103 tomaten groentesoep recepten

Voor een crashdieet dat je tenminste 1 en hooguit 3 dagen mag volgen.


Je ontbijt met fruit, zoveel als je wilt. De rest van de dag mag je alleen maar deze soep hebben, ook hier mag je zoveel van eten als je maar wilt. Verder moet je tenminste 1,5 liter water drinken.

INGREDIENTEN

*1 rode paprika, *1 selderij, *1 prei, *1/2 witte kool, *1 wortel, *4 tomaten, *Bouillonblokje, *Kokend water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige tomaten-groente maaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 blikken tomaten, 1 rundvleesbouillonblokje, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 zak provencaalse wokgroente (van AH), 1 theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 150 gr mager rundergehakt, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel oregano, 1 klein blikje tomatenpuree, een paar blaadjes bascilicum of wat pesto, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heerlijke groentensoep zonder vet.
Het recept is voor ruim 3 liter soep.

INGREDIENTEN

3 liter water2 uien gesnipperd2 grote wortels in plakjes2 aardappels,geschild en in blokjes gesneden2 groene pepers gesnipperdblik gepelde tomaten met sap,fijngemaakt15 gr.kippenbouillonpoedersnuf zwarte peperkerriepoeder (optioneel)200 gr.heel dun geschaafde kool2 stelen bleekseldery in plakjes150 gr.bloemkoolroosjesgedroogde dille om op smaak te brengen.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2005
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een simpele maar snelle groentesoep

INGREDIENTEN

- 1 of 2 ui(en), - 1 winterpeen, - 1 teen knoflook, - 2 paprika`s (groen, rood of geel), - halve prei, - 2 el. olijfolie, - 1,5 liter water, - 2 blokjes groente bouillon, - 2 takken verse selderij, - 2 takken verse peterselie, , optioneel:, - 1 blikje tomaten puree, - 100 gr. gehakt, - kruiden voor turks gehakt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2009
  •  …
  •  20-30 min.

Daar kikker je pas van op

INGREDIENTEN

6 worteltjes, 3 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 courgette, 3 aardappelen, 1 ui, 1 teentjeknoflook, 3 taakjes tijm, 2 takjes basilicum, 2 eetlepels olijfolie, peper, 0,5 liter bouillon, 4 tomaten, 150 gr. gare witte bonen, 75 gram gaar kippenvlees, 50 gram volkoren macaroni, 4 eetlepels geraspte magere Zwitserse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uit Algerije

INGREDIENTEN

1 prei, 4 wortelen, 1 koolrabi, 1 stengel bleekselderij, 2 aardappelen, 1 courgette, 100 gram spinazie, 3 tomaten, 1 theelepel harissa, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Lekkere gevulde soep voor zaterdag met tomaat

INGREDIENTEN

1 pot bouillion met vlees 250 gr rundergehakt 1 blokje groentebouillion 1 blokje kruidenbouillion blik gepelde tomaten veel gemengde soepgroente vers en uit de diepvries eventueel extra groentenrestjes toevoegen. zout peper paprikapoeder en twee eetlepels (of meer naar smaak) ketchup.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram gemengde soepgroenten als courgettes, wortels, prei, witte kool, tomaten ? 4 knoflookteentjes ? 1 grote uit ? 1 bosje verse tuinkruiden als peterselie, basilicum, rozemarijn ? 100 gram rookspek ? 4 eetlepels zonnebloemolie ? 1/8 liter witte wijn ? 200 gram gare witte bonen ? 100 gram langkorrelrijst ? zout en peper ? geraspte Parmezaanse kaas, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g gemengde groenten, bv courgettes, wortels, prei, witte kool, tomaten, 4 knoflookteentjes, 1 grote ui, 1 bosje verse tuinkruiden, bv peterselie, basilicum, rozemarijn, 100 g rookspek, 4 el zonnebloemolie, 1/8 l witte wijn, 200 g gare witte bonen, 100 g langkorrelrijst, zout, peper, geraspte Parmezaanse kaas

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

80 g boter (roomboter), 4 wortelen, 2 raapjes, 3 preiwitten, 1 stengel groene selderij, 200 g prinsessenboontjes, 3 aardappelen (Bintje), 1 ui, 3 tomaten, 2 courgetten, 1 stronkje witloof, 20 dl bouillon, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

80 g boter (roomboter), 4 wortelen, 2 raapjes, 3 preiwitten, 1 stengel groene selderij, 200 g prinsessenboontjes, 3 aardappelen (Bintje), 1 ui, 3 tomaten, 2 courgetten, 1 stronkje witloof, 20 dl bouillon, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een soep zonder vlees, goed voor een dieet en overheerlijk.

INGREDIENTEN

3 grote uien, 1 groene 1 rode paprika, 1 bos selderij, 1/2 witte kool, 3 tomaten, 5 wortelen, enkele roosjes broccoli, 2 soepverrijkers [ maggi mixsoep], sojasaus,rozemarijn,oregano,thijm en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 liter groentenbouillon van 2 blokjes - 200 gram aardappelen - 100 gram worteltjes - 150 gram spercieboontjes - 1 rode paprika - 150 gram broccoliroosjes - 50 gram doperwten, diepvries - 2 tomaten - zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geïnspireerd door Jamie Oliver uit het boek Jamie`s Amerika.
Ik heb deze soep een hele poos geleden in het studentenhuis gemaakt waar ik toentertijd woonde en hij viel erg in de smaak! Het brood, evenals de zah`tar, haal ik bij de Arabische supermarkt in de buurt, dat is ietwat zoetig wat goed samen gaat met de pittige smaak van de soep.

INGREDIENTEN

200g rode linzen, Stoplicht paprika`s, Bakje cherrytomaatjes (als je voor gemakkelijk gaat, neem dan een blik gepelde tomaten), 1 blikje tomatenpuree, 1 dikke ui, halve bol knoflook, 1-1,5el zah`tar (kruidenmengsel te koop bij de arabier), 1-1,5l groentebouillon (van blokje), evt. 1 rode peper (in ringetjes) of 1el sambal, olijfolie, , Voor erbij: turks brood of "pan"

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2013
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g gedroogde witte bonen, 1 nacht geweekt, 1 grote ui, 500 g sperziebonen, 500 g courgette, 5 aardappels van gemiddelde grootte, 30 g boter, 2-3 plakjes bacon, 1 1/2 - 2 l water, 2 tl zout, voor de basilicumpasta, 200 g basilicumblaadjes, 4 teentjes knoflook, uit de knijper, 2 rijpe tomaten, 1 el tomatenpuree, 100 g kaas, geraspt, 3 el olijfolie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Voorbereidingstijd : 35 minuten - Kooktijd : 3 uur - Voor 6-8 personen

INGREDIENTEN

2 maiskolven - 2 el olie - 600 g runderschenkel - 500 g rundvlees, in blokjes - 2,5 L water - 2 laurierblaadjes - 5 hele zwarte-peperkorrels - 1 ui, gesnipperd - 1/2 kop parelgort - 2 wortels, fijngehakt - 2 selderijstengels, fijngehakt - 2 aardappelen, geschild, in blokjes - 1 koolraap, geschild, in blokjes - 3 tomaten, ontveld en fijngehakt - 1 kop doperwten

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-03-2002
  • Belgisch
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

* 6 worteltje * 3 bleekselderijstengels * 1 rode paprika * 1 courgettte * 3 aardappelen * 1 ui * 1 teentje knoflook * 3 takjes tijm * 2 takjes basilicum * Of 5 tl gedroogde Italiaanse kruiden * 2 el olijfolie * peper * 0,75 liter bouillon * 4 ontvelde (vlees)tomaten * 150 gr witte bonen (liefst niet uit pot of blik. Deze zijn relatief zout.) * 75 gr magere gekookte ham of gaar kippenvlees in blokjes * 50 gr volkoren macaroni * 4 el geraspte kaas (magere Zwitserse of Pardano)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.


Feestelijke soep voor fijnproevers!

INGREDIENTEN

500 - 600 gr. groente naar keuze, 1 theel zout, 1 eetl. boter, 1 volle eetl. bloem, 1/4, l melk, 2 eierdooiers, 1 dl. slagroom, kruiden en specerijen naar, eigen keuze en smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pot basis bouillon rundvlees (350 ml), 1 pak gezeefde tomaten (500 gram), 1 zak groentefantasie (400 gram), 1 zak tortellini bicolore con speck e fontina, (pasta, 250 gram)., , Basis voor bouillon van rundvlees in grote pan verwarmen. 500 ml water en de gezeefde tomaten toevoegen. Zodra soep kookt groentefantatie en tortellini toevoegen. De soep ca 8 minuten koken tot totellini gaar zijn., Lekker met ciabatta., , , Bereidingstijd ca 15 minuten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pot struik basis bouillon rundvlees (350 ml ), 1 pak gezeefde tomaten (500 gram ), 1 zak groentefantasie (400 gram ), 1 zak totellini bicolore con speck e fontina (pasta 250 gram )

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pot runder boullion, 1 pak gezeefde tomaten, 500 gr soepgroente, 1 theeleppel knoflook purree, 50 gr spaqgetti, 150 gr gekruid gehakt, 1 pakje tomatensoep kruiden. 2 liter water, fijn gesneden bladselderij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bouillon, Soepballen, Vlees van de schenkel., Winterwortel of wortel in stukken gesneden, Bloemkoolroosjes, Sperziebonen in stukjes gesneden, Prei in stukjes gesneden, Selderij in stukjes gesneden, 280 gr tomatenpuree, 125 ml crème fraîche of Blue Band Finesse voor verrijken, Vermicelli,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  •  …
  •  20-30 min.

Als voorgerecht of maaltijdsoep

INGREDIENTEN

1 ui, 2 stengels bleekselderij, 3 eetl. olijfolie, 75 gram magere spekreepjes, 250 gram (vers) gesneden soepgroenten, 1 blikje tomatenblokjes of vers gesneden tomaten, 2 vlees- of kippebouillonblokjes (naar keuze), 75 gram pasta (macaroni o.i.d.), een klein potje witte bonen, 1 eetlepel pesto, zout, peper en 75 gram Parmezaanse kaas, 3/4 liter water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram gehakt, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie of 25 gram boter, 2 uien, grof gesnipperd, 1 kleine bloemkool, in roosjes, 250 gram winterwortel, in plakjes of blokjes, 250 gram prei, in ringen, 2 stengels bleekselderij, in boogjes of stukjes, mespunt cayennepeper, 2 eetlepels tijm (vers) of 2 theelepels gedroogde tijm, 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten op sap (circa 400 gram), 2 liter vleesbouillon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2008
  •  …
  •  30-60 min.

Goedgevulde soep met vlees en groenten

INGREDIENTEN

2 1/2 liter water, 250 gram runderpoulet in stukjes, 2 a 3 lichtbevleesde soepbotten, 250 gram wortelen, 2 knolletjes, 250 gram aardappelen, 1 fijngesnipperde ui, 4 of 5 hele uien, 1 klein stuk knolselderij, 1 klein bosje verse koriander, 1 kilo gemalen tomaten o0f 2 blikken gepelde tomaten, 2 theelepels zwarte peper, 1 safraanpoeder, 1 nootje boter, zout naar smaak,d, handvol vermicelli.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.



Een recept van chef-kok Carola Thomas, bekend van televisie

INGREDIENTEN

100 gram tahoe, in blokjes van 1 cm * 1 eetlepel currypasta (Patak's, pot) * 1 1/2 el maizena * 1 el zonnebloemolie * 1 ui, fijngesneden * 1 teentje knoflook fijngesneden * 1 grote aardappel, geschild, in blokjes van 1cm * 100 gr wortel, in stukjes * 100 gr bloemkool, in roosjes * 100 gr doperwten * 1 blik gepelde tomaten (400 gram) * zout en peper * 2 dl groentebouillon * 1 dl slagroom * 2 el koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Deze goed gevulde soep heeft een hoge voedingswaarde en is het hele jaar door goed te eten

INGREDIENTEN

-2 el olie, -1 ui (fijn gesnipperd), -2 tenen knoflook (fijn gesnipperd), -100 g wortels (fijngehakt), -1 grote stengel bleekselderij in plakjes, -750 g rijpe tomaten ontveld en ontzaad, -100 g broccoli in stukjes, -1/2 th lepel oregano, -3 el fijngehakte (verse)basilicum of 1 th lepel gedroogde, -1/2 l kippenbouillon, -75 g gekookte witte rijst met lange korrel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 C1000 ratatouillepakket, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 groentebouillontabletten, 1 pak gezeefde tomaten, 3 geroosterde paprika`s (uit pot), in stukjes, 250 g Pastella verse tortellini met ham,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 blikken mixed vegetables/mischgemuse(turkse winkels), 1 blik gepelde tomaten, 3 ons lamsgehakt, zout, peper, spaansepeper naar smaak, 1 zaaddoosje kardemon(niet noodzakelijk), turks brood,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Turks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

30 gr. Boter, 500 gr in stukjes gesneden tomaten, 2 gesnipperde uien, 1 zakje kruidenmix voor chili con carne, 1 l kippebouillon, peper, zout, 1 pak groentenmix Mexico (diepvries) ? l creme fraiche, 1 zakje tortillachips, 50 g. geraspte oude kaas., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

80 gram boter -, 80 gram bacon -, 1 teentje knoflook -, 1 kleine ui -, 1 prei -, 1 takje verse rozemarijn -, 2 tomaten -, 1 bosje verse asperges -, 150 gram sperziebonen -, 2 aardappelen -, 2 courgettes -, 2 stengels selderij -, 1 1/2 liter runderbouillon -, zout en peper -, 200 gram rijst -, 1 bosje verse basilicum -, 30 gram geraspte pamenzaanse kaas, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

30 gr. boter, 500 gr. in stukjes gesneden tomaat, 2 gesnipperde uien, 1 zakje kruidenmix voor chili con carne(SILVO), 1 liter kippen bouillon(blokje), peper, zout, 1 pak groentenmix Mexico(diepvries), 1/8 L. creme fraiche, 1 zakje tortillachips, 50 gr. geraspte oude kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2000
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Deze soep is zonder vlees en rijk aan mineralen en vitamines en smaakt puur natuur.

INGREDIENTEN

500 g groene of wite asperges, 1/2 stengel bleekselderij, 3 kleine courgettes, 2 wortels, 4 iets kruimige aardappels, 4 grote tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl. roomboter, 1 liter groentebouillon, zout en peper, 1 bosje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui; 1 dunne prei; ¼ selderijknol; ½ komkommer; 2 tomaten; 3 aardappelen; ¼ groene kool; 100 gram rijst; 1 theelepel tijm; 2 liter groentebouillon; 25 gram boter; zout; peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2012
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke soep!!

INGREDIENTEN

1 ui, 200 gram 200 g gesneden boerenkool, 4 tomaten, 1 potje witte bonen, 150 gram salami, 2 eetlepels olijfolie classico, 1 pak Unox Soup it! Rund (deze is helaas niet meer in het assortiment van Unox, maar gebruik een runderbouillon uit een potje, zakje of blokje), 2 theelepel pesto,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 aubergine, 4 tomaten, ? komkommer, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 theelepels, paprikapoeder, 2 eetlepels gedopte erwtjes, 1 liter bouillon, saffraan, kummelzaadjes, peterselie, 1 mespunt chilipoeder, broodkruim, zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 stengels bleekselderij, 1 groene paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 el groene olijven zonder pit, 3 el olijfolie, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/2 tl djinten, 1 tl paprikapoeder, 1 1/2 l groentebouillon, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moet een uur in de koelkast staan. Hou daar rekening mee.

INGREDIENTEN

200gr oud witbrood - 3 tenen knoflook - 1dl olijfolie - 1 tl djinten - 2 tomaten - 1 komkommer - 1 groene paprika - 1 blikje tomatenstukjes 400gr - ? liter tomatensap - 2el rode wijnazijn - zout - peper., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 tomaten, 2 fijngesneden rode uien, 3 worteltjes in dunne plakjes, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 tl oregano, 2 el tomatenpuree, 400 g gehalveerde sperziebonen, 1 1/4 l kippenbouillon, 1 groene peper in reepjes (zonder zaadjes), 200 g kleine pastaschelpjes, 2 el fijngesneden koriander, 2 el fijngesneder peterselie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

(maaltijdsoep)
van "moesje2"

INGREDIENTEN

(voor een grote pan):, 50 gram boter, 1 ui, gepeld en kleingesneden, 3 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden, 2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 1 winterwortel, geschrapt en in blokjes of reepjes gesneden, 1 blik gepelde tomaten (uitlekgewicht 250 gram), afgeschud en in stukken, gesneden, 1 1/2 liter runderbouillon, 1 groot blik witte bonen, afgeschud, 1 rookworst van 250 gram, in schijfjes gesneden, 4 eetlepels kleingesneden peterselie, knoflook naar smaak, fijngesnipperd, zout, peper uit de molen, stokbrood, roomboter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies