Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tunesie recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

* Mbattan broekloe *Vroeger had je in Nederland de beruchte gereformeerde broodballen met een ziertje gehakt. Die zijn dus uit. Maar meer van je gehakt maken, blijft mooi. Hoe lekker dat kan zijn bewijzen de nazaten van Hannibal dagelijks in Tunesie. De omvang van de balletjes wordt bepaald door de roosjes van de bloemkool of broccoli. De smaak wordt bepaald door harissa en tabil. Harissa is een mengsel van eerst gedroogde en dan geweekte rode pepertjes zonder pit, knoflook en karwijzaad met zeezout, onder olie bewaard; tabil is een mengsel van koriander, karwij, gedroogde rode peper en gedroogd knoflook. Beide zijn te koop bij Marokkaanse winkels.

INGREDIENTEN

100 g broccoli of bloemkool, 150 g lams- of rundergehakt, 1 kleine ui, 1 tl tabil, 1 el fijngehakte peterselie, peper, zout, 1 ei, tarwebloem, olijfolie, 2 el tomatenpuree, 1 tl harissa, doperwten (diepvries), pitabroodjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Harissa is een Tunesische saus die in de handel vaak in een tube of blik is te krijgen. Zelf gemaakt is harissa veel lekkerder en vormt het een verrassende toevoeging aan couscous. Gebruik bij voorkeur grote gedroogde pepers, maar als je die niet kunt vinden, kun je ze vervangen door verse rode pepers.

INGREDIENTEN

8 grote gedroogde (of verse) rode pepers, 3 tenen knoflook, 1 theelepel zeezout, 125 ml goede olijfolie, 1 a 2 theelepels komijnzaadjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Soep; dit recept is een aanpassing van Onno. Reken er Tunesiers niet op af.

INGREDIENTEN

1 grote ui, fijngehakt, 2 stengels bleekselderij, fijngehakt, olijfolie, 2 theelepels komijnpoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 4 tenen knoflook, geplet en fijngehakt, 1 literblik gepelde tomaten, 1 theelepel harissa, 1 l lamsbouillon (of iets van een blokje), 1 eetlepel suiker, 50 g voorgekookte couscous (?couscous rapide?), zout (facultatief), bladpeterselie of vers korianderblad, gehakt, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.

'kruidend' , vooral gebruikt bij rund- en kalfsvlees.

INGREDIENTEN

20 gr korianderzaad, 10 gr karwij, 5 gr gedroogde rode peper, 5 gr gedroogd knoflook,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

'peper' en 'kruiderij'

INGREDIENTEN

5 gr gemalen kaneelschors, 5 gr gedroogde rozenknopjes,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde courgettes voor 6 personen

INGREDIENTEN

4 grote courgettes, 500 g magere lamsgehakt, 1 kleine ui, zeer fijn gehakt, 1 ei, 500 g lamslappen, in dobbelsteentjes gesneden, zout, peper, 1 eetlepel plataardige olie, 1 eetlepel tomatenpuree, 500 g zwarte-ogen bonen, 1 nacht geweekt, 1 theelepel citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tunesische geroosterde salade voor 4 tot 6 personen

INGREDIENTEN

3 middelgrote uien, 3 groene of rode paprika?s, 3 middelgrote tomaten (ongeveer 250 g), ontveld en in vieren gesneden, 200 g tonijn uit blik, uitgelekt, 2 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden, 4 - 5 eetlepels extra virgin olijfolie, sap van 1 citroen, zout, peper, 1/2 theelepel karwijzaden, 1 eetlepel kappertjes, 8 groene of zwarte olijven,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.

Het parelhoen stamt oorspronkelijk uit Afrika. Dit familielid van de fazant heeft tamelijk donker gekleurd, mals vlees met een zweem van een wildsmaak.

INGREDIENTEN

1 panklare parelhoen (circa 1,5 kg), 100 gr uien, 2 tenen knoflook, 50 gr bleekselderij, zout, versgemalen zwarte peper, 3 eetl olie, 1/4 theel saffraandraadjes, 1/2 theel gemberpoeder, 1/4 L hete kippenfond, 200 gr pompoen, 100 gr Tunesische olijven (sahli), Bovendien:, 1 theel verse munt, in flintertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 8 personen

INGREDIENTEN

BOUILLON, 1 kleine witte kool, in vieren gesneden, 1 kg kalfsschenkel of lamsschouder, in grote stukken gesneden, 2 grote uien, in vieren gesneden, 500 g wortels, geschrapt, in stukjes van 3 cm gesneden, 250 g kleine rapen, geschild, in vieren gesneden, 2 paprika's zonder zaden, in grote repen gesneden, 8 takjes koriander, samengebonden, 1 tl ras-el-hanout of 100 ml bereide saffraan, 50 g boter, ongezouten, 1 tl zout, 1 tl gemalen witte peper, 5 tomaten, in vieren gesneden, 2 aubergines, geschild, in stukken gesneden, 500 g courgettes, in de lengte gehalveerd, in stukken van 3 cm gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekkere frissen salade uit tunesie

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn, 250gr tomaten, 2 rode paprika,s, 1 groene paprika, 1komkommer, 1 grote ui, 2 hard gekookte eieren, 10 olijven zonder pit,1theel kapers, 6 theel olijfolie, 2 theel azijn of citroensap, een snuf gedroogde munt, 1 citroen, zout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2005
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Bloemkool met ansjovis, salade voor 1 persoon

INGREDIENTEN

1 aardappel, roosjes bloemkool, 1/2 eetlepel olijfolie, 6 ansjovisfilets (1/2 blikje), 1 eetlepel gesnipperde rode paprika, stukje uitgeperst knoflook, 1 theelepel harissa, 1/2 theelepel geplette karwij, 1 ei, bieslook, 1 eetlepel citroensap,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Tunesische pasteitjes, voorgerecht voor 6 personen

INGREDIENTEN

Pindaolie, 1 flinke ui, fijngehakt, 175 gram tonijn uit blik, uitgelekt en fijngeprakt, een klein bosje peterselie, het sap van 1/2 - 1 citroen, grof zeezout, gemalen, versgemalen zwarte peper, een snuf cayennepeper, 6 velletjes filadeeg, 6 eieren,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

* Broekloe bil ansjoewa *Dit gerecht vertoont een heel sterke overeenkomst met een boerengerechtje uit Italie, 'vruoccoli affucati': gestoofde bloemkool met ansjovis. De smaak doet denken aan de 'garum', een gefermenteerde vissaus (waarin ook ansjovis), die men in de glansjaren van het Romeinse Rijk als maggi gebruikte (zie het recept voor garum en het

INGREDIENTEN

Per persoon:, 1 aardappel, roosjes bloemkool, 1/2 el olijfolie, 6 ansjovisfilets, 1 el gesnipperde rode paprika, stukje uitgeperst knoflook, 1 tl harissa, 1/2 tl geplette karwij, 1 ei, bieslook, 1 el citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

* Sjaksjoeka bil-broekloe *Sjaksjoeka is een Berber-woord, dat zoveel wil zeggen als 'mikmak'. Het is een gerecht uit Noord-Afrika, waarvoor men groente bakt in olie, om er ten slotte een paar eieren in te laten stollen. Dit is een Tunesisch recept, maar sjaksjoeka wordt ook in Algerije en Egypte veel gegeten.

INGREDIENTEN

Let op: de hoeveelheden zijn beschreven per persoon!, 1 aardappel, 1 wortel, kleine ui, teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1/4 tl geplet karwijzaad, 1/4 tl zwarte peper, 1.1/2 dl water, 1 el tomatenpuree, 50 g tuinbonen (diepvries), bloemkool (of broccoli) naar behoefte, 1 of 2 eieren, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 courgettes, 1/2 koffielepel Harissa, 1/2 citroen, 2 teentjes knoflook, 1/2 koffielepel gemalen komijn, 1/2 koffielepel gemalen koriander, 2 soeplepels olijfolie, 10 zwarte olijven, zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

* Lahm bil qahwah *Een op het eerste gezicht bizar idee uit het dorp Sidi bou Sa?d, tegenwoordig een trekpleister voor toeristen. Vroeger was het er rustiger, een gewilde vestigingsplaats voor artiesten op velerlei terrein uit alle hoeken van de wereld. Dat die kunstenaars ook op culinair gebied wel van een experimentje hielden, blijkt uit dit recept.

INGREDIENTEN

Per persoon:, klontje braadboter, 1 rode ui, 1/2 blikje abrikozen op sap, 1 entrecote (ca. 200 g), 1 tl karwijzaad, 1 tl komijnzaad, snufje zwarte peper, zout, stukje uitgeknepen knoflook, Voor de saus:, 3 tl poederkoffie, 3 tl tomatenpuree, 1/2 dl heet water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 knoflookteentjes, gepeld, 2 kleine groene paprika's, 400 gram tomaten, ontveld, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper uit de molen, 4 eieren., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Dit Tunesisch gerecht wordt warm of koud gegeten.

INGREDIENTEN

1 kg wortelen, in plakjes, 4 eetl. olie, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eetl. harissa, 2 theel. honing, 1,5 dl kippebouillon, 2 theel. komijn, 2 theel. koriander, zout, peper, 2 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 250 gr gemalen amandelen, * 0.5 theel gemalen koriander, * 0.5 theel gemalen komijn, * 85 gr verse broodkruimels, * 2 teentjes knoflook uit de pers, * 2.5 dl melk, * 8.5 dl groentebouillon, * naar smaak zeezout en zwarte peper, * 2.5 dl room,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Slate mechouia nablia (koude saus); 4-6 pers.; Deze felrode uit Nabeul is een vurige eetlust opwekker en wordt vaak als volgt opgediend: omringd door olijven en stukken hardgekookt ei. wij gebruiken het als een saus bij koude vis en koud vlees.

INGREDIENTEN

500 gr rode paprika's, 1 of meer kleine, rode Spaanse pepers, 3 gepelde middelgrote tomaten, 1 eetlepel karwijzaad, 2-4 tenen uitgepersteknoflook, 2-3 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Pepermuntthee stimuleert de spijsvertering nog meer dan een gewoon kopje thee. In Tunesie maken ze het zo!

INGREDIENTEN

2 zakjes groene thee (zonder andere smaakjes) of 2 eetlepels losse groene thee, 10 eetlepels verse pepermuntblaadjes, 1,2 liter kokend water, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, pepermunt takjes en suiker naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Per persoon 1 a 2 sinaasappels, veel suiker, een beetje kaneel, rozenwater (oranjebloesemwater kan ook)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Afrikaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Voorgerecht; 21 stuks

INGREDIENTEN

7 ansjovisfilets, goed uitgelekt op keukenpapier, 1 theelepel geraspte nootmuskaat, 2 eetlepels fijngehakte munt, toostjes of crackertjes, wat citroensap, ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor de vulling, 1 hardgekookt ei, 1 aardappel gekookt, 200 gr gekookte tonijn, stukje komkommer, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 ui, 1/2 tomaat, kappertjes, olijfolie, harissa (pikante soort sambal op basis van tomaat), zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 rode en 3 groene paprika`s, bij voorkeur ontveld, 2 el. olijfolie, 1 grote fijn gesnipperde ui, 1 teentje uitgeknepen knoflook, 1 kleine rode Spaanse peper, 8-10 grote ontvelde tomaten, 3-4 eieren, zout witte peper uit de molen, 2 el. fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilleerde makreel met komijnzaad

INGREDIENTEN

1,5 kg middelgrote hele makrelen, 5 eetl. olijfolie, 5 theel. komijnpoeder, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, zout, 2 theel. harissapasta of cayennepeper, 2 citroenen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 kg verse mosselen, 50 g boter, ongezouten, 2 uien, gehakt, 1/2 tl gemalen witte peper, 500 g venkelknollen, 1,5 l water, 1 tl zout, 150 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 stengels selderij, in stukjes gesneden, 3 grote tomaten, ontveld, ontpit en in kleine stukjes gesneden, 100 g erwten, 1 grote groene paprika, zonder zaden en in grote repen gesneden, 1 grote gele paprika, zonder zaden en in grote repen gesneden, 1 grote rode paprika, zonder zaden en in grote repen gesneden, 2 el gehakte verse koriander, om te garneren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook wel ?ARBA?A' (= vier) Een mengsel van peper, kaneelbast, kruidnagels en rozenknopjes. Kubebe (een soort peper) en andere kruiderij erdoor is niet klassiek in Tunesie.

INGREDIENTEN

120 gr peper, 50 gr rozenknopjes, 40 gr kaneelbast, 5 gr kruidnagels,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Muntthee voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 liter water, 3 theelepels groene thee, 5 takjes verse munt, 4 eetlepels suiker, ongezouten, geroosterde pinda?s, pijnboompitten of amandelen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

300 ml olijfolie, 5 teentjes knoflook, fijn geperst, 3 gedroogde cayennepepers of andere kleine, pikante gedroogde pepers, fijn, geplet (met het zaad), 800 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, 2 el paprikapoeder, 1 tl zout, 3 el fijngehakte verse bladpeterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Serveer warm met witte rijst, voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 kg middelgrote pijlinktvis, , SAUS, 3 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 el tomatenpuree, 300 ml water, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1/2 gepekelde citroen, in stukjes gesneden, 1 tl zout, 1/4 tl gemalen witte peper, sap van 2 citroenen, 1/2 tl harissa, 1 tl gemalen komijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr.rode paprika's, 1 of meer kleine, rode Spaanse pepers, 3 middelgrote tomaten, gepeld, 1 eetlepel karwijzaad, 2-4 tenen knoflook, uitgeperst, 2-3 eetlepels olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Tunesiërs noemen dit een Tajine gerecht, omdat er eieren in worden gebruikt. Tajine gerechten komen eigenlijk uit de Marokkaanse keuken. Deze worden van gestoofde vlees, kip of vis gerechten gemaakt. Dit is eigenlijk `n soort omelet alleen op een andere manier gemaakt. Zeer eenvoudig te maken en echt de moeite waard. Zeker als je van vis houdt!!!

INGREDIENTEN

300 gram Surimi-sticks (krabsticks), 250 gram kleine Garnaaltjes, 150 gram gerookte Noorse Zalm, 4 grote Eieren of 5 kleine Eieren, 1 bakje Val Blanc (Kruiden roomkaas Aldi), 1/2 bakje Roomkaas (Aldi), 1 eierlepel Gemberpoeder, opgehoopt, 1 eierlepel Povenciaalse kruiden, opgehoopt, handje zwarte Olijven, 2 el Maïzena, opgehoopt, water voor Maïzena, 100 gram geraspte Kaas (Aldi), voor over de ovenschotel, Boter voor de ovenschaal.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2013
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit Tunesische gerecht heeft helemaal niets te maken met een Marokkaanse tajine. Die laatste wordt gemaakt in een aardewerken schaal met puntdeksel (de meesten van jullie wel bekend), maar de Tunesische tajine wordt bereid in een bakblik in de oven. Het is een gerecht dat veel wordt gegeten in Algerije en Tunesie.

INGREDIENTEN

Twee flinke kipfilets, in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 fijngehakte ui;, 2 zeer fijngehakte tenen knoflook;, 8 tot 10 eieren;, 150 gram geraspte kaas;, 6 puntjes "la vache qui rit" (of een ander merk)-smeerkaas;, zout, peper, kurkuma en evt. andere specerijen naar smaak;, 250 gram van een kleine pastasoort(kleine vlindermacaroni);, olijfolie;, een groene salade met olijven., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In Marokko heten deze gevulde heerlijkheden "briouats", in Algerije en Tunesie heten ze "bricks"........ Hoe ze ook mogen heten, je kunt er eindeloos mee varieren en gebruik maken van verschillende vullingen, hartig en zoet. Je kunt er rolletjes van maken, vierkantjes en driehoekjes. Bakken in de oven is een optie maar frituren in hete olie kan ook. Kortom: hier volgt weer zo`n lekker brickrecept....

INGREDIENTEN

200-250 gram rundergehakt;, 1 grote fijngehakte ui;, 3 fijngeknepen knoflooktenen;, zout, peper en harissa naar smaak;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel ras-el-hanout;, een half bosje fijngehakte platte peterselie;, 3 middelgrote aardappelen;, 3 puntjes "La vache qui rit" smeerkaas;, filodeegvellen., n.b.: heb je geen kurkuma en ras el hanout in huis, dan kan je ook gerust gehaktkruiden gebruiken., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Arabisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Sommigen zeggen dat couscous uit Tunesie de beste is. En de lekkerste is de couscous oyal, met lamsvlees en merguez. En de allerlekkerse couscous royal is die, die wij van Fatima leerden.

INGREDIENTEN

1200 gram lamsvlees, zout, 1/2 glas zonnebloemolie, 1/2 glas olijfolie, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel zoete paprikapoeder, 1 eetlepel hete paprikapoeder, 1 theeleel saffraan, 280 gram tomatenpuree (2 blikken van 140 gram), 2 liter warm water, 1 kilo fijne couscous, 1 spitskool, 4 winterpenen of grote wortels, 500 gram Surinaamse (zoete) pompoen, 1 courgette, 1 klein bosje selderij, 3 Spaanse pepers, 10 groene Spaanse pepers, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 kilo merguez-worsten, 1 klein blik kikkererwten, , ZOETE SAUS, 7 uien, 400 gram gele rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel kaneel, 300 gram suiker, 350 ml water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chapati ken ik uit Tunesië, waar het gegeten wordt zoals hier de pizza of hamburger (fastfood, maar dan heel veel lekkerder dan de Mac of Domino`s - een wrap met ingrediënten zoals tomaten, ui, shoarmavlees, gesmolten kaas, olijven, verzin het maar... ). De chapati blijkt uit India te komen. Hier het recept.

INGREDIENTEN

Meel, water, zout, komijn, chilipoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Dit is een HEERLIJK recept!!! Uit Tunesie. Voor als je eens een keer wat anders wil eten!!

INGREDIENTEN

400 g tonijn (NIET uit blik)-, 1 rode paprika, in blokjes-, 1 gele paprika, in blokjes-, 2 tomaten, in plakken-, 1 ui, in ringen-, 200 g couscous-, 1/2 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt-, 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt-, 1 teentje knoflook, fijngehakt-, 1 eetlepel paprikapoeder-, 2 eetlepels olie-, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ben verschillende keren in Tunesie op vakantie geweest en heb daar verschillende malen bij de Tunesische bevolking gegeten. Wat ik echt super lekker vind is de brik. Je kan het als voor gerecht eten, maar ook als bijgerecht of lunchgerecht. Ik heb daar de kookkunst een beetje afgekeken en het hier uitgeprobeert. Het was echt een succes. Even wat werk, maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

5 aardappels, geschild in stukken, 4 vellen brik-of loempiadeeg (toko) of filodeeg ontdooid, 4 eieren, 1 blikje tonijn, uitgelekt, 1 bosje (platte) peterselie, fijngehakt, 1 eiwit, losgeklopt, olie om te frituren, , i.p.v. tonijn kan je ook kip of ham gebruiken. Wil je een vegatarische brik gebruik dan fetakaas., , , , , , ,  

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2014
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tunesische "sambal"

INGREDIENTEN

850 gram gedroogde rode chilipepers, 2 teentjes look, zout, 1 theelepel karwijzaad, 1 1/2 theelepel gemalen komijn, 2 theelepels korianderzaad, 1 theelepel gedroogde muntbladeren, olijfolie, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top