Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

80 tomatentaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

-

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , Roma tomaten - 8 grote, Courgette - 1, Ui - 1, Feta - 250 gram, Ei - 2, Groene pesto - 2 eetlepels, Knoflook - 1 teen, Tijm - 1/2 eetlepel, Zout - snufje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 3 a 4 tomaten, - bodem voor hartige taart of bladerdeeg, - geraspte kaas, -een pittige mosterd, - olijfolie, - bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De smaak van de landen rond de Middellandse zee; een beetje pittige tomatentaart met ansjovis en olijven.

INGREDIENTEN

6 middelgrote tomaten6 eetl. olie4 uien2 teentjes knoflook1 takje verse, of 1/2 theel. gedroogde tijm1 theel. suikerzoutversgemalen peper100 gr. olijven, zonder pit1 blikje ansjovisfilets1 blikje croissantdeeg1 eierdooier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels Dijon mosterd, 3 takjes tijm, 6-8 tasty tom tomaten, in dikke plakken, 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Smaakt heerlijk!

INGREDIENTEN

1 voorgevormde taartbodem (diameter van circa 23 cm), ½ ui, fijn gesneden, 4 tomaten, doormidden gesneden en zaden uitgeperst, grof gesneden, 8 basilicumbladeren, gesneden, 175gr geraspte kaas, 175ml mayonaise, 1 tl Tabasco, Peper en zout,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2014
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels Dijon mosterd, 3 takjes tijm, 6-8 tasty tom tomaten in dikke plakken, 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gemaakt met pizzadeeg.

INGREDIENTEN

10 kleine tomaten, 1 pak instant pizza, 1 eetl. olie, zout, peper, 2 eieren, 5 eetl. zure room, ? eetl. Italiaanse keukenkruiden, 150 g geraspte oude belegen kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 middelgrote tomaten, 6 eetl. olie, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 1 takje verse of 0.5 theel. gedroogde tijm, 1 theel. suiker, zout versgemalen peper, 100 gram groene of zwarte olijven zonder pit, 1 blikje ansjovisfilets, 1 blikje croissantdeeg, 1 stuks eierdooier

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een romige tomatentaart, verrijkt met ham, knoflook en kruiden.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:,, zout en versgemalen peper, gedroogde Provencaalse kruiden naar smaak, 1 ui, 250 g bloem, mespuntje bakpoeder, 250 g koude boter, 250 g magere kwark, 1 kg vleestomaten, 200 g gekookte ham, 1 teentje knoflook, 150 g cremefraiche, 2 eieren geklopt.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2003
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Warm of koud: heerlijk bij de lunch of brunch

INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries-bladerdeeg, 4 stevig aanvoelende tomaten, 2 eieren, 5 el koffieroom, 1 el bloem, 2 el fijngeknipte bieslook, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 blikje croissantdeeg, * 8 el, Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden , * 200 g geraspte Parmezaanse kaas, * 500 g pomodori tomaten, * 1 bolletje buffel mozzarella, * 1 tl oregano, * Versgemalen peper, * Olijfolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een hartige taart van bladerdeeg gevuld met een gehaktmengsel en tomaat.

INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries bladerdeeg, 500 gr gehakt, 1 ui, 100 gr ontbijtspek, zout en peper, 2 theel. gemberpoeder, 5 eetl. mango chutney, 4 tomaten, gedroogde basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Zoete, kruidige cake met chocolade voor bij de high tea

INGREDIENTEN

125 g boter, 225 g suiker, 3 eieren, 250 g tomatenpassata, 250 g gezeefde bloem, 2 tl bakpoeder, 1 th kaneel, 1 th nootmuskaat, ? tl kruidnagelpoeder, zout, 150 g amandelsnippers, 125 g rozijnen , 250 g witte chocolade,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere taart van oud brood

INGREDIENTEN

8 sneetjes oud brood zonder korst, 2 eieren, 2 dl melk, tabasco,peper,zout, 4 grote tomaten, 2 uien, basilicum, 100 gram gorgonzola,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een hartige taart met tomaatjes, salami en nog veel meer lekkers

INGREDIENTEN

1 klein blikje croissantdeeg, doosje kerstomaatjes, bosje lente uitjes, 1 ons salami, 3 eieren, 1/8 slagroom, 150 gr boursin of paturain, verse bieslook, thijm, vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ook als lekker bij gerecht bij de BBQ. Afgekoeld smaakt de taart het lekkerst.

INGREDIENTEN

1 rol kant en klare bladerdeeg. mosterd, 6 eiertomaten (roma) 200 gr geraspte kaas, provençaalse kruiden, peper, olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2007
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid, 2 el creme fraiche, 2 el dijon mosterd, 3 takjes tijm, 6-8 tasty tom tomaten in dikke plakken, 2 el olijfolie met basilicum, quichevorm ingevet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Een romige tomatentaart,verrijkt met ham,knoflook en kruiden. Voorbereidingstijd:30 min,plus rusttijd * Baktijd: 1 uur.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 g bloem *, mespuntje bakpoeder *, 250 g koude boter *, 250 g magere kwark *, 1 kg vleestomaten *, 200 g gekookte ham *, zout en versgemalen peper *, 1 ui *, 1 teentje knoflook *, 150 g creme fraiche *, 2 eieren,geklopt *, verse kruidentakjes ter garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een frans recept

INGREDIENTEN

1 pak diepvriesbladerdeeg, 500 gram tomaten, 3 eieren, een flinke snuf wittepeper, en zout, 1 mespuntje gedroogdof 3/4 verse theelepel verse basilicum, verse peterselie fijn gehakt, 4-5 eetlepels creme fraiche of zure room, 1 eetlepel gesmolten boter, 1 zak geraspte Gruyere kaas, 1 takje vers basilicum (niet noodzakelijk), Ik doe er grof gemalen peper extra doorheen, eventueel nog wat extra verse kruiden zoals maggie naar smaak toevoegen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 100 g zachte boter, 200 g bloem, 2 eieren, snufje zout, , Voor de vulling, 3 vleestomaten, 200 g Roquefort, 3 eieren, 150 ml slagroom, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten), scherpe Dijonmosterd, 200 gr Gruyère (of Comtékaas), gedroogde provençaalse kruiden, zout, peper, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Lunch- of voorgerecht. Recept uit een oud tijdschrift, waarschijnlijk van super de Boer.

INGREDIENTEN

, i kg tomaten, 40 gr boter, 1,5 dl slagroom, 50 gr geraspte belegen kaas, 125 gr bloem, ? bosje peterselie, 2 takjes basilicum, 4 eieren, zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een heerlijke vegetarische lunchgerecht, Maar je kunt er ook hamblokjes of geruld gehakt aan toevoegen stokbrood erbij met kruidenboter en je hebt een heerlijk hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

3 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid., 2 eetl. creme fraiche., 2 eetl. Dijon mosterd., 3 takjes tijm., 6-8 Tasty Tom-tomaten, in dikke plakken., 2 eetl. olijfolie extra vierge met basilicum.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2005
  •  
  •  0-10 min.

Een stevige hap vooraf of tussendoor!

INGREDIENTEN

400 gr tomaten - 1 kleine ui - 1 rode paprika - bakboter - 3 eieren - 1,5 dl room - 1 blaadje basilicum - 150 gr bladerdeeg - 2 el bloem - 2 el geraspte gruy?re - peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Belgisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 3 a 4 tomaten, - bodem voor hartige taart of bladerdeeg, - geraspte kaas, -een pittige mosterd, - olijfolie, - bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g bloemzout75 g margarine500 g tomaten2 eetl. Parmezaanse kaas1 ei1 dl. koffieroom1 theel. bouillonpoeder1 theel. basilicum1 theel. oregano1 eetl. ketchuppeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g. bloem, zout, 75 g. boter, 500 g. tomaten, 2 el. parmezaanse kaas, 1 ei, 1 dl. koffieroom, 1 tl. bouillonpoeder, 1 tl. basilicum, 1 tl. oregano, 1 el. ketchup, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

7 blaadjes bladerdeeg, tomaten, mosterd, chiliolie, italiaanse kruiden, geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke "zomerse" hartige taart!

INGREDIENTEN

Mix voor taartbodem, Een beetje Dijon-mosterd, een hand vol Zwitserse kaas (geraspt), 4 tomaten, zout, peper, 10 zwarte olijven, beetje tijm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.

De taart heeft een smakelijke tomaten-kaasvulling, verrijkt met eieren en creme fraiche.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 175 g witte bloem, 1/2 tl bakpoeder, zout, 100 g koude boter in klontjes, , Voor de vulling:, 500 g kleine tomaten, zout en vers gemalen zwarte peper, 200 g gruyere of emmenthaler, 2 eieren, 200 g cremefraiche, versgeraspte nootmuskaat naar smaak, 1/2 tl gedroogde oregano, vers broodkruim voor het bestrooien.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Weetje doordat de tomaten eerst in de oven zijn voorgegaard wordt het deeg niet nat en blijft `t lekker knapperig en krokant

INGREDIENTEN

6 middelgrote tomaten, 6 eetlepelsolie, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 1 takje verse of ? theel. gedroogde tijm, 1 theel. suiker, zout en versgemalen peper, 100 g groene of zwarte olijvenzonder pit, 1 blikje ansjovisfilets, 1 blikje croissantdeeg, 1 eierdooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2000
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de taartbodem:, 180 g bloem, 1 el citroenschil, geraspt, 1/4 el zout, 90 g koude ongezouten boter, in blokjes, 1 eidooier, 2-3 el ijswater, voor de vulling:, 16-20 middelgrote rijpe tomaten, in plakken, paar takjes verse oregano of basilicum, 1 el suiker, 8 knoflookteentjes, fijngesneden, zeezout, versgemalen peper naar smaak, 2 el mosterd, 1/2 citroen, fijngesneden, 8 el olijfolie extra vergine, 12 zwarte Calamata olijven,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heel eenvoudig recept, lekker voor het hele gezin! Bovendien ziet het er mooi uit, en past het in ieders budget.

INGREDIENTEN

750 gr tomaten, 6 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 1 bakje kruidenroomkaas (zoals Garlan, Boursin of Paturain)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige taart waarvan je graag nog een extra stukje neemt. Samen met een frisse salade een ideale maaltijd, ook voor als je gasten krijgt want het is zeker genoeg voor 6 personen.

INGREDIENTEN

250 g chorizo, fijngesneden; 2 grote uien, gesnipperd; 1/2 pakje deeg voor hartige taart (zelf heb ik gewoon bladerdeeg gebruikt); 6 eieren; 125 ml slagroom; 3 el (platte) peterselie (had ik niet, heb krulpeterselie gebruikt); 8 tomaten, gehalveerd; 1-2 el olijfolie; versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 12 kleine trostomaatjes, 5 eieren, tijm, oregano, 100 gr. geraspte kaas (jong belegen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2010
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart, 4 vleestomaten, 100 g blauwe kaas (roquefort/gorgonzola), 3 eieren, 150 ml slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pakje croissantdeeg, 150 g geraspte jonge kaas, 250 g extra mager rundergehakt, 150 g zachte geitenkaas, 1 zak veldsla, 3 el mosterd, 600 g trostomaten, in plakken, versgemalen peper en zeezout, verse kruiden, zoals oregano, dille en bieslook, olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een warme taart met de typische smaak van gember en mango chutney.

INGREDIENTEN

1 ui, 50 gram ontbijtspek, 1 el boter/margarine, 400 gram rundergehakt, 1/4 tl gemberpoeder, 2 el gembersiroop, 4 el mango chutney, 5 tomaten, 5 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 tl basilicum, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een vegatarisch hoofdgerecht uit de makkelijke keuken.

INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, 450 gram, koopmans), 1 bol mozzarella (125 gram, la Preferita), 6 romatomaten (bak a 750 gram, AH), 5 eetlepels Bertolli Pesto Genoveste (pot a 185 gr), 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 150 gram fetakaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top