1. Home
  2. Recepten
  3. Toscaanse Vis

Toscaanse vis recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Toscaanse viscocktail

Voorgerecht met vis, garnalen en gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

100 gram gedroogde tomaten op olie. 500 gram gepelde rose garnalen. 200 gram gerookte zalm. 200 gram gerookte paling. 250 gram gemengde salade. 8 eetlepels mayonaise 5 eetlepels room. 1 dl. tomatensap. 1 theelepel Italiaanse kruiden(oregano, basilicum,tijm) 10 sherry of kersentomaatjes.

Bereidingswijze

Snij de gedroogde tomaten in stukjes en bewaar de olie voor de dressing. Snij de gerookte paling in dunne reepjes. Meng de garnalen met de palingreepjes en de tomatenstukjes. Verdeel de gemengde salade over 10 saladeschaaltjes. Schep het vismengsel erin. Roer een dressing van de mayonaise, room,tomatensap,Italiaanse kruidenen 4 eetlepels olie van de gedroogde tomaten. Verdeel de dressing over de coupes. Leg op elke cocktail een plakje gerookte zalm en garneer met een cherry of kersentomaatje.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Toscaanse stoofpot

To­scaan­se stoof­pot

INGREDIENTEN

, , Ingrediënten, , 350 g kabeljauwfilet, in stukken, 2 el bloem, 4 el olijfolie, 3 ansjovisfilets (blikje 46 g), fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 125 ml witte wijn, 1 kg mosselen (bak 2 kg), 4 romatomaten, in zeer kleine blokjes +, 4 el olijfolie extra vierge, Italiaans (fles 500 ml), 3 takjes selderij, blaadjes fijngesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie

INGREDIENTEN

500 gram ontvelde scholfilets * 1 vleestomaat * 1 eetlepel kappertjes * 50 gram groene olijven zonder pit * 1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum) * 50 gram geraspte Parmezaanse kaas * peper * 2 1/2 dl droge witte wijn * 2 eetlepels citroensap * 3 eetlepels olijfolie * 1/2 kg verse spinazie * 1 teentje knoflook * zout * 1 citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Toscaanse salade met zalm

Toscaanse salade met zalmbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

1 blik John West roze zalm a 213 g, 1 zakje Saladmix Italiaanse kruiden (Knorr), 3 el sla-olie, 1 zakje Friseeslamix a 200 g (C1000 Vers), 1/2 komkommer, in schuine plakjes, 1 rode ui, in ringen, 2 vleestomaten, in partjes, 20 zwarte olijven, ontpit, 2 el pijnboompitten, geroosterd,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Toscaanse salade met zalm

INGREDIENTEN

1 blik john west roze zalm a 213 gr1 zakje salademix Italiaanse kruiden3 el slaolie1 zakje friseeslamix1/2 komkommer,in schuine plakjes1 rode ui,in ringetjes2 vleestomaten,in partjes20 zwarte olijven,ontpit2 el pijnboompitten,geroosterd

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie

INGREDIENTEN

500 gram ontvelde scholfilets, 1 vleestomaat, 1 eetlepel kappertjes, 50 gram groene olijven zonder pit, 1 eetlepel versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum), 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, peper, 2 ? dl droge witte wijn, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels olijfolie, ? kg verse spinazie, 1 teentje knoflook, zout, 1 citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Toscaanse salade met zalm

INGREDIENTEN

1 blik John West roze zalm a 213 gram -, 1 zakje Saladmix Italiaanse kruiden -, 3 eetlepels sla-olie -, 1 zakje Friseeslamix a 200 gram -, 1/2 komkommer, in schuine plakjes -, 1 rode ui, in ringen -, 2 vleestomaten, in partjes -, 20 zwarte olijven, ontpit -, 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd, , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Toscaanse salade met zalm

INGREDIENTEN

1 blik John West roze zalm a 213 g, 1 zakje Saladmix Italiaanse kruiden (Knorr), 3 el sla-olie, 1 zakje Friseeslamix a 200 g, 1/2 komkommer, in schuine plakjes, 1 rode ui, in ringen, 2 vleestomaten, in partjes, 20 zwarte olijven, ontpit, 2 el pijnboompitten, geroosterd,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Toscaanse scholrolletjes met roergebakken spinazie

INGREDIENTEN

500 g ontvelde scholfilets, -1 vleestomaat, -1 el kappertjes, -50 g groene olijven zonder pit, -1 el versgehakte Italiaanse keukenkruiden (oregano, tijm, basilicum), -50 g geraspte Parmezaanse kaas, -peper, -2,5 dl droge witte wijn, -2 el citroensap, -3 el olijfolie, -500 g verse spinazie, -1 teentje knoflook, -zout, -1 citroen, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Carpa alla Olive (Toscaanse karper)

INGREDIENTEN

100 g groene olijven zonder pit, 2 a 3 ansjovisfilets, 900 g karper, 1 wortel, 1 bleekselderij, zout, 1 theelepel witte peperkorrels, 6 dl droge witte wijn, 40 g boter, 40 g bloem

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmfilet uit de oven met Toscaanse aardappeltjes

C1000 recept

INGREDIENTEN

4 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 el groene pesto, 4 stukken zalmfilet a 125 g, 2 zakken Bieze Smaak aardappeltjes golfjes oscaans gekruid (zak a 450 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paprikaconfiture van La Vialla

Een zoete en tegelijk hartige paprika`jam`. Fattoria La Vialla (toscaanse bioloigsche boerderij) geeft dit recept bij hun pecorino omdat de kaas en deze confiture perfect samengaan. Met Nederlandse belegen of oude kaas smaakt het ook goed. Omdat dit recept meer confiture geeft dan je in een keer opkunt, maak ik het in, in kleine potjes. De potjes met inhoud steriliseer ik daarna om het langer te kunnen bewaren.

INGREDIENTEN

1 kilo rode en zoete gele paprika`s, 400 gram suiker, 1 rode peper, fijngesneden ( zonder zaad), Zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2012
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Cacciucco

Toscaanse soep uit Livorno

INGREDIENTEN

1 kleine rode Spaanse peper, 1 kleine groene Spaanse peper, 200 g gepelde gekookte garnalen, 200 g inktvisjes, 4el olijfolie, 3 teentjes knoflook uit de knijper, 200 g schelvisfilets, 200 g kabeljauw, 1/8 l droge witte wijn, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 30 h zachte boter, peper, 4 sneetjes stokbrood

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Nieuwste toscaanse vis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top