Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

15 turlu recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

(Turkse ovenschotel)voor 4 personen

INGREDIENTEN

800 g rundstoofvlees, 1 aubergine, 1 courgette, 4 aardappelen, 200 g snijbonen, 2 Turkse groene pepers, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, zout, , voor de saus:, , , 125 g boter, 3 el tomatenpuree, een scheutje water, zout, zwarte peper, oregano,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Turlu: lekker Turks stoofgerecht met veel groenten

INGREDIENTEN

Kip, Aardappel, Aubergine, Courgette, Wortelen en erwten, Paprika 3x diverse kleuren, Tomaat 4x, knoflook naar eigen smaak 3 tenen, Ui 2x groot, Zout, Paprikapoeder, Salca (te koop bij oosterse winkels) of tomatenpuree maar dit is lang niet zo lekker! olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turkse ovenschotel met een lekker pittig sausje

INGREDIENTEN

- 800 g rundstoofvlees, - 1 aubergine, - 1 courgette, - 4 aardappelen, - 200 g snijbonen, - 2 Turkse groene pepers, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode ui, - zout, , voor de saus:, - 125 g boter, - 3 el tomatenpuree, - een scheutje water, - zout, - zwarte peper, - oregano,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Turks
  •  30-60 min.

Turlu is een groentegerecht. Niet moeilijk om te maken. Je moet wel de ingredienten-verhouding aanhouden al kun je het wel aan je smaak aanpassen.

INGREDIENTEN

250 gram aubergine in stukken gesneden (met vel), 1 middelgrote ui, gesnipperd, circa 1 ons sperciebonen (in halve stukjes gebroken), 250 gram courgettes in plakken, circa 150 gram Bamya (Okra - o.a. verkrijgbaar bij Turkse winkels), 2 flinke tomaten, in plakjes, 250 gram aardappellen, in blokjes, 1 a 2 groene pepers, in ringetjes gesneden (de Turkse pepers zijn het, lekkerst erin, want deze zijn enigszins zoetig), zout, peper, paprikapoeder, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Hutsepot

INGREDIENTEN

5 ajuinen,5 groene paprika's(turkse)400g gehakt,5 auberginen,5 tomaten,kruiden naar keuze 3-4 aardappelen beetje boter,1eetlepel tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse groenteschotel

INGREDIENTEN

1 ui in ringen, 1 theekop olijfolie, 250 gram witte bonen, een nachte geweekt, 2 kleine aardappelen, geschild en in plakjes, 1 middelgrote knolselderij, geschild en in plakken, 1 flinke wortela. geschrapte en in schijfjes, 5 gehakte voorjaarsuitjes, 2-4 of meer teentjes knoflook, zout en zwarte peper, 1 theelepel Poedersuiker, 3 eetlepels gijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Turlu in een pittige tomatensaus in de oven gegratineerd

INGREDIENTEN

Blik turkse turlu (groenten), 1 blikjes tomatenpuree, 2 theelepels rode pepersaus, naar believen 50 gram gratineerkaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Turks recept met heel veel groenten

INGREDIENTEN

1 winterwortel*1 ui* 1 rode paprika* 1 groene paprika*2 ons snijbonen*3 ons lams/rundergehakt*1 aubergine*water*olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde groente met lamsvees.

INGREDIENTEN

6 ons lamsvlees(schouder), 3 uien gesnipperd, 3 flinke tomaten ontveld en in stukjes, 2 aubergines in stukjes, 2 courgettes in stukjes, 3 e.l. boter,4 groene spaanse pepers in ringen, zout, peper, 2 e.l. paprikapoeder en alu-folie. 250 gr. sperzie boontje in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een groente schotel uit de oven

INGREDIENTEN

3 aubergines,500 gr.aardappelen,1 ui,1 teentje knoflook,500 gr.courgettes,1 bos dille,1/2 bos peterselie,1 1/2 dl olijf olie,peper,zout, 3/8 l. hete vleesbouillon, 2 vlees tomaten, 1 el paneermeel, 3 eetl. geraspte Parmezaanse kaas.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Grieks
  •  60-120 min.

Deze saus wordt in griekse restaurants geserveerd met rijst en bij moussaka. Het is een saus met turkse(!) invloeden. Deze saus heb ik leren maken via een collega in een grieks restaurant. (Hij heeft nu eigen restaurant vlak bij de grens van Sittard: in Tuddern... beetje reclame maken mag..) Het hoofd-ingredient is turlu. Dit is een turks groentemengsel van tomaten, okrabonen, en aubergines. Het mengsel is uitsluitend in blik te verkrijgen. Ga hiervoor naar een turkse winkel en vraag naar "turlu" of "tursu" (Let erop dat het blik niet beschadigd is, want dit wil bij deze groenten nog wel eens het geval zijn) saus heeft een typische smaak.

INGREDIENTEN

, 1 blik turlu (zie omschrijving), 1 grote gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, 1 groter blikje (of twee kleintjes)tomatenpuree., komijn, kaneel, oregano, thijm, peper en zout, maggiblokje, (olijf-)olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rijstpilav met arpa sehriye en Turlu

INGREDIENTEN

200gr Lamsvleesgoulash in blokjes van 1 a 2 cm gesneden, 1el boter, Zout, peper, 1 1/2el tomatenpuree, 1/2el paprikapuree (Turkse winkel), olijfolie, zout, 1 pot ingemaakte Turlu (Turkse winkel, merk: Sera) of zelf vers snijden: 100gr grote Tuinbonen, 1 kleine aubergine in stukjes van 1 bij 1cm, 1 groene appelpaprika 1 kleine tomaat., , Voor de pilav:, 200gr arborio rijst, 50gr cornpasta van durum tarwe, 400ml kokend water.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en erg pittige ovenschotel uit Turkije

INGREDIENTEN

- 800 g rundstoofvlees, - 1 aubergine, - 1 courgette, - 4 aardappelen, - 200 g snijbonen, - 2 groene pepers, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode ui, - zout, , voor de saus:, - 125 g boter, - 3 el tomatenpuree, - een scheutje water, - zout, - zwarte peper, - oregano,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. Soepvlees, 1 courgette, 1 Aubergine, 1 rode paprika, 250 gr. Tuinbonen, 3 middelgrote aardappels, 3 middelgrote uien, 4 a 5 knoflookteentjes, 2 eetlepels tomatenpuree, 75 gr. Margarine, versgemalen zwarte peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2011
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik geleerd tijdens het werken in een grieks restaurant. Ik werk bij dit recept niet met exacte hoeveelheden, omdat ik dit nooit gemeten heb. Het gerecht is machtig en vereist nogal veel werk, maar het is de moeite waard. De saus die je er eventueel bij kunt geven zet ik op een aparte receptuur (zie turlu)

INGREDIENTEN

Aardappelen:, Ruim 1 kg geschilde vastkokende of licht vastkokende aardappelen., , Aubergines:, 3 stevige donkere grote aubergines., , zonnebleomolie voor het bakken van de aardappelschijfjes en aubergines, , Voor het gehakt:, 1 kg rundergehakt, 2 uien, 1 eetlepel oregano, 2 tot 3 teentjes knoflook, Eventueel indien gewenst kun je nog een halve rode paprika gesnipperd er bij doen, twee blikjes tomatenpuree, giroskruiden* (zie toelichting ), Maggiblokje, peper en eventueel zout, Gehaktmengsel mag krachtig van smaak zijn, want deze smaak trekt in de gehele schotel, , Voor de bechamel laag:, 125 gram Margarine, 125 gram bloem, 1 liter melk, nootmuskaat, 3 eieren, geraspte kaas, , Kruidenmengsel:, In dit recept worden giroskruiden gebruikt. Er zijn verschillende mengseltjes in de supermarkt te verkrijgen. Zelf mengsel maken kan ook. In meeste gevallen ruik je de komijn en vleugje kaneel van het mengsel. In de meeste gevallen zit in het mensgel de volgende kruiden:  komijn, basilicum, uienpoeder, paprikapoeder, zwarte peper, oregano, tijm, kaneel, knoflookpoeder.,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Grieks
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top