Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Turks fruit recepten (296) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Rasp van 1 citroen.sap van 1 sinasappel.250 gr suiker.8 blaadjes gelantine en 4 eetl .poedersuiker.In pannetje 1 1/2 dl. water doen citroenrasp,suiker, sinasappelsap.ongeveer 30 min.zachtjes laten koken af en toe roeren.ondertussen in een kom de gelantine in koud water ongeveer 5 min weken goed uit knijpen en dan in de suikerstroop al roerende oplossen. in recht hoekige vorm[bijvoorbeeld een diepvries doos]schenken .IN de koelkast 24 uur op laten stijven.dan in blokjes van 2 1/2 cm.snijden, Boven diep bord poedersuiker zeven. blokjes turks fruit door de poedersuiker rollen In een goed afsluitend blik kunt u ze 1 maand bewaren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Turks
  •  > 120 min.

Turks fruit, een bekende Turkse delicatesse

INGREDIENTEN

*0.5 liter ongezoet wit druivensap *15 g gedopte walnoten *15 g poedergelatine *0.5 el oranjebloesemwater *0.5 th vanillessence *walnootolie *15 g gedroogde kokos

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Turks
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Melk

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-03-2004
  •  
  •  
INGREDIENTEN

3 dl water, 1 eetlepel poergelatine, 450 gr suiker, 1/2 theelepel citroenzuur, 2 eetlepels rozen water, 50 gr poedersuiker, 1 eetlepel maismeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Hamlapjes (in blokjes) gelegen in perzik, met tomatensap op basis van perziksiroop

INGREDIENTEN

500 gram hamlapjes, twee grote uien, 1 groot blik perziken, een groot blik tomatenpuree, 3 theelepels, twee teentjes knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.

Turkije: van "vifke"

INGREDIENTEN

2 kleine Cavaillons, 2 dl room, 2 eetlepels bloemsuiker, 150 gr Turks fruit (lokum), 4 braambessen of frambozen, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Turks Nagerecht
  •  10-20 min.

De favoriete snoepjes van Jan Wolkers...Lekker bij de thee of koffie en leuk om te maken (je moet wel even geduld hebben)

INGREDIENTEN

, 1 sinaasappel, 25 gram gepelde pistachenootjes, 250 gram suiker, 2 blaadjes witte gelatine, 5 el maizena, 1 el citroensap, 3 el poedersuiker, 1/2 el olie om in te vetten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  •  
  •  20-30 min.

Ik vond een heel leerzaam en amusant filmpje waarop je kan zien hoe Turks Fruit gemaakt wordt op de meer conventionele manier, zonder gelatine, maar met maïzena en cream of tartar. Het is een tijdrovend en zwaar werkje, maar je moeite wordt beloond!! Klik hier als je het Engels gesproken filmpje wil zien.

INGREDIENTEN

800 gram suiker, 375 ml + 500 ml water, 1-2 el citroensap, 120 gram maïzena, 1tl cream of tartar (Toko), olie (bijvoorbeeld druivenpitolie) om in te vetten , Voor de afwerking/smaak, 1-2 el rozenwater + rode of roze kleurstof of, Een flinke hand walnoten + 10-12 dadels, 60 gram poedersuiker en wat extra maïzena

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Turks
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kopjes koffie, - 50 gram Turks fruit, - 50 gram schuimpjes, , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Turks
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijk Turks hapje dat ik heb geleerd van een collega.

INGREDIENTEN

Fillodeeg, rundergehakt, ui, sambal of pepertjes, knoflook, peterselie, koriander, peper en zout, tomatenpuree.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-1999
  • Turks
  •  10-20 min.

Heerlijke turkse stoofpot met kikkererwten. Makkelijk te bereiden in ongeveer 120 minuten.

INGREDIENTEN

300 gram rundvlees, 5 eetl. olijfolie, 1 ui gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 eetl. paprikapoeder, 1 theel. komijn, gedroogde munt naar smaak, 1 tot 2 theel. biber, ca. 400 gr. kikkererten, uitgelekt, 1 tot 2 gourgettes, in halve schijfjes, 1 paprika, groen of rood, sap van 1 citroen, 2 tenen knoflook, zout en perper naar smaak, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turks lamsvlees

INGREDIENTEN

600 g lamsvlees van de bout *, teentje(s)knoflook *, zout *, peper *, 2? dl bouillon(van lamsvlees) 50 g rozijnen *, 2 eetlepels tomatenpuree *, 3 uien *, 4 eetlepels olijfolie *, 50 g gepelde paranoten *, 1 eetlepel boter *, enkele draadjes saffraan *,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Turks brood 1, 2 grote uien, olijfolie, peper en zout, 75 gr. geraspte kaas, 1 groot Turks brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 zakje turks fruit, 200 gr. witte chocolade, 1 liter roomijs,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Rond turks brood, spinazie (uit de diepvries) 500 gram, 1 ons pijnboompitten,stukje roqeufort 200/250 gram, spekblokjes 100 gram, 3 eieren, 1 ui, 2 teentjes knoflook, zout, peper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk fris broodgerecht wat ook weer bij diverse gelegenheden kan worden genuttigd. Denk aan een picknick, een high tea, een lunch/brunch, buffet, of bij de borrel/verjaardag. De verse munt geeft een heerlijke twist, heel soms vergeten we het er wel eens in te doen maar dan smaakt het niet zo lekker als dat het er wel bij zit

INGREDIENTEN

Een Turks brood, olijfolie, 2 stuks kipfilet, 250 g sperzieboontjes (diepvries), verse ananas, vloeibare honing, zachte geitenkaas, zakje rucola sla, verse munt, ui, knoflook, peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, citroensap, chilipoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2016
  • Europees
  •  20-30 min.

Turks griesmeeltoetje Irmik tatlisi

INGREDIENTEN

300 gram griesmeel200 gram suiker2 zakjes vanillesuiker1 liter volle melk (of sojamelk)100 gr rozijnenfijngehakte nootjes ter versieringevt. stukjes fruit (naar smaak)evt. een bolletje vanilleijsof wat u verder lekker vindt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2005
  • Turks Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 vellen fillodeeg, 450 gr diepvriesspinazie, 1/2 ui, 2 eetlepels olijfolie olijfolie om te bestrijken, 1 teentje knoflook, 25 gr blanke amandelen, 100 gr feta, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Turks
  •  0-10 min.

Turkije: van "vifke"

INGREDIENTEN

4 vellen fillodeeg, 450 gr diepvriesspinazie, 1/2 ui, 2 eetlepels olijfolie + olijfolie om te bestrijken, 1 teentje knoflook, 25 gr blanke amandelen, 100 gr feta, zout, peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gewoon omdat het lekker is

INGREDIENTEN

Tomaat (in schijfjes), Paprika (beetje in kleine stukjes), Ui (beetje fijn gesnipperd), Lente uitje, knoflookteen (fijn gesneden of geperst), peper, zout, desgewenst diverse verse tuinkruiden. Kaas, geraspte kaas, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2015
  • Biologisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (C1000), 2 uien, in ringen, 2 tl knoflookpuree, bakje à 90 g (C1000), 2 rode paprika's, in repen, 500 g lamsshoarma, 1 komkommer, gewassen en in dunne plakjes, 1 Turks brood (pide) à 800 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker vegetarisch gerecht, kan goed een dag van te voren klaar worden gemaakt.

INGREDIENTEN

4 middel-grote courgettes, 3 eieren, 100 gr pittige feta, 100 gr. parmezaanse kaas, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, paprikapoeder, pijnboompitten (eventueel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk broodje voor de lunch of de lekkere trek.

INGREDIENTEN

*2 dubbele kipfilets*1kipbouillontablet*, 2eetl kipkruiden*2eetl bruine basterdsuiker*, 1eetl mosterd*12 eetl tomatenketchup*, 4 gesnipperde uien*een flinke scheut ketjap, *2 tot 3 geperste teentjes knoflook*enkele, druppels citroensap*scheutje koffieroom en, sambal naar smaak., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g lamsvlees, bijvoorbeeld lamsschouder - 4 bananen - 1 blik ananasblokjes - 1 kopje ananassap (uit het blik met blokjes bijvoorbeeld) - 3 eetlepels ketjap - 1 uitgeperst teentje knoflook - 4 blaadjes verkruimelde kruizemunt - zout, peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Turks
  •  > 120 min.

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is

INGREDIENTEN

Filodeeg,500 gr.rundergehakt,400 gr.bladspinazie(diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),1 ui, 1 ei yoghurt,olijfolie,stuk pittige witte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze Kebab is genoemd naar de restaurateur die, naar men zegt, het recept heeft uitgevonden. Het is een populair gerecht dat veel in Turkse restaurants wordt geserveerd.

INGREDIENTEN

Ca. 500 g lamsvlees (zonder bot)1 middelgrote ui,geraspt4-6 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap1 eetlepel verse tijm, fijngehaktzout en peper naar smaak1/2 liter yoghurt2 tenen knoflook, uit de knijper1 kleine ui, fijngehakt1 blik (400 g ) fijngehakte tomaten6 eetlepels boter1 theelepel paprikapoedereen snufje cayennepeper4 verse pitabroodjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse borrelhapjes op twee manieren, beide vullingen zijn goed voor 40 stuks

INGREDIENTEN

20 vellen filodeeg; 60 g gesmolten boter, voor de kaasvulling: 350 g Turkse feta (kies de minst zoute); 1 groot ei, geklopt; snufje nootmuskaat; 1 bos munt, fijngehakt., voor de vleesvulling: 1 gesnipperde ui; 2 el plantaardige olie; 250 g rundergehakt; 1 geklopt ei; 10 takjes gehakte peterselie; 2 takken gehakte dille; zout; zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot, 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke saus, kan bij pasta, en ravioli of gewoon turks brood

INGREDIENTEN

300 g rundergehakt, 100 g varkensgehakt, 1 ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselder, 2 teentjes knoflook, 6 verse tomaten, 3 el olijfolie, 2 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 4 el tomatenpuree, gedroogde oregano, 2 takjes verse rozemarijn, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tipiti is een Grieks voorgerecht gemaakt van feta, yoghurt, olijfolie, rode paprika en pepertjes. Heerlijk met stokbrood of Turks brood. Tipiti kan ook als onderdeel van een buffet geserveerd worden. Het recept stond jaren geleden in een krant.

INGREDIENTEN

4 rode paprikas - 2 rode pepertjes - 1 teentje knoflook - 3 eetlepels olijfolie - zout en peper - plm. 500 gram feta kaas - 2 a 3 eetlepels yoghurt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Grieks
  •  10-20 min.

Met dank aan mijn zus Ine. Deze warme fetadip is al jaren een groot succes op een gezellig avondje met vrienden.

INGREDIENTEN

1 pakje roomboter, 250 g. fetakaas, 1 grote ui, 5 tenen knoflook, 3 bosuitjes, 1 bosje selderij, 1 bosje peterselie, 10 griekse of turkse pepers (in azijn, uit een pot), 1/2 kopje water, 1 kippebouillonblokje, 1 turks brood (pide)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Turks
  •  10-20 min.

Voor dit gerecht moet je wel een echte knoflookliefhebber zijn! Je moet eerst even naar de Turkse winkel voor de sucuk en goede verse knoflook.

INGREDIENTEN

4 eieren 2 el melk 1 kleine ui half bakje champignons 4 flinke tenen knoflook 8 plakjes Turkse knoflookworst (sucuk) 3 takjes selderij 1 el olie peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze saus wordt in griekse restaurants geserveerd met rijst en bij moussaka. Het is een saus met turkse(!) invloeden. Deze saus heb ik leren maken via een collega in een grieks restaurant. (Hij heeft nu eigen restaurant vlak bij de grens van Sittard: in Tuddern... beetje reclame maken mag..) Het hoofd-ingredient is turlu. Dit is een turks groentemengsel van tomaten, okrabonen, en aubergines. Het mengsel is uitsluitend in blik te verkrijgen. Ga hiervoor naar een turkse winkel en vraag naar "turlu" of "tursu" (Let erop dat het blik niet beschadigd is, want dit wil bij deze groenten nog wel eens het geval zijn) saus heeft een typische smaak.

INGREDIENTEN

, 1 blik turlu (zie omschrijving), 1 grote gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, 1 groter blikje (of twee kleintjes)tomatenpuree., komijn, kaneel, oregano, thijm, peper en zout, maggiblokje, (olijf-)olie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Grieks
  •  20-30 min.

Haal het buitenland in huis met dit heerlijke gerecht.

INGREDIENTEN

1 kopje broodkruim, 1 dl droge witte wijn of bouillon, 3 teentjes knoflook, 1 ei, versgemalen peper, zout, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries), 700 g rundergehakt, 2 uien, 3 eetl. olijfolie, 50 g pijnboompitten, 2 eetl. tomatenpuree (1 blikje), 1 mespuntje gemalen kardemom, 1 pak gele rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,2 kg fruit van het seizoen, bijv. appel, peer, ananas, kiwi, vijgen, 2 passievruchten met mooie gladde schil, 100 ml Turkse yoghurt, 4 el vloeibare honing, verse munt om te garneren

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2005
  • Turks Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 150 ml volle yoghurt, 1-2 eetlepels citroensap, zout, peper, suiker, 1/4 krop ijsbergsla, 100 gram kerstomaten, 1 blik maïs, 1 ui, 400 gram kipfilet, 2 eetlepels olie, gyroskruiden, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 turks brood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2008
  •  
  •  30-60 min.

Deze kippeschotel brengt zon in huis

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 1 tomaat 1 zacht turks pepertje, 250 gr champignons, maisolie, versgemalen peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Eiergerecht-niet seizoengebonden -heel lekker

INGREDIENTEN

1 ui, 100g champignons, 1 turks worstje, 4 eieren, zout en peper, 75g geraspte schapenkaas, 2 eetlepels boter, 6 eetlepels fijngesneden peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Turks
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top