Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

34 truffeltaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

"Wie zoiets prachtigs, heerlijks en moeilijks kan maken verdient diep respect." In werkelijkheid is de bereiding van de taart een fluitje van een cent, maar smaakt hij wel degelijk alsof hij van een peperdure patissier komt. Uit de Volkskrant van januari 2004

INGREDIENTEN

600 gram goede bittere chocola, 6 deciliter slagroom, 3 afgestreken eetlepels fijne suiker, een borrelglas amaretto of cognac, 1 pak bastognekoeken, 150 gram (room)boter, cacaopoeder.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  •  
  •  20-30 min.

Dit recept hoort bij het artikel 'Truffeltaart als zoenoffer'.Bron: Volkskrant Magazine 24-01-2004

INGREDIENTEN

Voor 16 zeer calorierijke punten:, 600 gram goede, bittere chocolade, 6 deciliter slagroom, 3 afgestreken eetlepels fijne suiker, een borrelglas amaretto of cognac, 1 pak bastognekoeken, 150 gram boter, cacaopoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

225g chocolade (Swiss Noir), 300ml slagroom, 2 eetlepels cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2006
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Www.superdeboer.nl

INGREDIENTEN

225g chocolade (Swiss Noir)300ml slagroom2 eetlepels cacaopoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

225g chocolade (Swiss Noir), 300ml slagroom, 2 eetlepels cacaopoeder.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

225g chocolade (Swiss Noir), 300ml slagroom, 2 eetlepels cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Geweldig recept om te maken als je Sinterklaas viert.

INGREDIENTEN

225g chocolade (Swiss Noir)300ml slagroom2 eetlepels cacaopoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een heerlijke "taart", ook als nagerecht te geven.

INGREDIENTEN

140 gram boter, 140 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eigelen, 4 eiwitten, 140 gram gemalen chocolade, 125 gram gemalen hazelnoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 5 eieren, - 2 el heet water, - 1 zakje vanillesuiker Bourbon, - 150 gr suiker, - 100 gr kristalbloem, - 100 gr maizena, - 40 gr cacaopoeder, - 2 tl bakpoeder, Voor de vulling:, - 250 gr pure chocolade, - 2? dl slagroom, - ? dl melk, - 1 el rum, - 100 gr hagelslag, - 1 el cacaopoeder, - garneerchocolaatjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Bijzonder lekkere chocoladetaart maar dan anders

INGREDIENTEN

* 4 eieren, * 100 gr basterdsuiker, * 50 gr maizena gezeefd, * 50 gr cacoapoeder gezeefd, * 75 gr kristalsuiker, * 4 eetl sinaasappellikeur of rum, * 6 dl slagroom, * 425 gr pure chocolade in stukjes, voor decoratie:, * geconfijte sinaasappelschilletjes, chocolaatjes, poedersuiker of cacaopoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2014
  • Internationaal
  •  > 120 min.

150 g boter 1 pak bastognekoeken (ca. 260 g) of speculaas, fijnverkruimeld 600 ml slagroom 3 eetl. suiker 600 g pure chocolade, in stukjes 30 ml amandellikeur cacaopoeder 125 g (diepvries)frambozen springvorm van 24 cm Ø, ingevet en bodem bekleed met bakpapier Bereidingsinfo:Neem de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een scherp puntig mes los van de zijkant van de springvorm en verwijder de rand van de vorm. Zeef een laagje cacao over de taart en garneer met frambozen.Voorbereiden:Smelt de boter en meng de gesmolten boter door het koekkruim. Bedek hiermee de bodem van de vorm, strijk het mengsel glad en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de vorm met koekbodem circa 15 minuten in de koelkast of diepvries om stevig te worden. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom. Giet het chocolademengsel op de koekbodem in de vorm en laat in 6-8 uur opstijven in de koelkast.Variatie:€ Vervang de amandellikeur door een andere likeur die goed past bij chocolade, bijvoorbeeld een koffielikeur. € Voeg 2 zakjes slagroomversteviger toe aan de slagroom.

INGREDIENTEN

150 g boter1 pak bastognekoeken (ca. 260 g) of speculaas, fijnverkruimeld600 ml slagroom3 eetl. suiker600 g pure chocolade, in stukjes30 ml amandellikeurcacaopoeder125 g (diepvries)frambozen

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Europees Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 eieren, 2 el heet water, 1 zakje vanillesuiker Bourbon, 150g suiker, 100g kristalbloem, 100g maizena, 40g cacaopoeder, 2 tl bakpoeder, 250g pure chocolade, 2? dl slagroom, ? dl melk, 1 el rum, 100g hagelslag, 1 el cacaopoeder, garneerchocolaatjes en springvorm ? 24 cm,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g suiker *, 100 g Koopmans Kristalbloem *, 100 g Koopmans Maizena *, 5 eieren *, 2 el heet water *, 1 zakje vanillesuiker Bourbon *, 40 g cacaopoeder *, 2 tl bakpoeder *, VULLING:, 250 g pure chocolade *, 21/2 dl slagroom *, 1/2 dl melk *, 1 el rum *, 100 g hagelslag *, 1 el cacaopoeder * garneerchocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Nog een chocolate seduction

INGREDIENTEN

5 eieren, 2 el. water, 1 zakje vanillesuiker, 150 gram suiker, 100 gram bloem, 40 gram cacaopoeder, 2 tl. bakpoeder, vulling : 250 gram pure chocolade, 2,5 dl. slagroom, halve dl. melk, 1 el. rum, 100 gram hagelslag, 1 el. cacaopoeder, garneerchocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  •  
  •  30-60 min.

Voor de chocoladeliefhebber. Niet met al te warm weer maken, dan wordt het een beetje kleverig

INGREDIENTEN

Deeg: 3 eieren, 175 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr. bloem, 50 gr. maizena, 1 tl zout, 2 tl bakpoeder, 30 gr. cacao, Vulling: 150 gr. zachte boter, 200 gr. poedersuiker, 125 gr. cacao, 1 ei, 1 flesje rumaroma, 1 zakje vanillesuiker, Garnering: hagelslag, gemalen bittere chocolade, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eieren; 100 g basterdsuiker; 50 g maizena; 50 g cacaopoeder; 75 g suiker; 4 el sinaasappellikeur; 6 dl slagroom; 425 g pure chocolade, in stukjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Heerlijk, maar niet aan de kalorien denken

INGREDIENTEN

115 gram bloem, 30 gram cacaopoeder, 50 gr basterdsuiker, 1/2 tl. zout, 115 gram ongezouten boter, 1 eierdooier, 1-2 eetl. ijskoud water, TRUFFELVULLING, 350 ml slagroom, 350 gram confiture of fijne melkchocolade, in stukjes, 50 gram ongezouten boter in stukjes, 30 ml cognac of likeur, GARNERING, 25 gram fijne witte of melkchocolade, gesmolten,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Springvorm X 24 cm, 5 eieren, 2 el heet water, 1 zakje vanillesuiker Bourbon, 150g suiker, 100g kristalbloem, 100g maozena, 40g cacaopoeder, 2 tl bakpoeder, 250g pure chocolade, 2= dl slagroom, = dl melk, 1 el rum, 100g hagelslag, 1 el cacaopoeder, garneerchocolaatjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Springvorm ? 24 cm, 5 eieren, 2 el heet water, 1 zakje vanillesuiker Bourbon, 150g suiker, 100g kristalbloem, 100g maizena, 40g cacaopoeder, 2 tl bakpoeder, 250g pure chocolade, 2? dl slagroom, ? dl melk, 1 el rum, 100g hagelslag, 1 el cacaopoeder, garneerchocolaatjes.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 eieren, 2 el heet water, 1 zakje vanillesuiker Bourbon, 150 gr suiker, 100 gr kristalbloem, 100 gr maizena, 40 gr cacaopoeder, 2 tl bakpoeder, 250 gr pure chocolade, 2-1/2 dl slagroom, 1/2 dl melk, 1 el rum, 100 gr hagelslag, 1 el cacaopoeder, garneerchocolaatjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  •  
  •  30-60 min.

Lekker nagerecht of bij de koffie

INGREDIENTEN

150 gr. amaretti koekjes;, 3 eetl. sinaasappellikeur;, 250 gr. pure chocolade;, 60 gr. zachte roomboter;, 1 eierdooier;, 2 dl slagroom,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een bitterzoete verleiding...(Uit Tip 12, wachttijd niet meegerekent)

INGREDIENTEN

4 eieren, 100 gr. basterdsuiker, 50 gr. gezeefde ma?zena, 50 gr. cacao, 50 gr. kristalsuiker, 4 eetl. sinaasappellikeur of rum, 6 dl. slagroom, geconfijte sinaasappelschilletjes of chocolaatjes en eventueel poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  •  
  •  30-60 min.

Deze heerlijke taart doet iedereen versteld staan.

INGREDIENTEN

Boter (om in te vetten)/2 eieren/2? el basterdsuiker/4 el bloem/1 el cacao/ 30 ml rum/530 g pure chocolade(fijngehakt)/2 gelantinevelletjes/ 1 dl water/ 65 g druivensuiker/5 dl slagroom/cacao om te bestuiven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  •  
  •  > 120 min.

Een heerlijke chocolade taart!

INGREDIENTEN

Voor biscuit:, 6 kleine eitjes, 250 gr boter, 250 gr suiker, 250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr cacaopoeder, Voor de vulling:, 400gr fijn gesneden bittere chocolade, 2,5 dl room, voor de afwerking:, 150 gr geschilferde bittere chocolade, slagroom,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren; 100 gr witte basterdsuiker; 50 gr maizena; 50 gr cacaopoeder; 75 kristalsuiker; 4 el Grand Marnier; 6 dl slagroom; 400 gr pure chocolade, in stukjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor de echte liefhebber

INGREDIENTEN

Voor het cakedeeg:, 5 eieren, 120 g fijne kristalsuiker, mespunt zout, 125 g bloem, 2 el cacaopoeder, voor de creme:, 350 g pure chocolade, grof gehakt, 75 g zachte boter, 3 dl slagroom stijfgeklopt, 1 dl chocolade- of mokkalikeur, voor de garnering:, 1 dl slagroom, 100 witte chocolade in stukjes, 100 pure chocolade in stukjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Lekker, lekker en lekker

INGREDIENTEN

Taart: 4 eieren, 3 eetl suiker, 4 eetl. bloem, 2 eetl. cacao, Vulling: 160 gr. bittere chocolade, 40 ml melk, 80 gr. boter, 2 eetl. poedersuiker, Topping: 100 ml slagroom lobbig met 100 gr. Mascarpone, 2 el poedersuiker met 1 tl gemalen espressokoffie, Tremperen: amaretto (of andere likeur)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gewoon heerlijk,

INGREDIENTEN

180g. verkruimelde volkorenbiscuitjes, 2 eetl. gezeefde cacaopoeder, 2 eetl. lichtbruine basterdsuiker, 75g. gesmolten boter, VOOR DE VULLING:, 340g. pure chocolade, 6 dl. slagroom, 2 eetl. melk, 2 eetl. cognac of rum (of vanilleextract als hij ook door kinderen gegeten word), cacaopoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

0,6 dl sterke zwarte koffie, koud, Voor de cake:, , 60 gr fijne tafelsuiker, , 2 eieren, , 30 gr bloem, , 30 gr cacaopoeder, , 0,6 dl sterke zwarte koffie, koud, , 1 eetlepel cognac, , Truffelvulling:, , 6 ½ dl slagroom, , 500 gr pure chocolade, gesmolten, , Cacaopoeder om te garneren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  0-10 min.

Voor de chocolade liefhebbers onder ons een must

INGREDIENTEN

3 eieren, 90 gr basterdsuiker, zout, 75 gr bloem, 15 gr ma?zena, 100 gr pure chocolade, 1 el cacao, 1 pakje chocoladepudding voor 1/2 L (saroma), 1/2 L melk, 1/2 dl koffie, 1/2 dl koffielikeur, 1/4 L slagroom, 1/2 pot chocoladepasta puur, 1/2 pak chocoladevlokken, 1 el cacaopoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

BODEM: 2 eieren, 50 gr. fijne tafelsuiker, 50 gr. bloem, 3 eetl. maizena, 2 eetl. cacaopoeder, 2 eetl. koude sterke koffie, 1 eetl. whisky., DONKERE LAGEN: 400 gr. pure chocolade, 4 3/4 dl. slagroom., WITTE LAAG: 200 gr. witte chocolade, 3 dl. slagroom.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De meester onder de chocoladetaarten: een dunne cakebodem gedrenkt in amartetto-stroop, daarop een donkere chocolademousse en een heerlijke glazuurlaag. Mmmmmm!

INGREDIENTEN

Voor de cakebodem: 3 eieren, 90gr witte basterdsuiker, 65gr bloem, 25gr gesmolten boter, thl vanille-ess, 2el cacao (je kunt trouwens ook prima een cake in de supermarkt kopen en daar de bodem van je springvorm mee bedekken - dat scheel weer tijd en gedoe en is ook lekker). Voor de stroop: 75ml water, 50gr basterdsuiker, drank naar smaak (bvb amaretto)., Voor de mousse-laag: 450gr pure chocolade (70%), 6dl slagroom, 4 eierdooiers, 50gr witte basterdsuiker. Voor het glazuur: 100gr pure ccocolade, 0.5dl slagroom 25gr zachte boter.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak bastognekoeken, 150 gram boter, 6 dl slagroom, 3 afgestreken eetl. fijne suiker, 600 gram goede, bittere chocola, 1 borrelglas amaretto of cognac, cacaopoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met dit nagerecht zal je zeker succes hebben !!!

INGREDIENTEN

115 gram bloem 30 gram cacaopoeder 50 gram basterdsuiker ? tl zout 115 gram ongezouten boter 1 eierdooier 1-2 el ijskoud water TRUFFEELVULLING 350 gram slagroom 350 gram couverture of fijne melkchocolade, in stukjes 50 gram ongezouten boter, in stukjes 30 ml cognac of likeur GARNERING 25 gram witte of melkchocolade, gesmolten slagroom ome r bij te geven (naar keuze).

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top