Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

36 tostada recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

- Stokbrood, - Mozzarella, - Blikje tomatenpuree, - Basillicum blaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

Vegeterische tapa.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook,2 eetl.olijolie,1 ciabatta,1 stukje manchegokaas ca 150 gr,6 gedroogde tomaten in olie (potje a 280 gr),6 sprietjes bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Dit gerecht stamt uit noord Spanje en kun je serveren ipv stokbrood met kruidenboter of als bij Spaans of Italiaans getinte gerechten. De pure smaken van de ingredienten komen echt tot z'n recht.

INGREDIENTEN

Stokbrood of pain du campagne, 1 teentje knoflook, 1 sappige tomaat, goede olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 100 gr Gorgonzola, 1 eetlepel cognac, zwarte peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 2 eetlepels olijfolie, 2 Chorizo worstjes, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 8 x 1 cm dikke plakken Italiaans brood (Ciabatta, 2 tenen knoflook, gehalveerd, 4 rijpe trostomaten, 3 eetlepels olijfolie (eerste persing), 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt en gesneden, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

2 tomaten, 1 zakje bosui, 1 zakje verse koriander 15 gr, ? zakje verse munt 15 gr, 1 zakje rucolacress 20 gr, 1 zakje waterkers75 gr, 3 eetl zonnebloemolie, 1 pakje tofu, fijngehakt 200 gr, 2 theelepels sambal badjak, 4 soft taco?s, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten, ? 1 zakje bosuitjes, ? 1 zakje verse koriander (15 g), ? 1/2 zakje verse munt (a 15 g), ? 1 bakje rucolacress (20 g), ? 1 zakje waterkers (75 g), ? 3 eetlepels zonnebloemolie, ? 1 pakje tofu fijngehakt (200 g), ? 2 theelepels sambal badjak (Conimex), ? 4 soft taco's (Casa Fiesta), ? zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.

Dit is een tapas gerecht, en errug lekker komt van het boek Tapas.

INGREDIENTEN

1 ciabatta, in sneetjes, 60 ml olijfolie, 75 g zongedroogde tomatenpuree, 180 g bolletjes mozarella, elk bolletje in 5 plakjes., 100 g basilicumblaadjes, fijngesneden of hele blaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2006
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 100 gr Manchegokaas in dunne plakken gesneden of andere schapenkaas, 2 theelepels (verse) tijm, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Tapas

INGREDIENTEN

1 Ciabatta, 60 ml olijfolie, 75 gr zongedroogde tomatenpuree, 180 gr mozzarella, 20 gr basilicumblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 ciabatta, in sneetjes van 2 cm. dik, - 60 ml. olijfolie, - 75 gram zongedroogde tomatenpuree, - 18p gram bolletjes mozzarella, elk bolletjes in 5 plakjes, - 100 gram basilicumblaadjes, fijngesneden of hele blaadjes

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk borrelhapje in dezelfde trant als crostini's met tomatenboter. Ze vliegen weer van de schaal af. Ook lekker als voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 ciabatta, in sneetjes van 2 cm dik, 60 ml. olijfolie, 75 gram zongedroogde tomatenpuree, 180 gram bolletjes mozzarella, elk bolletje in 5 plakjes, 100 gram basilicumblaadjes, fijngesneden of hele blaadjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Lekkere tapas

INGREDIENTEN

1 ciabatta, in sneetjes van ong. 2 cm dik, lookboter, 2 tomaten, ontvelt en in 4 partjes, 1 bolletje mozzarella, in schijfjes, verse basilicum, olijfolie, zwarte peper & zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Spaans
  •  60-120 min.

Klassiek gerecht uit de wereld

INGREDIENTEN

Kipfilet, Maistortilla, Ijsbergsla, Avocado, Tomaten, Half pikante pepers, Room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker tapashapje

INGREDIENTEN

1 ciabatta, in sneetjes van ong. 2 cm dik, knoflookboter, 2 tomaten, ontvelt en in 4 partjes, 1 bolletje mozzarella, in schijfjes, verse basilicum, olijfolie, zwarte peper zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Spaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pakje miniprei (150 g), ? 2 pakjes cherry trostomaten, ? 1 pakje minimaiskolfjes (125 g), ? 1 pakje asperge-broccoli (150 g), ? 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, ? 1 eetlepel Mexicaanse kruiden, ? 4 wraptortillas, ? 1 pakje minibiefstukjes (ca. 300 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gehakte bladpeterselie, zwarte peper, zout, 1 uitgeperste teen knoflook, 300 gr champignons, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Te gebruiken als tapa. Voor de vega-versie laat je de ansjovis weg.

INGREDIENTEN

150 gr Prei (in ringen van 1 á 1,5 mm), 2 el Mayonaise, 2 el Crème fraîche, Peper en zout, 16 st Sneetjes stokbrood (bruin), 1 st Ei, hardgekookt, 1 blikje Ansjovis filets, Olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Spaans
  •  0-10 min.

Gerecht is ook als tapa te serveren

INGREDIENTEN

200 gr Surimi sticks, 2 el Mayonaise, 2 el Crème fraîche, 1 el Citroensap, Peper en zout, 16 st Sneetjes stokbrood (bruin), 100 gr Gerookte zalmfilet, 10 gr Rivierkreeftjes, Olijfolie, 2 st Takjes dille

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram dunne prei - 2 pakjes cherry trostomaatjes - 125 gram mini maiskolfjes - 150 gram aspergebroccoli - 6 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper - 1 eetlepel Mexicaanse kruiden - 4 wrap-tortilla's - 300 gram mini-biefstukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

1 ciabataa, in sneetjes van ca. 2 cm. dik, 60 ml. olijfolie, 75 gram zongedroogde tomatenpuree, 180 gram bolletjes mozzarella, elk bolletje in 5 plakjes, 100 gram basiliucumblaadjes, fijngesneden of hele blaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 100-150 gr rollade in plakjes gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 2 trostomaten, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Lekker eten met mini-ingredienten

INGREDIENTEN

1 pakje miniprei, 2 pakjes cherrytomaatjes, 1 pakje minimaiskolfjes, 1 pakje aspergebroccoli, 6 el. olijfolie met knoflook en chilipeper, 1 el. Mexicaanse kruiden, 4 wraptortilla's, 1 pakje mini-biefstukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 8 basistostadas (zie recept Broodje_met_.....), 200 gr gerookte zalm, 2 eetlepels paprika uit een potje, uitgelekt, 100 gr mayonaise, 2 versnipperde blaadjes Romaanse sla, 2 theelepels citroensap, snufje zwarte peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 el olijflolie, 175 g vegetarisch gehakt (ikzelf gebruik gekruid "Stroganoff"-gehakt, dus niet vegetarisch), een halve courgette in blokjes gesneden, 1 rode paprika in reepjes, 1 pot kidneybonen in chilisaus (ikzelf gebruik 1 pot kidneybonen in mexicaanse groentesaus), 2 bloemtortilla`s, 100 g ijsbergsla in dunne reepjes, 2 el zure room, 50 g geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker (vegetarisch) gerecht met aardappel, ei en groente.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 2 uien in ringen, 4 eieren, 2 tl tijmblaadjes, 200 gr. geroosterde paprika's, uitgelekt in repen, 450 gr. voorgekookte aardappelschijfjes (koeling), 75 gr. fetakaas, verkruimeld, 2 el mosterd-honingdressing, 1 zakje (rockette) sla melange, 8 pan tostada broodjes, grof gebroken, zout, verse peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bak deze gezonde groentespiezen in de grillpan of rooster ze op de bbq

INGREDIENTEN

2 rode uien, 3 el. olijfolie, 2 takjes tijm, alleen de blaadjes, 2 el. citroensap, zout, peper, 1 kleine dikke aubergine, in dikke kwartplakken, 2 pomodori-tomaten, in vieren, 1 zakje minimozzarella, uitgelekt, 150 kerstomaatjes, gehalveerd, 10 stukjes 'Pan Tostada' (gekruid geroosterd brood, supermarkt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2001
  •  
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht voor 2 personen; Bereidingstijd: +- 30 minuten; Van: "Nynke"

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 2 uien, in ringen, 4 eieren, zout, peper, 2 theelepels tijmblaadjes, 200 gram geroosterde paprika's, uitgelekt, in repen, 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes (koeling), 75 gram fetakaas, verkruimeld, 2 eetlepels mosterd-honingdressing, 1 zakje rockette sla melange (rucola, lollo rosso, snijbiet, veldsla), 8 Pan Tostada broodjes, grof gebroken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke tapas! Geïnspireerd door een stedentrip naar Barcelona de afgelopen zomer én door het prachtige Tapasboek van Mark Vaessen!!!

INGREDIENTEN

4 sneedjes stokbrood, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 2 el olijfolie, 8 ansjovisfiletjes, 30 gram Tetilla kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2006
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een populair Texmex gerecht

INGREDIENTEN

450 gr gemengd gehakt - 2 tl chilipoeder - 1 tl gemalen komijn - 1 tl gemalen koriander - 1 blik kidneybonen (gepureerd) - 1 pakje tostadaschelpen (kan ook met tortillachips) --- toppings -- in reepjes gesneden sla - geraspte cheddarkaas - tomaten blokjes - zure room - garnaaltjes - tacosaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 300 gram spaghetti, , - 2 uien, , - 1 winterwortel, , - 4 eetl. olijfolie, , - 1 pot grand italia napoletana saus (425 gram), , - 4 stuks pan tostado (toast met knoflook, anitin), , - 1 zakje gemalen kaas oud 48+ (150 gram), , - ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zalm met witte wijnsaus

INGREDIENTEN

1 schaaltje zalmfilet(250 g), 2 eetl. boter of margerine, 8 takjes verse dille, 100 ml creme fraiche, 2 eetl. droge witte wijn, 1 zakje rucola slamelange, 8 pan tostada(geroosterd brood met olie,knoflook en peterselie)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk licht, verfrissend en tegelijkertijd pittig hapje dat smaakt naar meer! Voor wie net zo van Mexicaans getinte maaltijden houdt als wij en het leuk vindt om een beetje te broddelen! Geen precies-pas recept, maar een basis idee dat je een beetje naar je eigen hand kan zetten, afhankelijk van je eigen smaak en de materialen en ingrediënten waar je mee gaat werken. Ik gebruik eigengebakken (kleine) maistortilla`s, maar je kan ze tegenwoordig ook kopen in de supermarkt. De tortilla`s uit de supermarkt (corntortilla`s -Casa Fiesta) zijn groter.

INGREDIENTEN

Een flink stuk watermeloen, in blokjes van 1-2 cm (zonder pitjes), voldoende maistortilla`s om 8-12 rondjes uit te steken (of meer *), 1 handvol gemengde pitten (bijvoorbeeld meloen-pompoen-pijnboom), 1 grote hand gemengde slablaadjes, 1 tl suiker, 1 tl grof zeezout, 1 tl chilipoeder, 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap, extra vergine olijfolie (naar smaak), 100-150 gram Bettine blanc of andere zachte geitenkaas, 1-2 el zure room, een scheutje melk, zonnebloemolie of olijfolie om te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2013
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Een manier om een omelet te maken...

INGREDIENTEN

2 el. olijfolie, 1 ui, 2 grote gekookte aardappels, 1 groene paprika, 6 eieren, scheut melk, 1 a 1? ons rauwe ham, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tostado's met kip

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 g kipfilet, 1 ? dl kippenbouillon, ? kg vleestomaten, ? Spaanse peper, koriander, zout, peper, 6 maistortilla's, 6 grote blaadjes sla, 1 potje creme fraiche, 100 g Feta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top