1.671 tortilla recepten

  • Top 100

Heerlijk makkelijk receptje.

INGREDIENTEN

1 zak nacho cheese tortilla chips, 300 gr. rundergehakt, 1 zakje taco kruiden, 1 (punt) paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, cheddar cheese, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Snelle en superlekkere variant op Sis kofte. Gezond junkfood bestaat!

INGREDIENTEN

1 sjalot, fijngesnipperd, 1 rode (punt)paprika, in kleine blokjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers, 150 g rundergehakt (of lamsgehakt als je dat kunt krijgen), 1 el olijfolie, zout en (versgemalen) peper, 4 (bloem) tortillas, snuf nootmuskaat, 2 tl komijn, 2 tl kaneelpoeder, 2 tl cayennepeper, 1 el paprikapoeder, Eventueel: peterselie, fijngesneden, 1/4 krop ijsbergsla of witte kool, in reepjes gesneden, Voor de pizzasaus:, 1 blikje tomatenpuree, paprikapoeder, 3 el bouillon, 1 el olijfolie, Voor de yoghurtsaus:, 1,5 dl Bulgaarse yoghurt, witte peper, zout, 1-2 teentjes knoflook, ca. 6 blaadjes munt (kan ook weggelaten worden, vervang eventueel door koriander of peterselie), Eventueel extra:, Sweet chillisauce

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Top 100

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht.
Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s.

Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen), - 500 gr. rundergehakt, - 400 gr. tomaten, - 200 gr. zure room, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 1 klein blikje mais (140 gr.), - 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas, - 2 el. jalapeno (uit een potje), - geraspte kaas (naar smaak), - 2 el. koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie

INGREDIENTEN

> 2 grote tortilla wraps, > 300 gram verse spinazie, > 100 gram (kastanje) champignons, > 75 gram knoflook olijven, > 4 zongedroogde tomaatjes (niet op olie), > handje pijnboompitjes, > 150 gram (zakje) geraspte pizza kaas (mozzarella), > zout, > (cayenne) peper, > teentje knoflook / mespunt knoflookpasta, > olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo echt even anders dan anders. Leuk om te maken!

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (ca 450 gram), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 6 eieren, ½ dl melk, 75 gr geraspte belegen kaas, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten"

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika's in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla's, 150 g kleine champignons in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudige bereiding van borrelhapjes voor o.a. een grotere groep (aantal personen kan gemakkelijk wisselen)

INGREDIENTEN

300 ml Crème Fraiche, verse Bieslook, Torillas/Wraps, 400 gr Kipfilet (plakjes of stukjes) of, 400 gr Zalmfilet (plakjes), Cocktail-prikkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2010
  •  …
  •  10-20 min.

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla.
Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza.
Makkelijk te maken en erg lekker.

INGREDIENTEN

, 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine), 1-2 uien, 4 e.l. olijfolie, zout, liefst kruidenzout (Herbamare), versgemalen zwarte peper, 5 eieren, ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie), tacosaus, ongeveer een half potje, zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief), ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig gerecht!!

INGREDIENTEN

Gehakt, paprika (rood), paprika (groen), uien, champignons, uien, mix voor tortilla, tortillawraps., Voor de salade: augurken, komkommer, mais

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wrap tortilla pannenkoeken met eigen inhoud

INGREDIENTEN

300 gr italiaanse roerbak groenten(kant en klaar gesn),1 pakje wrap tortilla s,500 gr gehakt,1 bakje champignons,2 ons geraspte kaas,kerry poeder,ijsbergsla 4 tomaten en een grote klont boter sladressing.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De enige echte spaanse aardappelommelet (origineel recept)

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, 4 eieren, 1 grote ui, 1 kop olijfolie, zout, (eventueel teentje knoflook, wat verse peterselie)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.

Slank, vegetarisch recept

INGREDIENTEN

- 1 middelgrote ui, - 1 rode paprika, - 2 middelgrote aardappelen, geschild, in plakjes van 1 cm. gesneden, gekookt, - 1/2 theelepel Provencaalse kruiden of pizzakruiden, - 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie, - 3 eieren, - vers gemalen peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten.
(Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole

INGREDIENTEN

4 tortillas (wraps -supermarkt)., VOOR DE VULLING:, 1 eetlepel olijfolie., 450 g rundergehakt., 1 ui, gehakt., 1 theelepel paprikapoeder., 1 rode peper, van zaadjes ontdaan en dun gesneden., 1 eetlepel bloem., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 2 grote tomaten, in kleine blokjes., Zout en vers gemalen zwarte peper., VOOR EVENTUEEL ERBIJ: Groene paprika`s, klein gesneden tomaten, guacomole en zure room., , VOOR DE KAASSAUS:, 25 g boter., 25 g bloem., 300 ml melk., 50 g geraspte oude kaas., Snufje paprikapoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

TORTILLA**** SPAANS GEBAKKEN AARDAPPELGERECHT. HEERLIJK!!!!

INGREDIENTEN

3 GROTE UIEN, 2 0NS SALAMI (1 STUKJE), 6 EIEREN, 1 mp ZOUT, 1 mp PEPER, 1 EL OLIE, 11/2 ZAKJE DIEPVRIES SCHIJFJES AARDAPPELEN, (AVIKO) 4 EL MELK, 1 TEEN KNOFLOOK, 1 TL BIESLOOK.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor 4 personen; per portie: 224 kcal/ 938 kJ; Tortilla is een gerecht voor de "armen" in Spanje, maar het is een goed compromis voor een snelle en lekkere maaltijd. Een paar restjes groenten, wat aardappelen, lekker vegetarisch, en met weinig vet en veel vezels.

INGREDIENTEN

2 bloemkoolroosjes (150 g), 1 wortel, 1 ui, 15 champignons, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 4 eieren, 1 knoflookteen, 4 aardappelen, peterselie, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 el olijfolie, 1 ui in dunne ringen, 4 aardappelen in plakjes van 3 mm, 6 eieren, zout en peper, 2 el fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Spaans
  •  30-60 min.

De enige echte traditionele Spaanse tortilla! Plus 5 overheerlijke variaties!

INGREDIENTEN

- 600 gr. aardappelen (vastkokend), - 8 eieren, - 1 eetlepel bloem, - 3 witte uien, - 3 tenen knoflook, - zout en zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortilla's zijn dunne, platte 'broodjes', die op dunne pannenkoekjes lijken. Het is natuurlijk makkelijk om tortilla's kant en klaar te kopen, maar het is best leuk om ze zelf eens te maken. Om ze op de originele Mexicaanse manier te maken, vereist wel enige oefening. Masa harina is een speciaal gemengd maismeel, waaraan je slechts water hoeft toe te voegen om het tortilladeeg te maken. Masa harina is kant en klaar in Spaanse winkels en toko's te koop.
Als je niet makkelijk aan de echte ingredienten kunt komen, kun je tortilla's ook maken van een mengsel van middelgrof gemalen maismeel (polenta) en volkorenmeel of zelfs alleen van volkorenmeel.

INGREDIENTEN

250 gr masa harina, 60 gr plantaardige margarine, 1 tl zout, water, olie, of, 175 gr volkorenmeel, 75 gr maismeel (polenta), 60 gr plantaardige margarine, 1 tl zout, water, olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2004
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is echt op zijn spaanse manier gemaakt. En ik weet het.

INGREDIENTEN

3 aardappels, 2 uien, 6 eieren, zout, paprikapoeder, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

De meest beroemde Spaanse omeletten worden met aardappel bereid. Er zijn vele variaties, waarvan dit er een is. Serveer de omelet, die een maaltijd op zich is met een frisse salade en eventueel een tomatensaus.

INGREDIENTEN

3 vastkokende aardappelen, 1 ui, 2 el. olie, zout, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 klein blikje mais (150 gr.), 4 eieren, 4 el. koffieroom, peper, 4 olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Info: Slank op je sloffen

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 1 rode paprika, 2 middelgrote aardappelen, geschild, in plakjes van 1 cm gesneden, gekookt, 1/2 theel gemengde gedroogde kruiden zoals herbes de Provence of pizzakruiden, 1 theel zonnebloemolie, 3 eieren, vers gemalen peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De typische Spaanse aardappel omelet.

INGREDIENTEN

Ongeveer 8 aardappelen, 6 eieren, paprika, 1 dikke ajuin, 4 teentjes knoflook, eventueel andere groentjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere tortilla uit AH Allerhande nr. 8 2005
met wat kleine aanpassingen.

INGREDIENTEN

- 2 el olijfolie, - 200 g chorizo, in blokjes, - 500 g voorgekookte aardappelschijfjes, - 2 rode uien, in ringen, - 2 teentjes knoflook, in plakjes, - 6 eieren, - 100 g pittige kaas, grof gesneden, - 1/2 paprika, in stukjes, - peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische tortilla

INGREDIENTEN

1 fijngesneden ui, Bakje fijngehakte quorn, zakje Burrito seasoning mix toevoegen, 280 ml water, zakje italiaanse groentemix van AH, potje tomatenpuree, kant en klare tortilla's, zure room, geraspte kaas, blik tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1998
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke aardappelomelet, lekker bij tapas

INGREDIENTEN

10 el. olijfolie, 1 grote (witte) ui, fijngesneden, 4 aardappelen in plakken van 3 mm, 6 eieren, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 middelgrote ui, - 1 rode paprika, - 2 middelgrote aardappelen, geschild, in plakjes van 1 cm. gesneden, gekookt, - 1/2 theelepel Provencaalse kruiden of pizzakruiden, - 1 theelepel zonnebloem- of olijfolie, - 3 eieren, - vers gemalen peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Tortilla's opgerold met sla

INGREDIENTEN

Tortilla's, gehakt of kipfilet, prei, knoflook, kaas geraspt, zure room, slabladeren, avocado

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Niet als je daarna nog op de versiertoer wilt :-) !

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 1= deciliter olijfolie, 200 gram chorizo ( Spaanse worst ), 8 eieren, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 ui - een half blik gezeefde tomaten - 250gr gepelde grote garnalen - olie om te bakken - peterselie - 2dl water - 6 eetlepels tomatenketchup - 1 blikje mais - 1 rode en 1 gele paprika - maisbloem - een pak tortilla's

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortilla's met bonengehaktmengsel

INGREDIENTEN

Rundergehakt, 1 potje rode kidneybonen, 3 uien, knoflook, Tomaat, salade, guacamolesaus, geraspte kaas en zure room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Lekker makkelijk hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

4 grote aardappels, 3 eetlepels olijfolie, 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden., 6 eieren, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappel-ei gerecht

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 6 eieren, olijfolie,zout en eventueel, gesneden ui of groenten b.v. spinazie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Nog zo`n heerlijke Spaanse lekkernij.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 grote aardappel, 2 eieren, peper, zout, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

De meest beroemde Spaanse omeletten worden met aardappel bereid. Er zijn vele variaties, waarvan dit er een is. Serveer de omelet, die een maaltijd op zich is met een frisse salade en eventueel een tomatensaus.

INGREDIENTEN

3 vastkokende aardappelen, 1 ui, 2 el. olie, zout, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 klein blikje mais (150 gr.), 4 eieren, 4 el. koffieroom, peper, 4 olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tortilla met aardappelen,ei,chorizo en paprika.

INGREDIENTEN

Voorgekookte aardappelschijfjes,5 eieren, 200 gr.chorizo,middelgrote rode paprika

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 3 eiwitten, 100 gram geraspte belegen kaas, 3 eetlepel room, 600 gram aardappelen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olie, oregano, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Vernieuwd recept van de welbekende Spaanse aardappeltortilla

INGREDIENTEN

* olijfolie, * 2 echt grote aardappelen, uitje, knoflook, * 6 eieren, * paprikapoeder, peterselie, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Spaans
  •  20-30 min.
Tortilla

Tortilla

Mexicaanse tortilla`s zijn een soort pannenkoekjes die je kunt vullen met wat je lekker vindt. Maak een vulling met veel Mexicaanse kruiden met als ingrediënten kip, vlees of vis en groenten als ui en paprika. Zet dit in een grote pan op tafel, zo kan iedereen zelf zijn tortilla naar eigen smaak vullen, dit zorgt voor extra gezelligheid aan tafel.. Zet ook wat sla, crème fraîche en quacamole op tafel voor wat verfrissing. Kies als drinken voor lekkere Mexicaanse cocktails of haal wat Mexicaanse biertjes in huis. Hieronder staan nog verschillende variatierecepten, kijk welke je lekker vindt.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies