Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Tsjechische recepten Meer Tsjechische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Traditioneel horen hier Tsjechische Knoedels bij. Het kan natuurlijk ook met rijst, boerenbrood of aardappelen. Aanbevolen drank: bier! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Tsjechisch

Dit gerecht is afkomstig uit de streek rond de plaats Pilsen. Daar werd zo'n 150 jaar geleden de basis gelegd voor het ondergistende biertype dat nog steeds het meest gedronken en gemaakt wordt. Wat wij nu het Pilsenertype of gewoon pils noemen, is feitelijk in Pilsen uitgevonden. De bierzuurkool hoort bereid te worden met Pilsner Urquell; kun je dat niet krijgen, kies dan voor een andere pils. Een verrassend lekker recept, gepikt van de biergoeroe. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Tsjechisch

Pivny gulas of biergoelas is een goelas gemaakt, zoals de naam het al zegt, met bier …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Tsjechisch

Wie echt Boheems wil eten, maakt een heerlijke stoofschotel met ui, rookspek, stukjes varkensvlees, gedroogde pruimen en véél paprikapoeder. Het vlees wordt in circa 3 kwartier gaar gesudderd in hoppig pilsner bier. Saus even binden met een plakje roggebrood. Wil je het goed doen dan bak je een aardappelpannekoek (zie recept) belegt hem voor de helft met stoofvlees, knipt er wat verse bieslook over, en klapt hem dicht. Stevige kost, maar daar staat de Boheemse keuken bekend om: rijk en overvloedig. Uiteraard spoel je alles weg met een koud glas pils. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

Je kunt ze ook in een (grill)pan bakken, en in Tsjechie worden ze ?karbanatky? genoemd - voor het geval dat jij ze op een menukaart tegenkomt tijdens je vakantie. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Tsjechisch

Een vuistregel voor dit oud en authentiek recept is ? knoflook NOOIT meekoken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Tsjechisch

300 gr. zelfrijzend bakmeel 150 gr. witte basterdsuiker 175 gr. koude harde boter 1 ei 1 mespunt zout 1 zakje vanillesuiker Ingredienten voor de vulling: 4 goudreinetten krenten kaneel 1 eetl. suiker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Tsjechisch

Van oorsprong is het Bulgaarse Shopska salade maar in Tsjechië heet het Sõpski Salat. Daar heb ik het voor het eerst gegeten, als voorgerecht, in een restaurant. De Feta die erover zit moet stevige, gepekelde Geiten Feta zijn. Deze is heel zout en is in Nederland verkrijgbaar bij een Turkse en Oost Europese Supermarkt. Hij is net niet zout genoeg dus ik roer door de verkruimelde feta nog zeezout en dat laten intrekken. De kombinatie van de niet gezouten groente met de zoute kaas is echt super! Lekker en heel gezond gerecht dat meestal als voorgerecht of lunch gegeten word met wat stokbrood. Zelf eet ik nagnoeg koolhydraat vrij dus laat het brood achterwege.   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Tsjechisch

Oud witbrood of goedkoop wit fabrieksbrood beetje knoflook of knoflookpoeder uienpoeder of wat fijngesneden ui peterselie zout, peper boter of olie voor het bakken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Tsjechisch
Populaire Tsjechische kookboeken:
Top