1. Home
  2. Recepten
  3. Uskumru

Uskumru recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uskumru papaz yanisi

Gestoofde vis.

INGREDIENTEN

1 stuks citroen 2 stuks makreelfilets 1 snufje zeezout 1 snufje zwarte peper 1 snufje gedroogde rode peper (in molenpotje) 1 eetl. olijfolie 1 stuks groene puntpaprika, in ringen 1 stuks ui, in smalle parten, losgehaald 1 teen knoflook 4 stuks tros of pruimtomaten, ontveld en in blokjes 0.75 dl droge witte wijn 1 snufje laurierblad

Bereidingswijze

Boen de citroen schoon, schil de schil dun af en schraap het wit eruit. Snij de schil in smalle reepjes. Verwijder het wit van de citroen en snij hem in smalle plakjes. Leg de visfilets in een pan met dikke bodem en maal er wat zout, zwarte peper en rode peper over. Verhit de olie in de wok en bak de paprika 2 min. Knijp de knoflook erboven uit, voeg de tomaten toe en roerbak nog 3 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Schenk dit over de vis, leg bovenop het laurierblad en de citroenplakjes. Zet de pan afgedekt op het vuur en stoof de vis op halfhoog vuur in 20 min. gaar. Serveer op kamertemperatuur, voeg naar smaak zout toe en een partje citroen.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2019
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks gegrilde makreel

Uskumru Izgarasi.

INGREDIENTEN

* 4 panklare makrelen, * sap van 2 citroenen, * enkele druppels azijn, * zout, * peper, * 1 bosje dille, * 1 bosje peterselie, * 1 kopje olijfolie, * 1 el geraspte citroenschil, * 3 teentjes knoflook, * 1 tl oregano, * 1 tl basilicum, * 2 citroenen, * kruidentakjes voor het garneren.

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Turks
  •  20-30 min.

koude makreel

Een recept uit Turkije,wordt daar ook wel "Uskumru Papaz Yahnisi" genoemd.

INGREDIENTEN

1-1,5 kg makreel (de vis heel laten), 4 eetlepels olijfolie, 2 flinke uien(in dunne ringen gesneden), 1 groen pepertje(fijngehakt), 3-4 tenen knoflook(uit de knijper), 3 flinke tomaten(geblancheerd, ontveld en in dikke plakken gesneden), 6 eetlepels verse peterselie(fijngehakt), 1-2 eetlepels tomatenpuree, een snuf suiker, grof zeezout, vers gemalen zwarte peper, het sap van 1-2 citroenen, 50 kleine zwarte olijven zonder pit.,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste uskumru recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top