1. Home
  2. Recepten
  3. Tod Man Pla

Tod man pla recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tod Man Pla

INGREDIENTEN

Voor de viskoekjes • 500g stevige witvisfilet (bv pangasius of kabeljauw) • 1.5 eetlepel rode curry pasta • 2 el koriander • 3 lente-uitjes, fijn gehakt • 2 teentjes knoflook, gehakt • 6 verse kaffir blaadjes, heel dun gesneden • 1 el vissaus fish sauce • 125ml cocosmelk (crΓ¨me) • 1 ei • 125g kousenband of haricots vert arachideolie Voor de komkommer relish • 1/2 kop witte rijstazijn • 1/2 kop basterdsuiker • 1 komkommer, in beetklare stukjes • 3 sjalotjes in kleine stukjes • 2 el verse koriander • Β½ el nam pla (vissaus) • 1-2 verse Thaise chilipepers, gesneden • 1 eetlepel geroosterde pinda`s die in een vijzel zijn fijngestampt.

Bereidingswijze

Bereiding viskoekjes • Snijd de vis in kleine stukjes en maak er dan een soort gehakt van in de keukenmachine of in de vijzel. • Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de rest van de ingrediΓ«nten toe, behalve de olie. • Wie van pittig houdt, kan wat meer rode curry pasta toevoegen. • Gebruik uw handen om het mengsel goed te kneden. • Doe dit net zolang tot het kleverig genoeg is om er koekjes van te vormen van ongeveer 5 centimeter breed en 2 centimeter dik. • Verhit de olie in de pan of wok. • Voeg de viskoekjes toe en bak ze tot ze goedbruin zijn aan beide kanten. • Haal ze uit de olie en leg ze op een bord met keukenpapier dat de overtollige olie op kan nemen. • Serveer ze warm met gestoomde jasmijn rijst en een schaaltje met de komkommer relish. Deze kan met een lepeltje over de viskoekjes gesprenkeld worden. Bereiding van de komkommer relish • Kook de azijn en de olie in een pannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. • Laat het dan afkoelen. • Leg in een laag schaaltje de komkommer, de sjalotjes en de Thaise chilipepers. • Giet de afgekoelde azijn erover heen en leg er vervolgens de gestampte pinda`s over.

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Tod man pla

Koekjes van Gebakken Garnalen met Hete Saus

INGREDIENTEN

, < 675 g verse garnalen, , < 125 g kousenband, , < 2 tl rode sambal, , < 2 tl lichte soyasaus, , < 50 ml (? kopje) dikke kokosmelk, , < 1 ei, , < 25 g (2 el) meel, , < zout naar smaak, , < versgemalen zwarte peper, , < 75 ml (kopje) plantaardige olie, , < schijfjes tomaat, , < schijfjes komkommer, , HETE SAUS: 2 verse rode pepers, , < 1 teentje knoflook, , < 15 mm verse gember aan een stuk, , < 25 mm komkommer aan een stuk, , < 1 tl gehakte korianderwortel, , < 25 g (2 el) gestampte geroosterde pinda's, , < 25 g (2 el) suiker, , < 25 ml (2 el) vers limesap, , < 25 ml (2 el) lichte soyasaus, , < 50 ml (? kopje) kippenbouillon

  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tod Man Pla (Thaise viskoekjes)

INGREDIENTEN

450 gr kabeljauwfilet, 2 eetlepels vissaus, 2 rode Thaise chilipepers of rode-currypasta (pas op heet), 2 teentjes knoflook, geperst, 10 limoenblaadjes, zeer fijngehakt, ]2 eetlepels verse koriander, fijngehakt, 1 groot ei, 25 gr bloem, 100 gr dunne sperziebonen, kousenband of haricots verts, arachideolie, om in te bakken

  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tod man pla - Thaise viskoekjes

INGREDIENTEN

250 gr verse vis, knoflook, 1 eetlepel rode currypasta, gember, bosuitjes, koriander, chilisaus, 1 ei, bloem en zout.

  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tod Man Pla (koekjes van gebakken garnalen met hete saus)

INGREDIENTEN

675 gr verse garnalen, 125 gr kousenband, 2 theelepels rode sambal, 2 theelepels lichte soya-saus, 50 ml (1/4 kopje) dikke kokos-melk, 1 ei, 25 gr (2 eetlepels) meel, zout naar smaak, vers gemalen zwarte peper, 75 ml (1/3 kopje) plantaardige olie, schijfjes tomaat, schijfjes komkommer, , Hete saus:, , 2 verse rode pepers, 1 teentje knoflook, 15 mm verse gember aan een stuk, 25 mm komkommer aan een stuk, 1 theelepel gehakte koriander-wortel, 25 gr (2 eetlepels) gestampte geroosterde pinda's, 25 gr (2 eetlepels) suiker, 25 ml (2 eetlepels) vers lime-sap, 25 ml (2 eetlepels) lichte soya-saus, 50 ml (1/4 kopje) kippebouillon,

  • Thais Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  60-120 min.

Thaise viskoekjes

Tod Man Pla; Een gerecht uit Thailand

INGREDIENTEN

450 gr. witte vis, zonder graten3 eetl. rijstebloem1 eetl., vissaus1 losgeklopt ei15 gr. verse korianderblaadjes3 theel., rode-currypasta1 a 2 theel. fijngehakte rode peper (naar keuze), 100 gr. sperziebonen, in zeer dunne plakjes2 lente-uitjes, fijngehakt, 1 1/4 dl. olie, om in te bakkenzoete chilisaus, om erbij te, serveren

  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste tod man pla recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top