Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tomatensalsa recepten (279) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bij een gebakken stukje vis.

INGREDIENTEN

400 g tomaten, in kleine blokjes gesneden, 1 t zout, 1 ui, fijn (rode ui kan ook), 4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden, 2 lente-uien, in dunne ringetjes, 1 t ketoembar, 1 t komijn, 1/2-1 t suiker, 20 ml citroensap, 2 e olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*3 trostomaten.*1 rode ui.*1 teentje knoflook.*2 rode pepers.*8 takjes koriander.*0.5 limoen.*0.5 theelepel zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Lekker, fris

INGREDIENTEN

1 a 2 vleestomaten in blokjes, 1 rode ui fijngesnipperd, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels geraspte citroenschil (eventueel), 1 theelepel bruine suiker, 1 eetlepel verse gehakte korianderblaadjes, 1 eetlepel vers gehakte muntbladjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Van "THe Naked Chef", Jamie Oliver

INGREDIENTEN

2 flinke handen vol zeer rijpe tomaten, van zaadjes ontdaan en fijngehakt, 1 flinke handvol kappertjes geweekt en uitgelekt, 2 kleine sjalotjes fijngehakt, 1/2 teen knoflook uitgeperst, 1 flinke handvol peterselie, een paar scheutjes balsamico azijn naar smaak, 6-8 scheuten olijfolie, 1/2 kommers van zaadjes ontdaan in kleine blokjes, peper en zout uit de molen naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 tomaten 1 rode ui 1/2 bakje verse peterselie plat (a 15 g), zeer fijn gesneden 2 eetlepels olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 middelgrote tomaat, fijngesneden* 1 middelgrote ui in dunne plakjes gesneden* 2 el fijngehakte verse koriander* 3 el citroensap* 2 tl geraspte citroenschil.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 2 tomaten, 2 rode uien, 1 rode peper, 4 el fijngehakte verse koriander, 4 el citroensap,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Lekker bij gnocchi met parmezaanse kaas en zwarte olijven, zie hiervoor het recept

INGREDIENTEN

50 gr. zongedroogde tomaten op olie, 2-3 lekkere, verse tomaten, 4 takjes basilicum, 2 takjes lavas/selderij of 1 theel. gedroogde lavas of selderij, 1 bosje citroenmelisse, 1 rode ui, in dunne ringen gesneden, 1 teentje knoflook, uit de, pers, peper en zout uit de molen, flinters parmezaanse kaas gemaakt met de kaasschaaf, 200 ml.olie, voor salades, 3-4 eetl. balsamicoazijn, , Voor de garnering:, rucola en parmezaan flinters, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 in blokjes gesneden en ontvelde tomaten, in blokjes gesneden en geschilde komkommer, basilicum, bieslook, 2 fijngesneden sjalotjes, pepet, 2 el balsamico azijn, 6-8 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 tomaten uit blik, 1/4 gepelde ui, 1 eetlepel jalapenopeper (uit een potje), 3 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 4 trostomaten in blokjes, zaad verwijderd, * 1 kleine rode ui, zeer fijn gesneden, * 1 teentje knoflook fijngesneden, * 3 el olijfolie extra vierge, * 1-2 el limoensap, * peper en zout, * fijngesneden verse kruiden naar keuze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2004
  •  
  •  0-10 min.

Lekker bij de barbeque.

INGREDIENTEN

4 tomaten, 2 groene chilipepers, 2 eetlepels vers gehakte peterselie, sap van 1 citroen, 8 bosuitjes, 1 eetlepel olijfolie, zout, vers gemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Frisse niet pikante tomatensalade voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

4 grote zoete tomaten -, 6 el goede knoflookolijfolie (eenvoudig zelf te maken en een paar dagen laten trekken ) -, 2 el appelazijn -, 2 sjalotjes -, peper -, 1 tl zeezout -, eventueel wat citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker als dip, maar ook bij de barbecue

INGREDIENTEN

3 tomaten uit blik, 1/4 gepelde ui, 1 eetlepel jalape?opeper (uit een potje), 3 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes, Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 tomaten uit blik, 1/4 gepelde ui, 1 eetlepel jalape?opeper (uit een potje), 3 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

50 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 4 trostomaten, zaad verwijderd, in blokjes * 1 kleine rode ui, zeer fijn gesneden * 3 eetlepels olijfolie extra vierge * 1-2 eetlepels limoensap * peper * zout * fijngesneden verse kruiden naar keuze *

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 tomaten uit blik - 1/2 gepelde ui - 1 el jalape?opeper uit een potje of ? verse zonder zaad in kleine stukjes -, 4 el fijngesneden korianderblaadjes - zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Tomaten, ui, knoflook, koriander, pepermunt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Buitengewoon Lekker (SBS6)

INGREDIENTEN

6 tomaten, ontveld, zaden verwijderd en in blokjes gesneden, 1 rode ui, fijngehakt, 2 teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels limoensap, 2 groenen pepertjes, zaadjes verwijderd en zeer fijngehakt, 4 eetlepels verse gehakte bladpeterselie, zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heel eenvoudig en toch heel smaakvol.

INGREDIENTEN

? 2 middelgrote tomaten, fijngehakt, ? 2 rode uien, in dunne reepjes, ? 3 eetlepels citroensap, ? 2 eetlepels verse koriander, ? 2 theelepels citroenschil

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*1 deciliter salsa ketchup, *rasp van 1 limoen, *sap van 1 limoen, *1 fijngehakte jalape?opeper, *3 tomaten in stukjes, *1 gesnipperde rode ui, *peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Biologisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke makkelijke Tomatensalsa met Tomatoblend.  De producten van Tomatoblend zijn gemaakt van 100% pure ingrediënten en vormen een perfecte basis voor tal van toepassingen. Heerlijke pasta's en pizza's of smaakvolle soepen staan in een handomdraai op tafel met Tomatoblend! https://www.tomatoblend.nl

INGREDIENTEN

250 gr Tomatoblend, 250 gr Verse tomaat, 1 Sjalot, 10 ml Witte wijn azijn, 1 Takje basilicum (fijngesneden), Peper en zout, 1 zak pappadum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2017
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 gram witte bonen in tomatensaus - peper - 1 teentje knoflook - 1 eetlepel water - 400 gram chorizo - 1/2 rode paprika - 3 lente-uitjes - 10 grote tortilla's - plantaardige olie om te frituren - Voor de salsa : 425 gram gepelde tomaten uit blik - 2 rode chilipepers - 1 teentje knoflook - 1- verse korianderblaadjes - 1 kleine ui

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept voor bij de bbq of als voorgerecht bij een pastamaaltijd.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 teen knoflook, 4 tomaten, handje vol basilicum, Bruschetta

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker sausje voor bij naturel tortillachips of als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd

INGREDIENTEN

5 tomaten (tros- of vleestomaten zijn het lekkerst), 1/2 ui, 1 eetlepel jalapenopeper (pot), 3 el grofgehakt korianderblad, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Een recept dat nog eens ga uitproberen.Onder de grill of in de grillpan maar lijkt me in de zomer lekker op de BBQ.

INGREDIENTEN

1 cougette, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 8 grote champignons, 8 lente-/bosuitjes, 8 cherry-/kerstomaatjes, peper en zout, 2 eetlepels zonnebloemolie, Voor de tomatensalsa:, 2 tomaten, 6 eetlepels tomatenketchup, 1 sjalotje,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2006
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 1 knoflookteentje, 50 gram geraspte belegen kaas, 1 eetl. milde chilisaus, zout, peper, 30 gram boter, 2 broodjes, 8 dunne plakjes komkommer, 2 eetlepels tomatensalsa*,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

30 gram boter - 75 gram verse shii-takes - 1 kleine rode ui - 4 tortilla's - 200 gram gekookte kip - 60 gram stilton - 3/4 kop verse korianderblaadjes - 1 eetlepel olie - 2 avocado's - citroensap - 1 1/4 dl creme fraiche - chilipoeder of paprikapoeder - Voor de tomatensalsa : 1 kleine ui - 2 tomaten - 3 lente-uitjes - 2 teentjes knoflook - 1 rode peper - 2 eetlepels limoensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Variatie op de klassieke hamburger

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 1 knoflookteentje, 50 gram geraspte belegen Goudse of 30 kaas, 1 el. milde chilisaus, zout, versgemalen peper, 30 gram boter, 2 hamburgerbroodjes, 8 dunne plakjes komkommer, 2 el. tomatensalsa (uit een potje)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kop bruine linzen - 1 laurierblaadje - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 kleine prei - 1 kleine wortel - 1 kop vers broodkruim - 2 eierdooiers - 2 eetlepels fijn gehakte dragon - 3 eetlepels olie - brood als bijgerecht - kant en klare tomatensalsa - zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere varatie met sperziebonen is om de boontjes eens op zijn Spaans te bereiden. Even beetgaar koken en daarna de sperziebonen serveren in een licht pittige salsa van tomaat

INGREDIENTEN

4 trostomaten of 300 gram tomatenblokje uit blik, pond sperziebonen, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1 verkruimeld laurierblad, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 snufje chilivlokken, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

4 venkelknollen - 2 gesnipperde uien - 1 eetlepel olijfolie - 1/2 gedroogd, verkruimeld chilipepertje - 1 eetlepel gedroogde dragon - 2 liter warme kippenbouillon van tablet - 8 trostomaten - 4 takjes fijngehakte munt - 3 eetlepels pastis, anijsdrank - sap van 2 kleine citroenen - 125 ml slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zwaardvis met tomatensalsa

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 4 vleestomaten ontveld en in kleine stukjes gesneden, 1 kleine rode uit, zeer fijn gehakt, 10 blaadjes basilicum fijngehakt, 1 dl visfond of witte wijn, 4 stukjes zwaardvis van 125 gram, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2004
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 2 el olijfolie, 250 g shoarmavlees, 2 trostomaten (schaal ca. 5 stuks), 3 el ketchup, 1 mespunt gemalen komijn (djinten), 1 rode ui, fijngesnipperd, 1 limoen, schoongeboend, 8 sneetjes casinobrood, 4 plakken jonge kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bos raapstelen, 4 vleestomaten, 1 ui, 1 rode paprika, 1 limoen, mayonaise, olijfolie, zout/peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2010
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Een heerlijk pittige salsa!

INGREDIENTEN

3 TROSTOMATEN, 1 RODE UI, 1 TEEN KNOFLOOK, 2 RODE PEPERS, 8 TAKJES KORIANDER, EEN HALVE LIMOEN, EEN HALVE THEELEPEL ZOUT.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

800 gr. Varkensfiletrollade, honing, tijm, 6 trostomaten, 5 sjalotjes, 4 teentjes konflook, 200 gr. spekblokjes, 1 bos oregano.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 roma- tomaten, 1 EL balsamicoazijn, 3 EL olijfolie extra vierge, 1 zakje bosui ( 3 stuks ) in ringetjes, 2 pakjes gerookte makreelfilet naturel . ( a 200 gr, Ouwehand )

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2008
  •  
  •  0-10 min.

De pittige saus bij uitstek voor de BBQ

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 400 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles), 1 eetl. tomatenpuree, 45 g bruine suiker, 3 eetl. olijfolie, 3 eetl. wittewijnazijn, 2 eetl. worcestersaus, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top