Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Toveren recepten (34) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met afbak-stokbroodjes kan je ook leuke dingen doen! Het simpelst is: open snijden, royaal besmeren met kruidenboter, en afbakken. Maar er kan meer, om bijvoorbeeld die zondagse brunch te veraangenamen! Kan ook met afbak-pistoletjes... Je koopt ze (goedkoop) in de supermarkt. Kortom: die afbak-stokbroodjes zijn ook een bron van inspiratie bij mij, en als ik er een bakkie zelfgetrokken kippensoep bij doe (staat ook op deze site), is dat altijd een succesvolle lunch of diner bij verjaardagen en zo!

INGREDIENTEN

Kijk in de bereidingswijze... en er is vast veel meer mogelijk!

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Basisdeeg voor Pannenkoeken. Van hartige tot en met zoete creatie`s om te toveren.

INGREDIENTEN

250 gram zelfrijzende bloem, Een halve liter melk, 2 dikke eieren, 1 zakje vanillesuiker, Een snuifje zout, 25 gram bakboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Eigen gemaakte ketchup, de lekkerste!!

INGREDIENTEN

-een aantal blikken gepelde tomaten, -een ui, - peper;, pigment, azijn, zout, ingedikt appelsap (Dixap)(suiker is te saai), (zoete van vruchtensuikers en zure van azijn zijn smaakbepalend.), -extra toveren kan met kaneel,cayennepeper chilipoeder en/of sambal,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makkelijkste en snelste recept dat ik ken! Een van mijn favoriete recepten. Het is een heel basic, traditioneel frans gerecht. Het is eigenlijk zeer eenvoudig. Kwestie van vaker maken om het perfect uit de oven te toveren. Dit recept is bewijs dat de simpelste recepten het meest gewaardeerd worden. Altijd een succes en heb dit al vaak op verzoek mogen maken.

INGREDIENTEN

Verse kip ( /- 1 kg), 1 kg vastkokende aardappelen (nicola), 2 middelgrote uien per persoon., franse mosterd, margarine of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is één van m'n favoriete manieren om een snelle maar o zo lekkere pasta op tafel te toveren. Na een hoop verschillende recepten uitgeprobeerd en gecombineerd te hebben, is dit mijn meest favoriete variant. Als je van afwisselen houdt kun je de traditionele spekjes vervangen door bijvoorbeeld chorizo, vegetarische spekjes of gerookte zalm snippers. Hoe je ook varieert, dit lekker & eenvoudig recept staat binnen een kwartiertje op tafel.

INGREDIENTEN

400 gram pasta naar keuze (ik gebruik het liefst de vezelrijke spaghetti van Honig), 1 teen knoflook, 100 gram vers geraspte Parmezaans kaas + wat extra, 250 gerookte spekreepjes, liefst van een stuk, 2 eieren, 2 sjalotjes, gesnipperd, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel (zee)zout, 1 eetlepel (olijf)olie, optioneel voor een pikante versie: een vers rood pepertje in ringetjes, zonder zaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met mengsels van zout, peper, (verse)kruiden en specerijen, ingewreven enkele uren voor het grillen in vlees/vis/gevogelte, kun je bijna toveren met smaken.

INGREDIENTEN

Voor lams-, rund- en kippenvlees:, 2 el verse rozemarijn, fijngeknipt,, of:2 tl gedroogde rozemarijn, 2-3 grote teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, 1 ? tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, fijn geraspt schil van 1 citroen of limoen, , Voor vis:, 2 el verse dille, of:2 tl gedroogde dille, 2 tl paprikapoeder, mild, 1 el geraspte citroen schil, 1 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl cayenne peper, , Voor varkensvlees:, 2 el verse thijm, fijngeknipt, of: 2 tl gedroogde thijm, 1 el verse salie, fijngeknipt, of:1 tl gedroogde salie, 2 tl (zee)zout), 1 tl versgemalen peper, ? tl piment poeder, 2-3 teentjes (vers)knoflook, uitgeperst of geraspt, , Voor alle drie soorten marinade:, enkele eetlepels (olijf)olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hoewel het recept van kaassoep in oud nederlandse boeken wel voorkomt is het meestal niet meer dan een ongekruid mengsel van kaas en bloem. Het kost niet veel om dit basisrecept om te toveren tot een snel gemaakte delicatesse! Verschillende hollandse kaassoorten zijn geschikt (enkel overjarige is te droog). Oude kaas is favoriet!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knflook, 2 el olijfolie, 25 g bloem, 25 g boter, 1 liter groentebouillon, 250 geraspte oude kaas, 1 handvol bladpeterselie, 100 ml droge witte wijn, 1 dl crème fraîche, een handvol bieslook, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het ultieme, snel en toch gezond, gerecht. Dit staat bij ons regelmatig op het menu als ik weinig tijd heb om te koken maar toch snel iets lekkers en met de benodigde dagelijkse vitamientjes op tafel wil toveren. Het is mijn eigen variatie op de Mexicaanse faijitas.

INGREDIENTEN

6 grote tortillawraps, 500 gram rundergehakt, paprikastoplicht (1rood 1 groen 1 geel), 250 gram champignons, 3 uien, 2 tenen knoflook, 1 zakje Mexicaanse fajitas of taco kruiden, 1 zakje rucola of andere sla (75 gram), olijfolie, , Garneer naar wens met:, , tortilla chips, chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze supersnelle kleine amandelcakejes zijn erg populair in Australië en Nieuw Zeeland en liggen bij de bakker meestal zij aan zij met de muffins. Dit basisrecept is voor 5 stuks, ervan uitgaande dat je ze in originele friandvormpjes bakt (hierover later meer). Bak je ze in een muffinbakblik, dan heb je er waarschijnlijk 2 meer, afhankelijk van de grootte van het bakblik natuurlijk (je hebt ook mini-muffins). Dus daar moet je dan even mee toveren. De structuur van de cakejes verschilt in die zin van muffins dat ze een stuk steviger zijn en minder `cake-achtig`. Ze worden vaak bij de koffie gegeten met `morning tea` of als onderdeel van `the traditional afternoon tea`. Amandelmeel kun je kopen bij de natuurwinkel of de goed gesorteerde supermarkt, maar zelf maken is veel leuker! Koop hiervoor ongezouten geblancheerde amandelen en maal ze in de keukenmachine tot poeder. Kun je geen geblancheerde amandelen vinden, koop dan die met het schilletje (ook ongezouten), stoom het schilletje er zelf af en laat ze eerst afkoelen voordat je ze maalt. Ik noemde een friandbakblik. De vormpjes hierin zijn hoger en ovaler dan die in een muffinbakblik. Vandaar dat je er ook maar 5 stuks uithaalt. Ik weet niet of ze in Nederland verkrijgbaar zijn, maar je zou het kunnen proberen bij de Kookwinkel, speciaalzaak of op het internet. Die van mij is van aluminium, maar in Australië bestaan ze ook in het rubber. Mocht je er niet uitkomen - no worries - gebruik gewoon een muffinbakblik. Friands vriezen overigens prima in! Ondertussen besef ik mij dat mijn introductietekst aanzienlijk langer is dan het eigenlijke recept. Nou, hier gaat-ie dan....

INGREDIENTEN

70 g boter, 40 g bloem, 80 g poedersuiker, 50 amandelmeel, 2 eiwitten, 1 citroen of sinaasappel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Australisch
  •  10-20 min.

Een lekkere combinatie

INGREDIENTEN

Twee tomaten, een zakje geraspte kaas, aardappelpuree (evt. kant en klaar uit een zakje), een uitje, h.o.h. gehakt, een klein pakje monchou en een pak gehakte spinazie uit de diepvries ( geen a la creme )

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bladerdeegstafje met sterretje erop.

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg (10 plakjes), suiker, kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram Glutafin witte bakmix, 150 gram magere kwark, 100 gram margarine, snufje zout, 400 gram gehakt + kruiden, 1 ei, glutenvrije bloem om deeg uit te rollen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram margarine, 4 kopjes havermout, 10 afgestreken el suiker, 4 el cacaopoeder, 2 tl vanillesuiker, 4 el versgezette koffie, 10 el geraspte kokos,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1,2 dl sojasaus, 60 ml plantaardige olie, 60 ml rode wijnazijn, 1 theelepel oregano, 1/2 theelepel basilicum, 1/2 theelepel knoflookpoeder met peterselie, 1/4 theelepel peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze Thaise kippensoep met kokosmelk is een heerlijk voorgerecht, maar met rijst of noedels makkelijk om te toveren tot een gevulde maaltijdsoep

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes kokosmelk, 6 cm gemberwortel, 6 cm laoswortel, 2 serehstengels, 6 kaffir limoenblaadjes, 1 chilipeper, 2 kippenbouillonblokjes, 1 doosje champignons, 1 liter water, 1 scheutje vissaus, 1 schepje suiker, 1 limoen, 1 bosje koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Thais
  •  30-60 min.

Een heerlijke combinatie en heel snel te maken.

INGREDIENTEN

Twee tomaten, een zakje geraspte kaas, aardappelpureepoeder, halve liter melk, een uitje, half om half gehakt, klein pakje monchou en een pak gehakte spinazie uit de diepvries (maar geen a la creme)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk uit de wok

INGREDIENTEN

250 gr mager lamsvlees, 1 el arachideolie, 1 el geraspte gemberwortel, 2 el knoflook in dunne plakjes, 2 el sinaasappelsap, 1 el donkere sojasaus, 2 tl bonenpasta(pikant), 1 tl zout, 1 tl versgemalen peper, 1 1/2 suiker, 1 tl zout, 1 el sesamolie., Voor de marinade: 1 el lichte sojasaus, 1 el droge sherry, 2 tl sesamolie, 1 afgestreken el maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Twee tomaten, een zakje geraspte kaas, 2 zakjes aardappelpureepoeder, melk, een uitje, doosje champignons, rundergehakt, 2 kleine pakjes monchou en een pak gehakte spinazie uit de diepvries a 450 gram (maar geen a la creme).,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gezond ontbijtideetje voor de kinderen - 5 min.

INGREDIENTEN

1 bruin broodje / 3 kerstomaatjes / smeervet/ smeerkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram chocoladecake, gemaakt met mix voor chocoladecake of kant en klaar is ook prima, 600 gram gewone cake, 3 tot 4 dl Licor 43, Cacao om te bestuiven en eventueel koffieboontjes ter garnering, Vulling:, 2 eieren, 75 g suiker, 500 g mascarpone, 1,25 dl Licor 43, 23-26 cm springvorm

  •  …
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  
  • Eigen recept

Zo vreselijk lekker! Een pan vol gezelligheid op tafel toveren, en metje handen eten! Wil wil dat nou niet.... 

INGREDIENTEN

1 zak nachochips, 150 g geraspte kaas, 1 bekertje creme fraiche, 1 avocado, 2 tomaten, 1 rode ui, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, chilisaus, jalapenoschijfjes, 1 bosje platte peterselie, 1 potje rode salsa, 250 g gehakt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een eenvoudige, maar smakelijke ragout.

INGREDIENTEN

-300 gr. half-om gehakt., -2 uien., -3 maggieblokjes., -100 gr. witte bloem., -theelepel paprika poeder., -zout naar smaak., -snufje kerrie poeder., -theelepel sambal oelek., -water en volle melk.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een mooi recept, hoe je van een stukje kipfilet om kan toveren tot een zeer bijzondere smaakmaker bij de maaltijd. Voor dit gerecht kan je ook biologische of scharrelkip nemen. Het is wel wat duurder maar zeker de moeite waard! Een keer proberen misschien Maar de tradizionale kip smaakt net zo lekker.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (biologische of scharrelkip), 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt, 2 takjes verse tijm, 6 plakjes Parmaham of Serranoham (is iets goedkoper), 1 citroen, olijfolie, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor de liefhebber van soep

INGREDIENTEN

3 ons courgettes,2 uien,250gr tomaten,3 teentjes knolook,200gr schelp nudels,4dl kippebouillon,30gr boter,zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Duits Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Vruchtensap, Vruchtensap, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-11-1999
  •  
  •  
  • Eigen recept

Na veel pogingen om de krokantste aardappeltjes te maken, is dit voor mij de receptformule om de lekkerste aardappels uit de oven te toveren.  Iedere oven lijkt echter een eigen persoonlijkheid te hebben, dus pas het recept en de berijdingswijze gerust aan, wanneer het resultaat niet naar behoren is!

INGREDIENTEN

- ong. 1000 gr. (kruimige) aardappelen, - 5 tenen knoflook, geplet, - verse tijm, naar smaak, - verse rozemarijn, naar smaak, - zout en peper, naar smaak, - 4 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.

Heerlijke kip gehaktballetjes uit de Slowcooker! Lekker als borrelhapje maar ook door een lekkere pastasaus bijvoorbeeld. Kip gehaktballetjes uit de slowcooker. . Ik vind lekkere balletjes altijd heerlijk bij de borrel, op een broodje of heerlijk door de pastasaus. Vaak vries ik porties in zodat ik altijd lekkere balletjes op tafel kan toveren wanneer er bijvoorbeeld onverwachts visite is. Deze balletjes hebben trouwens een Italiaanse twist!Deze balletjes zijn klaar gemaakt in de slowcooker maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bakken in een koekenpan. Wat jij wilt!

INGREDIENTEN

800 gram kippengehakt, 2 eieren, 3 heel fijn gesneden lente uitjes, Een handje geroosterde pijnboompitjes, 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas, 3 theelepels Italiaanse kruiden, 2 fijn gehakte knoflook teentjes, 4 eetlepels paneermeel of panko (Japans broodkruim), 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel gerookt paprika poeder (sweet)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Italiaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Werd er vroeger veel gebakken? Het staat te bezien. Immers, taarten en gebak kunnen alleen goed worden in een gelijkmatige verwarmde oven waarvan de onder en bovenwarmte goed te regelen zjn. En daar schortte het juist aan. De ovens van circulatiefornuizen konen nog rondom verhit worden, maar in de ovens van eenvoudige kolenfornuizen was er van gelijkmatige verhitting van de oven geen sprake. Het vereist veel ervaring en veel toezicht - dus wel tijd- om uit een ongelijkmatige verwarmde oven een gelijkmatig gekleurd baksel te halen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 grote ajuinen,1 kg aardappelen,1 kg groene boontjes, azijn, peper en zout,bindmiddel, water om te koken,2 a 3 eieren/pers.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De kook Demo deze week was een vietnamees broodje, banh Mi , Een erg lekker broodje moet ik zeggen. vandaar dat het het meest gegeten broodje in vietnam is ( schijnt ) laat je niet ontmoedigen door de vele ingredienten, het meeste heb je al in huis , of is te vervangen ( bosui/preitje, limoen/citroen etc. ) 2 varianten kip & rund . zonder vlees ? makkelijk om te toveren met wat vega wokblokjes of reepjes..

INGREDIENTEN

Banh Mi Kip: Banh Mi rund:, 75 gr. wortel julienne / 75 gr. wortel julienne, 3 el. rijstazijn/witte azijn / 3 el. rijstazijn/witte azijn, 1 el suiker / 1 el suiker, 2 tl. zout / 2 tl. zout, 150 gram dun gesneden ontbijtspek ( repen ) / 150 gram dun gesneden ontbijtspek ( in repen ), 3 el. ketjap / 3 el. ketjap, 3 afbak baquettes / 3 afbak baquettes, 300 gr. kipblokjes ( fijn gesneden ) / 350 gram beefreepjes, 6el mayonaise / 4el. olie, 2 tl. sambal oelek / 10 gram munt blaadjes, 2 el. kokosmelk / 1 tl. gehakte knoflook ( potje ), 1/2 el. atjar / 1 sjalot ( ui/rode ui ), bosje koriander fijn gesneden / sap van 1 limoen, bosui in dunne ringen / gebakken uitjes, 1 el. chillisaus, de ingrediënten rechts van de / zijn voor rund

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2015
  • Vietnamees
  •  20-30 min.

Een salade met gerookte kip en zomerse fruitsoorten is al gauw een goed idee. Je kunt er alle kanten mee op: een stevige lunch, een voorgerechtje of een licht hoofdgerecht, helemaal afhankelijk van de portiegrootte natuurlijk. Onze favoriet is trouwens ook makkelijk om te toveren tot een vegetarische variant. Kwestie van de gerookte kip weglaten en vervangen door een gekookt eitje. En voor wat meer body kun je nog een klein blikje kikkererwten toevoegen.

INGREDIENTEN

2 kropjes little gems, 100 gr verse frambozen, 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in blokjes, 50 gr walnoten, 200 gr gerookte kip, 4 el honing-mosterddressing, 80 gr Parrano snippers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2017
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Wanneer je veel kookt houd je altijd ingrediënten over, die te ruim zijn ingekocht of die je gewoonweg niet nodig bleek te hebben. Bij mij  belanden die dan vaak achter in de koel- of voorraadkast, waar hen vaak een eenzame verottingsdood te wachten staat. Zonde! Met de restjes groente en vlees kun je makkelijk nog een nieuwe maaltijd in elkaar toveren. Zo ook deze bami. De ingrediënten in dit recept zijn dan ook eerder een indicatie. Wees dus creatief!   

INGREDIENTEN

- 350 gr. Chinese mie (evt. vervangen door andere noedelssoorten of spaghetti), - 350 gr. varkensvlees, in blokjes, - 250 gr. champignons, - 1 courgette, - 1 paprika, - 2 preien, - 100 gr. taugé, - 1 sjalotje, gesnipperd, - 2 knoflookteentjes, geperst, - 1,5 tl. kurkuma, - 1,5 tl. komijn, - 1 tl. laos, - 1 tl. gemberpoeder, - 1 tl. sambal (manis), - 1,5 el. ketjap manis, - (rijst)olie, om in te bakken, - zout en peper, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top