1. Home
  2. Recepten
  3. Toveren

Toveren recepten (71) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Toveren met afbak-stokbroodjes

Met afbak-stokbroodjes kan je ook leuke dingen doen! Het simpelst is: open snijden, royaal besmeren met kruidenboter, en afbakken. Maar er kan meer, om bijvoorbeeld die zondagse brunch te veraangenamen! Kan ook met afbak-pistoletjes... Je koopt ze (goedkoop) in de supermarkt. Kortom: die afbak-stokbroodjes zijn ook een bron van inspiratie bij mij, en als ik er een bakkie zelfgetrokken kippensoep bij doe (staat ook op deze site), is dat altijd een succesvolle lunch of diner bij verjaardagen en zo!

INGREDIENTEN

Kijk in de bereidingswijze... en er is vast veel meer mogelijk!

Voorbereiding

Lees op de verpakking op welke temperatuur het stokbrood of de pistolet moet worden afgebakken (verschilt per merk brood) en verwarm de oven voor.

Bereidingswijze

OK, je hebt dus je stokbroodje (of je pistoletje). Daar kan je eindeloos op door varieren. Ik noem maar wat: - behalve boter, ook kaas erop doen, en/of spek, bacon of ham. In de praktijk is gebleken dat spek of bacon in kleinere stukjes makkelijker weghapt. - Wikkel het brood in plakjes spek en/of bacon - Voeg gedroogde kruiden toe, zoals Italiaanse (pizza)kruiden, Provencaalse kruiden, etc. Experimenteer!!! - veel mensen huiveren nog van olijven (hoe is het mogelijk...). Doe, als mensen bij je mee-eten, in het opengesneden stokbrood plakjes of stukjes olijf. Ervaren olijf-eters kunnen ook wel uit de voeten met halve olijven. Gevulde olijven zijn extra spannend! - andere vul-ideetjes: stukjes ansjovis (even weken in melk scheelt aanzienlijk in de zoute smaak), stukjes tonijn uit blik (naar eigen smaak op olie- of op waterbasis), plakjes tomaat (ik prefereer trostomaten), besmeren met pesto (al dan niet samen met de kruidenboter), etc etc etc. Laat je inspiratie maar zijn gang gaan!

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Afrikaanse Kip

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pannenkoeken

Basisdeeg voor Pannenkoeken. Van hartige tot en met zoete creatie`s om te toveren.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzende bloem, Een halve liter melk, 2 dikke eieren, 1 zakje vanillesuiker, Een snuifje zout, 25 gram bakboter

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tomatenketchup

Eigen gemaakte ketchup, de lekkerste!!

INGREDIENTEN

-een aantal blikken gepelde tomaten, -een ui, - peper;, pigment, azijn, zout, ingedikt appelsap (Dixap)(suiker is te saai), (zoete van vruchtensuikers en zure van azijn zijn smaakbepalend.), -extra toveren kan met kaneel,cayennepeper chilipoeder en/of sambal,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebraden kip uit de oven, aardappelen en zoete uien

Makkelijkste en snelste recept dat ik ken! Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken.

INGREDIENTEN

Verse kip ( /- 1 kg), 1 kg vastkokende aardappelen (nicola), 2 middelgrote uien per persoon., franse mosterd, margarine of boter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mmmm...kersentoetje met chocolademascarpone en likeur

We kregen eters en ik zocht weer naar een lekker toetje. Ik wilde geen zwaar nagerecht en iets wat ik vooraf kon maken zodat ik het zo uit de koelkast kon toveren. Ik had al eens een chocolade-baileysmousse gemaakt en bedacht dat dit heel lekker zou zijn met kersen. En dat was dan ook het geval. Het was heerlijk. Volgens mijn man of er een engeltje.......!

INGREDIENTEN

1 grote pot kersen zonder pit (uitgelekt), 2 eetlepels kirsch (hoeft niet, maar is wel heel lekker!), , 100 gram pure chocolade, 200 ml slagroom, 200 gram mascarpone of roomkaas, plm. 3 eetlepels Baileys likeur of andere koffielikeur, 2 zakjes vanillesuiker (16 gram),  

  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Mijn favoriete pasta carbonara

Dit is één van m'n favoriete manieren om een snelle maar o zo lekkere pasta op tafel te toveren. Na een hoop verschillende recepten uitgeprobeerd en gecombineerd te hebben, is dit mijn meest favoriete variant. Als je van afwisselen houdt kun je de traditionele spekjes vervangen door bijvoorbeeld chorizo, vegetarische spekjes of gerookte zalm snippers. Hoe je ook varieert, dit lekker & eenvoudig recept staat binnen een kwartiertje op tafel.

INGREDIENTEN

400 gram pasta naar keuze (ik gebruik het liefst de vezelrijke spaghetti van Honig), 1 teen knoflook, 100 gram vers geraspte Parmezaans kaas + wat extra, 250 gerookte spekreepjes, liefst van een stuk, 2 eieren, 2 sjalotjes, gesnipperd, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel (zee)zout, 1 eetlepel (olijf)olie, optioneel voor een pikante versie: een vers rood pepertje in ringetjes, zonder zaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Droge marinades (voor grill of BBQ)

Met mengsels van zout, peper, (verse)kruiden en specerijen, ingewreven enkele uren voor het grillen in vlees/vis/gevogelte, kun je bijna toveren met smaken.

INGREDIENTEN

Voor lams-, rund- en kippenvlees:, 2 el verse rozemarijn, fijngeknipt,, of:2 tl gedroogde rozemarijn, 2-3 grote teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, 1 ? tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, fijn geraspt schil van 1 citroen of limoen, , Voor vis:, 2 el verse dille, of:2 tl gedroogde dille, 2 tl paprikapoeder, mild, 1 el geraspte citroen schil, 1 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl cayenne peper, , Voor varkensvlees:, 2 el verse thijm, fijngeknipt, of: 2 tl gedroogde thijm, 1 el verse salie, fijngeknipt, of:1 tl gedroogde salie, 2 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl piment poeder, 2-3 teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, , Voor alle drie soorten marinade:, enkele eetlepels (olijf)olie,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oud-hollandse kaassoep - met een vleugje nieuwe tijd

Hoewel het recept van kaassoep in oud nederlandse boeken wel voorkomt is het meestal niet meer dan een ongekruid mengsel van kaas en bloem. Het kost niet veel om dit basisrecept om te toveren tot een snel gemaakte delicatesse! Verschillende hollandse kaassoorten zijn geschikt (enkel overjarige is te droog). Oude kaas is favoriet!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knflook, 2 el olijfolie, 25 g bloem, 25 g boter, 1 liter groentebouillon, 250 geraspte oude kaas, 1 handvol bladpeterselie, 100 ml droge witte wijn, 1 dl crème fraîche, een handvol bieslook, zout en versgemalen peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Goed gevulde warme wraps

Het ultieme, snel en toch gezond, gerecht. Dit staat bij ons regelmatig op het menu als ik weinig tijd heb om te koken maar toch snel iets lekkers en met de benodigde dagelijkse vitamientjes op tafel wil toveren. Het is mijn eigen variatie op de Mexicaanse faijitas.

INGREDIENTEN

6 grote tortillawraps, 500 gram rundergehakt, paprikastoplicht (1rood 1 groen 1 geel), 250 gram champignons, 3 uien, 2 tenen knoflook, 1 zakje Mexicaanse fajitas of taco kruiden, 1 zakje rucola of andere sla (75 gram), olijfolie, , Garneer naar wens met:, , tortilla chips, chilisaus

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Friands (`Financiers`)

Deze supersnelle kleine amandelcakejes zijn erg populair in Australië en Nieuw Zeeland en liggen bij de bakker meestal zij aan zij met de muffins. Dit basisrecept is voor 5 stuks, ervan uitgaande dat je ze in originele friandvormpjes bakt (hierover later meer). Bak je ze in een muffinbakblik, dan heb je er waarschijnlijk 2 meer, afhankelijk van de grootte van het bakblik natuurlijk (je hebt ook mini-muffins). Dus daar moet je dan even mee toveren. De structuur van de cakejes verschilt in die zin van muffins dat ze een stuk steviger zijn en minder `cake-achtig`. Ze worden vaak bij de koffie gegeten met `morning tea` of als onderdeel van `the traditional afternoon tea`. Amandelmeel kun je kopen bij de natuurwinkel of de goed gesorteerde supermarkt, maar zelf maken is veel leuker! Koop hiervoor ongezouten geblancheerde amandelen en maal ze in de keukenmachine tot poeder. Kun je geen geblancheerde amandelen vinden, koop dan die met het schilletje (ook ongezouten), stoom het schilletje er zelf af en laat ze eerst afkoelen voordat je ze maalt. Ik noemde een friandbakblik. De vormpjes hierin zijn hoger en ovaler dan die in een muffinbakblik. Vandaar dat je er ook maar 5 stuks uithaalt. Ik weet niet of ze in Nederland verkrijgbaar zijn, maar je zou het kunnen proberen bij de Kookwinkel, speciaalzaak of op het internet. Die van mij is van aluminium, maar in Australië bestaan ze ook in het rubber. Mocht je er niet uitkomen - no worries - gebruik gewoon een muffinbakblik. Friands vriezen overigens prima in! Ondertussen besef ik mij dat mijn introductietekst aanzienlijk langer is dan het eigenlijke recept. Nou, hier gaat-ie dan....

INGREDIENTEN

70 g boter, 40 g bloem, 80 g poedersuiker, 50 amandelmeel, 2 eiwitten, 1 citroen of sinaasappel

  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Saté Belanda

Opgeroepen om snel een stukje vlees op tafel te toveren voor een verjaardagsfeestje, ben ik aan de slag gegaan met een Indonesisch kookboek dat in de kast stond en de aanwezige voorraad aan kruiden in de kast... Dit gerecht zal niet uitblinken qua originaliteit, maar het smaakte er niet minder om. Daarnaast heeft een beetje koelkast en keukenkastje wel 90% van de ingrediënten in huis, dus geen enkele reden om een pakje (boemboe) te gebruiken... Durf te variëren en af te wijken want niks is leuker dan een eigen twist geven aan een recept...Dus heb je een ingrediënt niet.... wees creatief ;-)

INGREDIENTEN

500 gr dobbelstenen varkensvlees (ik gebruik doorgaans het liefste varkenshaas)*, 2 fijngesnipperde sjalotjes, 1/2 fijngesneden bol knoflook, 2 el boter, 2 a 3 el ketjap, 1 tl ketoembar (zelf gevijzelde/gemalen korianderkorrels is het lekkerst), 1/2 tl laos, 1 tl zout (ongeveer), 1 tl gemberpoeder (beter is verse), asem (of een mengsel van (verse) sereh en citroensap), 1 tl goela djawa (of gewoon bruine rietsuiker)

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2013
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Advocaatmousse Paastip voor dummies

Soms heb je geen tijd of zin om een moeilijk nagerecht te maken maar wil je toch iets lekkers op tafel toveren. Dit is een recept zo kinderlijk eenvoudig dat het echt niet kan mislukken en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk toetje klaar. Niet alleen als afsluiting na een diner maar ook leuk in een glaasje voor op een buffet of voor de Paasbrunch. Je kunt het toetje garneren met stukjes chocolade en Paaseitjes zoals je op de foto's kunt zien. De combinatie van de advocaat met da chocolade is heerlijk en maakt het alleen nog maar lekkerder. Weet je dat er tegenwoordig meerdere smaken in Advocaat verkrijgbaar zijn zoals Banaan Advocaat en Amaretto Advocaat. Niet alleen om te lepelen maar ook geweldig om in een toetje zoals deze mousse te gebruiken.  PAS OP: Door de alcohol in de advocaat is dit recept niet geschikt voor kinderen.

INGREDIENTEN

- 4 dl advocaat, - 6 blaadjes witte gelatine, - 4 dl slagroom (een beetje extra slagroom om mee af te werken), - 2 zakjes vanillesuiker, - chocolade paaseitjes om te garneren

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Byzondere Ovenschotel

Een lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Twee tomaten, een zakje geraspte kaas, aardappelpuree (evt. kant en klaar uit een zakje), een uitje, h.o.h. gehakt, een klein pakje monchou en een pak gehakte spinazie uit de diepvries ( geen a la creme )

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saucijzenbroodjes

INGREDIENTEN

150 gram Glutafin witte bakmix, 150 gram magere kwark, 100 gram margarine, snufje zout, 400 gram gehakt + kruiden, 1 ei, glutenvrije bloem om deeg uit te rollen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Toverstafjes

Bladerdeegstafje met sterretje erop.

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg (10 plakjes), suiker, kaneel.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalm met een houten jasje

In de oven zalm bereiden met houtvellen en beperkte toevoegingen leek me een uitdaging om deze zzterdag om te toveren tot een stralende dag

INGREDIENTEN

Gedroogde pruimen, zongedroogde tomaten, +/- 2ons pompoenblokjes, 2 uien, 1 teen knoflook, een klein chilipepertje, olijfolie, 2 zalmfilet met huid, provinciale kruiden, kaneelstokje, 2 glaasjes port,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zalm-bieslookrol

Heerlijk voorgerecht en o zo makkelijk en snel te bereiden. Ook zeer geschikt voor beginnende koks die toch iets moois op tafel willen toveren. Ik plaats het recept onder de voorgerechten, maar ook bij de borrel smaakt het prima of als onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

250 g zachte roomkaas, plm. 400 g rode zalm uit blik (uitgelekt, vel en graten verwijderd, klein gemaakt), 2 el zure room, 1 el citroensap, 3 gesnipperde lente-uitjes of sjalotjes, 1 tl versgemalen zwarte peper, 40 g pecannoten (fijngehakt), 80 g verse bieslook (fijngehakt)

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gehaktpannetje met champignons en gebakken gnocchi

Niet exclusief maar gewoon een no nonsense combinatie is dit gehaktpannetje met witte- en kastanje champignons en een paar bos uitjes. Simpel, lekker, snel klaar en iedereen lust het. Ideaal voor als je snel iets op tafel wilt toveren met weinig ingrediënten. Doe er een paddenstoelen bouillon tablet doorheen want dan krijg je nog meer paddenstoelensmaak aan het geheel en je hebt verder geen kruiden meer nodig. Een heerlijke andere bereiding van gnocchi in plaats van gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie, sjalot, knoflook, peper en zout.

INGREDIENTEN

, 500 gram rundergehakt, 250 gram witte champignons, 250 gram kastanje champignons, 4 bos uitjes, 1 of 2 paddenstoelen bouillontabletten, 500 gram gnocchi, 3 el olijfolie, 1  sjalotje, 2 t knoflook, peper en zout, ,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sneeuwballen

INGREDIENTEN

200 gram margarine, 4 kopjes havermout, 10 afgestreken el suiker, 4 el cacaopoeder, 2 tl vanillesuiker, 4 el versgezette koffie, 10 el geraspte kokos,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kipmarinade

INGREDIENTEN

, 1,2 dl sojasaus, 60 ml plantaardige olie, 60 ml rode wijnazijn, 1 theelepel oregano, 1/2 theelepel basilicum, 1/2 theelepel knoflookpoeder met peterselie, 1/4 theelepel peper,

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makkelijke pasta met spinazie

Voor als je snel een simpele, maar lekkere pasta op tafel moet toveren.

INGREDIENTEN

-300 gram pasta schelpjes, -1 ui, -750 gram diepvriesspinazie, -2 bakjes boursin cuisin light (knoflook en fijne kruiden), -geraspte kaas, -pijnboompitten

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tom Kha Kai (Thaise kippensoep met kokosmelk)

Deze Thaise kippensoep met kokosmelk is een heerlijk voorgerecht, maar met rijst of noedels makkelijk om te toveren tot een gevulde maaltijdsoep

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes kokosmelk, 6 cm gemberwortel, 6 cm laoswortel, 2 serehstengels, 6 kaffir limoenblaadjes, 1 chilipeper, 2 kippenbouillonblokjes, 1 doosje champignons, 1 liter water, 1 scheutje vissaus, 1 schepje suiker, 1 limoen, 1 bosje koriander

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Thais
  •  30-60 min.

Kastanje chocolade truffels

(Toveren uit een blikje)

INGREDIENTEN

150 gram kastanje puree (blik a 435 gram van delice du patron) 100 gram pure chocolade, 30 gram boter, 2 el slagroom, 70 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 gram hagelslag naar keuze.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hazelnootcrumble met appels, peren en bramen

Heerlijk warm dessert, perfect voor het najaar! Met een stevige zandtaartbodem ook heel makkelijk om te toveren in een kruimeltaart

INGREDIENTEN

Vulling, * 850 g goudreinetten, in kleine stukjes, * 2 rijpe, zoete peren, in kleine stukjes, * 250 g bramen, * sap van 1/2 citroen, * 75 g suiker, * snuf kaneelpoeder, , Hazelnootcrumble, * 50 g geblancheerde hazelnoten, * 175 g ongezouten, koude boter in blokjes gesneden, * 250 g bloem, * snuf zout, * 50 g lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

vis in de oven

Toveren met vis:Een lekker visrecept,dat ook bij de kinderen erg in de smaak valt!

INGREDIENTEN

1 pak Iglo Kabeljauw, ? enkele tomaten, ? enkele paprika's, ? 1 ui, ? knoflook, ? olijfolie (Bertolli), ? witte wijn, ? aardappels

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chocolademousse

Door jarenlang experimenteren, de meest makkelijke manier om een heerlijk dessert op tafel te toveren.

INGREDIENTEN

260 gr. fijngehakte pure chocolade, 120 gr. eiwit, 1 eetl. poedersuiker, 1/2 l. room, WITTE CHOCOMOUSSE = 265 gr. witte chocoolade, MELKCHOCOMOUSSE = 275 gr. melkchocolade

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom

Ik had pas stoofpeertjes gemaakt met zoete witte wijn. Het sap was lekker stroperig geworden door het inkoken. Ideaal dus om voor een nagerecht te gebruiken. Nou ben ik zelf niet zo`n zoetekauw en meestal heb ik dan ook niet zoveel zin om urenlang in de keuken te staan om een moeilijk nagerecht te maken. Echter hier zag ik een kans om mijn gezinsleden te verblijden. Als je de stoofpeertjes eenmaal hebt gekookt is het verder dus een fluitje van een cent. Het grote voordeel is dus dat je met niet al teveel moeite een heerlijk dessert op tafel kunt toveren.

INGREDIENTEN

stoofpeertjes, - 1 kg stoofpeertjes (8 tot 10 stuks), - 1 citroen (sap), - 1 fles zoete witte wijn (bv. Spätlese), - 150 gram suiker, - 1 kaneelstokje, - 1 steranijs, - 2 kruidnagels, , dessert, - 1 stoofpeertje p.p., - 1 bol ijs naar keuze p.p., - 1 schep boerenjongens p.p., - ingedikt sap, - slagroom, - enkele blaadjes munt voor garnering,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

lamsvlees uit hunan

Uit toveren met de wok van Ken Hom. Alleen een beetje aangepast aan onze smaak

INGREDIENTEN

500 gr lamshaas of lamskoteletten zonder bot 1 el arachideolie, 3 el wit van bosui in ringetjes, 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 1-2 el geraspte gemberwortel, 1-11/2 el hoisinsaus, 1 1/2 tl suiker, 2 tl sesamolie. Voor de marinade: 1 el droge sherry, 1 el donkere ketjap, 1 el lichte sojasaus, 3 tl sesamolie, 1 1/2 tl maizena

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Nachos met gehakt en kaas uit de oven

Zo vreselijk lekker! Een pan vol gezelligheid op tafel toveren, en metje handen eten! Wil wil dat nou niet.... 

INGREDIENTEN

1 zak nachochips, 150 g geraspte kaas, 1 bekertje creme fraiche, 1 avocado, 2 tomaten, 1 rode ui, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, chilisaus, jalapenoschijfjes, 1 bosje platte peterselie, 1 potje rode salsa, 250 g gehakt

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Weekend 3 Luik/Aardappel-groenten-vlees

Schop jij schoenen maar uit, het is weekend. Open jou kruiden en voorraad kastjes en gaan toveren met jou kruiden en specerijen.

INGREDIENTEN

KRABBETJES GEGAARD IN OVEN , 1-1+1/2 kg krabbetjes in handbaren stukken, , MENG SAMEN: , korianderpoeder, komijnpoeder, cayennepeper, gedroogde oregano, veel paprikapoeder, zeezout, , 1. Wrijf krabbetjes in met gemengde specerijen en kruiden en laat voor 3 uur marineren in koelkast. (bewaar van deze mengsel voor saus om krabbetjes mee in te smeren tijdens garen), , SAUS VOOR INSMEREN VAN VLEES TIJDENS BAKKEN: , knoflookpoeder, zout, pindaolie, bovenstaande kruiden/specerijen mengsel, cider azijn, balsamico azijn, , 1. Meng alle ingrediënten en smeer krabbetjes tijdens bakken regelmatig in met dit mengsel., 2. Bak krabbetjes bij 200*C voor 40-50 min. tot goed zacht en gaar en met een krokante korstje.

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2012
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Bastogne-slagroomtaart

Een ontzettende makkelijke manier om een taart op tafel te toveren. Alleen de wachttijd van 8 uur moet je incalculeren.

INGREDIENTEN

* 3 deciliter slagroom, * 1 eetlepel suiker, * 1 pak bastogne koeken, * 1 busje krokantstrooisel

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker snelle Chinese tomatensoep

Snelle manier om die heerlijke zoete Chinese tomatensoep op tafel te toveren, zonder uren trekken van kip en kruiden...

INGREDIENTEN

1 flinke kipfilet, 1 pot kippenbouillon met vlees (bv Struik), 1 stang prei (ragfijn gesneden), 1 groot blik tomatenpuree, 1 el azijn, 2 el (bruine basterd-)suiker, 2 el ketjap manis, 6 el appelmoes, 75 gr tauge, 1 zakje noedels of mihoen van Amoy

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2013
  • Chinees
  •  20-30 min.

Minifrietjes met Thaise kwartel

Als je iets speciaals tevoorschijn wil toveren, is dit het perfecte gerecht. De bereiding neemt bovendien niet veel tijd in beslag. Oosters - Hoofdgerecht - bereidingstijd: 23 minuten (Kook- en baktijd aardappelen: 13 min Bereidingstijd: 10 min) - voor 4 personen

INGREDIENTEN

12 kleine vastkokende aardappelen, olijfolie, zout en peper, bloem, 1 teentje look, frituurolie, 1 el sesamzaad, 2 dl sojasaus, 6 el suiker, tabasco (enkele druppels), platte peterselie (enkele blaadjes), 20 kwartelbouten, 1 dl Japanse rijstwijn

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

COCONUT

INGREDIENTEN

Vruchtensap, Vruchtensap, Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-11-1999
  •  
  •  
  • Eigen recept

43 Tiramisutaart

INGREDIENTEN

400 gram chocoladecake, gemaakt met mix voor chocoladecake of kant en klaar is ook prima, 600 gram gewone cake, 3 tot 4 dl Licor 43, Cacao om te bestuiven en eventueel koffieboontjes ter garnering, Vulling:, 2 eieren, 75 g suiker, 500 g mascarpone, 1,25 dl Licor 43, 23-26 cm springvorm

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  

Kalkoenfilets Met Kaas

Toveren met de microgolf

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets(samen ongeveer 500 gr), 2 tl mosterd, 45 gr gemalen leerdammer, 10 gr fama margarine, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Conchiglie con sugo di pomodori

Uit 4 ingrediênten een complete maaltijd toveren.

INGREDIENTEN

5 tomaten, 1 prei, 400gr conchiglie (schelpjes pasta), 500gr gehakt, , UIt de voorraad : zout, peper, olie, 1 bouillonblokje en wat italiaanse kruiden (basilicum, oregano), wat tomatenconcentree.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fanfare van oosterse groenten in heldere bouillon Shangai

Vetarm is in! De ware meesters in het koken zonder al te veel verzadigde vetten zijn wellicht de oosterlingen. Dit gerecht is klaar in een wip, en vraagt weinig inspanning. Uitermate geschikt voor wie een lichte soep op tafel wil toveren, in afwachting van het zwaardere werk.

INGREDIENTEN

-300 gr oosterse groentenmix bestaande uit:, Soja, bamboe, witte kool, prei, ui, zwarte champignons, wortelen, rode en groene paprika, peulerwten, (ook te verkrijgen als bereide mix in de betere Chinese supermarkt), -1 blokje vetarme groentenbouillon en 1 blokje vetarme kippebouillon (hoeveelheid bouillon toe te voegen naar eigen smaak), -witte peper van de molen, -1 eetlepel sesamolie, -water (hoeveelheid toe te voegen naar eigen smaak),

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krokante aardappels uit de oven

Na veel pogingen om de krokantste aardappeltjes te maken, is dit voor mij de receptformule om de lekkerste aardappels uit de oven te toveren.  Iedere oven lijkt echter een eigen persoonlijkheid te hebben, dus pas het recept en de berijdingswijze gerust aan, wanneer het resultaat niet naar behoren is!

INGREDIENTEN

- ong. 1000 gr. (kruimige) aardappelen, - 5 tenen knoflook, geplet, - verse tijm, naar smaak, - verse rozemarijn, naar smaak, - zout en peper, naar smaak, - 4 el olijfolie

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

spinazie ovenschotel

INGREDIENTEN

Twee tomaten, een zakje geraspte kaas, 2 zakjes aardappelpureepoeder, melk, een uitje, doosje champignons, rundergehakt, 2 kleine pakjes monchou en een pak gehakte spinazie uit de diepvries a 450 gram (maar geen a la creme).,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste toveren recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top