1. Home
  2. Recepten
  3. Truffel Risotto

Truffel risotto recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Herfst: truffel risotto van chefkok

De Italianen zijn de meesters van de risotto. Wanneer ze eens écht luxueus gaan eten, raspen ze er zwarte of witte truffel over. Voor mijn versie hoef je niet zo'n peperdure verse truffel in huis te halen; met een veel betaalbaarder potje truffelpasta uit de supermarkt maak je ook al een geweldige herfstrisotto.

INGREDIENTEN

6 pollepels groentebouillon 2 uien 1 teentje knoflook olijfolie 3 pollepels risottorijst (Arborio) 1 dl witte wijn handvol hazelnoten 2 eetlepels mascarpone 60 g Parmezaanse kaas geraspt 2 eetlepels truffelpasta paar takjes platte peterselie peper uit de molen

Bereidingswijze

Verwarm de groentebouillon. Snipper de uien fijn en plet de knoflook. Zet een ruime pan met een scheut olijfolie op een matig vuur. Stoof er roerend de uien en de knoflook in; laat de uien niet kleuren! Giet er de risottorijst bij en roer, tot de rijst glazig is. Reken op maximaal 100 g risottorijst voor 4 personen als voorgerecht en 150 g als hoofdgerecht. Blus af met witte wijn, en laat de wijn uitdampen. Giet er de bouillon bij (voor risotto geldt altijd: 1/3 rijst, 2/3 bouillon), zet het deksel op de pan en laat de rijst garen op een zacht vuur. Roer niet. Reken op 18 tot 20 minuten, afhankelijk van het soort rijst. Controleer regelmatig; zodra de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd, is hij klaar. Roer pas dan om. Rasp de hazelnoten in fijne plakjes. Meng 1 tot 2 eetlepels mascarpone (of een klontje boter) onder de rijst, rasp er de Parmezaanse kaas bij en roer. Kruid met wat vers gemalen zwarte peper uit de molen. Meng er de truffelpasta door, strooi er de hazelnoten en wat blaadjes platte peterselie over, en zet de pan op tafel. TIP: Ook lekker met wat blokjes aardpeer of reepjes champignons. Eet smakelijk

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto

Risotto met saffraan en zwarte truffel.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 400 gram risottorijst, 200 ml droge witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 1/3 theelepel saffraanpoeder, zout en peper, 100 gram parmezaanse kaas (gemalen) en 20 gram zwarte truffel.

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Risotto

Risotto met eekhoorntjesbrood en witte truffel.

INGREDIENTEN

350gr rijst (bij voorkeur Vialone Nano van Gabriel Ferron),700gr kippenbouillon,250gr eekhoorntjesbrood,50gr geraspte parmezaanse kaas,1 glas droge witte wijn,1 teentje knoflook,boter,olijfolie,zout,versgemalen witte peper,fijngehakte peterselie,25gr witte truffel uit Alba.

  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

truffel risottotaart

INGREDIENTEN

Bakpapier, Droge bonen, Bakpapier, Genoeg bladerdeeg om een springvorm van ongeveer 20 cm te vullen, Olijfolie, Wortel, Bleekselderij, Knoflook, Prei, Tijm, Carnaroli rijst, Witte wijn, Warme groentebouillon, Roomboter, Eieren, stuk of drie, Scheutje room, Kaas om te raspen, Verse truffel, Truffelkaviaar

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Paddenstoelen risotto met pancetta

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven. Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt. Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht. TIP: De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden.

INGREDIENTEN

- 500 gr risotto rijst, - 300 gr oesterzwammen, - 250 gr kastanje champignons, - 250 gr champignons, - 250 gr. pancetta (of andere spekjes), - 2 rode uien, - 1 teen knoflook, - 100 ml room (of geraspte Parmezaanse kaas), - 1 glas droge witte wijn, - 1 liter (paddenstoelen) bouillon of fond, - olijfolie of nog beter truffelolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Truffelrisotto met ganzenlever en versgeschaafde truffel

Truffel heeft toch wel een heel verfijnde smaak. Met risotto in wijn gekookt met truffel en eekhoorntjesbrood is toch wel iets aparts.

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. verse, geschaafde truffel 2 el gehakte peterselie 50 gr roomboter gemalen Parmezaanse kaas.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Eendenfilet met risotto van paddenstoelen

INGREDIENTEN

3 eendenfilets, 600 gram risotto, 250 gram bospaddestoelen, truffel, 4 dl rode port, 100gram rietsuiker, Vanillestokje, peper,zout, boter.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hazenrug met risotto van champignons en saffraan

Een lekker hazerugje met een risotto van champignons en saffraan, een overheerlijke combinatie ! Een recept uit het mooie Toscanië

INGREDIENTEN

4 hazenrugfilets (diepvries) (alleen verkrijgbaar tijdens het wildseizoen) of vers, 250 g risottorijst, 250 g kastanjechampignon, 2 sjalotten, 2 eetl. geraspte parmezaan, 1 eetl. boter, 1 dl droge witte wijn, 4 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water), 2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco), 1 eetl. olijfolie, 0.3 buisje saffraandraadje, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto Al Barolo

Recept opgetekend door Cees Nooteboom, van het Italian Culinary Institute for Foreigners, in een klein dorpje in Piemonte

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 1 ui, twee glazen oude Barolo wijn, bouillon,twee eetlepels olijolie, klontje boter,peper, wat parmezaanse kaas en een paar heel dunne schijfjes truffel (uit Piemonte)

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

risotto van boschampignons met St Jacobsvruchten en sabayon

Fijne risotto van boschampignons met krokant gebakken Bretoense St.-Jacobsvruchten en sabayon van eekhoorntjesbrood Recept van restaurant Arenberg (1*) te Heverlee (Belgie)

INGREDIENTEN

- 16 mooie verse St.-Jacobsvruchten, - 200 gr risotto rijst, - 1 liter gevogelte of kalfsfond, - 300 gr boschampignons (eekhoorntjesbrood, hanenkammen, hoorn des overvloeds), - 1 dl sap van eekhoorntjesbrood, - 2 eierdooiers, - 100 gr gesmolten boter, - sap van 1 citroen, - 2 sjalotten, - 1 stengel citroengras, - 1 scheutje truffelolie, - verse herfsttruffel,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Paddenstoelenrisotto

INGREDIENTEN

250 g Boscaiolo risotto van Oil & Vinegar, 150 g paddestoelen, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 dl. sherry medium, 5 dl. tuinkruidenbouillon, 2 eetl. olijfolie met zwarte truffel van Oil & Vinegar, snufje Parmesan blend dipperkruiden van Oil & Vinegar, naar smaak peper en zout, naar smaak vers geraspte Parmezaanse kaas

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Lamsbout met truffelrisotto en waterkerssaus

Gevuld vlees moet je ook durfen te bereiden. Maar het heeft natuurlijk een TOP resultaat. Ontzettend euk als je vrienden krijgt.

INGREDIENTEN

1 lamsbout van ca. 1.5 kilo ontbeend olijfolie zut en peper VOOR DE VULLING: 2 el olijfolie 50 gram mager ontbijtspek, fijngesneden 100 gram venkel gehakt 250 gram gemengde paddestoelen gehakt 2 el peterselie gehakt 2 eetl. kervel gehakt 1 el tijm gehakt vers geraspte nootmuskaat kopje broodkruim 2 teentjes knoflook fijngehakt VOOR DE RISOTTO: 50 gram boter 1 grote ui gesnipperd 300 gram arboriorijst 7 dl lamsbouillon 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas 2 el truffelolie ca.50 gram zwarte truffel VOOR DE SAUS 2 sjalotjes ? bosje waterkers 100 gram boter 1 dl lamsbouillon 1 dl slagroom>

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wilde eendenborst met aarbeien-pistache glacee

INGREDIENTEN

4 wilde eendenborstfilets, Tijm, Venkelzaad, Knoflook, Olijfolie, Chinese Vijf kruiden, Peper en zout, , Voor de glacé:, 4 eetlepels ongezouten boter, 2 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel gemengde 5-specerijen poeder, 1 teentje knoflook geperst, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 150 ml kippenfond of kipbouillon, Aardbeien, Ongezouten pistachenoten, , Voor de bospaddestoelenrisotto:, 2 eetlepels truffel olie, 1 fijn gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 250 gr gemengde bospaddestoelen (schoon, zonder aarde), 250 gr Carnaroli of Arborio rijst, 500 ml kippenfond, 500 ml water, 50 ml créme frâiche,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste truffel risotto recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top