Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Truffel risotto recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De Italianen zijn de meesters van de risotto. Wanneer ze eens écht luxueus gaan eten, raspen ze er zwarte of witte truffel over. Voor mijn versie hoef je niet zo'n peperdure verse truffel in huis te halen; met een veel betaalbaarder potje truffelpasta uit de supermarkt maak je ook al een geweldige herfstrisotto.

INGREDIENTEN

6 pollepels groentebouillon, 2 uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 3 pollepels risottorijst (Arborio), 1 dl witte wijn, handvol hazelnoten, 2 eetlepels mascarpone, 60 g Parmezaanse kaas geraspt, 2 eetlepels truffelpasta, paar takjes platte peterselie, peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met saffraan en zwarte truffel.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 400 gram risottorijst, 200 ml droge witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 1/3 theelepel saffraanpoeder, zout en peper, 100 gram parmezaanse kaas (gemalen) en 20 gram zwarte truffel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Risotto met eekhoorntjesbrood en witte truffel.

INGREDIENTEN

350gr rijst (bij voorkeur Vialone Nano van Gabriel Ferron),700gr kippenbouillon,250gr eekhoorntjesbrood,50gr geraspte parmezaanse kaas,1 glas droge witte wijn,1 teentje knoflook,boter,olijfolie,zout,versgemalen witte peper,fijngehakte peterselie,25gr witte truffel uit Alba.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven. Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt. Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht. TIP: De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden.

INGREDIENTEN

- 500 gr risotto rijst, - 300 gr oesterzwammen, - 250 gr kastanje champignons, - 250 gr champignons, - 250 gr. pancetta (of andere spekjes), - 2 rode uien, - 1 teen knoflook, - 100 ml room (of geraspte Parmezaanse kaas), - 1 glas droge witte wijn, - 1 liter (paddenstoelen) bouillon of fond, - olijfolie of nog beter truffelolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Truffel heeft toch wel een heel verfijnde smaak. Met risotto in wijn gekookt met truffel en eekhoorntjesbrood is toch wel iets aparts.

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. verse, geschaafde truffel 2 el gehakte peterselie 50 gr roomboter gemalen Parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 gram risotto rijst, 70 gram boter, 30 gram beenmerg, 1 eetlepel braadsaus, 2 liter vleesbouillon, 5 draadjes saffraan, 1 fijngesneden ui, 80 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Recept opgetekend door Cees Nooteboom, van het Italian Culinary Institute for Foreigners, in een klein dorpje in Piemonte

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 1 ui, twee glazen oude Barolo wijn, bouillon,twee eetlepels olijolie, klontje boter,peper, wat parmezaanse kaas en een paar heel dunne schijfjes truffel (uit Piemonte)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker hazerugje met een risotto van champignons en saffraan, een overheerlijke combinatie ! Een recept uit het mooie Toscanië

INGREDIENTEN

4 hazenrugfilets (diepvries) (alleen verkrijgbaar tijdens het wildseizoen) of vers, 250 g risottorijst, 250 g kastanjechampignon, 2 sjalotten, 2 eetl. geraspte parmezaan, 1 eetl. boter, 1 dl droge witte wijn, 4 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water), 2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco), 1 eetl. olijfolie, 0.3 buisje saffraandraadje, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fijne risotto van boschampignons met krokant gebakken Bretoense St.-Jacobsvruchten en sabayon van eekhoorntjesbrood Recept van restaurant Arenberg (1*) te Heverlee (Belgie)

INGREDIENTEN

- 16 mooie verse St.-Jacobsvruchten, - 200 gr risotto rijst, - 1 liter gevogelte of kalfsfond, - 300 gr boschampignons (eekhoorntjesbrood, hanenkammen, hoorn des overvloeds), - 1 dl sap van eekhoorntjesbrood, - 2 eierdooiers, - 100 gr gesmolten boter, - sap van 1 citroen, - 2 sjalotten, - 1 stengel citroengras, - 1 scheutje truffelolie, - verse herfsttruffel,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g Boscaiolo risotto van Oil & Vinegar, 150 g paddestoelen, 2 tenen knoflook, 1 sjalotje, 1 dl. sherry medium, 5 dl. tuinkruidenbouillon, 2 eetl. olijfolie met zwarte truffel van Oil & Vinegar, snufje Parmesan blend dipperkruiden van Oil & Vinegar, naar smaak peper en zout, naar smaak vers geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevuld vlees moet je ook durfen te bereiden. Maar het heeft natuurlijk een TOP resultaat. Ontzettend euk als je vrienden krijgt.

INGREDIENTEN

1 lamsbout van ca. 1.5 kilo ontbeend olijfolie zut en peper VOOR DE VULLING: 2 el olijfolie 50 gram mager ontbijtspek, fijngesneden 100 gram venkel gehakt 250 gram gemengde paddestoelen gehakt 2 el peterselie gehakt 2 eetl. kervel gehakt 1 el tijm gehakt vers geraspte nootmuskaat kopje broodkruim 2 teentjes knoflook fijngehakt VOOR DE RISOTTO: 50 gram boter 1 grote ui gesnipperd 300 gram arboriorijst 7 dl lamsbouillon 2 el vers geraspte Parmezaanse kaas 2 el truffelolie ca.50 gram zwarte truffel VOOR DE SAUS 2 sjalotjes ? bosje waterkers 100 gram boter 1 dl lamsbouillon 1 dl slagroom>

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hemels lekker, maar spijtig genoeg niet goedkoop fijnproeversgerecht !

INGREDIENTEN

-50 g ongezouten boter, -1 middelgrote ui (gesnipperd), -400 g arborio of carnarolirijst, -1 takje tijm, -1,2 l kippenbouillon, -150 ml droge witte wijn, -1 vers gekookte kreeft, -3 eetlepels fijngehakte verse peterselie en kervel, -4 druppels truffelolie, -2 hardgekookte eieren (gepeld en in plakjes), -1 verse zwarte of witte truffel geschaafd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 wilde eendenborstfilets, Tijm, Venkelzaad, Knoflook, Olijfolie, Chinese Vijf kruiden, Peper en zout, , Voor de glacé:, 4 eetlepels ongezouten boter, 2 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel gemengde 5-specerijen poeder, 1 teentje knoflook geperst, 2 eetlepels sinaasappellikeur, 150 ml kippenfond of kipbouillon, Aardbeien, Ongezouten pistachenoten, , Voor de bospaddestoelenrisotto:, 2 eetlepels truffel olie, 1 fijn gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 250 gr gemengde bospaddestoelen (schoon, zonder aarde), 250 gr Carnaroli of Arborio rijst, 500 ml kippenfond, 500 ml water, 50 ml créme frâiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lagen van zalm ingesmeerd met pesto, plakjes mozzarella, gedroogde tomaat en pestosaus

INGREDIENTEN

2 plakken zalm, 180 gram pp. GEEN moot!, 1 mozzarella, 1 potje basilicum pesto, 1 potje zon-gedroogde tomaat, 2,5 dl creme fraiche, zout en peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top