1. Home
  2. Recepten
  3. Tjauw Min

Tjauw min recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tjauw min

Chinese mie met groenten.Vegatarisch recept. Heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

1pond paksoi,1bosje lente uitjes,2ons tauge,1pak chinese mie heel fijn,3eetl.oestersaus en 1 eetl bruine suiker,licht soya saus en dark soyasaus.

Voorbereiding

De mie gaar koken in water 5 minuten.En in de vergiet laten uitlekken eerst spoelen met koud water. Dan de paksoi vinger lengte snijden en dan samen met de tauge wassen en in de vergiet doen. De lente uitjes fijn snijden.

Bereidingswijze

De groenten eerst roerbakken in olie en dan de oestersaus bij doen.Deze in een schaal doen.De wok verder laten op vuur en dan olie in doen.De lente uitjes bakken en dan de mie er bij doen en de 1 eetl br. suiker. De mie er bij doen en dan licht soya en dan wat dark soya saus.deze blijven roebakken tot dat de mie egaal bruin is. Dan is het af.De groenten dan door de tjauw min door scheppen.Dan serveren.

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Chinees
  •  10-20 min.

Tjauw min

INGREDIENTEN

750 gr.mie, 3 kippepoten, 500gr kipfile mag minder, 4 teentjes knoflook, 50 gr fijne tauge, 1 bos kaisoi/paksoi, 1 stuk zandpeen ? 5 cm, 1 stukje gember 2/5 cm, 2 verse kippen fatsjongs, bos uitjes met loof, 1 ui, cognac, oestersaus of ketjap (Chinese), 1/2 theelepel chinese poeder (all spieces)ketjap, kippebouillon blok, olie,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Tjauw Min (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

INGREDIENTEN

750 gram chinese vermicelli, 3 kippebouten, 250 gram varkensfricandeau, 6 theelepels gemalen knoflook, 100 gram fijne tauge, ? bos kaisoi, 1 ui, 2 fa tsjongs (chinese worstjes), 2 eetlepels fijngesneden sjalotjes, 2 eetlepels cognac, 1 afgestreken theelepel spice powder, 1 theelepel ve-tsin, 6 eetlepels (olijf) olie, 1 kopje soja saus, 1 theelepel gember (gemalen)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

easy tjauw min

Dit is een snel en makkelijk tjauw min recept, de smaak is er echter niet minder om.

INGREDIENTEN

300 gram fijngesneden kipfilet., 1 pak eiermie, 1 paksoi, 1 bos lente-ui, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar., 200 gram tauge, de fijne variant., 1 flesje sesamolie, 3 eetlepels oestersaus (lee kum kee), 5 eetlepels hoi sin sauce ( lee kum kee), 3 eetlepels plumsauce- pruimensaus (lee kum kee), 2 lepels char siu poeder, aromat, ve-tsin, witte peper

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chow mein

TJAUW MIN (chinese bami)Jean bedankt voor dit recept, wordt weer smullen hoor.

INGREDIENTEN

500 gr. chinese eier mie, 2 x 4 e.l. olie., 300 gr. prei in stukjes, 8 in dunne ringen gesneden sjalotten., 4 a 5 ons mager varkens vlees in dunne plakjes (niet te klein snijden hoor), 12 gedroogde chinese champignons ( 30 min. weken in lauw water en dan halveren)., 4 e.l. rijstwijn, 1 a 2 d.l. kippenbouilon, 4 e.l. oestersaus, 4 e.l. light (imperiaal)sojasaus, snufje vetsin, snufje suiker, mespuntje vijfkruiden poeder., 4 t.l. maizena., ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese Witte Vermicellisoep

INGREDIENTEN

Een en een half (1?) liter water, , Een kilo kippenvlees, , Een eetlepel "Minced Ginger & Shallot", , Een gezouten amsoi bal (Tjien Tjoi): dit wassen en in stukjes snijden en deze ca. 5 min laten ontzouten in water., , Een stukje Chinese sinaasappelschil (Copie): ca. 15 min in water laten weken en als het zacht geworden is het binnenste gedeelte wegkrabben., , Drie stuks Chinese gedroogde pruimen (Foeng Tjauw), , Twee stuks gedroogde Chinese inktvis, , Een pak witte Chinese vermicelli ( merk: Longkou ; 100 gr.): ca 20 min inweken in water en vervolgens met een schaar in stukjes snijden., , Vijf takjes sjalot in stukjes gesneden, , Twee theelepels Chicken Powder, , Een halve theelepel Adjee smaakpoeder, ,

  • Surinaams
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Surinaams
  •  0-10 min.
Nieuwste tjauw min recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top