Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17 tomatenquiche recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk vegetarisch gerecht met vele groenten.

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 4 vleestomaten, 3 eieren, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels havermout, 100 g geraspte kaas (30+), 2 zoete uien, in dunne ringen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg (diepvries), 500 gr in plakjes gesneden tomaten, 1 gesnipperde ui, 3 eieren, 1/4 liter slagroom of melk, 50 gr geraspte kaas, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Voor wie van een vegetarische ovenschotel houdt .

INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), 4 vleestomaten, 3 eieren, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels havermout, 100 g geraspte kaas (30+), 2 zoete uien, in dunne ringen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2011
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Met de tomaten uit eigen tuin in aantocht, hier nog even een lekker (vegetarisch) recept. Heerlijk bij een buffet!

INGREDIENTEN

1 blik croissantdeeg; 4 romatomaten; 1 ui; 3 eieren; 4 el creme fraiche; 1 tl gedroogde tijm; 100 g geraspte oude kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g bloem, 125 g boter, 1 ei, 1 mespuntje zout, 2 eetlepels koud water, 1 kg vleestomaten, 4 eieren, 200 g geraspte kaas, 3 dl creme fraiche, zout, peper, suiker, ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Met 3 soorten kaas bereid

INGREDIENTEN

3/4 kop volkorenmeel,mespunt zout, mespunt mosterd, 1 kop geraspte oude Goudse kaas, 5 eetl.water;2 eetl boter, 2 uien, 4 tomaten, mespunt tijm, mespunt zout, 3 eieren, 1 kop melk, 1/2 theel zout, 1/2 kop geraspte parmezaanse kaas, 1 kop geraspte Gruyere

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Moet je wel van houden

INGREDIENTEN

250 gr. bloem, 125 gr. boter, 1 ei, zout, 2 eetlepels koud water, 1 kg. vleestomaten, 4 eieren, 3 dl. creme fraiche, 200 gr. geraspte kaas, peper en suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke vegetarische quiche.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g, 500 g Cherry tomaten,gewassen en gehalveerd, 500 g ricotta, 8 Eieren, 1 bosjes gesneden bieslook, Zout en peper, Gesneden nootmuskaat, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tomatenquiche met ricotta

INGREDIENTEN

1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 500 gram cherry tomaten, gewassen en gehalveerd, 500 gram ricotta, 8 eieren, 1 bosje gesneden bieslook, geraspte nootmuskaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lekker om mee te nemen in de picknickmand.

INGREDIENTEN

6 plakjes hartige taartdeeg, 3 eieren, 200 g feta, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen peper, 250 g cherrytrostomaten, 4 takjes basilicum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2012
  •  
  •  30-60 min.

Geweldig ogende maar ook heerlijke quiche met tomaten gevuld met spinazie, geitenkaas en pijnboompitjes!

INGREDIENTEN

6-8 stevige tomaten, zout, peper 50 gram spinazie steeltjes verwijderd, 1 el olijfolie, 3 el pijnboompitjes, 200 gr geitenkaas in blokjes, 6 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 2,5 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes deeg voor hartige taart, 200 gram vleesreepjes, 1 blikje Heinz tomatenblokjes(425 ml), 3 eetlepels gyroskruiden, 150 gram (feta)kaas, 100 gram zwarte olijven zonder pit, 4 eieren, 1 1/2 dl melk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht,bijgerecht,borrelhapje kan ook als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 ui,middelfijn gesneden, 6-8 stevige tomatne, peper en zout, 1 el olijfolie, 200 gr verse gorgonzola,in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg,ontdooid, 4 eieren, 2 1/2 dl creme fraiche, 2-3 el fijngesneden basilicum

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Hartige taart met tomaat, basilicum en kaas die ook heel snel klaar is.

INGREDIENTEN

Boter, 1 rol (Danerolles koelvitrine) bladerdeeg, 4 gedroogde tomaten op olie, 1 sjalotje, 6 eieren, 1 klein bekertje creme fraiche, 150 gr geraspte kaas, zout, peper, 12 kerstomaatjes, verse basilicum.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dubbel gevuld.

INGREDIENTEN

6-8 stevige tomaten, zout, peper, 2-3 bosjes waterkers, steeltjes verwijderd, 1 el. olijfolie, 3 el. pijnboompitten, 200 g verse geitenkaas, in blokjes, 6 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid, 4 eieren, 2? dl. creme fraiche, 2-3 el. fijngesneden basilicum, , lage, ronde taartvorm, 24 cm, ingevet,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

TIP: Verwarm ingevroren hartige taarten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dat duurt 20 - 40 minuten afhankelijk van de dikte en grootte. In plaats van eigengemaakt deeg kun je ook croissantdeeg of bladerdeeg gebruiken.

INGREDIENTEN

200 gr bloem - snufje zout - 100 gr koude boter - 2 vleestomaten - 150 gr bacon - 4 eieren - 200 gr zure room - peper - 200 gr geraspte emmentaler kaas - boter om de vorm in te vetten (of bakpapier) -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

755 kcal per persoon

INGREDIENTEN

150 g bloem, zout, 75 g koude margarine, 2 vleestomaten, 150 g bacon, 4 eieren, 200 g Umer, peper, 200 g geraspte Emmenthaler

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top