Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Toetjes recepten (155) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vier Halloween in stijl met deze kleurrijke toetjes! Eenvoudig om te maken en leuk voor de kinderen. Ik gebruik in dit recept gele mascarpone voor een stevig resultaat, maar je kunt ook vanillevla gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor 4 toetjes:, 250 g mascarpone, 250 ml verse slagroom, 2 el suiker, een paar druppels gele kleurstof (bijvoorbeeld citroengeel), een pak chocoladekoekjes (of chocoladecake), 8 marshmallows, chocolade-decoratiestift,  

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept klaar gemaakt voor mijn vriend en mij maar kwam er later achter dat het voor 4 personen was! Hij vond het zeker geslaagd alleen was het een beetje veel voor hem en mij. Dus toch de volgende maar verdelen over 4 schaaltjes  

INGREDIENTEN

125 ml slagroom, 250 ml Griekse yoghurt, 100 gr witte chocolade, 250 gr aardbeien

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Al die kleine hapjes zijn altijd hartig! En je eet ze altijd als voorgerecht!! Waarom niet een toetjes borrel!! Dit is het eerste recept van 3 recepten voor bij de eerste TOETJES BORREL ooit!! De andere 2 zet ik zo snel mogelijk op mijn pagina.

INGREDIENTEN

900 g perzik (zo gewogen dat het zonder pit en schil nog 900 g weegt)-, 150 g kristalsuiker-, 3 dl slagroom-, 300 g kwark-, 2 zakjes slagroomversteviger-, 12 schijfjes perzik-, 24 kleine koekrolletjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke toetje van chocolade en makkelijk in een kleine 10 tot 15 minuten te bereiden!

INGREDIENTEN

- driekwart kop suiker, - 3 eieren, - 125 gram chocolade (naar eigen keuze), - 3 eetlepels bloem

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-04-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit super smulhapje hoort bij hapje 1 en 2. Met deze erbij is je toetjes borrel helemaal compleet!!! Succes en veel plezier met het maken (en vooral het opeten)!!

INGREDIENTEN

750 g bosvruchten (bramen, frambozen, bosbessen, aardbeien enz.)-, 6 pannenkoeken (zelfgebakken is het allerlekkerst)-, 24 extra aardbeien-, 300 g MonChou-, 2 bekertjes creme fraiche (a 125 ml)-, 6 eetlepels witte basterdsuiker-, , , , ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker!! Het tweede recept van mijn 3 recepten voor een toetjes borrel!! Probeer er 1 uit, of maak een complete toetjes borrel met alledrie de recepten! Of (het allerleukst) bedenk zelf hapjes voor je toetjes borrel!!

INGREDIENTEN

100 g witte chocolade-, 100 g pure chocolade-, 2 dl slagroom-, 3 eetlepels witte basterdsuiker-, 12 chocoladecakejes

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker en goedkoop toetje

INGREDIENTEN

1 ei 1 schep suiker of zoetstof(voor de lijners onder ons) snufje zout beetje boter

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker en totaal anders toetje

INGREDIENTEN

1 ei snufje zout beetje boter 1 schep suiker(of zoetstof voor de lijners).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk@!

INGREDIENTEN

Schil 'n appel en deel het in kleine stukjes, bestrooi met citroensap., Schil 'n perzik en deel in kleine stukjes. meng door de appel., ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladepotje met speculaas: Genieten met de kerst van dit heerlijke, simpel klaar te maken, nagerecht

INGREDIENTEN

, , 125 gram pure chocolade in stukjes, 100 gram boter, 3 eieren, 50 gram suiker, 60 gram bloem, 1 theelepel speculaaskruiden, poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Verrassend en origineel: fruit en koekjes gedoopt in drie verschillende fondues.

INGREDIENTEN

Reepjes cake, verschillende koekjes, kleine aardbeien, reepjes mango, Kaapse kruisbes, partjes sinaasappel of ander fruit naar keuze

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Met deze bladerdeegbloemblaadjes kunt u toetjes heel stijlvol garneren. Leuk om met Kerst te doen.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Je serveert het dan ook in een heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

INGREDIENTEN

100 ml geslagen room (23 procent vet), 80 ml melk, 100 gr chocolade (70 procent cacao), 50 ml versgezette, sterke (espresso)koffie. Gewone sterke koffie kan ook., Mespuntje kaneelpoeder, 25 gr suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke authentieke tiramisu, maar zonder de rauwe eieren! (let op: dag van te voren maken is veel lekkerder!)

INGREDIENTEN

- lange vingers ong. 20 stuks (TIP: bij de Lidl verkopen ze speciale lange vingers voor toetjes), - 2 eetlepels koffielikeur (mijn voorkeur gaat uit naar Kahlua, niet zo zoet als bijv. Amaretto), - 1/2 dl sterke koffie (dubbele hoeveelheid), - 250 gram mascarpone, - 40 gram suiker, - geel vanilletoetje met room (19 ct ofzo?), - cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Een van onze favo toetjes, en als ik dat zo hoor vele met ons... Hier een heerlijk en simpel te maken recept hiervoor!!

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 80 gr suiker, 1 vanillestokje, 0,5 L ongezoete slagroom, (bruine) rietsuiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze heerlijke kwarktaart heb ik vorige week gemaakt als onderdeel van een high tea. Omdat de taart zo in de smaak viel heb ik hem vorige week weer gemaakt voor onszelf. Echt verrukkelijk. Inspiratie heb ik opgedaan uit het uit de Duoreeks van AH: Zoete taarten en toetjes.

INGREDIENTEN

10 blaadjes witte gelatine -, 380 gram perziken -, 100 ml perzikensap -, borrelglaasje perzikenlikeur of andere bijpassende likeur -, 500 gram volle kwark -, 175 gram witte basterdsuiker -, 250 ml slagroom -, 200 gram Almondcookies (AH) -, 100 gram gesmolten roomboter -,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Toetjes traktatie voor de kleinere kids

INGREDIENTEN

Danootje toetjes of aldi toetjes, verschillende gekleurde ballonen, papier.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2006
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Boerencake, 2 grote toetjes van Mona Bitterkoekjes, 2 pakjes slagroom, 1 zakje vanillesuiker, Zakje bitterkoekjes, Beetje suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Roze garnaaltjes gepeld en gekookt (125 gr), 2 a 3 toetjes lepels vol mierikswortel, 4 tot 6 toetjes lepels mayonaise, bakje cherry tomaatjes, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Roze garnaaltjes gepeld en gekookt (125 gr), 2 a 3 toetjes lepels vol mierikswortel, 4 tot 6 toetjes lepels mayonaise, bakje cherry tomaatjes, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Toegeven, deze verrukkelijke sorbet at ik niet op straat maar in een redelijk sjiek restaurant in Hanoi. Ik ben geen liefhebber van koude toetjes na een warme maaltijd en ik bestel zelden ijs in een restaurant. Maar deze combinatie wilde ik proberen en ach, wat wás dat lekker! In Vietnam zijn koks bijna nooit te beroerd om een recept met je te delen, dus dankzij kok Phuong van restaurant Ngan Nga kunnen we er nu ook hier van genieten. Een zwoele zomeravond en succes is verzekerd. Dit recept komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op' http://www.streetfood-world.com/'

INGREDIENTEN

Voor de siroop:, 3 stengels citroengras, 3 cm gember in plakjes gesneden, ca. 75 gram suiker (beetje meer mag), 125 ml water,  , Voor het ijs:, 24 verse lychees (indien uit blik: goed afspoelen en droogdeppen), ca. 200 ml kokosmelk, 3 eetlepels versgeperste limoen, 1 eetlepel witte rum, 4 eetlepels citroengrassiroop (recept hieronder)

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees Nagerecht
  •  

-

INGREDIENTEN

Ingrediënten (voor 4 personen), , 125 ml slagroom, 2 el suiker, 250 gram mascarpone, 4 el melk, 18 lange vingers (ongeveer), één kopje sterke koffie, afgekoeld (ik zette een sterke senseo kop koffie, 2 pads voor één kopje), cacaopoeder ter decoratie,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk lobbig chocolade toetje van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

375 ml slagroom, 200 ml melk, 2 vanille stokjes, 8 eierdooiers, 2 eetlepels cacao met een kop, 70 gr fijne suiker,tablet pure chocola,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Mijn hele familie is fan van deze koekjes!! Ik dus ook. Er zijn heel veel recepten van lekkere taarten en toetjes met bastognekoeken, maar hoe maak je ze nou eigenlijk zelf?? Nou zo!!! Veel plezier!!

INGREDIENTEN

300 g zelfrijzend bakmeel-, 175 g gezouten roomboter-, 75 g kandijsuiker (gemalen kandij dus en niet van die klontjes!!!)-, 1 dl kandijstroop-, 3 eidooiers-, koekkruiden-, boter om in te vetten, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een heerlijk toetje voor wie een nieuwe smaaksensatie wil proeven!

INGREDIENTEN

Custardpoeder, melk, kristalsuiker, 8 beschuiten en een pot appelmoes., Ter garnering: chocoladevlokken of pure hagelslag

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van advocaat met frambozen. Echt niet moeilijk te maken en heel lekker als je veel eters hebt. Je kunt dit vooraf goed voorbereiden. Mijn leesvriendinnen waren heel enthousiast en wilden allemaal het recept. Ook een lekker nagerecht met bijvoorbeeld Pasen.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 3 blaadjes gelatine, 3 eieren, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 8 eetlepels advocaat of meer naar smaak, 250 gram frambozen (kan uit de diepvries), eventueel wat blaadjes munt of citroenmelisse

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Ik ben niet goed in het maken van taart en toetjes. Dit recept kan gewoon niet mislukken en het helpt je ego ook nog met al die complimenten!

INGREDIENTEN

225 gr. cake- of bakmeel * 125 gram (room)boter*150 gram basterdsuiker*1 ei*6 appels (jonagold, elstars goudrenet e.d.)*2 bananen *75 gram rozijnen*2theelepels kaneel*1/4 liter vanillevla* wat melk

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Grootmoeders en overgrootmoeders maakten met liefde nagerechten klaar. Hun fantasie was onbegrensd, pap, vla, pudding, rijst en gortgerechten, grutjes, gebakken nagerechten, trommelkoeken, broodschotels of prollen - in alle toonaarden en rijk gevarieerd. Zij zagen niet op tegen een vuile pan, wij vaak wel. Toegegeven, zij hadden veelal meer hulp dan wij, maar desondanks zouden wij af en toe onze kant en klare toetjes en yoghurt best eens kunnen wisselen. Of bent u bang dat ouderwetse nagerechten te calorierijk zijn?

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 rijpe bananen - 1 eetlepel oploskoffie - 1 eetlepel heet water - 2 eetlepels donkere moscovade-suiker - 2 1/2 dl Griekse yoghurt - 1 eetlepel geroosterd amandelschaafsel,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Braziliaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Een zalig toetjes met roomijs, gemarineerde banaan en honeypecans

INGREDIENTEN

75 gram roomboter, 1 dl slagroom, 65 gram donkerbruine basterdsuiker, 4 el gembersiroop, 2 el citroensap, 4 bananen, 75 gram honeypecans (gesuikerde pecannoten), roomijs

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Thais Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk het zoete van de mascarpone met een vleugje zuur van de Framboos

INGREDIENTEN

2 eigeel, 2 eiwitten, 40 gram suiker, bakje mascarpone, citroensap, vanillestokje/druppels, 2 gelatine, bekertje slagroom, 2 bakjes frambozen vers of een uit glas/jam

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Doe de firkandelen in de frituurpan en laat dat dan 5 minuten bakken en dan eet smakelijk

INGREDIENTEN

1 doos frikandelen, 1 pot mayo,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Een gebakken nagerecht van vla en eiwit schuim een van de toetjes die regelmatig hier zowel doorde weeks als zondags op tafel staat.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels jonagold, 75 gr suiker, halve liter gele vla, 2 eiwitten, kaneel, suiker en klontjes boter., , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2006
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chocolade en peer zijn een ideale combinatie. In dit warme nagerecht wordt geen vet gebruikt, waardoor het nagerecht dan ook gerekend mag worden tot de categorie "light" toetjes, ondanks het gebruik van suiker. Het dessert bevat iets minder dan 150 calorieen. Overigens kan het toetje ook koud gegeten worden en is de hoeveelheid makkelijk aan te passen aan meer of minder personen.

INGREDIENTEN

3 rijpe peren (conference, Comice), 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels rum, 50gr. poedersuiker, 1 volle eetlepel cacao, 2 eetlepels gemalen amandelen, 1 eiwit (groot ei).

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wij wonen midden tussen de aardbeienvelden. Zelf plukken kan altijd. Maar ook overal te koop. Door ons hele stadje staan kraampjes waar je aardbeien en ook asperges kunt kopen. Op dit moment zijn de aardbeien super goedkoop. Voor 500 gram nog geen euro en ze zijn lekker!! Donkerrood ook van binnen. Dus....aan de slag. 12 potten heerlijke aardbeienjam gemaakt en mijn favoriete likeur. Heerlijk zo'n laagje likeur in een mousserende witte wijn. Ook in toetjes niet te versmaden.. Wij weten er wel weg mee. Jij misschien ook? Helaas moet je  - om de likeur te proeven - nog even 3 maanden wachten. Maar dan.....mmmmm.....!!

INGREDIENTEN

750 gram mooie rijpe aardbeien, 1 vanillestokje, 400 gram suiker, 1 citroen, 1 liter jenever (alcohol meer dan 35 %)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Opa Jo houdt van warme toetjes en in de nazomer van 2011 hadden ze veel frambozen uit eigen moestuin. Ik heb toen voor het eerst deze crumble gemaakt en hij was meteen favoriet. Zowel oma en opa als Marion en ik hebben hem al meerdere keren gemaakt voor al onze vrienden.

INGREDIENTEN

3 appels (bijv. Elstar), 150 a 200 gr frambozen (vers of uit diepvries), 135 gr zelfrijzend bakmeel, 100 gr rietsuiker, 2 el havermout, 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker, 120 gr boter, 1 snuf zout (halve theelepel)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2011
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op toetjes en ook de Marokkaanse en de andere Arabische keukens tellen er vele. Dit is er zo een:

INGREDIENTEN

150 gram rijstebloem;, 200 gram poedersuiker;, 1 liter water;, Kaneelpoeder en karwijpoeder (dat kan varieren van 1 dessertlepel van elk tot 3 dessertlepels van elk, al naar gelang je lekker vindt)., , Versiering:, Gemalen cocos, geroosterde pijnboompitten, grote gele rozijnen, grof gehakte amandelen, grof gehakte ongezouten pistachenootjes.(zie afbeelding om een idee te krijgen van hoe je het kunt versieren)., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2008
  • Arabisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker en makkelijk toetje wat snel op tafel staat.

INGREDIENTEN

*2 bananen, *Grote emmer Griekse yoghurt, *4 eetlepels walnoten, *50 ml sinaasappelsap, *4 eetl honing

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Toetjes

Toetjes

Wat vinden kinderen vaak het leukste onderdeel van het eten? Juist, de toetjes! En als toetje hoef je natuurlijk niet iedere avond een bakje met vla te serveren. Je kunt namelijk best creatief zijn op toetjesgebied. Er zijn namelijk een heleboel speciale toetjes te maken met ijs, vruchten en bijvoorbeeld chocolade. Als je zelf eens een bijzonder toetje maakt, zal je merken dat het leuk is om speciale toetjes te maken. Een afgemaakt toetje ziet er namelijk uit als een culinair kunstwerkje. Hieronder staan een heleboel recepten voor het maken van de lekkerste toetjes. Maak jouw favoriete toetje!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top