Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

4.261 tomatenblokjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van de BBC gehaald

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, 2 tl chilipoeder, 1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden, 1 tl djintan, (zee)zout en vers gemalen zwarte peper, 500 gr rundergehakt, 200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje), 2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes), 0,5 stokje kaneel, 2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

INGREDIENTEN

350 gram rundergehakt, 1 blikje tomatenblokjes, 1 verkruimelde vleesbouillontablet, 2 theelepels suiker, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 blaadje laurier, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt, 2 eieren (los geklopt), 2 eetlepels paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal), 100 gram geraspte belegen geraspte kaas, 3 dl melk, 70 gram boter, 70 gram bloem, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.

INGREDIENTEN

600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2005
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 1 theel. paprikapoeder, 8 wrapstortillas;s, 1 krop ijsbergsla in reepjes, 1 komkommer, in plakjes, 250 ml. knoflooksaus,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met avocado, tomaat en garnalen maak je een soepje dat een goede starter is voor een dinertje. Door de avocado een uitgesproken smaak, maar door gebruik van bouillon en room wordt deze smaak verzacht. De tomaatblokjes en garnalen geven een aparte uitstraling aan het gerechtje.

INGREDIENTEN

1 ltr. Runderbouillon, 1 avocado, 1 el citroensap, 1 el boter, 1 el bloem, 40 cc kookroom, 1 vleestomaat, 100 gr. grote garnalen, 1 tl gedroogde dille,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pompoen van ongeveer 2 à 3 kg, 1 kip, 2 witten van prei, 2 takjes witte selderij, 3 uien waarvan 1 bestoken met 8 kruidnagels, 2 wortelen, 4 aardappelen, 150 gr spekblokjes, 1 kruidenbosje, 50 gr boter, 2 tomaten, 1 eetlepel gehakte salie, 1 eetlepel gehakte peterselie, 2 dl room, 2 eetlepel instant roux, peper en zout, kervel als decoratie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze klassieker op de BBQ met de saus zal een ware delicatesse zijn .

INGREDIENTEN

-4 entrecotes, -1 bosje dragon, -1 sjalot, -1 dl witte wijnazijn, -4 eierdooiers, -600 g gesmolten en geklaarde boter (niet te warm, anders schift de saus!!!), -2 tomaten, -1/4 el grove peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Dit recept is zo lekker, het is uit mijn allereerste Engels kookboek van Mary Berry en een van de favoriete recepten als mijn kinderen/gasten komen eten. De ovenschotel die ik maak gaat altijd leeg! Probeer het eens uit bij een etentje, de gasten moeten natuurlijk wel van spinazie houden! De foto is een foto uit het blad en volgende keer plaats ik een eigen foto. Een groot gedeelte kun je al een dag van te voren maken.

INGREDIENTEN

1 kilo mager gehakt., 1 blik gepelde tomaten (of tomatenblokjes), 1 klein blikje tomatenpuree., 2 (of meer) uitgeperste teentjes knoflook., 1 flinke theelepel suiker., 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje)., 1½ theelepel zout en versgemalen peper, Voor de spinazie en kaas vulling:, ± 600 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn makkelijk) of verse spinazie (± 900 g)., Klontje boter., 50 gram verse broodkruimels (of paneermeel)., 2 à 3 eieren., ±175 gram Mozzarella kaas (dun gesneden, Ik neem gewoon twee bolletjes en ik gebruik Buffel Mozzarella die heeft veel meer smaak)., 50 gram oude of pittig belegen kaas (geraspt) OF 25 g Parmezaanse kaas., Wat gehakte peterselie ( genoeg om over de ovenschotel te strooien).

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Dit recept kwam ik tegen in het kookboekje "100x Onno Kleyn: Een bundel vol kookgeluk". Dit gerecht is echt super, super lekker en zo gemakkelijk en snel te maken. Dit eten we zeker vaker!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, beetje olie, 300 gram kipfilet, 2 puntpaprika`s, 6 eetlepels tomatenblokjes (blik), 4 cm verse gember, 3 eetlepels lichte sojasaus, 1 groene peper, in ringetjes, 100 ml crème fraîche, losgeroerd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze gevulde paprikas vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. Echt simpel en erg lekker. De paprikas gaan rauw in de ovenschaal. Heerlijk met de tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en erg lekker!

INGREDIENTEN

5 flinke paprikas in (liefst) verschillende kleuren (1 paprika wordt gebruikt voor de vulling) -, Saus:, 2 blikjes tomatenblokjes, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 theelepels gedroogde oregano - peper, zout, Vulling:, plm. 600 gram mager rundergehakt, 1 flinke ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), (1 paprika zie boven gesnipperd), 150 gram geraspte belegen kaas, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heerlijk Turks gerecht

INGREDIENTEN

800gr rundvlees,, zout, peper, 1 kopje olijfolie (ca 1dl ), 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 spaanse peper(zonder pitjes)( Ik laat de pitjes zitten lekker pittig), 1 el marjolein, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl gemalen komijn, 2 uien, 6-8 tomaten of blik tomatenblokjes, 2,5 dl vleesbouillon, 1 takje basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank.

INGREDIENTEN

3 grote uien., 1 eetlepel olijfolie., 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst., 1 grote groene paprika (in blokjes)., 400 gram mager rundergehakt., 1 blik tomatenblokjes., 1½ theelepel chilipoeder., 1½ eetlepel bloem., 1½ eetlepel bruine suiker., 1 groot blikje tomatenpuree., 1 grote pot bruine bonen., 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven

INGREDIENTEN

, 500 gr gehakt, 1 ei, 4 eetl paneermeel, 1 theel salie, 2 sjalotjes, fijn gesnipperd, 2 eetl oregano, Takje verse rozemarijn, 1 ui, gesnipperd, 800 gr tomatenblokjes uit blik, 100 gr spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel sambal, scheut rode wijn, 400 gr penne, Verse blaadjes basilicum, 150 gr mozzarella, 3 eetl olijfolie, klontje boter, Zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten. (foto`s volgen nog.)

INGREDIENTEN

600 g. Gehakt naar keuze., 1 ui fijn gesnipperd, 2 el. fijn gehakte koriander, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 tl. zwarte peper, 4 tl. paprika poeder, 2 tl. komijn poeder, 2 teentjes fijn gehakte knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 1/2 tl. zout, 4 el. olijf olie, 1 blik tomatenblokjes in saus, 4 eieren, 1/2 spaanse peper, ciabatta, aioli of huisgemaakte knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Slank recept, past prima in deze tijd van het jaar!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, , 2 eetlepels olijfolie, , 1 ui, gesnipperd, , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, , 1 courgette, in grove stukken, , 2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt, , 1 blik tomatenblokjes (400 g), , 2 theelepels gemalen komijn, , mespunt cayennepeper, , 2 kaneelstokjes, , 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Erg mooi lahmacun (fonetisch lah - madjoen)recept. Opgetekend en vertaald van Youtube.

INGREDIENTEN

Ingediënten:, Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken, , Voor de vulling:, 1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden), 1 middelgrote rode ui, klein versnipperd, 1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden), ½ groene paprika, versnipperd, ½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden, Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr, uitgelekt, 2 el sambal oelek of rode peper pasta, 1,5 tl gedroogde munt, 1 el paprikapoeder, zoet, ½ tl chilipoeder, 1 2 el bloem, 2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt, 1 1,5 tl zout, , Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:, ijsbergsla in reepjes, Tomatenpartjes, Rode ui reepjes, Citroen partjes, Rode kool reepjes, geblancheerd, Julienne wortelreepjes, Verse munt voor de garnering, , Saussuggesties:, Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar), Sambalsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!

INGREDIENTEN

- 200 gram kipfilet, in blokjes;, - 100 gram chorizo, in plakjes;, - 1 ui;, - 2 teentjes knoflook;, - olijfolie;, - 150 gram rijst;, - zout & peper;, - el paprikapoeder;, - een flinke mespunt chilipoeder;, - 1 blik tomatenblokjes;, - 2 kippenbouillontabletten;, - halve citroen;, - lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar !

INGREDIENTEN

8 pijpjes canneloni of 8 verse lasagnevellen, 300 gram rundergehakt, 100 gram chorizo in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder of paprikapoeder mild, paar druppels tabasco, 2 theelepels oregano gedroogd, eventueel een scheutje rode wijn (ik had een restje), 1 losgeklopt ei, Saus:, 2 gegrilde paprika's (uit een pot - goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden), 1/2 blikje tomatenblokjes, 1 sjalotje (gesnipperd), 1 teentje knoflook (gesnipperd), peper, zout, paprikapoeder, Bechamelaus:, 20 gram boter, 20 gram bloem, plm. 1 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, plm. 50 gram geraspte (Manchego) kaas of belegen kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voordelig en gezond De Kippannetje is vetarm en eiwitrijk.

INGREDIENTEN

250g zilvervliesrijst, 1 ui, 1 kleine rode, groene en gele paprika, 1 vleestomaat, 500 g kipfilets, 1 teentje knoflook, 2 el olie, zout en zwarte peper, 1/2 tl paprikapoeder, 2el boter, 1 bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1998
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere pasta schotel

INGREDIENTEN

400 g. rundergehakt, 1 pak drie kleuren fusilli, - 1 eetlepel olijfolie, - 1 pak tomatenblokjes, - basilicum /oregano, - 12 champignons, - 1 teentje knoflook, - 1 ei, - versgemalen peper en zout, - 100 g. geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

INGREDIENTEN

500 gram schouderkarbonades zonder bot 2 uien 5 tenen knoflook 100 gram grof gesneden spekblokjes 1 paprika (kleur naar keuze) 1 kleine aubergine 150 gram sperziebonen 2 middelgrote vastkokende aardappels 1 blik gepelde tomatenblokjes 1 potje witte bonen 1 el paprikapoeder ( mild of pikant) 1 tl thijm 1 laurierblaadje 2 maggiblokjes 1 dl rode wijn 3 el olijfolie versgehakte bladpeterselie peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

INGREDIENTEN

400 g. runderpoulet,of stooflappen, Ras-El-Hanout*, zout, peper, olijfolie, 2 rode uien, 3 tomaten, 1 blik. tomatenblokjes met sap, 1 rode peper, 3 knoflooktenen, paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes, 2 pastinaken, 1 winterwortel, 1/2 groene paprika, 1 gele paprika, 1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden, 1/2 pot groene olijven, 1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.

INGREDIENTEN

500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kabeljauwfilet met tomaten, knoflook en peterselie uit de oven

INGREDIENTEN

- 250 gram kabeljauwfilet (vers of diepvries), - 1 blik tomatenblokjes, - 1 grote vleestomaat (ontveld, in blokjes), - 1 bosje peterselie, - 2 teentjes knoflook, - scheut (2-3 eetlepels) olijfolie, - 1 1/2 dl. droge witte wijn,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep! Het kost wat meer tijd maar het is echt duizend keer lekkerder dan uit een blik!

INGREDIENTEN

2 kilo tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 3 bouillonblokjes, 2 tenen knoflook, 3 kleine uien, peterselie, tijm, basilicum, 1 laurierblad, olijfolie, evt creme fraiche

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 g rauwe ham, in plakken, (ca. 8 plakken), 100 g feta, in kleine blokjes, 2 eetl. zwarte of groene olijven, zonder pit, in plakjes of gehakt, 1 vleestomaat, gepeld, in miniblokjes, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, zout en versgemalen peper, 8 lange sprieten bosui of bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen in grove stukken gesneden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), stukje gemberwortel (plm. 2 cm), 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje), 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure), 500 gram (grof) gesneden spitskool, 6 lente-uitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft  ervan gesmuld en kreeg als  reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen !

INGREDIENTEN

 1 rode ui, * 1/2 rode, groene en gele paprika,  * 500 gr kipfilet, * 1 blik  of pakje tomaten in blokjes a 400 gram, * 2 eetlepels  creme fraiche, * 75 gram feta  in blokjes, * 1 teentje knoflook, * 8 tortilla wraps (kleinste formaat), * 2 eelt olijfolie, * Verse koriander, fijn gesneden, * 4 groene pepers uit pot, * 4 eelt geraspte kaas, * olie om in te vetten, , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lasagne van Jamie Oliver (uit de Allerhande van januari 2009)

INGREDIENTEN

2 plakken mager rookspek, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 2 winterpenen, 2 stengels bleekselderij, olijfolie, 2 tl gedroogde oregano, 500 g half-om-halfgehakt, 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g), 1 bakje basilicum (15 g), 150 g Parmezaanse kaas, 250 g gedroogde eierlasagnevellen (pak 375 g, Napolitana), 500 ml crème fraîche, 1 grote tomaat

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit is een erg lekker en makkelijk, maar vooral ook gezond recept.

INGREDIENTEN

- lassie risotto funghi ( 1 pak), - doosje champignons in vieren, - 3 of 4 tenen knoflook geperst, - 1 courcette in blokjes, - 1 nasi of bamipakket groot, - 2 tomaten in blokjes, - el kerrie, - peper en zout, - scheut knoflook koriander woksaus van conimex, naar smaak, - italiaanse kruidenmix (diepvries), 1 a 2 el naar smaak, - half pakje boursin klein., - kipfilet ( of kalkoenfilet) in blokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze canneloni wordt gemaakt van verse lasagnebladen. Lekker simpel en snel klaar. Ook kinderen zijn hier dol op!

INGREDIENTEN

1 pak verse lasagnebladen (bijvoorbeeld van AH), 1 blik tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook voor de liefhebber, 450 gram bladspinazie (diepvries), 2 eieren (los geklopt), 1 eetlepel paneermeel, peper, zout, nootmuskaat, 200 gram hamreepjes, 1 eetlepel olie, 150 gram champignons, 150 gram geraspte kaas, wat gesneden basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse kippensoep Gevulde kippenssoep griekse kippensoep Surinaamse kippensoep

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 dunne prei, 1 kleine winterpeen, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 2 kippenbouten, 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), 1/3 zakje verse selderij (a 50 g), 2 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 50 g vermicelli, 1-2 eetlepels citroensap, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top