Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tomatenroomsoep recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lekker en vlug soepje

INGREDIENTEN

500 gram tomaten, 2 el ui, Stukje komkommer (ca. ΒΌ deel) in stukjes, Halve liter bouillon (gemaakt van 1 tablet groentebouillon), 100 g kruidenkaas (Philadelphia met paprika), 1 tl paprikapoeder, 6 el ongezoete slagroom, lobbig geklopt met peper en een beetje zout, verse bieslook en peterselie, fijngehakt,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr tomaten, 1 klein uitje, 1 selderijstengel, 1 eetlepel olie, 1 knoflookteentje, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), zout, peper, 3 eetlepels room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g gepelde tomaten of 250 gepelde tomaten en 250g verse tomaten, 70 g vetstof, 70 g bloem, peper, zout, klein doosje tomaten puree, 2 l kippen of groentenbouillon, 1 dl room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 1/2 kg tomaten, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 1 kruidenbouillonblokje, 1 el suiker, 125 ml slagroom, zout, versgemalen peper, 8 blaadjes basilicum,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Snel en makkelijk

INGREDIENTEN

? 3 liter bouillon, ? 90 gram boter, ? 90 gram bloem, ? 1 doos tomatenpuree of 9 tomaten, ? 1,5 dl room, ? 1 a 2 eierdooiers, ? naar keuze vleesballetjes, ? naar keuze gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een goedkope,simpele, maar heel lekkere tomatensoep

INGREDIENTEN

Blik gepelde tomaten 450 gr, beker melk (1/4 ltr), 30 gr boter, eetlepel bloem, blokje bouillon (1/2 ltr), theelepel suiker, snufje peper, eventueel zure room

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Deze soep heb ik zelf uitgevonden, lekker en ook zeer geschikt op feestjes.

INGREDIENTEN

1 Wortel, 1 preistengel (wit alleen), 1/2 uitje, 2 stengels selder (van een pink dik), 1 doosje tomatenpuree, 250 ml fijngehakte tomaten (uit doos), klontje boter, peper, zout voor de liefhebbers, 1 eigeel, room naar eigen keus, 2 kippenbouillionblokjes, 2 l water, 1 kruidenbouque (peterselie, laurier, thijm), peterselie om te versieren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram tomaten, 1 1/2 liter bouillon, 25 gram vetstof, 40 gram bloem, peper en zout, 1 dl melk of 1/2 dl room, 1 eierdooier.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

A la Karen

INGREDIENTEN

Een pakje julliennegroenten van 300 gr. (selder, prei, wortelen), 2 blikken gepelde tomaten, 1 middelgrote aardappel, 1 groentenbouillonblokje, 1 kippenbouillonblokje, 1 rundbouillonblokje, 1 grote ui, een snuifje suiker, peper, zout, boter, room.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Rood, zoet, en zacht

INGREDIENTEN

2 kilo tomaten (stevige tomaten), 1 ui, 2 eetlepels olijfolie, provencaalse kruiden, basilicum, tuinkruidenblokje, 2eetlepels kristalsuiker (ev. + om op smaak te brengen), 2 eetlepels room per bord,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heerlijk recept; snel klaar en toch dat tikkeltje bijzonder

INGREDIENTEN

-2 uien en 2 teentjes knoflook (fijn gehakt), -1 kg rijpe tomaten, -3 eetlepels olijfolie, -1 th lepel suiker, -zout en vers gemalen peper, -1 takje: tijm ; rozemarijn, -1 laurierblad, -1/2 l vleesbouillon, -1/8 l room,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een makkelijk te maken verse tomaten-cremesoep met een Italiaans tintje

INGREDIENTEN

- 2 liter runderbouillon, - 2 kleine blikjes tomatenpuee, - 2 uien, fijngesnipperd, - 1 1/2 zakje soepbinder (maggi), - olijfolie (om in te bakken en als smaakmaker), - vermicelli, - peper, - zout, - oregano, - slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g. gemengde gesneden soepgroenten (kant en klaar te koop bij groentewinkel of supermarkt), 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel gedroogde salie, takje thym, 1 blaadje laurier, 2 blokjes tuinkruidenbouillon, zout en peper, 4 kleine blaadjes verse basilicum, eventueel wat allesbinder, 1 dl. room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-1999
  •  
  •  20-30 min.

Feestelijke tomaten-roomsoep. Bereidingstijd: 20 minuten ( kan de dag ervoor gemaakt worden ) van "vifke"

INGREDIENTEN

1 witte selder, 1 groene selder, 3 aardappelen, 1 stukje soepvlees, 1 bouillonblokje naar keuze, blikje gepelde tomaten, flesje room, takje peterselie, klompje boter, peper en zout, 200 gram gehakt.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Snel klaar

INGREDIENTEN

10 grote tomaten, 3 aardappels, 2 uien, 1 groentenbouillonblokje, 1 vleesbouillonblokje, 1 maggiblokje, peper, zout, tomatenketchup, 20-tal soepballetjes, huishoudbloem, room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Heerlijke 'kruidige'roomsoep

INGREDIENTEN

-1 pompoen (1,5 kg circa), -800 g tomaten, -1 rode paprika, -1 tak witte selder, -1 ui, -2 tenen knoflook, -2 blokjes groente of kippebouillon, -200 g zure room, -4 gedroogde tomaten, -2 el olijfolie, -melk, -1/2 plantje vers bieslook, -8 blaadjes verse basilicum, -1 mespunt cayennepeper, -3 takjes tijm, -1 laurierblad, -1 th lepel marjolein, -1 th lepel paprikapoeder, -1 th lepel kerriepoeder, -peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Deze 'pittige'soep kan koud of warm geserveerd worden

INGREDIENTEN

-1,5 liter groente of kippenbouillon, -4 el olijfolie, -1 ui (fijn gesnipperd), -1 blik blokjes tomaat met sap, -300 g oud wit brood (zonder korsten en dun gesneden), -4 tenen knoflook (geplet), -130 g Parmezan kaas (geraspt), VOOR DE BASILICUMOLIE :, -6 el vers gehakte basilicum, -150 ml extra vergine olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak soepbasis tomaat - 1 dl kookroom - 1 bosje verse tuinkruiden,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik had kipdijfilets die ik op wilde maken en ik had zin in een lekker soepje. Zo kwam ik op deze lekkere romige tomatensoep met kip.

INGREDIENTEN

2 kipdijfilets of 1 kippenpoot, 0,75 liter water, 2 kippenbouillontabletten, 2 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels tomatenpuree, 4 grote vleestomaten (ontveld en in stukken gesneden), 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, 1 middelgrote prei, schoongemaakt in stukken gesneden, 1 stengel bleekselderij, draden verwijderd met dunschiller, in stukken gesneden, peper en zout, 2 theelepels paprikapoeder mild, (1 eetlepel vloeibare honing of 2 theelepels suiker), 100 ml slagroom of kookroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wanneer je de balletjes in de soep laat garen komt er nog veel vet uit. Dit heb ik proberen te ondervangen door de gehaktballetjes voor ze in de soep gaan te bakken. Het resultaat is prima. Bijkomend plezierig effect vond ik dat de balletjes wat krokanter waren. Een echte bite!

INGREDIENTEN

300 cc ingekookte runderbouillon, 2 blikken tomaat op sap, 150 gr. rundgehakt, 1 el gedroogde italiaanse keukenkruiden, 1 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 100 cc kookroom light, 4 boterhammen, 8 tl roomkaas, Peper en zout, Peterselietoefjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke verse soep ! Lekker met een vers stokbrood.Besmeerd met kruidenboter.

INGREDIENTEN

1 kg tomaten in stukken gesneden, , 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden, , , 2 preien in stukken gesneden, , 2 wortelen in stukken gesneden, , 2 uien in stukken gesneden, , 2 laurierblaadjes, , beetje tijm, 2 el olie, , handje peterselie, , 4 aardappelen geschild en in stukken gesneden, , scheut room, versgemalen peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een heerlijke tomatenroomsoep, met mantelschelpnoten (een soort kleine sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.voor 4 personen; Bereiding (20 min.)recept van het artikel Feestmenu's

INGREDIENTEN

16-20 mantelschelpnoten (diepvries), - 400 ml visfond (bokaal), - 1 soepkop soepgroenten (diepvries), - 1 eetl. cognac, - 1 eetl. tomatenpuree, - 2 eetl. bloem, - 2 eetl. boter, - 1 dl room, - 1 eidooier, - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, - kruiden:, , 1 takje tijm, , een blaadje laurier, , cayennepeper, , 2 eetl. verse basilicum, - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een heerlijke tomatenroomsoep, met mantelschelpnoten (een soort kleine sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.

INGREDIENTEN

- 16-20 mantelschelpnoten (diepvries), , - 400 ml visfond (bokaal), , - 1 soepkop soepgroenten (diepvries), , - 1 eetl. cognac, , - 1 eetl. tomatenpuree, , - 2 eetl. bloem, , - 2 eetl. boter, , - 1 dl room, , - 1 eidooier, , - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, , - kruiden:, , , 1 takje tijm, , een blaadje laurier, , cayennepeper, , - 2 eetl. verse basilicum, , - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

4 personen; Soep; Bereiding 20 min.; Een heerlijke tomatenroomsoep, met mantelschelpnoten (een soort kleine sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.(Eindejaar)

INGREDIENTEN

16-20 mantelschelpnoten (diepvries), - 400 ml visfond (bokaal), - 1 soepkop soepgroenten (diepvries), - 1 eetl. cognac, - 1 eetl. tomatenpuree, - 2 eetl. bloem, - 2 eetl. boter, - 1 dl room, - 1 eidooier, - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, - Topaz-kruiden:, , , 1 takje tijm, , een blaadje laurier, , cayennepeper, - 2 eetl. verse basilicum, - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Soep;4 personen; Een heerlijke tomatenroomsoep, met mantelschelpnoten (een soort kleine sint-jakobsnoten) en basilicum. Een fijne soep voor een feestelijk etentje.Bereiding (20 min.)

INGREDIENTEN

- 16-20 mantelschelpnoten (diepvries), - 400 ml visfond (bokaal), - 1 soepkop soepgroenten (diepvries), - 1 eetl. cognac, - 1 eetl. tomatenpuree, - 2 eetl. bloem, - 2 eetl. boter, - 1 dl room, - 1 eidooier, - 1 eetl. fijngesnipperde peterselie, - kruiden:, , , 1 takje tijm, , een blaadje laurier, , cayennepeper, - 2 eetl. verse basilicum, - peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 el geconcentreerde tomatenroomsoep, 3 el thaise chilisaus, 1 1/2 dl koksroom, zout en peper naar smaak, 2 el bieslook, , 10 gamba's, 1 teentje knoflook, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolroomsoep en Tomatenroomsoep

INGREDIENTEN

Tomatenroomsoep, 500 gr rundergehakt, bloem, peterselie, 4 liter rundvleesbouillon, 400 ml melk, 200 gr bloem, 4 blik tomatenpuree, 2 kop vermicelli, 200 gr creme fraiche, , Bloemkoolroomsoep, 2 liter kippebouillon, 2 uien, 2 kleine bloemkolen, 2 dl melk, 2 laurierbladen, 2 dl kookroom, 1 el fijngehakte peterselie, noodmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  
  • Geplaatst op13-04-2014
  •  
  •  
INGREDIENTEN

1 el mediterrane roerbakolie (C1000), 2 sjalotten, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 rode paprika's, in stukjes, 1 blik tomatenroomsoep (Menzi), versgemalen peper, 1 dl slagroom, 2 el basilicum, fijngehakt, 4 toefjes basilicum, 4 kaassticks (Get Fresh), extra nodig: cappuccinokoppen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijk romig visgerecht

INGREDIENTEN

Een pak diepvries koolvis van 400 gram; 1 kleine ui; 1 doosje champignons; 20 sprietjes bieslook; 25 gram boter; 1 blik Unox tomatenroomsoep; 1 bekertje creme fraiche; 1 dl melk; 100 gram Noorse garnalen; peper en zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het enige en echte top recept van de overheerlijke Italiaanse tomatenroomsoep

INGREDIENTEN

, , , 1 kg rijpe tomaten, 1 teentje knoflook, 1 middelgrote ui, 6 eetlepels room, 1 theelepel rode wijnazijn, 2 eidooiers, 1 liter groente - of kippebouillon, bosje verse basilicum, peper en zout, olijfolie, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Gemakkelijk en snel

INGREDIENTEN

2 kippenfilets,doos Unox tomaten- of Championroomsoep,appelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top