Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

47 tonijntartaar recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijke amuse voor 4 personen of als salade bij de borrel

INGREDIENTEN

100 g verse tonijn, 1 el mayonaise, 1/2 tl wasabipasta (heeft mierikswortelsmaak)1/2 lente ui fijngesneden, 1/2 el limoensap, 1 el fijngesneden koriander, 4 blaadjes koriander, zout, 4 grote ribbelchips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes, rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een duur maar lekker gerecht.

INGREDIENTEN

5 kleine augurkjes, 1 ui, 600 gram verse tonijn, 2 el kappertjes, 1 el fijngehakte peterselie, 2 el olijfolie, tabasco, citroensap, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

 1 stuk tonijn (ca. 120 gram), in kleine blokjes gesneden,  1 theelepel sojasaus (een zoete sojasaus, bijv. Ketjap Manis van Conimex),  1 theelepel limoensap,  chilivlokken (molen) - kun je op de markt kopen,  2 bosuitjes, fijngesneden,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2011
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

De presentatie van dit exclusieve taartje verdient natuurlijk extra aandacht

INGREDIENTEN

350 gram verse tonijn, sap van ? limoen, ? el. geraspte limoenschil, 2 tl. geraspte gemberwortel, 1 rode peper, in dunne ringen, 2-3 el. koriander, fijngesneden, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 tenen knoflook (in dunne plakjes), Klein bosje koriander, 1 groene peper, 1 lente-ui, 3 limoenen, Zeezout, zwarte peper, 200 gram verse tonijn, 2 (bloed)sinaasappels (in schijven), 10 rode/gele kerstomaatjes (in kwarten), 4 eetlepels zure room,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150g verse tonijn, 1/4 rode peper, 1 teentje knoflook, 1/2 sjalotje, 1cm verse gemberwortel, 1 takje peterselie. fijn zeezout, 1 eetlepel olijfolie, 25g veldsla.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tartaat van tonijn met sesamolie

INGREDIENTEN

500 gr verse tonijn, 1 citroen, stukje gember, teentje knoflook, sojasaus,1 eetl donkere bastaardsuiker, sesamolie, olijfolie, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2006
  • Fusion Tussengerecht
  •  0-10 min.

Pittig en snel

INGREDIENTEN

350 gram verse tonijn, sap van ? limoen, ? el geraspte limoenschil, 2 tl geraspte gemberwortel, 1 rode peper (in dunne ringen), 2-3 eetlepels koriander (fijngesneden), zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse

INGREDIENTEN

100 gr. verse tonijn, in zeer kleine blokjes, 1 el. creme fraiche, 1 el. bieslook gehakt, 1 klein sjalotje, gesnipperd, 100 gr. rettich, geraspt, 4 blaadjes sla

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wontons gevuld met tonijntartaar, 24 stuks.

INGREDIENTEN

Voor de tonijntartaar:, , *250 gr rauwe tonijn in kleine blokjes, *2 tl geraspte verse gember, *1 el gehakte koriander, *1 el limoensap, *1 el sojasaus, *1 tl sesamolie, *1 1/2 el rijstazijn, *1/2 tl zout (i.p.v. zout kun je ook naar smaak vissaus gebruiken), *2 el gesnipperde rode ui, *1/2 fijn gesneden rood pepertje, , *48 wontonvelletjes (vierkant, bij de toko), , , Voor de wasabi-mayonaise:, , *1 tl rijstazijn, *1 tl sojasaus, *125 ml mayonaise, *wasabi naar smaak, , Olie om in te vetten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Tartaar van verse tonijn met een tomatenkoriander coulis - een heel sjiek en toch reuze makkelijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

Tonijntartaar:, - 600 gram rauwe tonijn, - 3 sjalotjes, gesnipperd, - 4 eetlepels kappertjes, - 4 eetlepels olijfolie, - 4 eetlepels citroensap, - peper en zout naar smaak, , Tomatencoulis:, - 350 gram rijpe tomaten, - 5 eetlepels sherry azijn, - 8 korianderzaadjes (of gemalen korianer), - zout en versgemaen peper, - 16 basilicumblaadjes (pas op het laatste, moment toevoegen), , Garnituur:, - 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden voor, garnituur bord (6 plakjes p.p.), - verse kruiden (voor garnituurbord)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

200 gr superverse tonijnfilet, 1 eetl zure kappertjes, 1 citroen, 1 eetl extra vergine olijfolie, 1 klein bosje bieslook, 1 kleine rode peper, 1 avocado, 1 lepel mayonaise, 1 kleine teen knoflook, 1 tomaat, zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

RODE TONIJNTARTAAR MET RUCOLASLAATJE , ROZEMARIJN/ZEEWATERGARNAALSPIESJE EN ANSJOVISMAYONAISE. Recept van restaurant Cucinamarangon te Turnhout.

INGREDIENTEN

Voor de tonijntartaar:, - 300 gram rode tonijn, - ? komkommer (geschild, ontzaad en in kleine blokjes), - 10 kappertjes (gehakt), - 2 augurkjes (fijngehakt), - 10 druppels balsamico tradizionale, - 1 dl olijfolie extra vergine, - 2 tomaten (ontveld, ontzaad en in kleine blokjes versneden), - peper en zout, - beetje citroensap, , Voor het rucolaslaatje:, - 1 bosje wilde rucola, - peper en zout, - 2 eetlepels olijfolie extra vergine, - 4 druppeltjes balsamico tradizionale, , Voor het spiesje:, - 4 takjes rozemarijn, - 4 zeewatergarnalen, - 8 kerstomaatjes, - peper en zout, - knoflook, - olijfolie om te bakken en braden, , Voor de ansjovismayonaise:, - 5 ansjovisfilets (onder olijfolie), - 2 eidoooiers, - 3-4 druppels witte wijnazijn, - snufje zout, - snufje witte peper, - 1/5 liter olijfolie extra virgine,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zeer fijngesneden verse tonijn op een groen bedje

INGREDIENTEN

* 1 courgette, * 80 gram Boursin roomkaas Knoflook en Fijne kruiden, * 1 theelepel verse dille, * 350 gram verse tonijn, * 1 ansjovisfilet, * 1 eetlepel kappertjes, * 1 sjalot, * limoen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voor ca 20 stuks...

INGREDIENTEN

4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie,400 g verse tonijn fijngesneden, 2-3 el sesamoli, 3 el fijngesneden bieslook, 3 druppels tabasco, 1-2 el limoensap, zout en peper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie, 400 g verse tonijn, fijngesneden, 2-3 el sesamolie, 3 el fijngesneden bieslook, 3 druppels tabasco, 1-2 el limoensap, zout, peper, 2 el fijngesneden peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  •  
  •  20-30 min.

Een visgerecht uit het Montignacjournaal.

INGREDIENTEN

Voor de dressing:, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel geraspte gemberwortel, 4 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, peper, zout, Voor de vis:, 250 gram verse tonijnfilet, 1 lente ui, Om te garneren:, 1 bosje waterkers, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Montignac Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 a 5 grote aardappelen ongeschild -, frituurolie -, 400 g verse tonijn fijngesneden -, 2 a 3 eetlepels sesamolie -, 3 eetlepels fijngesneden bieslook -, 3 druppels tabasco -, 1 a 2 eetlepels limoensap -, zout en peper -, 2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie, , , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor 20 stuks:, 4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie, 400 g verse tonijn fijngesneden, 2-3 el sesamolie, 3 el fijngesneden bieslook, , 3 druppels tabasco, , 1-2 el limoensap, zout en peper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit TIP Culinair Hartige Hapjes en is geschreven door Marlies Batelaan.

INGREDIENTEN

4-5 grote aardappelen ongeschild, frituurolie, 400 g verse tonijn fijngesneden, 2-3 el sesamolie, 3 el fijngesneden bieslook, 3 druppels tabasco, 1-2 el limoensap, zout en peper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2004
  •  
  •  20-30 min.

Klassiek tonijntartaartje op z'n japans

INGREDIENTEN

250 gr tonijnfilet, 1/2 el olijfolie, paar druppels rijstazijn, peper en zout, 2 el gesneden bieslook, 1 potje masago-wasabi (wasabi kaviaar), 1 flinke el japanse mayonaise, 1 flinke el creme fraiche, wasabi, 2 verse kwarteleitjes,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lepelhapje

INGREDIENTEN

200 g tonijn, in fijne blokjes, 1 el bieslook, gehakt, 1 el olijfolie, 1/2 el citroensap, zout en peper, Voor de dressing:, 1 el teriyakisaus (kikkoman), 1/2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1/2 el sesamolie, 1 cm gemberwortel, gehakt, Voor de garnering, 1 rode peper, 1/2 bos koriander, de blaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.

INGREDIENTEN

Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  
  •  
INGREDIENTEN

, 4-5 grote aardappelen ongeschild, , frituurolie, , 400 g verse tonijn fijngesneden, , 2-3 el sesamolie, , 3 el fijngesneden bieslook, , 3 druppels tabasco, , 1-2 el limoensap, , zout en peper, , 2 el fijngesneden koriander of peterselie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Tonijntartaar met geitenkaas

INGREDIENTEN

-250 gr in stukjes gesneden verse tonijn;, 1 snufje witte peper; 1 eetl olijfolie;, 1 theel. fijngehakte ansjovis;, 60 gr fijngehakte geitenkaas; 1 theel. fijngeknipte bieslook; 1/2 eetl. sojasaus;, 1/2 eetl. mirin (rijstwijn); 1 snufje zout;, 1 snufje cayennepeper; 1 snufje fijngehakte knoflook; 1/2 theel. fijngehakte gember; klein handje shiso of munt; enkele kleine spinazieblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.

INGREDIENTEN

Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht en geeft deze tevens een €bite€.

INGREDIENTEN

250 g verse tonijnfilet, 1 pomodori tomaat, 2 sjalotten (50 g), 8 blaadje verse basilicum, ½ dl olijfolie extra vierge, 2 eetlepels balsamico azijn (aceto balsamico), 2 eetlepels honing, Zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2007
  •  
  •  20-30 min.

Hoewel het wat buitenissig is, is dit verfrissende zomergerecht typisch Baskisch. Voor de kust wordt de rode tonijn gevangen, waarvoor de vloot van Saint-Jean-de-Luz al eeuwenlang uitloopt. De beroemde milde rode peper uit Espelette, met zijn bijzondere, eigen smaak, is een heerlijke regionale specialiteit.

INGREDIENTEN

250 gram rode tonijn 1 oester 4 milde rode pepertjes 3 tomaten 1 rode paprika 1 sjalotje sap van ? citroen ? bosje bieslook 50 ml olijfolie ? tl mosterd kervel, peper en zout naar smaak. VINAIGRETTE: mosterd olijfolie sherryazijn peper e zout naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Apart voorgerecht,hmmm lekker

INGREDIENTEN

100 gram verse tonijn op kamer temperatuur!, Voor de marinade:, olie voor koude gerechten, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 theel.gembersiroop, 1 theel. aziakruiden, 2 theel. kikkoman, , 2 handjes vol zeekraal, onder heet water gewassen en ontdaan van harde stukjes, 2 handjes vol taugé, wok-olie met knoflook en sinaasappel (Aldi)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voor of tussengerecht! Niet alleen een geweldige combinatie van smaken, ook nog een feest voor het oog. Onze gasten waren er stil van!

INGREDIENTEN

Rauwe tonijn, Olijfolie, Peterselie, Koriander, Kappertjes, Cornichons (kleine augurken), Peper, Zout, Avocado, Citroensap, Groene en rode krulsla, Filodeeg, Truffelaardappel, Bieslook, Creme fraiche

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram (goede) tonijn, 1 lente-uitje, 1 eetlepel bieslook, 4 eetlepels sesamzaadjes, 6 eetlepels zoute sojasaus, 200 ml slagroom of koksroom, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, peper naar smaak toevoegen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk tartaatje van verse rauwe tonijn met een pittige bite

INGREDIENTEN

200 gram verse tonijn, 3 theelepels Wasabi, 10 sprieten bieslook, 4 lepels zure room, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2007
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een bijzonder en lekker gerecht dat op kamertemperatuur of koud wordt geserveerd. Voor 2 à 3 personen.

INGREDIENTEN

Voor de pesto:, 85 gr. verse basilicumblaadjes, 55 gr. geroosterde pijnpitten, 1 teentje knoflook, 1,75 dl. olijfolie, extra vierge, zout, , Voor de tonijntartaar:, 200 gr. verse tonijn, fijngehakt, 1 limoen of citroen, alleen het sap, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 30 gr. verse basilicum, fijngehakt, 30 gr. (liefst gezouten) kappertjes, schoongespoeld, 30 gr. geroosterde pijnpitten, gehakt, 30 gr. platte peterselie, gehakt, 3 el. zoete chilisaus, 3 el. olijfolie, extra vierge, , Om op te dienen, 100 à 150 gr. couscous, 4 à 5 kleine pruimtomaten, 4 à 5 kwarteleitjes, 2 minuten gekookt en gehalveerd, olijfolie, zuivere, klein bosje rucola, 1 dl. basilicumpesto, achtergehouden van hierboven,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De alom bekende klassieker, maar dan nét even anders!

INGREDIENTEN

125 gr. verse tonijn, tot tartaar gehakt, 1/2 el. bladpeterselie, fijngehakt, 1 el. goede olijfolie, paar druppels (vers) citroensap, 16 plakjes kalfsfricandeau, 4 kwarteleitjes, half hard gekookt, gepeld en in 2-en gesneden, peper en zout naar smaak, , Voor de saus:, 100 gr. tonijn op olie uit blik (uitgelekt), 4 el. mayonaise, 5 zoute ansjovisfilets, 2 el. witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram (goede) tonijn, 1 lente-uitje, 1 eetlepel bieslook, 4 eetlepels sesamzaadjes, 6 eetlepels zoute sojasaus, 200 ml slagroom of koksroom, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, peper naar smaak toevoegen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top