1. Home
  2. Recepten
  3. Turkije

Turkije recepten (185) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Turkije

Lams-Kebab-vleesspies. Heel lang geleden staken Turkse soldaten rauwe stukken vlees op hun zwaarden en roosterden die boven een vuur. Zo ontstond de Shish-Kebab - het "zwaardvlees". Tegenwoordig heet alles Kebab wat aan een spies wordt gebraden of gegrild. Fijnproevers op de hele wereld eten zulke vlees, vis- of groente-Kebabs.

INGREDIENTEN

600 gram lamsvlees (een schouderstuk zonder botten), 3 tomaten, 1 grote groene paprika, 1/4 kopje olie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel zout, snufje peper, snufje paprikapoeder, snufje marjoraan.

Voorbereiding

Je kunt ook andere ingredienten die je toevallig hebt of omdat het het juiste seizoen ervoor is, op de spies "rijgen". Bijvoorbeeld: stukjes ui, reepjes spek of hele champignons. Dit is een 2 ** sterren recept.

Bereidingswijze

Snij het lamsvlees in kleine vierkante stukken. Je kunt ook vragen of de slager dat voor je wil doen. Snijd de tomaten in partjes. Haal de pitten uit de paprika en snijd ze in vierkante stukjes. Meng de olie met het citroensap, het zout en de kruiden in de schaal. Doe het vlees en de gesneden groente erbij en laat het ongeveer 2 uur zo staan. Haal het vlees en de groente weer uit de schaal en steek het op de volgende manier aan de spiezen; eerst een stuk vlees, dan een partje tomaat, een stukje paprika en dan weer een stukje vlees. Zo wissel je af tot er een vrolijk gekleurde spies is ontstaan. De spiezen kun je op een barbeque, een open vuur, een grill of in de koekenpan roosteren. Je moet ze regelmatig draaien, zodat ze aan alle kanten lekker knapperig worden. Rooster ze ongeveer 10 minuten- op open vuur iets minder. Goede Kebabs moeten van buiten bruin en van binnen een beetje rozerood zijn.

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: guvec

Ottomaanse stoofschotel boordevol lamsvlees en verse groenten.

INGREDIENTEN

500 gr. lamsvlees, 2 uien, 4 aardappels, 1 grote aubergine, 1 grote courgette, 10 groene Turkse pepers, 500 gr. tomaten, 2 blikjes tomatenpuree, 2 tenen knoflook,olijfolie, zout, peper, Turkse rode peper, gedroogde munt, oregano.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turkije: manti

Zelfgemaakte gevulde deegkussentjes met knoflook-yoghurt.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 ei, 250 gram lamsgehakt, 1 ui, 1 bosje peterselie, 300 gram Turkse yoghurt, 4 knoflookteentjes, 4 eetlepels boter, zout, versgemalen peper, rode Turkse peper (te koop bij de Turkse supermarkt onder de naam kirmizi biber) of anders paprikapoeder.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: Bergamotte-confiture

* Turunc receli *Recel is niet zomaar een soort confiture die men bij het ontbijt op z'n boterham eet. Deze Turkse specialiteit presenteert men ook aan gasten als verrukkelijk snoeperijtje. Recel wordt hoofdzakelijk bereid in de streken rond de Zee van Marmara, in het achterland van de Egeische kust en aan de Middellandse zee, de streken waar veel fruit wordt geteeld. De aparte citrusvrucht Bergamotte geeft ook aan Earl Grey-thee het specifieke aroma. De Bergamottes kunnen eventueel vervangen worden door sinaasappels met dikke schil. Deze recel is zeer bewerkelijk; houd er ook rekening mee dat de schillen 4 dagen moeten 'trekken'.

INGREDIENTEN

Voor 4 potten van elk 250 gram:, 4 grote onbespoten Bergamottes (of sinaasappels met dikke schil), sap van 1/2 citroen, 1 kg suiker, 1 tl citroenzuur (limontuzu)

  • Turks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Turks
  •  > 120 min.

Turkije: Pilavtaart

In het midden oosten tref je deze smakelijke hapjes overal in cafes of restaurants aan. mezzes worden vooraf geserveerd in kleurrijke schaaltjes, vergezeld van warme, ronde platte broodjes, waarmee de hapjes worden opgeschept. De gerechtjes zijn verpakt in deeg en worden veelal bereid met olijfolie, sesampasta, boter en pittige kruiden.

INGREDIENTEN

1 kip van 1 ? kilo,, 1 geschilde en in stukjes gesneden wortel,, 2 laurierbladeren,, 2 geschilde en in partjes gesneden uien,, 175 gram witte rijst,, 4 takjes peterselie,, 100 gram geroosterde pijnboompitten,, zout en gemalen peper,, kaneel en gemalen kruidnagel,, 12 peperkorrels, zwart,, 10 eetlepels gesmolten boter,, 100 gram sultanarozijnen,, 2 losgeklopte eieren,, 225 gram filodeeg,

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Turks
  •  60-120 min.

turkije: bulgur pilavi

Niks geen dure Tarli, maar Turkse tarwe (bij de Turkse supermarkt te koop voor een prikkie onder de naam bulgur) verwerkt tot een lekkere pilav.

INGREDIENTEN

400 gram bulgur, 1 grof gesnipperde ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, ca. 1/2 liter kippen- of runderbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, peper, zout, kirmizi biber of cayennepeper, verse peterselie, olijfolie.

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Turkije: Yumurtali Ispanak

Gebakken, verse spinazie met eieren op z'n Turks.

INGREDIENTEN

1 kilo spinazie (goed gewassen en uitgelekt), olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 200 gram rundergehakt, 4 eieren, handje ongekookte rijst, 2 kleine blikjes tomatenpuree, rode Turkse peper, zout.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turkije: Cig Kofte

Als er bij mijn Turkse familie iets te vieren valt, gaat mijn man Kadir aan de slag om cig kofte te maken; een echt feestgerecht van rauwe ossenhaas met bulgur en veel pittige kruiden. Na ruim twee uur kneden en zwoegen is het klaar, na vijf minuten is het op. Een hels karwei dus, maar het is zo verschrikkelijk lekker.....

INGREDIENTEN

500 gram supervers rundergehakt (bij voorkeur van ossenhaas, laat de slager het dubbel door de molen halen want hoe finer hoe beter), 500 gram bulgur, 3 kleine blikjes tomatenpuree, zout, scherpe rode peper (bij de Turkse slager te koop: kirmizi biber), bosje lente-uien, bosje peterselie.

  • Turks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Turks
  •  > 120 min.

Turkije: Patlican Ezmesi

Een heerlijk pittige auberginepuree (niet geschikt voor knoflookhaters).

INGREDIENTEN

500 gr. aubergines, 1 ui, 2 chilipepers,3 knoflookteentjes, 2 el. olijfolie, 1/2 tl. suiker, 2 el. citroensap, 2 el. yoghurt, 2 tomaten, zout.

  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Turkije: karides guveci

Heerlijke garnalen, gestoofd met tomaten, feta en witte wijn.

INGREDIENTEN

500 gram gepelde garnalen, 3 tomaten, 1 knoflookteentje, 1 kleine ui, 1 laurierblad, 100 feta in hele kleine stukjes, zout en peper, 1/8 liter witte wijn, 1 eetlepel boter.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

adana kebab (turkije)

Een lekker turks gehaktspiesje voor op de grill of BBQ.

INGREDIENTEN

500 gr.rundergehakt., 1 ui., zout., peper., paprikapoeder., tabasco.,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Turks
  •  30-60 min.

Turkije: Prei in olijfolie

* Zeytinyagli pirasa *Doe eens iets anders met prei en bereid het volgens dit Turkse recept.

INGREDIENTEN

1 kg prei, 2 uien, 1 dl olijfolie, 2 wortels, 3 el langkorrelige rijst, 1 tl suiker, 2 el citroensap, zout, schijfjes citroen

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: hamsi buglama

Ovenheerlijke en superslanke schotel met verse ansjovisjes (of sardientjes).

INGREDIENTEN

1 kilo verse ansjovis, 2 uien in ringen, 3 teentjes knoflook in plakjes, 1 kilo aardappels in plakken, 2 paprika's in ringen, pond tomaten in plakken, 1 blik tomatenblokjes op sap, zeezout, versgemalen peper, Turkse rode peper, verse peterselie, citroenen.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: Balik Guveci

Goedgevulde visgoulash op z'n Turks.

INGREDIENTEN

2 pakken diepvries kabeljauw, 1 eetlepel citroensap, 2 uien, 4 tomaten, 3 paprika's, 50 gram boter, 5 dl. visbouillon, 2 teentjes knoflook, zout, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel pittige paprikapoeder, versgemalen zwarte peper.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: Gevulde Aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 courgette, 3 el olijfolie, 200 g lamsgehakt, 40 g (schapen)feta, 1 grote ui, geraspt, 2 tenen knoflook, geperst, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel kaneel, blaadjes van 2 takjes munt, fijngeknipt, zout en peper, 1/4 theelepel komijn, mespunt chilipoeder, 1 el witte wijnazijn, snuf suiker, 3 tomaten, fijngehakt, ,

  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: Mantar Salatasi

Turkse champignonsalade voor bij de meze of gewoon lekker tijdens de lunch met warm knoflookbrood.

INGREDIENTEN

3 eetlepels goede olijfolie, 3 eetlepels water, 2 tomaten, 10 gekneusde peperkorrels, 1 eetlepel gekneusde korianderzaadjes, 1 laurierblad, 1 eetlepel gehakte (verse) tijm, 1 theelepel Turkse rode peper, zout, sap van 1 citroen, 1 bakje kleine champignons (250 gram)

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Turkije: Peynirli Yogurtlu Yemegi

Heerlijke ovenschoteltjes van geitenkaas, yoghurt en pittige Spaanse peper.

INGREDIENTEN

150 gram harde geitenkaas (bijv. Geant Poitou), 1 tomaat, 2 rode Spaanse pepers, 2 eieren, 4 el Turkse of Griekse yoghurt, versgemalen peper, worcestershiresaus, 75 gram geraspte belegen kaas.

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Gehaktballen uit Turkije

INGREDIENTEN

500 gr lams- of rundergehakt, 1 ei, 75 gr paneermeel, 1 ui, gepeld en kleingesneden, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 theelepel paprikapoeder, mespuntje tijm, zout, zwarte peper it de molen, 1/2 dl olijfolie

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2002
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Turkije: Gevulde zomergroenten

Vegetarisch gerecht van tomaat en kleine turkse paprika's

INGREDIENTEN

150 gr rijst/, 1 ui/, olijfolie/, 35 gr pijnboompitten/, 75 gr rozijnen/, zout, peper/, dillegroen (vers of diepvries)/, 8 kleine tomaten/, 4 kleine (Turkse) paprika's, ,

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2001
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tomaten uit Turkije

INGREDIENTEN

4grote tomaten-4el.gekookte rijst--1flinke el.krenten--1el.fijngehakte amandelen--peper zout paprika poeder--mespunt kaneel--100gr.gehakt--1uitje fijngehakt-- olie.

  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2001
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Zomersoep uit Turkije

Recept van Gordon, voor 2 personen Met wat zuurdesembrood en wat salade een heerlijke maaltijd voor een warme avond.

INGREDIENTEN

2 aardappelen, 1 rode paprika, 0,5 L vleesbouillon, 1 bosje verse mint, 1 eetl paprikapoeder, peper en zout naar smaak, 1 kop gekookte zilvervliesrijst, 0,5 L water,

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Turkije: Damesdijen (lamsgehakt)

* Kadin budu kofte *Dit gerecht dankt zijn naam aan de langgerekte vorm van de gehaktballen

INGREDIENTEN

400 g lamsgehakt, 100 g gekookte rijst, 1 fijngesnipperde ui, zout, peper, 2 eieren (gesplitst), 2 el bloem, 2.1/2 dl zonnebloemolie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turkije: dana cigeri kebabi

Heel aparte kebabs van kalfslever met verse munt. Doet het goed bij de BBQ.

INGREDIENTEN

600 gram kalfslever, 4 tenen knoflook, zout, olijfolie, peper, paprikapoeder, verse muntblaadjes of anders gedroogde pepermunt die je bij de Turkse supermarkt kunt kopen onder de naam "nane", kleine uitjes of sjalotjes, citroensap.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turkije: Balik Sis

Oftewel: vis-op-een-stokkie.

INGREDIENTEN

1 kilo zwaardvis, 1 ui, 5 groene pepers (te koop bij Turkse supermarkt), 5 stevige tomaten, 5 laurierblaadjes, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Turkije: Kuzu Etli Pilav

Lamspilav

INGREDIENTEN

400 gram lamsschouder/2 uien/2 tomaten/3 el. boter/250 gram langkorrelige rijst/zout/peper/2 el.verse dille

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkije: Gefrituurde wortelkofte

Voor 12 balletjes.

INGREDIENTEN

? bos bospeen, 2 el olie, 3 bosuitjes, fijngesneden, 50 g broodkruim, 1 ei, 1 el peterselie, fijngehakt, ? el munt, fijngehakt, mespunt cayennepeper, zout, olie,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Yemistes (Gevulde Groenten Uit Turkije)

Een van de lekkerste (voor)gerechten uit de Turkse keuken zijn de gevulde groenten, die daar per soort in ovenschalen in de koelvitrine staan en dus ook koud worden geserveerd. Maar ook warm en als hoofdgerecht smaakt Yemistes heerlijk zuidelijk.

INGREDIENTEN

6 vleestomaten, 2 courgettes, zout, peper, 300 g rijst, 1 flinke ui, 1/2 dl olie, 250 g (lams)gehakt, 1 teen knoflook, 100 rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel majoraan, 2 bouillontabletten voor 8 dl bouillon, 50 g amandelschaafsel of pijnboompitten,

  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

pita met vlees en sla uit turkije

INGREDIENTEN

4 pita broodjes, 200 gr vlees naar keuze (varkens, lams, kip..), 1 tomaat, 50 gr groene sla, 50 gr radicchio, 2 dl yoghurt, 1 teen knoflook, 1 eetl olijfolie, sap van 1/2 citroen, 100 gr olijven (facultatied), cayennepeper.

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Turks
  •  20-30 min.

Kippensoep Met Tarwe En Feta Uit Turkije

Kippensoep met Tarwe en Feta uit turkije: Slank recept!

INGREDIENTEN

50 g boter of margarine, 1 grote ui,fijngesneden, 3 teentjes knoflook,fijngesneden, 1 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 150 g tarwekorrels(Tarly of Ebly), 1? l kippenbouillon(eventueel van tablet), 6 drumsticks, 2 dl volle(turkse of griekse)yoghurt, Zout,peper, 4 el fijngesneden koriander of platte peterselie, 200 g feta,verkruimeld

  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijkheid uit Turkije: Sis Kebab

Die overheerlijke lamsspiezen met paprika en ui... Het marineren heeft nogal wat tijd nodig, maar dat kun je doen voor je naar bed gaat, of naar je werk.. Het is zeer de moeite waard! Somak-kruiden (of sumac, is hetzelfde) kun je kopen bij een toko of Turkse supermarkt. Ook bij Sligro, alleen heb je daar een pasje voor nodig natuurlijk.

INGREDIENTEN

Ca 1 kg lamsfilet (in blokjes), 3 groene chilipepers (of groene paprika`s, in stukjes), 3 flinke tomaten (grof gesneden), 2 grote uien (grof gesneden), 1 citroen, 1,5 dl (liefst Turkse) olijfolie, (versgemalen) zwarte peper, zeezout, 2 el (gedroogde) oregano, 4 el somak-kruiden

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2013
  • Turks
  •  60-120 min.

Turkije: Pittige worstjes met eieren, knoflook en komijn

In Turkije wordt ontbeten met hartige hapjes, witte kaas, olijven, eieren en Sucuklu: pittige worstjes, die worden gebakken met knoflook en komijn. Ze worden ook als snack gegeten.

INGREDIENTEN

2 pittige Turkse worstjes om te bakken, 1 teentje knoflook, zout, 50 g boter, mespunt gemalen komijn, 4 eieren, (eventueel een paar eetlepels dikke Turkse yoghurt), ,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Turks
  •  30-60 min.

Heerlijk kruidige kipschotel uit Turkije: Baharatli Tavuk

Een heerlijk recept uit Turkije dat een vriendin van ons had meegenomen van vakantie en dacht: daar kan Erwin wel iets mee en vindt ie vast heel lekker... En jazeker, dat had ze goed gezien! Superlekker!!!!!

INGREDIENTEN

600 gr kipfilet (in niet te kleine blokjes, ca 2x3 cm), 1 citroen (alleen het sap), 1 el bloem (gezeefd), 4 el (liefst Turkse) olijfolie, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 tenen knoflook (gesnipperd), 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl kaneelpoeder, 1 tl pimentpoeder, 1 tl cayennepeper (of pul biber als je eraan kunt komen), 1 blik tomatenblokjes op sap, 1 grote groene paprika (in blokjes), 1 dl droge witte wijn, 1/2 potje zwarte olijven, gehalveerd

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2013
  • Turks
  •  60-120 min.

Turkse platte broodjes

Heerlijke platte broodjes, waar je nooit genoeg van krijgt! In Turkije eet men het altijd samen met het hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

* 500 g bloem, * 1/8 l melk, * 1 mespunt suiker, * 30 g gist, * 100 g boter op kamertemperatuur, * 2 eieren, * 1 el zout, * 2-3 el olijfolie, * 2 eidooiers, * 4 el water, * 1 el kummel, * 1 el grof zout, * 1 el korianderzaden

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Turks
  •  60-120 min.

Filodeeghapjes

Met feta of gehakt en spinazie Uit Turkije

INGREDIENTEN

Voor 40 hapjes heb je nodig:, 20 vellen filodeeg (diepvries), 60 gram gesmolten boter., Voor de kaasvulling (genoeg voor 40 hapjes), 350 gram Turkse feta (kies de minst zoute), 1 groot ei, geklopt, snufje nootmuskaat, 1 bos munt, fijngehakt., Voor de vleesvulling (genoeg voor 40 hapjes), 1 gesnipperde ui, 2 el plantaardige olie, 250 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 10 takjes gehakte peterselie, 2 takken gehakte dille, zout en zwarte peper., , , ,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Turks
  •  20-30 min.

Albondigas

Albondigas, kofta, yullikas, boulettes, ketsitses.... joodse geahktballetjes, je hebt ze in alle soorten en maten. het ligt er maar net aan in welk land je woont of waar je ouders of grootouders vandaan komen. Een ding is zeker, joodse (nou ja, koosjere) gehaktballetjes zijn nooit gemaakt van varkensvlees. Meegenomen door kleindochter uit het 'Joods Historisch Museum' in Amsterdam.

INGREDIENTEN

Albondigas werden al meer dan vijfhonderd jaar geleden door de joden in Spanje gegeten. Toen zij in 1492 uit Spanje werden verdreven, namen ze niet alleen hun taal, het Ladino mee, maar ook hun recepten. Nu worden albondigas gegeten in Noord-Afrika, Turkije, of op de Balkan of waar deze 'Spaanse' joden ook zijn gaan wonen. Je kunt aan de smaak van de gehaktballetjes proeven waar de maker of zijn familie vandaan komt of woont. In Egypte smaken ze naar komijn en koriander, in Turkije naar kaneel en in Marokko naar peper, gember, kurkuma (koenjit) en nootmuskaat.,, 500 gr lams- of rundergehakt, 2 eieren, 2,5 eetlepels (matze)meel of geweekte broodkruimels, 1 theelepel zout, 1 fijngehakt knoflookteentje, 1 klein gesneden ui, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 theelepel kruiden die jij lekker vindt

  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Houmous

Snack (dipsaus) Recept voor 6 personen uit Turkije van "vifke"

INGREDIENTEN

350 gare Kikkererwten, 1 dl Olijfolie, 4 teen Knoflook, 3/4 tl Komijnpoeder, 1 tl Paprikapoeder, 1 tl Zout, Cayennepeper, 1 dl Tahin, sap van 2 Citroenen, ,

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Turks
  •  10-20 min.

Baklava

Heerlijk notengebak, niet alleen uit Turkije, maar ook uit de Arabische wereld

INGREDIENTEN

500 gram gehakte amandelen of walnoten, * 4 eelepels suiker, * 1 theelepel kaneel, * 2 eetlepels oranjebloesemwater, * 300 gram boter, * filodeeg, * water, , Siroop:, * 200 gram suiker, * 400 gram honing, * 1 eetlepel oranjebloesemwater,

  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Et Sote

Vlees-broodschotel uit Turkije

INGREDIENTEN

500 gr lams- en/of kalfsvlees, zout, peper, 2? dl vleesbouillon, 4 turkse, kleine broden, 2 tomaten, 4 spaanse pepers, 4 eetl boter, 6 dl yoghurt

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simit, sesamringen

Simits worden in Turkije op straat verkocht , maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken.Ze smaken lekker bij de thee en kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

250 gr.bloem1 theel.zout60 gr.margarine1 eetl.olijfolie1 eetl.melk1 eetl.water7 gr verse gist of 31/2 gr gedroogde gist1 eibeetje melksesamzaad

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Turks
  •  30-60 min.

Tzatziki

Een komkommersalade, aangemaakt met yoghurt. De salade wordt in Griekenland, Turkije en Bulgarije als een voorgerecht gegeven.

INGREDIENTEN

1 kleine komkommer, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 12 muntblaadjes, 1/8 l (Bulgaarse) yoghurt, 2 hardgekookte eieren.

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-1998
  • Turks
  •  0-10 min.

Türlü (Turkse ovenschotel)

Makkelijk en erg pittige ovenschotel uit Turkije

INGREDIENTEN

- 800 g rundstoofvlees, - 1 aubergine, - 1 courgette, - 4 aardappelen, - 200 g snijbonen, - 2 groene pepers, - 2 teentjes knoflook, - 1 rode ui, - zout, , voor de saus:, - 125 g boter, - 3 el tomatenpuree, - een scheutje water, - zout, - zwarte peper, - oregano,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Turks
  •  30-60 min.
Nieuwste turkije recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top