81 uitgebreid recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 gram half om half gehakt, Tijm, Gehaktkruiden, peper en zout, paneermiddel, 50 á 100 ml melk, 4 Waldkornbollen, 4 eieren, 2 tomaten, 1 komkommer, 4 uien, IJsbergsla, Mayo en ketchup, Kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g vlees krab of garnalen, 6 eieren, 1 lepel melk, 1 ui, 50 g taugeh, 50 g kool, peper, knoflook, 1 lepel sojasaus, ve-tsin, 1 ui, knoflook, gemberwortel, 10 cm prei, 25 g soepgroenten, 3 a 5 champignons, citroensap, 1 lepel suiker, peper, 2 lepels gembersap, witte wijn, 2 lepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een prachtig mooi bijgerecht en heel leuk om te maken

INGREDIENTEN

1200 gram prei zout en peper2 sneetjes oud wittebrood zonder korst (50 gram achtste liter slagroom 4 eieren 4 el. gesnipperde peterselie 100 gr geraspte Hollandse schapenkaas < nootmuskaat boter voor het invetten, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke eenpans-ovenschotel, leuk als er mensen komen eten. Kan langer van te voren voorbereid worden en is ook gemakkelijk uit te breiden.

INGREDIENTEN

1 a 2 grote uien -, 1 groene en 1 rode paprika -, 4 a 5 stengels bleekselderij -, paar eetl. olie -, paar tenen knoflook -, 750 g. rundergehakt -, zo'n 3 theelepels cajunkruiden -, 1 blik geconcentreerde champignoncremesoep -, 1 grote beker creme fraiche of een andere room, ik gebruik ook wel eens een pakje Room Fris-, 1 klein blikje tomatenpuree -, zak tortillachips (Casa Fiesta, zwart) -, 100 g. geraspte kaas -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Groenten ovenschotel

INGREDIENTEN

6 grote courgettes, 6 grote aardappelen, 1 ui, 1 paprika, 4 flinke vleestomaten, feta, zout, oregano., De schotel kan uitgebreid worden met aubergine, dan 2 langwerpige stevige aubergines.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  60-120 min.

Feestelijke soep met 2 kleuren. De smaak is heel romig, maar toch is dit recept laag in calorien, rijk aan vitaminen en heel licht. Kan goed vantevoren worden klaargemaakt.

INGREDIENTEN

5 rode paprika's, 5 gele paprika's, 2 groente of kruiden bouillonblokjes, olijfolie, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, fijngehakte (of gedroogde) peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2005
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, versgemalen peper, zout, 1 theelepel paprikapoeder, 2 sjalotjes of 1 ui, 3 teentjes knoflook, 200 g kastanjechampignons, 50 g geschaafde amandelen, 3 eetlepels olijfolie, 900 g spinazie (panklaar).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De basis Hamburger waaruit alle varianten gemaakt kunnen worden. Ik vind deze lekker omdat het vlees bekend is (gemalen biefstuk of vers gedraaide tartaar) en niet helemaal door en door gfebakken hoeft te worden zoals bij een vette mcdoinalds maar al te vaak gebeurt.
Lekker met wat sla, ui, tomaat en saus naar smaak, of met kaas als cheeseburger, droog gebakken ananas eventueel ook dan met kaas, of de super burger met kaas, ananas en aan gebakken spiegelei over de burger. Een baconburger kan ook gemaakt worden door behalve bacon mee te bakken ook stukjes bacon in het tartaarmengsel mee te kneden.

INGREDIENTEN

600 g magere tartaar of gemalen biefstuk, 3 eetlepels worstershire sauce, Peper en zout, Een half uitje zeer fijn gesnipperd, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels bloem, Uiringen, 1 2 theelepels tabasco jalapeño sauce (groene tabasco) naar smaak toevoegen voor een pittiger burger

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Voedingswaarden:

Energie: 215 kCal
Energie: 900 kj
Vet totaal: 9 gram
Koolhydraten: 27 gram

INGREDIENTEN

Boter voor bak en braad, 75 g magere kwark, 3 el halfvolle melk, 3 el Dieet Olie, 2 el honing, 0.5 zakje vanillesuiker, 225 g bruinbroodmix, 0.5 zakje bakpoeder, 25 g rozijnen, 50 g gehakte hazelnoten, 2 el Koffiemelk, 1 el water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Vegemite is een Australisch icoon! Wordt het meest op brood of toast gegeten. Ook lekker met avocado, gesmolten kaas en tomaat. Vergelijkbaar met Marmite.

INGREDIENTEN

3 cups zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 50 gr boter, 375 ml melk, 2 eetl Vegemite, 200 gr geraspte oude kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gebraden wild (parelhoen, konijn of eend)

INGREDIENTEN

Knoflook, sjalotjes, ui, (verse) rozemarijn, (verse) tijm, tomaat, rode wijn, sinaasappelschil, cranberry compote/ jam, peper en zout (en eventueel nog wat andere (wild)kruiden naar smaak, Natuurlijk een parelhoen, konijn of eend

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bijgerecht, tussegerecht of toetje

INGREDIENTEN

4 peren, GEEN stoofperen, 2 kaneelstokjes, 3 kruidnagels, 1 vanillestokje (opengesneden), 4 eetl honing, een paar plakjes verse gemberwortel, en scheutje citroensap, witte wijn, minstens een halve liter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere Tofu Saté. Voor mijn Tofu Tuesday op www.woahjoyce.nl moeten er wel gerechten komen. Dit recept is al snel een favoriet. Het is lekker, kruidig en goed comfortfood. Precies zoals saté hoort te zijn, alleen is dit de vegetarische variant!

INGREDIENTEN

- 1 blok tofu, - Ketjap Manis, - Sambal (naar smaak), - 1 rode ui, heel fijn gesnipperd, - 3 tenen knoflook, geperst/fijn gesneden, - zout, - 1tl Djahe (gemalen gemberwortel), - 1tl koenjit (gemalen kurkuma), - zonnebloemolie, - 3/4 pot pindakaas

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gezegend zij de tortilla en zijn mogelijkheden!

INGREDIENTEN

Quesedilla's1 ui. 2 teentjes Knoflook. Olijfolie. 300 gr (Nieuwe) Aardappelen. Verse Peterselie. 1 bolletje Mozzarella. 1 blikje Mais. Zout en Zwarte Peper. 8 Tortillas. 1 Eigeel., Guacemole, 1 klein Uitje. 2 teentjes Knoflook. Olijfolie. 1 Rijpe Avocado. 1 Lime. Verse Koriander., Salsa, 1 Rode Chilipeper. 2 teentjes Knoflook. Sour Cream. Wittewijn Azijn. Zout en Peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Spruitjes niet lekker? Zelfs spruitjeshaters eten dit gerecht!

INGREDIENTEN

200 g kipfilet, 350 g spruitjes, 1 prei, 2 el olie, zout, peper, 1 el tandoorikruiden of kerriepoeder, 50 g ongezouten cashewnoten, 100 - 150 g zilvervliesrijst, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker makkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

500 gram voorgekookte krieltjes (CelaVita), zout en peper naar smaak, 150 gram ham (plak), 2 zoetzure augurken, 1 eetlepel zilveruitjes, 1 theelepel bouillonpoeder, 1,5 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere snelle bami met garnaaltjes! smaakt heerlijk!

INGREDIENTEN

- 300 gr. garnalen, - een pak Mie voor bami., - 1 rode ui, - ketjap manis, - 3 teentjes knoflook, -blokje kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 2 sjalotjes of 1 ui, 3 teentjes knoflook, 200 g kastanjechampignons, 50 g geschaafde amandelen, 3 el olijfolie, 900 g spinazie (panklaar)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een snel lekker broodje, waar je nog mee kunt varieren ook

INGREDIENTEN

2 Witte bolletjes, 4 plakjes Ontbijtspek per broodje (als je die ronde hebt dan heb je aan 3 per broodje genoeg), magerine, Mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Lekker makkelijk pasta gerecht met vis

INGREDIENTEN

1 Blikje tonijn op olie, 1 Eetlepel kappertjes, 1 Sjalotje, Tomatenblokjes (uit blik), Monchou pan en oven (of creme fraiche), Pasta, Bruchetta (mix van fijgesnipperde gedroogde tomaten, knoflook en italiaanse kruiden)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zoete Toscaanse hazelnootbroodjes

INGREDIENTEN

, Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, 75 g magere kwark, 3 el halfvolle melk, 3 el Becel Dieet Olie, 2 el honing, 0.5 zakje vanillesuiker, 225 g bruinbroodmix, 0.5 zakje bakpoeder, 25 g rozijnen, 50 g gehakte hazelnoten, 2 el Becel voor de Koffie, 1 el water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  •  
  •  10-20 min.

Smaakvol gerecht, lekker bij pasta of rijst

INGREDIENTEN

1 ratatouillepakket (of 1 aubergine, 1 courgette, 1 kleine rode en 1 kleine groene paprika, 1 tomaat, 1 ui, een teentje knoflook en wat tijm), 250 g rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes, 2 verse tomaten (extra!), olijfolie, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van ongeveer van 5kg,250gr boter, 1 ui gesnipperd,2 appelen,geschild en, gesnipperd,1 plak selderijknol,in dunne reepjes gesneden,250gr varkensgehakt, 10 sneetjes witbrood zonder korst,2dl melk,zout,vers gemalen peper,1 theel.geraspte, nootmuskaat.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.



De afgebeelde visfondueschotel werd gecreeerd door Luc De Raedt van vishandel De Koraal in Gent, secretaris van de beroepsvereniging van Belgische vishandelaars.
Deze visfondue is van het type dat je qua samenstelling in de doorsnee vishandel vindt en dat een grote waaier van vissoorten omvat.

INGREDIENTEN

200 gr zalmfilet - 200 gr pladijsfilet - 200 gr roodbaarsfilet of poonfilet - 200 gr staartvisfilet - 200 gr kabeljauwfilet - 200 gr zeetongfilet of scharretongfilet - 200 gr grietfilet, tarbotfilet of heilbotfilet - 2 liter visfumet (zie mijn recept) - 1 citroen - 1 limoen - 1 takje verse tijm - 1 blaadje laurier - 1 takje citroen-verbena - 1 takje citroenmelisse - 1 mespuntje cayennepeper - peterseliestengeltjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tomaten anders op brood Jummie

INGREDIENTEN

Boter, 1-2 uien,1 paprika (kan) bakje champignogns (kan) spekblokjes/ham (kan), 4-5 rijpe flinke tomaten, eieren 2- 3, peper flinke draai, zout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2011
  •  
  •  10-20 min.

Een niet te hete makkelijke curry

INGREDIENTEN

1 el olie, 1,5 kg kipdelen of anders ruim een pond kipfilet, extra el olie, 2 uien in ringen, 2 stengels gesneden selderij, 2 el kerriepoeder, 2 teentjes geperste knoflook, 2 el tarwebloem, 3,5 dl kippebouillon, 2 groene appels, geschild en in blokjes gesneden, 1/2 kop sultanarozijnen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Leuk om zo iets aparts te maken.

INGREDIENTEN

200 gr japanse rijst 500-600 ml (gevogelte) bouillon 12 lapjes tonijnfilet (3 x 7) 12 lapjes zeewier 1.5 x 7 cm) 1 el wasabi-poeder 1 el zoetzure gember, geschaafd VOOR DE SAUS sqap van 1 limoen 2 el lichte sojasaus 2 el mirin (zoete japanse rijstwijn) 1 tl sesamolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Japans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 g krabvlokken of krabsticks (surimi), 100 g Hollandse garnalen, 1 eetlepel citroensap, versgemalen peper, zout, 100 g veldsla of botersla, takjes dille of sprieten bieslook. voor de saus: 1 bekertje (125 ml) zure room, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels sherry, mespuntje paprikapoeder.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Satestokjes of spiesen, 200 gr vlees in blokjes, 200 gr gewelde gekookte tuttifrutti, 2 eetlepels olijfolie, barbecuekruiden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Koffie met likeur en slagroom

INGREDIENTEN

Koffie, slagroom, Grand Marnier, Tia Maria

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit recept leent zich uitstekend voor grote groepen eters, doe er diverse groenten bij en gebakken aardappelen e.d. zeer variable

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1 bl.creme soep, 1 ds spekkies, 1 ds champignons, 1 bk paturain, 1 pk roomculinair, 2 uien

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze dressing kan in de koelkast een tijd bewaard worden.

INGREDIENTEN

1/2 fles azijn, 5 el. slaolie, 2 uien, peper, zout, een beetje suiker, peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kan in de koelkast een tijd bewaard worden.

INGREDIENTEN

1/2 fles azijn, 5 el. slaolie, 2 st. uien, peper, zout, een beetje suiker, peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 haringen, 1 eetl. mosterd, 1 theel. honing of suiker, 1 eetl. witte wijnazijn, of citroensap, 3 eetl. arachideolie of, zonnebloemolie, 125 ml zure room, 1 eetl. gehakte dille, (vers of diepvries), 4 lente/bosuitjes, gemengde sla (frisee, veldsla, ijsbergsla),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker snel te bereiden en toch apart.

INGREDIENTEN

Ca. 100 gr. cashewnoten, 2 eetl. olie, 300gr. kipfilet, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. gemarineerde rode paprika (potje), 2 eetl. rijstwijn (eventueel droge sherry, 2 eetl. hoisinsaus (toko), 4 lente uitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Klein blikje tonijn-in-water (80 gram) -, half klein bekertje slagroom=1/16 -, eetlepel kappertjes -, peper.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Lekker frisse salade met witlof, druiven en fetakaas.

INGREDIENTEN

6 grote stronken witlof; 6 el olijfolie, extra vierge; 3 el rodewijnazijn; 2 tl grove mosterd; 2 tl vloeibare honing; 250 g feta 50+ in blokjes; 250 g pitloze rode druiven

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  •  
  •  10-20 min.

Rundvlees met lotuswortel

INGREDIENTEN

, 250 a 300 g mager rundvlees, 2 el donkere Chinese sojasaus, 1 flinke mespunt zout, 1 teentje knoflook, uitgeperst, ? tl fijngeraspte verse gemberwortel, snufje vijfkruiden poeder, 2 a 3 el arachideolie, 1? dl runderbouillon, 1 tl maizena, 12 plakjes lotuswortel, uit blik en goed uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fijn dessert van luchtige perenmousse en krokant fillodeeg

INGREDIENTEN

? l. droge witte wijn, ca. 6 el. poedersuiker, 1 pijpje kaneel, 2 kleine stevige handperen, 25 gram boter, 2 vellen filodeeg, ? l. Bulgaarse yoghurt, 1/8 l. slagroom, 2 zakjes slagroomversteviger, 3 el. nougatine

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Dagdeal
Bestel nu »

Bestaat uit: burgerpress, burgerspatel, 5 schalen, Smoky Sweet bbq-saus en de nieuwste Smult!

van 69,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies