48 tonijn tartaar recepten

Een hapje waarbij ik altijd succes heb bij mijn gasten.

INGREDIENTEN

TUC koekjes, 75gr philadelphia natuur, 1 blikje tonijn natuur, gehakte platte peterselie, peper, 4 el ketchup

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2011
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een heerlijk tartaartje van verse tonijn (rauw) al of niet met kikkoman dressing

INGREDIENTEN

150 gram verse tonijn. Zeer fijn gesneden rode uitjes, olie, P+Z, citroensap, kikkoman soya (optioneel)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse, 10 lepels

INGREDIENTEN

200-250 g tonijnfilet, fijngesneden, 1-2 el zonnebloemolie, 2 el bieslook, fijngesneden, 1-2 el limoensap, zout, cayennepeper, 2 el fijngesneden koriander of peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

0,5 rode paprika, 0,5 courgette, 1 bosui, 2 gedroogde tomaat, olijfolie, citroen azijn, 1 gekookte rode biet, 300 gr rauwe tonijn, kappertjes, zout en peper, balsamico azijn, 0,5 tl mosterd, glace van balsamico azijn, veldsla, kletskop van parmezaan om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Deze Tartaar van tonijn met gemarineerde filet truffel en gebakken langoustine is een culinair voorgerecht van restaurant De kleine Zavel te Antwerpen

INGREDIENTEN

- 200 gr verse tonijn, - 1 eetlepel wasabi-mayonaise (dooiers, mosterd, druivenpitolie, sesamolie, sojasaus en wasabipoeder), - 4 plakjes filet pur, - olijfolie, - balsamico, - basilicum, - citroentijm, - 1 eetlepel rauwe zwarte beuling in zeer fijne blokjes, - 1 eetlepel fijngehakte truffel, - 4 mooie verse langoustines, - 4 ronde toasten, - 1 bosje pijpajuin in lange reepjes, - peper en zout, - boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram (goede) tonijn, 1 lente-uitje, 1 eetlepel bieslook, 4 eetlepels sesamzaadjes, 6 eetlepels zoute sojasaus, 200 ml slagroom of koksroom, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, peper naar smaak toevoegen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk luxe voorgerechtje en zo simpel te maken.

INGREDIENTEN

600 gram verse tonijn, 4 eetlepels olijfolie, 3 gesnipperde sjalotten, 4 eetlepels kappertjes, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk tussen gerecht voor ieder jaargetijde

INGREDIENTEN

300 gr. verse tonijn, 1 eetl. goede sesamolie 1 eetl.frambozenazijn, 3 eetl. bieslook fijngesneden 1 rood pepertje, beetje viskruiden. Voor de garnering: Japanse zeewier, lavendel,foreleitjes,frambozenbalsamico-creme. (wel vragen of de lavendel eetbaar is, ivm gifstoffen!

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350g tonijn, 6 el olijfolie, 2 rijpe avocado, 1 venkel, peper, 2 citroenen, 3 witte uien, tabasco, radijsjes, zout

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-11-2012
  • Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

300 gram tonijnfilet, 300 gram zalmfilet, 1 stuk(s) tube wasabi, 0,55 liter water, 10 gram agar-agar, 0,5 stuk(s) flesje Japanse sojasaus, 150 gram wakame (zeewiersalade), 1 eetlepel(s) sesamzaad, 2 theelepel(s) sesamolie, 1 stuk(s) gedroogde chilipeper, 1 scheutje(s) rijstazijn

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heel mooi voor- bijgerecht buffet.

INGREDIENTEN

400 g zeer verse tonijnfilet, 2 bosjes lente-uitjes, 1 theelepel fijn gehakte chilipeper, 4 eetlepels olijfolie, sap en schil van ½ citroen, zeezout, zwarte peper, 2 rijpe avocado`s, Verse koriander om te garneren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige amuse.

INGREDIENTEN

1 theel. wasabi * 4 eetl. mayonaise * 100 gr. tonijnfilet in plakjes * 1 bosuitje zeer fijn gesneden * 70 ml. sesamolie * 20 gr. sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2008
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gram (goede) tonijn, 1 lente-uitje, 1 eetlepel bieslook, 4 eetlepels sesamzaadjes, 6 eetlepels zoute sojasaus, 200 ml slagroom of koksroom, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, peper naar smaak toevoegen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk voorgerecht met verse tonijn. Een succesnummer voor ieder dineetje. Kijk ook eens op http://hetetenisklaar.wordpress.com

INGREDIENTEN

400 gram tonijnsteak, 2 el creme fraiche, 1 el gehakte kruiden (bieslook, peterselie enz.), 3 el sojasaus, 1 el zoete witte wijn, 1-2 tl honing, 2 el (sesam)olie, 2 tl witte wijnazijn), 6 el sesamzaadjes, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2011
  • Vis
  •  10-20 min.

Leuk geserveerd in een glas. Echt een toppertje.(zie foto)

INGREDIENTEN

4 tomaten, 1 komkommer, 150 gr tonijn, naturel, 300 gr feta, 1 citroen, 8 basilicum blaadjes, 1 el wijnazijn, 4 el olijfolie, Zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Carpaccio van tonijn met een tartaar van gerookte kreeft , een sesam-koriander krokant en een dressing van limoen

INGREDIENTEN

1 kreeft van 500 gram, 1 mooi stuk tonijn filet, 1 limoen, 3 dl olijf olie, 0.5 dl edik, 0.5 dl limoenazijn, sasamzaad, 200 gram boekweit tuille baslag, koriander, mooie gemengde salade van sla, peper en zout, court bouillon,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 Eetl. dressing voor sla., 250 Gram ruwe tonijn., 50 Gram sjalot gesnipperd., 8 Blaadjes basilicum., 1/2 dl. olijfolie, 2 Eetl. balsamicoazijn., 2 Eetl. honing., Peper en zout., Gemengde sla.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tonijn tartaar met een lekkere kruidenkaas (boursin achtig) op courgette

INGREDIENTEN

Tonijn max 100 gram, kruidenkaas als boursin of een alernatief als st moret met extra peper en zout 80 gram, 4 plakken courgette 5 mm dik gesneden., Olijfolie extra vergine in een bakje met zeezout en gemalen peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een bijzonder en lekker gerecht dat op kamertemperatuur of koud wordt geserveerd. Voor 2 à 3 personen.

INGREDIENTEN

Voor de pesto:, 85 gr. verse basilicumblaadjes, 55 gr. geroosterde pijnpitten, 1 teentje knoflook, 1,75 dl. olijfolie, extra vierge, zout, , Voor de tonijntartaar:, 200 gr. verse tonijn, fijngehakt, 1 limoen of citroen, alleen het sap, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 30 gr. verse basilicum, fijngehakt, 30 gr. (liefst gezouten) kappertjes, schoongespoeld, 30 gr. geroosterde pijnpitten, gehakt, 30 gr. platte peterselie, gehakt, 3 el. zoete chilisaus, 3 el. olijfolie, extra vierge, , Om op te dienen, 100 à 150 gr. couscous, 4 à 5 kleine pruimtomaten, 4 à 5 kwarteleitjes, 2 minuten gekookt en gehalveerd, olijfolie, zuivere, klein bosje rucola, 1 dl. basilicumpesto, achtergehouden van hierboven

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

PROBEREN = SUCCES VERZEKERD!!!

Iets soortgelijks hebben wij gegeten in een favoriet restaurant van ons in Antwerpen, helaas krijg je het recept niet mee, maar we zijn aardig in de buurt gekomen door een hoop expirimenteren, vinden wij zelf :-)

Het is een echte aanrader! Niet het meest goedkope voorgerecht maar af en toe moet je jezelf verwennen!

Eet & Geniet!

INGREDIENTEN

- VERSE tonijnmoten (ca. 2 moten), - 2 Granny Smith`s, - 2 (rode) uien (middelgroot), - 2 Klontje ROOM boter, - Flinke scheut Frambozensiroop, - Scheut Balsamico azijn, - ½ eetlepel suiker, - Zout, - Peper uit de molen, - citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

-1 kleine rode paprika, -1 kleine gele paprika, -200 gr ricotta, -2 el pijnboompitten, -1 el fijngesnipperde bieslook, -1 el vloeibare honing, -300 gr dagverse of diepgevroren tonijn, -2 teentjes knoflook, -2 el sesamzaal, -1 tl limoensap, - 2 el sesamolie, - 1 tl kristalsuiker, -zout/peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2011
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Decoratief en lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

-8 verse rode geelvintonijnfilets, -4 kleine ronde en vaste tomaten, -1 vrij vaste komkommer, -1 bussel munt; dragon en bieslook, -2 citroenen, -15 cl olijfolie, -zout en peper, Garnering : mesclun

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500g tartaar of mager rundergehakt - 5 plakjes jong belegen kaas van 6x6 cm - 4 plakjes schouderham - 1/2 t zout - 1/4 t peper - 6 e bloem - 2 klein eieren - 1/2 t aromat - paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een uitgebreid recept, ideaal voor het weekend om te maken met de Magimix.

INGREDIENTEN

300 gram Angusbiefstuk, 50 gram walnoten, 3 rode uien, zout, peper, 1 eidooier, 200 ml. rode wijn, 50 gram boter, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. peterselie, 2 eetl. kappertjes, peterselie (garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Tonijn carpaccio, koriander, filodeeg, alfafa, Dressing:, 4 el yoghurt, 4 el mayonaise, gember op siroop in stukjes+1 el van de siroop, peper&zout, eventueel rode peper in stukjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.



Een recept van Yves Mattagne, executive-chef van de Sea Grill *, het sterrenrestaurant van het Radisson SAS hotel in Brussel.

INGREDIENTEN

12 uitgestoken plakjes rauwe, rode tonijn - 4 nootjes jakobsschelpdieren, in plakjes gesneden - 100 gram zeebaars, in blokjes gesneden - 4 blaadjes citroenkruid - 30 gram vermicelli van komkommer - 4 radijzen - 10 gram gemarineerde Japanse gember - 4 eetlepels soja - 1 koffielepel lichtgeroosterde sesamzaadjes - 1 eetlepel neutrale olijfolie - een scheutje citroensap - Szechuanpeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.



De dag ervoor bijna helemaal klaar!

INGREDIENTEN

400 gr tonijn - 2 soeplepels truffelolie - 1/4 citroen - fijngehakte kruiden (bieslook, verse koriander, augurk) - 1 soeplepel sherry - 1 snuifje cayenne - peper en zout - 1 salot - 1/2 wortel - 1 courgette - Vinaigrette : 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel citroensap - 1 soeplepel aceto balsamico - Afwerking : wat veldsla - komkommer - suiker - zalmeitjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Alleen voor de echte kookfreaks!

naar een recept van André Gerrits (Brasserie `t Amsterdammertje), dat door de webredactie op Smulweb werd gezet, maar net even anders gemaakt...Met ijs van paprika.
GROOT SUCCES

INGREDIENTEN

Voor het ijs, , 6 rode paprika`s, 45 gram zoetzure gember (Toko), 1 el citroensap, 1 tl witte wijnazijn, 70 gr glucose, 20 gr suiker, zout, peper uit de molen, , voor de hoorntjes, , filodeeg, anjovisboter, gemaakt van 5 filets en 100 gr boter, peper, , voor de vulling, , 1 blikje tonijn, Japanse mayonaise (qp mayonaise), peper, 100 gr verse tonijn, citroenrasp, sushi azijn, sojasaus, 1 bosuitje, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een recept met o.a. tonijn, paprika, gember van chef-kok André Gerrits van Brasserie `t Amsterdammertje.

INGREDIENTEN

200 gram vers tonijn, 2 gepofte paprika, zoet-zure gember ( kun je kopen bij Chinese toko), rijsten vellen (feuille de brick), ansjovis boter, tonijn in blik, qp mayonaise ( Japanse sushi mayonaise), en een kruidensla voor 4 personen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram verse tonijn1/2 theelepel zeezoutdroge Amontillado olijfoliefijngemalen szechuanpeperkleine slablaadjes, rucolajerez-azijngekonfijte tomaatjesfilodeeg

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De alom bekende klassieker, maar dan nét even anders!

INGREDIENTEN

125 gr. verse tonijn, tot tartaar gehakt, 1/2 el. bladpeterselie, fijngehakt, 1 el. goede olijfolie, paar druppels (vers) citroensap, 16 plakjes kalfsfricandeau, 4 kwarteleitjes, half hard gekookt, gepeld en in 2-en gesneden, peper en zout naar smaak, , Voor de saus:, 100 gr. tonijn op olie uit blik (uitgelekt), 4 el. mayonaise, 5 zoute ansjovisfilets, 2 el. witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Als je is echt uit je dak wil gaan om iets exclusief te maken is dit een waanzinnig mooi gerecht.

INGREDIENTEN

200 gr kalfshaas scheutje lijfolie 200 gr verse tonijn fijn zeezout en versgemalen peper 2 el mayonaise SAUS 2 el gehakte ui 2 el kappertjes scheutje olijfolie bouquet van 1 el gehakte wortel, 2 el gehakte bleekselderij 1 laurierblad (vers) 5 ansjovisfilets 1 glas droge witte wijn 200 gr verse tonijn, in kleine blokjes fijn zeezout en versgemalen zwarte peper sap van halve citroen anderhalve el mayonaise AFWERKING 4 kwarteleitjes 2 el kleine kappertjes 4 grote kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tartaar van verse tonijn met een tomatenkoriander coulis - een heel sjiek en toch reuze makkelijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

Tonijntartaar:, - 600 gram rauwe tonijn, - 3 sjalotjes, gesnipperd, - 4 eetlepels kappertjes, - 4 eetlepels olijfolie, - 4 eetlepels citroensap, - peper en zout naar smaak, , Tomatencoulis:, - 350 gram rijpe tomaten, - 5 eetlepels sherry azijn, - 8 korianderzaadjes (of gemalen korianer), - zout en versgemaen peper, - 16 basilicumblaadjes (pas op het laatste, moment toevoegen), , Garnituur:, - 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden voor, garnituur bord (6 plakjes p.p.), - verse kruiden (voor garnituurbord)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lepelhapje

INGREDIENTEN

200 g tonijn, in fijne blokjes, 1 el bieslook, gehakt, 1 el olijfolie, 1/2 el citroensap, zout en peper, Voor de dressing:, 1 el teriyakisaus (kikkoman), 1/2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1/2 el sesamolie, 1 cm gemberwortel, gehakt, Voor de garnering, 1 rode peper, 1/2 bos koriander, de blaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Apart voorgerecht,hmmm lekker

INGREDIENTEN

100 gram verse tonijn op kamer temperatuur!, Voor de marinade:, olie voor koude gerechten, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 theel.gembersiroop, 1 theel. aziakruiden, 2 theel. kikkoman, , 2 handjes vol zeekraal, onder heet water gewassen en ontdaan van harde stukjes, 2 handjes vol taugé, wok-olie met knoflook en sinaasappel (Aldi)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

RODE TONIJNTARTAAR MET RUCOLASLAATJE , ROZEMARIJN/ZEEWATERGARNAALSPIESJE EN ANSJOVISMAYONAISE.

Recept van restaurant Cucinamarangon te Turnhout.

INGREDIENTEN

Voor de tonijntartaar:, - 300 gram rode tonijn, - ? komkommer (geschild, ontzaad en in kleine blokjes), - 10 kappertjes (gehakt), - 2 augurkjes (fijngehakt), - 10 druppels balsamico tradizionale, - 1 dl olijfolie extra vergine, - 2 tomaten (ontveld, ontzaad en in kleine blokjes versneden), - peper en zout, - beetje citroensap, , Voor het rucolaslaatje:, - 1 bosje wilde rucola, - peper en zout, - 2 eetlepels olijfolie extra vergine, - 4 druppeltjes balsamico tradizionale, , Voor het spiesje:, - 4 takjes rozemarijn, - 4 zeewatergarnalen, - 8 kerstomaatjes, - peper en zout, - knoflook, - olijfolie om te bakken en braden, , Voor de ansjovismayonaise:, - 5 ansjovisfilets (onder olijfolie), - 2 eidoooiers, - 3-4 druppels witte wijnazijn, - snufje zout, - snufje witte peper, - 1/5 liter olijfolie extra virgine,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk voor of tussengerecht! Niet alleen een geweldige combinatie van smaken, ook nog een feest voor het oog. Onze gasten waren er stil van!

INGREDIENTEN

Rauwe tonijn, Olijfolie, Peterselie, Koriander, Kappertjes, Cornichons (kleine augurken), Peper, Zout, Avocado, Citroensap, Groene en rode krulsla, Filodeeg, Truffelaardappel, Bieslook, Creme fraiche

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine-tonijnrolletjes

INGREDIENTEN

50-75 gram verse tonijn, 2 artisjokharten (uit blik), 1/2 geroosterde paprika (evt. uit een potje), 1/2 aubergine, olijfolie, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout en peper, 1 eetlepel kappertjes, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Tartaat van tonijn met sesamolie

INGREDIENTEN

500 gr verse tonijn, 1 citroen, stukje gember, teentje knoflook, sojasaus,1 eetl donkere bastaardsuiker, sesamolie, olijfolie, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2006
  • Fusion Tussengerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies