340 tulband recepten

Tulband

INGREDIENTEN

* 200 gram boter, * 200 gram suiker, * 2 zakjes vanillesuiker, * 4 eieren, * 200 gram bloem, * 2 theelepels bakpoeder, * scheutje rum aroma, * zakje rozijnen of krenten, * 1 bakje sucade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr. suiker, 30 gr. gist, 1/8 l. lauwe melk, 1 zakje vanille suiker, 500 gr. bloem, 250 gr. boter net gesmolten, 4 eetl. citroensap, 4 eieren, 100 gr. gehakte amandelen, 150 gr. rozijnen, 50 gr. krenten, 25 gr. sukade of oranjesnippers, boter om de tulband in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de tulband, 400 gram gezeefde bloem * 400 gram lauwwarm gesmolten boter * 400 gram suiker * 10 eieren * 100 gram pure chocolade * 25 gram room, , voor de vulling, 200 gram amarenekersen * 200 gram geweekte rozijnen * 100 gram pistachenootjes * 100 gram rode en groene sukade, , voor de saus, 150 gram suiker * 0,5 liter melk * 6 eidooiers * 1 opengesneden vanillestokje,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  •  
  •  30-60 min.

Een makkelijke en snel basisrecept voor een heerlijke luchtige tulband. Scoort altijd rond de feestdagen. Je kunt aan het beslag natuurlijk rozijnen of bigareaux, maar ik vind puur natuur het lekkerst.

INGREDIENTEN

250 gram gesmolten boter, 1 zakje vanillesuiker, ? zakje bakpoeder, 250 gram suiker, 250 gram bloem, 4 eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De tulband is het ultieme kerstgebak. Maak in een handomdraai deze heerlijke tulband.

INGREDIENTEN

5 eieren, poedersuiker, 100 gr. bloem, 20 gr. ma?zena, 100 gr. boter, 100 gr. suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Oorspronkelijk een Duits recept, wat ik heb geprobeerd te vertalen.

INGREDIENTEN

1 klein blikje mandarijntjes, 150 gr. boter, 120 gr. suiker, 2 pakjes sinaasappelrasp (Oetker of zelf raspen), 3 eieren, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 2 theel. bakpoeder., Vet om de vorm in te vetten, abrikozenjam en geschaafde amandelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Duits
  •  60-120 min.

Tulband is een leuke ronde cake!
Leuk met kerst op tafel mmm.

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben:, 300 gram bloem, 300 gram suiker, 4 eieren, 100 gram krenten, 100 gram rozijnen, 4 kleine appels.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Lekkere tulband voor speciale gelegenheden, feesten of als je er zin in hebt!

INGREDIENTEN

250 gram boter (gesmolten), 250 gram suiker, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 1/2 zakje bakpoeder, 5 cl. melk (hoeft niet als je de boter smelt), 200 gram rozijnen, sucade,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Deze tulband werd door een overgrootmoeder aangeprezen als "een klein tulbandje".

INGREDIENTEN

150 gram boter, 5 eieren, 150 gram suiker, 1/2 theelepel zout, geraspte schil van 2 citroenen, 250 gram bloem, eventueel 150-250 gram krenten, poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker gevuld cakegebak

INGREDIENTEN

125 gr. cakemeel * 100 gr. boter * 100 gr. suiker * 1-2 eieren * 0,25 dl. melk * 100 gr. gewassen, gedroogde krenten/rozijnen * 25 gr. sukade * 1 afgestreken eetl. cakemeel * paneermeel * poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram bloem-, 25 gram maizena-, zout-, 100 gram koude boter- geconfijt fruit-, 5 eieren-, 100 gram fijne kristalsuiker-, desgewenst poedersuiker.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 200 gr boter, * 200 gr suiker, * 1 zakje vanillesuiker, * 4 eieren, * 150 ml melk, * naar smaak geraspte schil van 1 citroen, * 500 gr bloem, * 1 zakje bakpoeder, * 150 gr krenten geweld in rum, * 150 gr rozijnen geweld in rum, * eventueel 150 gr sucade, * eventueel 150 gr oranjesnippers

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Met hazelnoot en kaneel.
het beslag is zo klaar maar het bakken kost wel wat tijd.

INGREDIENTEN

100 gr zachte roomboter (en een beetje voor de bakvorm), 150 gr suiker, 2 eieren, 200 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 50 gr licht geroosterde gehakte hazelnoten (en een beetje extra voor de bakvorm), 1 1/2 dl boe-renkarnemelk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

125 gram boter, 125 gram poedersuiker, geraspte schil van 1 citroen, 4 eieren, 125 gram bloem,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram bloem -, 20 gram maizena -, 100 gram boter -, 100 gram suiker -, 5 eieren -, poedersuiker, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept van een heerlijke tulband met de Baker's secret Tulbandvorm, aangeboden door clipbv

INGREDIENTEN

400 gram gezeefde bloem, snufje zout, 25 gram basterdsuiker, geraspte citroenschil, 1 ei, 30 gram bakkersgist, 2 dl. lauwe melk, 70 gram boter, 300 gram boerenjongens (pot), 50 gram sukade, poedersuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor kerst. Voor 20 plakken

INGREDIENTEN

Tulbandvorm met een inhoud van 1,5 liter, 250 gram bloem, mespunt zout, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje droge gist, 1 dl melk, 150 gram boter, 2 eieren, 100 gram rozijnen, 50 gram sukade, 2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschilletjes, boter voor de vorm, 1 zakje geschaafde amandelen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 5 eieren, 1 zakje bakpoeder, 250 gr. boter, 250 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 zak Tutti frutti, snufje zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker luchtige cake,met heerlijke citroen,en sinaasappelaroma!!

INGREDIENTEN

*125 gr.zachte boter*125 gr.poedersuiker*geraspte schil van 1 citroen*geraspte schil van 1 sinaasappel*4 eieren(gescheiden,witten stijfgeslagen)*125 gr.bloem(gezeefd).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

120 g bloem, 100 g suiker, 100 g boter, vijf eieren, 100 g krenten, rozijnen en sucade.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Klaar voor een stevig dessertje?

Met dadels, rum en chocolade!! Mmm...

INGREDIENTEN

, 100 gr zelfrijzende bloem, 20 gr maiszetmeel, 100 gr boter, 100 gr dadels, 25 gr pure chocolade, 5 eieren, 2 eetlepels rum, 100 gr suiker, zout, boter voor de vorm, bloemsuiker als garnituur,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Tulband met in thee gewelde rozijnen

INGREDIENTEN

Zakje thee, 400 gram bruine en gele rozijnen, halve sinasappel, 400 gr.suiker, 400 gr. margarine, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren, 500 gr. cakemeel, 1 dl. melk en voor de garnering poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 zakje darjeeling thee, 400g bruine en gele rozijnen, 1/2 sinaasappel, 400 g suiker, 400 g boter, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren (M), 500 g cakemeel, 1 dl melk, poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, , , Beslag:150 g zachte boter -150 g suiker - 2 eieren - 2 eetlepels melk - 1 theelepel citroenaroma - 1 zakje vanillesuiker - ? theelepel zout - 150 g patentbloem - 3 theelepels bakpoeder., Vuling: 150 g gewassen en gedroogde krenten en rozijnen - 25-50 g poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Liever gezegd: smulband. Als je deze geproefd hebt, wil je nooit iets anders meer! Hij moet lang in de oven, maar verder is het een kwestie van alles bij elkaar gooien, mixen en klaar.

INGREDIENTEN

250 gram boter of margarine (1 pakje) - 250 gram kristalsuiker - 1 zakje vanillesuiker - geraspte schil van 1 citroen - 4 eieren - 500 gram bloem - 5 theelepels (1 zakje) bakpoeder - 1/8 liter melk - 250 gram rozijnen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Cholesterolloze tulband met koekkruiden.

INGREDIENTEN

500 gr. zelfrijzend bakmeel, 400 gr. bruine basterdsuiker, 4 dl. karnemelk, 4 theel. koekkruiden, 200 gr. rozijnen/gedroogde abrikozen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Cakedeeg:, 250 g. boter (gesmolten), 250 g. suiker, 250 g. bloem, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 1/2 zakje bakpoeder, 5 cl. melk (hoeft niet als je de boter smelt), 200 g. rozijnen, Sucade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Cake gevuld met rum besprenkelde rozijnen, krenten en sukade.

INGREDIENTEN

Tulbandvorm, inhoud ? 1 ? liter, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram boter, 150 gram suiker, 2 eieren, 2 eetlepels melk, de geraspte schil van 1 citroen, 2 zakjes vanillesuiker, snufje zout, 50 gram krenten, 50 gram rozijnen, 25 gram sukade, rum naar smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Variatie met abrikzoen en pijnboompitten

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 100 gr gewelde abrikozen, 125 gr rozijnen, 50 gr pijnboompitten, 2 takjes rozemarijn, 1 pak witbrood, 2 eetl witte basterd suiker, 1 theel gemalen kardemon, 3 eetl olijfolie 25 gr roomboter, poedersuiker, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

TULBAND

250 gram blue band
300 gram basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
(snufje zout)
2 eieren
750 gram bakmeel
3 kopjesmelk
300 gram rozijnen

De boter tot room mixen. De basterdsuiker, vanillesuiker (+zout) toevoegen en mixen.
De eieren erbij en mixen op stand 1. De bakmeel in 3 delen erbij (250 gram bakmeel+1 kopje melk, dit 3 x herhalen)
OP het allerlaatst de rozijnen erbij. Alles goed doormixen op hoogste stand mixer.

Van te voren de bakblikken invette met boter en bloem. Oven 15 minuten voorverwarmen op 175 graden.

Het gevulde bakblik(ken) op de één na onderste richel in de oven, en de oven op heteluchtoven zetten. +/- 50 minuten bakken, prikken met breinaald. Als deze droog uit de tulband komt, is deze gaar!

EET SMAKELIJK

INGREDIENTEN

Boter, bakmeel, rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 gr verse gist of 1 pakje droge gist, ? liter melk, 100 gr suiker, 500 gr bloem, 180 gr boter/margarine, 1 theel zout, 4-6 eieren, geraspte schil van ? citroen, 40gr gepelde, geraspte amandelen, 130 gr rozijnen, beschuitkruimels, poedeersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr boter, 200 gr witte basterd suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 500 gr cakemeel, ongeveer 1/8 liter melk, 300 gr rozijnen( witte), 1 borrelglas rum,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2006
  •  
  •  60-120 min.

Gevuld met noten, rozijnen, vruchtjes. Overheerlijk!

INGREDIENTEN

250 gr. boter, 250 gr. suiker, 4 eieren, 300 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, snufje zout. Vulling (je kan zelf kiezen wat je erin doet): 150 gr. rozijnen, 100 gr. gekleurde franse vruchtjes, 50 gr. gehakte sukade, 50 gr. oranje snippers, 50 gr. gehakte hazelnoten, 50 gr. gehakte pecannoten, 50 gr. gepelde pistachenoten. De hoeveelheden kan jezelf aanpassen als je niet alles erin doet. Of je doet er gewoon minder in. Maak zelf je keuze!!

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

20 plakken van Bereidingstijd:
Circa 20 minuten, de rijstijd en de oventijd niet meegerekend

Voedingswaarde per plak:
eiwit 3 g
vet 9 g
koolhydraten 21 g
kcal(kj) 177(743)

"moesje2"

INGREDIENTEN

Tulbandvorm met een inhoud van 1,5 liter, 250 gram bloem, mespunt zout, 100 gram witte basterdsuiker, 1/2 zakje droge gist, 1 dl melk, 150 gram boter, 2 eieren, 100 gram rozijnen, 50 gram sukade, 2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschilletjes, boter voor de vorm, 1 zakje geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Erg lekker en niet moeilijk,ik heb hem met kerst gemaakt

INGREDIENTEN

200 gram boter(kamertemperatuur), 200 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, beetje zout, theelepel citroenrasp(potje), 4 eieren, 400 gram cakemeel, 1 dl melk, 200 gram rozijnen(gewassen), 100 gram sukade, 100 gram bigarreaux, boter en wat bloem voor de vorm, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit is een lekkere en zoete gewoonte om te maken in Tsjechië. Daar word deze tulband cake, Bábovka genoemd en er is geen 1 Tsjech die niet weet wat dat is en hoe je het maakt. In Nederland is deze echter nog niet heel bekend.

Het is een ideaal gezins cake en hij is heel lekker. Je kunt de zoetheid zelf bepalen door er meer of minder poedersuiker overeen te strooien. Je kunt deze cake gebruiken als nagerecht maar natuurlijk ook gewoon als tussendoortje

INGREDIENTEN

*250 gram boter, *200 gram suiker, *1 zakje vanilliesuiker, *4 eieren, *Snufje zout, *Klein beetje geraspe citroenschil, *sap van 1 citroen, *250 gram bloem, *2 theelepels bakpoeder, , wat boter en meel extra voor het insmeren van de vorm.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2012
  • Tsjechisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Combi-Magnetron

INGREDIENTEN

200 g Honig mix v. fijne cake, 1 pot kersen op sap [ca. 350 g],165 g boter, op kamertemp.,165 g suiker,3 eieren (m), 3 eetlepels kirsch,eventueel poedersuiker, glazen tulband (inhoud 1,5 l)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept voor de combi-magnetron

INGREDIENTEN

200 g Honig mix v. fijne cake, 1 pot kersen op sap [ca. 350 g], 165 g boter, op kamertemp., 165 g suiker, 3 eieren (m), 3 eetlepels kirsch, eventueel poedersuiker, glazen tulband (inhoud 1,5 l), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijke tulband met frisse smaak van de sinaasappel.

INGREDIENTEN

8 sinaasappels, 250 g boter, op kamertemperatuur, 750 g suiker, 5 eieren, 250 g zelfrijzend bakmeel, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 50 ml whisky (slijter), 100 g witte chocolade, in kleine blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Traditionele marmertulband, die je ook kunt varieren met sinaasappelrasp door het witte beslag te kloppen.
Een van de vele favorieten.

INGREDIENTEN

250 g zelfrijzendbakmeel + 2 el extra om te bestuiven, 250 g boter, op kamertemperatuur, 250 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, op kamertemperatuur, 100 g chocolade puur, grof gehakt, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  •  
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies