 el mosterd, 2 1/2 dl slagroom, 2 grote tomaten in blokjes, 1 el fijngehakte dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

In een romige tomatensaus

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 dl. droge witte wijn, 2 dl. gezeefde tomaten, 1 dl. room, 1 stengel bleekselderij, 3 eetlepels bloem, citroensap, 1 theelepel majoraan, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

? 0,5 rode paprika (in reepjes), ? 1 eetlepel olie, ? 1 mespuntje knoflookpoeder, ? 1 theelepel allesbinder, ? 1 theelepel kerriepoeder, ? 1 a 2 theelepel sojasaus (zoet, ketjap manis), ? 100 g tauge, ? 2 deciliter bouillon (4 theelepels bouillonpoeder), ? 2 a 3 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda's met koko's), ? 200 g peultjes, ? 500 g varkenshaas, ? 8 lenteuitjes (in stukjes), ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met citroenspaghetti en gebakken ban

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, 400 gram beetgaar gekookte spaghetti, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, de rasp van 2 citroenen, het sap van 2 citroenen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 grote, rijpe bananen, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels roomboter of margarine, wat versgemalen peper en wat zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaas met walnoten

INGREDIENTEN

400 gram varkenshaas, 1 theelepel gemberpoeder, 4 eetlepels olie, 250 gram prei, 1 eetlepel tijm, peper zout, 1 glas witte wijn, 2 eetlepels gehakte walnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Varkenshaasje klaargemaakt zonder gebruik van olie of boter

INGREDIENTEN

1 varkens(kop)haasje van ongeveer 125 gr., mosterd, 1 plakje achterham, verse bieslook, Oven friet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Varkenshaas met een dakje van gevulde champignon met kaasdakje

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes zo plat mogelijk, 4 reuzenchampignons, 4 plakken pittige kaas naar keus, zout, peper, klein glaasje witte wijn, wat bieslook, wat boter of olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebraden varkenshaas met champignons en een citroensaus

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van plm. 250 gr., 250 gr. champignons, 1 ui, 2 el bloem, 1 tl kerrie, zout en peper, 2 el olie 50 gr boter, 1 el verse dragon, 1/8 ltr bouillon van 1 tl bouillonpoeder, 1 bekertje creme fraiche (125 gr) scheut citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaas uit de oven

INGREDIENTEN

4 kophaasjes, 2 grote rode paprika's, 2 grote groene paprika's, 4 grote uien, 1 kopje witte rozijnen, 4 a 6 gember balletjes, 1 glas rode Franse wijn (Cotes du Rhone), 2 eetl. ketjap, 2 a 3 eetl. tomatenketchup, 1 theel. sambal, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Twee varkenshaasjes, een ons ontbijtspek, een eetlepel mosterd, peper en zout, boter om in te bakken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

In bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes van zo'n 150 gram elk, 8 plakken bladerdeeg, 100 gram fijngehakte champignons, 2 fijngesneden uien, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 100 gram gekookte en heel fijn gesneden casselerrib, 2 eetlepels paneermeel, 1 snufje chilipoeder, wat zout en versgemalen peper, 1 losgeklopt ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 1 dl witte wijn, 1 dl room culinair, peper, zout, 1 varkenshaasje, 25 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde varkenshaasjes

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, zout en peper, 2 el. parmezaanse kaas, rozemarijn, peterselie, basilicum, salie, boter, klein blikje tomatenpuree, bouillon, 1 potje zure room, 2 tl maizena, citroensap, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Net even anders, snel klaar!

INGREDIENTEN

Per persoon 1 varkenshaasje, bakje creme fraiche (of koksroom, monchou etc.), restje wijn of andere alcoholhoudende drank (b.v. whisky), peper, zout, provencaalse kruiden, bouillon, suiker/zoetstof, eventueel allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met bramensaus

INGREDIENTEN

200 g bramen, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel kaneel, 4 kleine varkenshaasjes a 150 g, zout, peper, 50 g boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met abrikoos-ananassaus, boontjes met

paprika en een gepofte aardappel

INGREDIENTEN

* 2 varkenshaasjes, * 4 flinke vastkokende aardappelen, * 400 gr sperziebonen, * 1 rode ui, * 1 potje zure room, * verse bieslook, * 1 teentje knoflook, * 1 potje Hero Fruit voor Vlees Abrikoos, * 3 el ananasstukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Varkenshaas, bladerdeeg

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2006
  •  
  •  10-20 min.

Ook een lekker feestrecept

INGREDIENTEN

2 grote varkenshaasjes, 2 uien, 1 potje boursin cuisine kruiden(light), 1 flesje magere room, boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Simpel maar zalig varkenshaasje !

INGREDIENTEN

2 Varkenshaasje, 1 pakje Mon chou, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met tomaten-koriandersaus

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje, zout, peper, 1/2 kleine ui, 1/4 kleine rode paprika, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 3 dl tomatensap (pak), 1/4 tl cayennepeper, 1/2 el tomatenketchup, 1/2 el suiker, 1 tl ketoembar, 2 tl madeira,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met sinaasappel en courgette.

INGREDIENTEN

2 handsinaasappels, 1 gele paprika, 2 kleine courgettes, 100 g champignons, 1/2 el citroensap, 400 g varkenshaas, zout, peper, 1 tl gemberpoeder, 50 g boter, 1 tl basilicum, 1/2 el aardappelmeel, 2 el sinaasappelmarmelade,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eigen foto,
met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

INGREDIENTEN

* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke ovenschotel met varkenshaas, champignons en mozzarella. Makkelijk en snel.

INGREDIENTEN

750 g varkenshaas, 4 eetl. olijfolie, zout, peper, 1 ui, 500g champignons, 1 teentje knoflook, peterselie( 1 bosje), 3 bolletjes mozzarella, olie voor de schaal.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  •  
  •  60-120 min.

Lekker mals varkenshaasje op z'n Italiaans.

?renske54

INGREDIENTEN

- 1 varkenshaasje (groot), - kleine pommedores (lekker rijp en zoet), - 1 bol Mozzarella, - pesto, - peper&zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde varkenshaas is een weldaad voor de smaakpupillen.Varkenshaas anders dan op de traditionele manier.

INGREDIENTEN

3 lente uitjes, 300 gr. varkenshaas, 25 gr. boter, 0,1 liter slagroom, 1 eetlepel abrikozenjam, 2 eetlepels sherry medium, 1 plakje achterham, 1 theelepel sojasaus, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Varkenshaas

Varkenshaas

Varkenshaas is een bekend stukje vlees, dat in bijna alle mediterrane restaurants wordt geserveerd. Het bestaat uit de meest malse spier van een varken en het wordt vaak gebakken geserveerd in roomsaus. Het wordt als maaltijd aangevuld met krieltjes, aardappels of patat. Daarnaast is bij het gerecht vaak een goede groente aanwezig. Het duurt niet lang om een varkenshaas te bereiden. Wat van belang is, is dat je het vlees aan de zijkanten dicht laat schroeien, maar dan binnenkant sappig houdt. Hieronder vind je diverse recepten waarbij varkenshaas gebruikt wordt. Kies een lekker recept uit en maak jouw maaltijd met varkenshaas!



De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies