823 uiensoep recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100 gr Gruyerekaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Top 100

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien in ringen gesneden., 1 teentje knoflook gesnipperd., 1 eetlepel bloem, 40 gram boter., 11/4 liter bouillon., peper en zout., 100 gram graspte kaas., stokbrrod.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke soep uit de Stentor door Hans Belterman. Ik wil jullie dit niet onthouden.
De lekkerste en waarschijnlijk ook de meest orriginele uiensoep at je vroeger in de omgeving van de Hallen in Parijs.
Daar vond je de bistro's waar de handelaren hun zaken deden onder het genot van een "fine a l'eau"die tegen het einde van de nacht plaats maakte voor de uiensoep. Ook veel toeristen kwamen er op af.

INGREDIENTEN

. 250 gr. stevige grote uien, . 20 gr. boter, . 1 el. olijfolie, traditioneel, . 2 tabletten runderbouillon, . 3-4 grote sneden stokbrood, schuin gesneden, . 75 gr. fijn geraspte oude (Goudse) kaas, 1 el. fijngehakte (blad) peterselie, . 1/2 tl. paprikapoeder, bij voorkeur scherpe soort (Rosen), . vleugje nootmuskaat, . witte peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Mijn zelfgemaakte uiensoep.

INGREDIENTEN

Twee pakjes honig Franse uiensoep,6 grote uien,blikje tomatenpuree,ketjap manis,peper,bieslook.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Snel en makkelijk!

INGREDIENTEN

Pakje uiensoep, 5 uien, knoflook, laurierblad, kruidnagel, zout en peper, geroosterd brood, kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekkere uiensoep

INGREDIENTEN

1 schenkel, 1 pond runderpoulet,net grote uien, 2 pakjes mix voor uiensoep

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hartige soep

INGREDIENTEN

1 glaasje bouillon met rundvlees,pakje honig uiensoep,5 uien en gemalen kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Fruitig van smaak.

INGREDIENTEN

750 gram uien, 35-40 graam boter, 2 dl witte wijn, 1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke uiensoep, die ik vaak maak. De champignons doen het heel goed in deze soep.

INGREDIENTEN

1 kilo uien, 2 teentjes knoflook, , 1 doosje champignons, 1 bosje bosuitjes, 2 eetlepels bloem, 1 pot bouillon zonder vlees, , ? liter droge witte wijn, knoflookkruiden, 1 pakje Honig uiensoep, ? liter water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Lekkere romige uiensoep, net even anders

INGREDIENTEN

3 uien-soup-it van unox-ketjap manis-1 teentje knoflook-1 ons gehakt h.o.h.-1 flesje basis uiensoep van maggi- roomboter- 1pakje roomculinair

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte bouillon combineren met `een beetje van Maggi`. Makkelijk, maar vooral superlekker!

INGREDIENTEN

3 liter zelfgemaakte runderbouillon, 10 grote uien, 1/2 fles rode wijn, 2 pakjes uiensoep (Knorr of ander merk), 75 gram roomboter, eetlepel gedroogde tijm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2011
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram uien -, 2 fijngesneden knoflookteentjes -, 1 eetlepel boter -, 1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep -, 1 eetlepel bloem, 1 bosje Provencaalse kruiden zpals tijm, oregano, rozemarijn -, 1 laurierblaadje -, 4 stukjes stokbrood -, 50 gram geitenkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g uien, -2 fijngesneden knoflookteentjes, -1 el boter, -1 flesje Maggi Basis voor Uiensoep, -1 el bloem, -1 bosje Provencaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn), -1 laurierblaadje, -4 stukjes stokbrood, -50 g geitenkaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Een echte, eerlijke, lekkere uiensoep

INGREDIENTEN

500 gr. gesneden uien, teentje knoflook, boter, schepje suiker, 1/2 tl. cayennepeper, peper, zout, bouillonblokje, pakje uiensoep, broodje zonder korst, geraspte kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Lekkere dikke uiensoep die moet worden gegeten met een speciaal sausje (ja je leest het goed) en het stokbrood in stukje in het bord soep.

INGREDIENTEN

3 ons poulet, 6 grote uien, 3 ons soepgroente, 2 pakjes uiensoep (droog), ketjap, tomaten ketchup, knoflook, bouillonblokjes, , Voor het sausje:, mayonaise, geraspte kaas, knoflook, paprika poeder, zout, peper, tomaten ketchup, sambal badjak

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gr uien, boter, 1 tl bruine suiker, 1 flesje Maggi basis voor uiensoep, 1 ltr water, 250 ml witte wijn, 2 el cognac, (eventueel soepvlees), 1 stokbrood, kruidenboter, geraspte oude kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Franse uiensoep, volgens het originele recept van Paul Bocuse (***)

INGREDIENTEN

- 350 gr. uien (in ringen gesneden), - 75 gr. boter, - 30 gr. bloem, - zout en peper, versgemalen, - 1,5 liter bouillon, - 300 gr. Gruyere (150 gr. geraspt, 150 gr. in plakjes), - dunne sneden oud brood, - half glas cognac, - 1 eidooier, - 1 glas port

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 liter runderbouillon - 250 gram ui - 30 gram boter - 30 gram bloem - geraspte kaas - geroosterd brood - peper - zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

IK VIND DEZE UIENSOEP EEN STUK PITTIGER VAN SMAAK DAN DE WAT WIJ NOEMEN FRANSE UIENSOEP.

INGREDIENTEN

4 rode uien2 el olijfolie1 1/4 l vlees-of kruidenbouillon1-2 el rode pesto1 el (verse) tijmzout en peper6 sneetjes volkorenbrood75 gr blauwschimmelkaas75 gr geraspte jongbelegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoals het in de Parijse hallen werd gegeten.

INGREDIENTEN

100 gr. Boter, 500 gr. Grote uien, in dunne plakjes, 1 el bloem, 1 1/2 ltr. runderbouillon, 1 flinke el tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 12 dunne sneetjes stokbrood, 120 gr. Geraspte Gruyère

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

Stevige maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

4 grote uien, 2 kruidnagelen, 25 gram bloem, 50 gram boter, 3/4 liter bouillon, 1/4 liter witte wijn (goedkope, droge), een goede scheut van dezelfde wijn, scheutje wijnazijn, mespuntje rosemarijn, theelepel (engelse) kerrie, zout, peper, stokbrood, geraspte kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 500 g uien, * 4 sneetjes witbrood, * 2 takjes verse platte peterselie, * 5 sprietjes verse bieslook, * 4 el geraspte oude kaas, * 2 el olijfolie, * 6 dl groentenbouillon, * 2-3 el Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750gr uien * 3 teentjes knoflook * Boter * 1-2 el bloem * 1,5 l kippebouillon * peper * zout * 4 sneetjes stokbrood * 75gr geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Duits
  •  20-30 min.

Lekkere uiensoep voor koud weer. De soep bevat 1.0** points p.p.

INGREDIENTEN

3 grote of 4 kleine uien (ca. 750 gr.), 3 uitgeperste teentjes knoflook, 15 gr. echte boter (= 1 el.), 8 koffielepels bruine basterdsuiker, ca. 4 cm. geraspte verse gember, 2 groentebouillonblokjes, 750 ml. water, 1 el. (gedroogde) tijm, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Makkelijk en goedkoop

INGREDIENTEN

500 gram uien, 50 gram boter, zout, 30 gram bloem, 1 liter bouillon, (eventueel gemaakt van blokjes) 200 gram oud stokbrood, 200 gram geraspte oude kaas, 1 snee brood

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2009
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mijn uiensoep is zeer geliefd. De meesten van jullie zal ik wel niets nieuws vertellen, maar toch!!

INGREDIENTEN

2 Grote uien, 1 bouillonblokje. maakt niet uit welke smaak (geen vis natuurlijk), provencaalse kruiden., 4 teentjes knoflook, zout en peper, 2 stukjes Franse kaas en 2 sneetjes stokbrood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Dit is een soep, geheel anders dan de gangbare uiensoepen.

INGREDIENTEN

5 sjalotten., 1000 gr witte uien-in ringen gesneden., 40 gr boter., 3 L bouillon van 6 runderbouillontabletten., 1 eidooier., 3 el bloem., 4 tenen knoflook - fijn gehakt., 1 mespunt cayennepeper., 1 thl gedroogde basilicum., 1 mespunt nootmuskaat., 2 el madeira., 125 ml room., 200 gr parmazaansakaas(gemalen), stokbrood., knoflooboter.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Basisrecept

INGREDIENTEN

4 grote uien - 50 g boter - een mespuntje (bruine) suiker - 1 l bouillon - 1 laurierblad - 2 kruidnagels - zout en peper - 4 sneetjes witbrood of stokbrood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekkere en smakelijke soep

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 600gr uien, in ringen, 2 el bloem, 1 tl suiker, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 ltr kippenbouillon (van tablet)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijke soep. Snel klaar en toch heeel lekker !

INGREDIENTEN

1 kilo Uien, 2 el bloem, boter om de uien in te bakken, 1.5 liter runder- of kruidenbouillon, 2 Italiaanse tomaten ontveld en ontpit, zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 grote uien, 30 g boter, 1 el olijfolie, 1 tl zout, 1/2 tl suiker, 2 el bloem, 1 1/4 l bouillon, 1 dl droge witte wijn, peper, 2 el cognac, 4 sneetjes stokbrood, 100 g geraspte Parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 Gram boter, 750 Gram schoongemaakte en in ringen gesneden uien, 25 Gram bloem, 8 dl bouillon, 2 dl DROGE witte wijn( dit is een grote aanrader), Zout, Peper, 4 niet al te dunnen sneetjes brood, 75 gram geraste belegen kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.




INGREDIENTEN

, * 4 grote uien, * 50 gram boter, * mespuntje bruine suiker, * 1 liter bouillon, * 1 laurierblad, * 2 kruidnagels, * zout en peper, * 4 sneetjes witbrood of stokbrood, * 100 gram geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Combinatie van zoet, zout en pittig!

INGREDIENTEN

2 grote uien, zakje jus, 1/2 liter water, chilipoeder, 1 el zoute ketjap, 2 el ketchup, 2 el bruine suiker, (stok)brood, geraspte kaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

40 g boter of margarine, , 2 el olie, , 500 g uien, in ringen, , 2 tenen knoflook, fijngesneden, , 3 el bloem, , 1 3/4 dl witte droge wijn, , 1 1/5 l runderbouillon, , 1 laurierblad, , 4 takjes tijm, , peper, , zout, , , voor het gratineren van het brood, , 8 sneetjes dun stokbrood, , 40-50 g geraspte gruyère of emmentaler

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2010
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 40 g boter, * 2 el olie, * 500 g uien, in ringen, * 3 el bloem, * 1,75 dl witte droge wijn, * 1,2 l runderbouillon, * 1 laurierblad, * 4 takjes tijm, * zout, peper, Voor het gratineren van het brood:, * 8 sneetjes dun stokbrood, * 40-50 g geraspte gruyere of emmentaler

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2004
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote uien, 50 gr boter, bruine suiker, 1 liter bouillon, 1 laurierblad, 2 kruidnagelen, zout, peper, 4 sneetjes witbrood of stokbrood, 100 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr. ui, gesneden, 8 dl. runderbouillon, 3 dl. wijn, witte, droge, 75 gr. gruyere, 8 sneetjes stokbroden, wit, 2 el. boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Uiensoep op Franse wijze met een Italiaans tintje. Als voorgerecht of als hoofdgerecht met stokbrood.

INGREDIENTEN

4 uien, mager rundvlees, tomatenpuree, bouillon, verse oregano, verse basilicum, croutons, verse knoflook, olijfolie, peper, scheutje witte wijn, geraspte jong belegen kaas

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Uiensoep

Uiensoep

Uiensoep is een lekkere soep, die gemaakt is van uien en bouillon. De soep kent een lange geschiedenis. Zo is er zelf bekend dat de oude Romeinen al uiensoep aten. En tegenwoordig is het nog steeds één van de bekendere soepen. Waarom? Omdat het simpelweg zo`n lekkere soep is. Je eet de soep in een kommetje en bestrooit de soep met geraspte kaas. Daarnaast kun je een stukje stokbrood met gesmolten kaas op de soep leggen. Uiensoep is een soep die geschikt is als voorafje voor veel menu`s. Bekijk hieronder de beste recepten voor het maken van uiensoep!

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies