Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Uitgebreid recepten (112) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 gram half om half gehakt, Tijm, Gehaktkruiden, peper en zout, paneermiddel, 50 á 100 ml melk, 4 Waldkornbollen, 4 eieren, 2 tomaten, 1 komkommer, 4 uien, IJsbergsla, Mayo en ketchup, Kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g vlees krab of garnalen, 6 eieren, 1 lepel melk, 1 ui, 50 g taugeh, 50 g kool, peper, knoflook, 1 lepel sojasaus, ve-tsin, 1 ui, knoflook, gemberwortel, 10 cm prei, 25 g soepgroenten, 3 a 5 champignons, citroensap, 1 lepel suiker, peper, 2 lepels gembersap, witte wijn, 2 lepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een prachtig mooi bijgerecht en heel leuk om te maken

INGREDIENTEN

1200 gram prei zout en peper2 sneetjes oud wittebrood zonder korst (50 gram achtste liter slagroom 4 eieren 4 el. gesnipperde peterselie 100 gr geraspte Hollandse schapenkaas < nootmuskaat boter voor het invetten, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

INGREDIENTEN

- ui, - teentje knoflook, - pepertje (optioneel), -1 stukje kipfilet, - een hand boontjes, - plak mihoen, - scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak), - 1,5 el sojasaus, - 1 el honing, - peper, - (kokos)olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz… deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken!

INGREDIENTEN

- 10 eieren (Zie Tip 1) zo vers mogelijk! Dus liefst van de Boer, - Bosje Bieslook, - Bosje KRUL Peterselie, - Witte peper (uit de molen), - Zout, - 2 a 3 eetlepels goede Mayonaise, - Paar druppels Worcestershiresaus (Spreek uit: Woester saus), , Optioneel, - Paprikapoeder, - Kerriepoeder, - Alles wat je lekker lijkt (kappertjes, bosui, etc,etc) experimenteer!, , Tip 1 Aantal eieren, , Bij het recept ben ik uitgegaan van 10 medium eieren, reken per persoon als volgt:, , Small (S) eieren: 2 a 3 per persoon, Medium (M) eieren: 2 per persoon, Large (L) eieren 1,5 per persoon, Extra Large (XL) 1 a 1,5 per persoon, , Een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de eetlust van de personen in kwestie ;-) Indien je bij de borrel meerdere salades en of hapjes maakt dan de hoeveelheid eieren per persoon ongeveer halveren.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Mag niet gemist worden bij een uitgebreid Aziatische rijsttafel

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, ? theelepel peper, ? rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 25 gram geraspte wortelen, 1 theelepel zout, ? eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, 1? eetlepell tomatensaus, ? eetlepell tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel) , 2 teentje knoflook (fijngesneden) , ? rode paprika (gesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een TOP recept voor een heerlijk uitgebreid diner. Maar dit lust ik door de weeks ook wel met een heerlijke salade of sperzieboontjes. Alleen de foto zegt al genoeg hoe de aardappeltjes zullen smaken.

INGREDIENTEN

, 800 gram krielaardappeljes, 25 gr suiker, 50 ml olijfolie, 3 el balsamicoazjn, 2 laurierblaadjes, Grof zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke eenpans-ovenschotel, leuk als er mensen komen eten. Kan langer van te voren voorbereid worden en is ook gemakkelijk uit te breiden.

INGREDIENTEN

1 a 2 grote uien -, 1 groene en 1 rode paprika -, 4 a 5 stengels bleekselderij -, paar eetl. olie -, paar tenen knoflook -, 750 g. rundergehakt -, zo'n 3 theelepels cajunkruiden -, 1 blik geconcentreerde champignoncremesoep -, 1 grote beker creme fraiche of een andere room, ik gebruik ook wel eens een pakje Room Fris-, 1 klein blikje tomatenpuree -, zak tortillachips (Casa Fiesta, zwart) -, 100 g. geraspte kaas -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk drankje dat hoort bij een uitgebreid feestelijk diner en meestal geserveerd wordt tussen het laatste voorgerecht en het hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 blikjes perzikschijfjes, 1 deciliter zoete witte wijn, 2 eetlepels citroensap, 180 gr. suiker, champagne

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.

Uit mijn losse blaadjes verzameling.Een vegetarisch hoofdgerecht dat kan worden uitgebreid met diverse groenten zoals courgette, asperges, doperwten en broccoli. Ook als je geen vegetariër bent is dit een verrukkelijk recept. Wil je persé vlees kan je geruld gehakt, vis of blokjes kip/kalkoen toevoegen.. vul zelf maar in... Ik heb het dit keer (18.04.2012) eens gemaakt precies zoals het beschreven staat. Verrassend lekker! De zelfgemaakte groentebouillon had ik in de vriezer De pesto heb ik zelf gemaakt en probeer het eens een keer want het is zo gemakkelijk om te maken. De link naar deze pesto staat onderaan de bereidingswijze

INGREDIENTEN

250 g (kastanje) champignons., 2 sjalotjes of 1 ui., 2-3 teentjes knoflook., 2 eetlepels olijfolie., 300 g risottorijst (Arborio)., 7 dl zelfgemaakte groentenbouillon (of eventueel van tabletten)., Bekertje crème fraîche., Versgemalen peper., Zout en peper naar smaak, 2 eetlepels groene pesto. (vers gemaakt of uit een potje)., 50 g geraspte Parmezaanse kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van plm. 250 gram in blokjes gesneden, peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, ½ eetl bloem, 100 gram bacon (in reepjes), 1 klein uitje (gepeld en gesnipperd), 125 ml slagroom, 2 eetlepels hete chilisaus of wat meer naar smaak), 2 eetlepels zonnebloemolie, 100 gram champignons (schoongemaakt in plakjes), 1/2 rode paprika (schoongemaakt in stukjes of reepjes), gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste Saotosoep. Ik heb deze op een site gevonden en ben nu bezig bouillon te trekken. Het ruikt iig heerlijk. Hij is voor de volgende dag omdat ik dan geen tijd heb om uitgebreid te koken. Het enigste wat ik hoef te doen is dan de soep opwarmen en zorgen dat alle extra ingrediënten klaar staan om tafel.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:ca. 3 liter water, 600 gr soepkip (het liefst bouten), 4 cm laos (ik heb gember gebruikt omdat ik geen laos op Texel kon vinden), 4 teentjes knoflook (gepeld maar heel laten), 1 ui (schil verwijderen en vieren delen), 1 tak citroengras (sereh), 1 salamblaadje (ook dit kon ik niet op Texel krijgen en verving het door een laurierblad), 2 grote bouillonblokjes (2 kippenbouillonblokjes volstaat prima), evt. tuinkruidenbouillon (potje), 1 tl witte peper., , Garnituur:6 gekookte eieren, 300 gr taugé, 2 pakjes gebakken aardappelstokjes (minifrite chips is ook prima), 1 pakje soe-on (gebakken vermicelli-TOKO), gebakken uitjes (pakje), vlees van de gekookte (soep)kip, 1 takje soepselderij (bleekselderij-fijngesneden), 1 peper, 5 el zoute ketjap, garnaaltjes, bamboescheuten, lente-ui (in ringetjes gesneden) etc etc etc (je kan het zo gek maken als jij wilt)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Herfst: dit is een leuk en lekker twee in één bijgerecht. Snel klaar, makkelijk, maar wel vreselijk lekker en stemt iedereen tevreden. Het hoeft niet elke dag uitgebreid en luxe. Met eenvoudige ingrediënten die niet al te duur zijn kun je ook lekkers op tafel zetten en ervan smullen en genieten.

INGREDIENTEN

750 gr kleine aardappels, 2 dikke stengels prei, 2 grote uien, 100 gr gerookte spekblokjes, ½ bosje verse bieslook, 1 el roomboter, 2 el olijfolie, 100 gr geraspte oude kaas, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2013
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit gezellig onderonsje, overgewaaid van de westerburen, kan in zijn geheel zelf worden voorbereid. Dit neemt echter enkele uren in beslag. Veel lekkernijen kunnen ook kant en klaar worden gekocht. Een winkel als Mark's en Spencer heeft een zeer uitgebreid assortiment. Bij de beter gesorteerde supermarkten zijn bakprodukten voor het maken van muffins en scones verkrijgbaar

INGREDIENTEN

Wit en bruin casinobrood, roggebrood snack (kleine vierkantjes), zalmsalade, komkommersalade, cheddar (engelse kaas), gerookte kipfilet, ijsbergsla, augurkjes, scones, muffins, brownies, marmelade, heel veel thee, schaal met lekkere koekjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

Een echt wel snelle en heerlijke maaltijdsalade. Hiermee kan nog uitgebreid worden gevarieerd. Met dank aan Elly!!

INGREDIENTEN

Half kropje ijsbergsla of klein zakje gemengde salade, 1 gerookte kipfilet (kip fumee), 150 gram grote pasta, halve groene en halve rode paprika, Voor de dressing: mayonaise, mini blikje tomatenpuree, gedroogde of verse (gesneden) basillicum, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik vond het recept van chocoladetaart op smulweb (van "dupke"). Ik heb het uitgebreid met een laagje creme beurre en afgestreken met chocoladeglazuur.

INGREDIENTEN

Voor de Chocoladetaart, , 125 g Bloem, 125 g Boter, 250 g Suiker, 1 plak chocolade, 4 eieren (witten en dooiers scheiden), 1/2 zakje gist, , Voor de creme beurre, eidooier, suiker, boter, sterke koffie, de verhouding is ongeveer: 1 eidooier, 30 g suiker, 70 g boter, heel klein beetje koffie., , Chocoladeglazuur, melk of room, chocolade (puur), beetje water, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2008
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vorige week kregen we vrienden te eten en heb ik weer eens uitgebreid oosters gekookt. Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van dit etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.

INGREDIENTEN

6 eieren - 1 rode paprika - 1 rode Spaanse peper - 1 sjalot - 2 teentjes knoflook - zout - 1 eetlepel kerriepoeder - 125 ml slagroom - 125 ml kokosmelk - mespunt ketoembar ( koriander ) - mespunt laos - mespunt djinten - 1 theelepel suiker - 1 eetlepel (arachide)olie - paar druppels citroensap

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

O la la dit is lekker. Een heel uitgebreid vispannetje met zalm, garnalen en verse groente. Heel veel smaak bij elkaar in één pan. Hartstikke gezond, niet vet en bomvol smaken. Ze zeggen "eet 2x per week vis" waarvan één keer vette (gezond) vis. Zalm is een vette vis (omega3). Het lekkerste is het, vind ik, met verse pasta of met witte rijst. Zonde om de heerlijke saus te verspillen. Snel te maken en lekker van smullen!

INGREDIENTEN

2 flinke verse zalm filets, 125 gr gekookte, gepelde, garnalen, 1 blikje tomatenblokjes, 2 flinke tenen knoflook, 1 stengel verse prei, ½ bekertje slagroom, Vers geperst citroensap, 1 citroen (extra), Suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Bosje vers gehakte peterselie (blaadjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2013
  • Vis
  •  20-30 min.

Groenten ovenschotel

INGREDIENTEN

6 grote courgettes, 6 grote aardappelen, 1 ui, 1 paprika, 4 flinke vleestomaten, feta, zout, oregano., De schotel kan uitgebreid worden met aubergine, dan 2 langwerpige stevige aubergines.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mmmm. Smullen. Een gezonde en supersnelle hap waar je versteld van staat hoe lekker dit is. Ideaal voor de weekenden als je toch gezond en slank wil eten, maar ook snel klaar wilt zijn. Twee wraps per persoon is voldoende voor ons en zeker na het uitgebreid borrelen met allerlei hapjes. De lekkerheidsgraad van dit hapje is hoog dus smullen maar.

INGREDIENTEN

4 tortillas, 1 zakje gemengde ijsbergsla, 2 lenteuitjes, 2 grote trostomaten, 2 grote wortels, 1 blik tonijn op water, 200 gr roomkaas met kruiden, Philadelphia

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2014
  • Vis
  •  10-20 min.

Volgens het recept een brood. Ik noem het een koek. Ik heb deze nu 2x gebakken en vind hem nog steeds verrukkelijk. En ik niet alleen want de koek was heel snel op. De koek is lauwwarm maar ook koud heerlijk. Ook lekker bij een uitgebreid ontbijt.

INGREDIENTEN

500 gram goudreinetten, 3 eetlepels citroensap, 4 eetlepels calvados of andere lekkere drank, 50 gram krenten, 150 gram walnoten, boter en bloem voor de vorm, 70 gram gesneden gember met siroop, 200 gram zachte boter, 125 gram suiker, mespunt zout, 1 tl citroenrasp, 3 eieren, 300 gram bloem, 2 tl bakpoeder, 80 gram abrikozenconfiture, 50 gram poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2008
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het basisrecept (alleen de komkommer) voor deze heerlijke zoetzure salade kreeg ik in een ver verleden van de uit Indonesië afkomstige moeder van een schoondochter van mijn zus. Ik heb de salade zelf uitgebreid met de paprika en er mijn eigen draai aangegeven. Denk er wel aan dat de salade in moet trekken en dat je hem ruim tevoren (plm. 4 uur) klaarmaakt.

INGREDIENTEN

1 flinke komkommer -, 1 flinke rode paprika -, 1 sjalotje -, 2 teentjes knoflook -, 1 rode Spaanse peper of sambal oelek naar smaak -, peper, zout -, 1/2 witte azijn -, 1/2 dl water, 2 eetlepels suiker -

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept een keer tijdens een tentamenperiode bedacht, omdat ik enorm veel zin had in chocolade.Ik had geen zin om uitgebreid te kokkerellen, maar wilde wel iets lekkers maken. Door de jaren heen heb ik twee varianten ontwikkeld, zelf kan ik niet kiezen dus heb ze allebei toegevoegd. Het leuke aan dit recept is dat het megamakkelijk is en o zo lekker!

INGREDIENTEN

Variant met witte chocolade en mariakaakjes (ca. 20 stuks), 125 ml slagroom, 500 gram pure chocolade, half doosje (diepvries) frambozen, 125 gram witte chocolade, 20 mariakaakjes, muffinvormpjes, , Variant met oreokoekjes (ca. 20 stuks), 125 ml slagroom, 500 gram pure chocolade, half doosje (diepvries) frambozen, 1 pak oreokoekjes, muffinvormpjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2016
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten toen ik een keer in Spanje op vakantie was. Aan de kust waar de vis op zijn best en in overvloed verkrijgbaar is, daar kun je dit soort gerechten het beste bestellen. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Baskenland, maar je komt het tegenwoordig in heel Spanje en ver daarbuiten tegen. Ik heb dit gerecht thuis al vaker gemaakt maar de meeste recepten waren niet helemaal naar mijn zin, de ene keer te simpel de andere keer zo uitgebreid en met allerlei ingrediënten waar ik niet aan kon komen. Daarom heb ik nu dit recept zelf zo gemaakt met ingrediënten die wel gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Je kunt eventueel in plaats van verse vis ook vis uit de diepvries nemen.

INGREDIENTEN

- 600 gram kabeljauw (of andere witte vis), - 500 gram mosselen, - 500 gram grote gamba`s, - 400 gram inktvis, - 500 gram tomaten, - 2 uien, - 1 Spaanse peper, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 visbouillonblokken, - 8 teentjes knoflook, - 2 laurier blaadjes, - ½ bosje peterselie, - 1 citroen, - 1 el paprika poeder, - 1 mespunt saffraan, - 4 el sherry, - 1 ½ dl droge witte wijn, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Traditioneel gevulde kalkoen met idiase pit. Zeer feestelijk voor uitgebreid diner

INGREDIENTEN

1 stevige appel (Elstar, Jonagold), 2 bosuitjes, 100 g pecannoten, 1 bakje verse basilicum, ca. 200 g saucijsjes, zout, peper (vers gemalen), 1 kalkoen (ca 3 kg), 1 eetlepel milde currypasta (potje Pataks), 100 g zachte boter of margarine, 100 g ontbijtspek (plakjes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Onze kennissenkring bestaat uit mensen van allerlei nationaliteiten, zo ook mensen uit Irak. Als er dan van hun kant een verjaardag valt te vieren wordt er altijd uitgebreid gekookt en deze 'gehaktschijven' staan ook vaak op het menu! Het kan zowel koud als warm gegeten worden dus dat is makkelijk.... De smaak is uniek en helemaal geweldig!

INGREDIENTEN

2 grote uien, 1 groene paprika, 2 tomaten, 1 bosje bladselderij, 3 - 5 tenen knoflook, 3 rauwe middelgrote aardappels, Twee kleine blikjes tomatenpuree, , Twee eetlepels kerrie masala, Een eetlepel versgemalen peper, Een eetlepel gemalen komijn (djinten), Twee eetlepels pittig paprikapoeder, Een tot twee eetlepels zout, 3 eieren, , 1 pond rundergehakt, 100 - 150 gram bloem, 1 zakje gistkorreltjes, , Zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mercimek corbasi - De hoofdingredienten zijn rode linzen en aardappelen. In eerste instantie is deze soep eenvoudig maar neem de tijd om het te maken. De soep kan eigenlijk zo dun of stevig gemaakt worden als je zelf wil. Ik geef de voorkeur aan een iets stevigere soep, maar ook een beetje waterig is deze soep nog steeds lekker. Het is in basis een eenvoudige soep die naar wens uitgebreid kan worden met andere ingrediënten. Welke ingrediënten? Dat laat ik aan jullie over. Sommigen zullen zich afvragen wat rode vlokkenpeper is, maar feitelijk zijn het grof vermalen gedroogde chilipepers ontdaan van zaadjes. Bij iedere Turkse supermarkt kan je ze wel vinden; vraag naar pul biber (= vlokkenpeper). Kan je in jouw buurt de rode vlokkenpeper niet vinden, dan kan je natuurlijk ook andere pepers gebruiken om de soep pit te geven.

INGREDIENTEN

1 theeglas (250 ml) rode linzen, 2 of 3 (kruimige) aardappelen, 1 ui, olijfolie, 2 el tomatenpuree, rode vlokkenpeper (pul biber), zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2013
  • Turks
  •  30-60 min.

Stevige kost, snel op tafel! Na een lange dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Deze winterse quiche met prei maak je van tevoren klaar en hoeft alleen even opgewarmd te worden in de oven.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 3 grote preien, 1 rode paprika, 1 ui, 200 g bacon, 3 eieren, 5 eetlepels room, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse klassieker, met uitgebreid traditioneel recept voor Salsa Brava

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, 2 rauwe eierdooiers, 250 ml. olijfolie, 6 tenen knoflook, 1 ui, 1 vleestomaat, 2 eetlepels azijn, tabasco, zwarte peper, zoet paprikapoeder, 2 rode pepers, 100 ml. tomate frito, gemalen komijn, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijke en gezonde maaltijdsalade als je eens een keer geen tijd of zin hebt om uren uitgebreid achter de pannen te staan. Een vitaminebom waarna je niet na een uurtje alweer trek krijgt want deze maaltijdsalade vult echt heel goed. Lijkt me ook lekker met grote garnalen, maar dat doen ik dan volgende keer wel weer. Kan bij-na niet wachten op de volgende keer LET OP:  De marinade en dressing is een en hetzelfde. Je gebruikt  een derde deel voor de marinade, 2 eetlepels voor de salsa en de rest als dressing voor de salade.

INGREDIENTEN

Marinade/Dressing:, - 3 el olijfolie, - 2 limoenen (sap), - 1 bosje koriander (15 gram) beetje achterhouden voor de garnering), - 4 teentjes knoflook, - 2 tl honing, - 1 tl bruine suiker, - 1 tl gemalen komijn, - zout (naar smaak), , Salsa:, - 1 mango, - 1 avocado, - 1 sjalot, , Salade:, - 600 gram kipfilet, - zak gemengde sla, - 2 rode puntpaprika's, - ½ rode peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2017
  • Caribisch
  •  20-30 min.

LEKKER LUI OP ZONDAG WIE WIL DAT NIET.EERST LEKKER UITSLAPEN,DAN UITGEBREID KOFFIE DRINKEN.EEN BOSWANDELING MAKEN EN AAN HET EIND VAN DE MIDDAG LEKKER KOKEN ONDER HET GENOT VAN EEN GLAASJE WIJN.DIT IS EEN NIET TE BEWERKELIJK RECEPT MAAR WEL LEKKER.

INGREDIENTEN

400 g kalkoenfilet4 sjalotjes2 el boter1 el olie1 dl droge witte wijn1 dl gevolgelte-fond1 tl bouillonpoeder2 dl room culinair4 tenen knoflookpeper en zout2 el bieslook(mag knoflookbieslook zijn als je dat kan vinden)2 el peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Op drukke doordeweekse dagen lukt het niet altijd om uitgebreid te koken.Deze makkelijke maaltijd zet je binnen een half uur op tafel.

INGREDIENTEN

=1 eetl. Olijfolie., = VOOR HET GEHAKT;; =600 gram Rundergehakt., =1 Rode Ui.gesnipperd. =2 teentjes Knoflook( fijngehakt), =1 Tl. Komijnpoeder (djinten) =1 Tl. Paprikapoeder., Snuf Chilipeper., =1 Ei,losgeklopt., +VOOR DE SALADE; 2 Rode Uien,gesnipperd., =5 Trostomaten (in blokjes) =1 bosje Peterselie,(grof gehakt), =1/2 bosje Munt,(grof gehakt) =2 eetl. zwarte Olijven., =2 eetl. Olijfolie extra vergine. = 1 eetl. rode Wijnazijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De basis Hamburger waaruit alle varianten gemaakt kunnen worden. Ik vind deze lekker omdat het vlees bekend is (gemalen biefstuk of vers gedraaide tartaar) en niet helemaal door en door gfebakken hoeft te worden zoals bij een vette mcdoinalds maar al te vaak gebeurt. Lekker met wat sla, ui, tomaat en saus naar smaak, of met kaas als cheeseburger, droog gebakken ananas eventueel ook dan met kaas, of de super burger met kaas, ananas en aan gebakken spiegelei over de burger. Een baconburger kan ook gemaakt worden door behalve bacon mee te bakken ook stukjes bacon in het tartaarmengsel mee te kneden.

INGREDIENTEN

600 g magere tartaar of gemalen biefstuk, 3 eetlepels worstershire sauce, Peper en zout, Een half uitje zeer fijn gesnipperd, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels bloem, Uiringen, 1 — 2 theelepels tabasco jalapeño sauce (groene tabasco) naar smaak toevoegen voor een pittiger burger

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gebraden wild (parelhoen, konijn of eend)

INGREDIENTEN

Knoflook, sjalotjes, ui, (verse) rozemarijn, (verse) tijm, tomaat, rode wijn, sinaasappelschil, cranberry compote/ jam, peper en zout (en eventueel nog wat andere (wild)kruiden naar smaak, Natuurlijk een parelhoen, konijn of eend

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke stoofpot was een onderdeel van het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2014. Samen met een hertenbiefstukje en heleboel bijgerechten zoals; een stamppotje van pastinaak, rode kool met cranberry, paddenstoelen garnituur, stoofpeertje in zoete witte wijn en witlof met ham en kaas hebben we hier van zitten smullen. Natuurlijk hoeft het niet altijd zo uitgebreid en kun je ook een keuze maken uit de bijgerechten. En natuurlijk maak je deze stoofpot niet alleen met kerst maar gedurende het hele wildseizoen want het is jammer om alleen met kerst zo lekker te eten. 

INGREDIENTEN

1,5 kilo hertenstoofvlees, 5 jeneverbessen, 1 afgestreken tl gemberpoeder, 1 afgestreken tl kaneelpoeder, 1 afgestreken tl gemalen piment, peper en zout, 2 wortelen, 1 st prei, 2 uien, 250 gram gerookt spek, 2 blaadjes laurier, enkele takjes tijm, 250 ml rode wijn, 250 ml wildfond (bouillon), ½ zak verse cranberry's, boter en olijfolie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2015
  • Wereld
  •  > 120 min.

Gezegend zij de tortilla en zijn mogelijkheden!

INGREDIENTEN

Quesedilla's1 ui. 2 teentjes Knoflook. Olijfolie. 300 gr (Nieuwe) Aardappelen. Verse Peterselie. 1 bolletje Mozzarella. 1 blikje Mais. Zout en Zwarte Peper. 8 Tortillas. 1 Eigeel., Guacemole, 1 klein Uitje. 2 teentjes Knoflook. Olijfolie. 1 Rijpe Avocado. 1 Lime. Verse Koriander., Salsa, 1 Rode Chilipeper. 2 teentjes Knoflook. Sour Cream. Wittewijn Azijn. Zout en Peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere Tofu Saté. Voor mijn Tofu Tuesday op www.woahjoyce.nl moeten er wel gerechten komen. Dit recept is al snel een favoriet. Het is lekker, kruidig en goed comfortfood. Precies zoals saté hoort te zijn, alleen is dit de vegetarische variant!

INGREDIENTEN

- 1 blok tofu, - Ketjap Manis, - Sambal (naar smaak), - 1 rode ui, heel fijn gesnipperd, - 3 tenen knoflook, geperst/fijn gesneden, - zout, - 1tl Djahe (gemalen gemberwortel), - 1tl koenjit (gemalen kurkuma), - zonnebloemolie, - 3/4 pot pindakaas

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere starter voor een uitgebreid diner

INGREDIENTEN

Per Glas:, 25 ml limoncello, 100 ml Prosecco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Bijgerecht, tussegerecht of toetje

INGREDIENTEN

4 peren, GEEN stoofperen, 2 kaneelstokjes, 3 kruidnagels, 1 vanillestokje (opengesneden), 4 eetl honing, een paar plakjes verse gemberwortel, en scheutje citroensap, witte wijn, minstens een halve liter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top