Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tjap tjoy recepten (91) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tjap tjoy met knapperige groenten

INGREDIENTEN

500gr kipfilet,of varkenssnitsel 1rood pepertje,1uitje 1teentje knoflook,1winterwortel,1prei,1rode paprika 1/2komkommer,125gr bamboescheuten /blikje of glas/ 125gr tauge,125gr champignons1a2eetl.sojasaus,1a2eetl.oestersaus,100m.liter kippebouillon/blokje/1a2th.l maizena,wat olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

3,5 points weight watchers

INGREDIENTEN

5 gram sesamolie, 120 gram kipfilet, 1/2 rode paprika, 1/4 komkommer, 50 gram tauge, 1/4 winterwortel, 1/2 halve kleine prei, 1/2 ui, 50 gram champignons, een beetje gemberpoeder of verse gember, 1/2 kippenbouillontablet.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

125 g worteltjes in dunne plakjes, 125 g gebroken sperziebonen, 125 g bloemkool roosjes, 125 g gekerfde witte kool, 75 g taugé, 75 g bamboe spruiten, 75 g doperwten, 125 g plakjes paprika, 1 ui gesnipperd, 2 t djahe, 3/4 t zout, 1/4 t sambal, 300 ml kippenbouillon, 2 e ketjap benteng manis, 1/2 t ve-tsin, 250 g gaar kippen of varkensvlees, in kleine plakjes gesneden, maïzena voor binden van vocht

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 Kipfilet * 150 g. Garnalen, gekookte * 150 g. Tauge * 100 g. Spitskool, gesneden * 100 g. Peultjes * 1 Komkommer * 1 Ui, gesnipperd * 1 teen Knoflook, geperst * 1 tl. Gemberpoeder * Zout * Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

350 gr kipfilet, 200 gr sperziebonen, 100 gr bamboespruiten (uit blik), 1 groene paprika, 100 gr Chinese kool, enkele worteltjes, 4 el olie, 1 el ketjap, 1 dl bouillon, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker groentegerecht met kip

INGREDIENTEN

Voor het vlees:, 400 g. kipfilet, in reepjes, 2-3 teentjes geperste knoflook, 1 el oestersaus, 1 el Chinese sojasaus, zout, peper, , Voor de saus:, 75 ml kippenbouillon (kan van een blokje), 2 el oestersaus, 2 el sojasaus, 3 tl maïzena, 1-2 tl sambal, , Verder:, 1 rood pepertje zonder zaadlijsten in dunne reepjes, 200 g. peultjes, diagonaal gehalveerd, 2 wortels, in heel dunne plakjes, 200 g. paksoi, in reepjes, 1 bakje roze garnalen, 150 g. champignons, in schijfjes, 1 ui, in niet te dunne ringen, 1 groene paprika, in Chinese ruit, 100 g. taugé, 125 g. bamboescheuten, arachideolie, witte rijst, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tjap tjoy maar dan gezonder

INGREDIENTEN

- 1 kipfilet (liefst biologisch), in kleine reepjes gesneden, - 400 gram grove wokgroenten, - halve rode peper, in ringen (zonder zaadjes), - 1 teen knoflook, geperst, - 400 milliliter kippenbouillon, - een flinke theelepel maizena (opgelost in een klein beetje koud water), - 2 eetlepels sojasaus, - 1 eetlepel vissaus, - 1 eetlepel sesamzaad, - olie om te wokken (ik gebruik raapzaadolie, een Japans geheim, verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk mild en mager Chinees kip-groentegerecht

INGREDIENTEN

450 gram kipfilet, 2 uien, 1 rode paprika, halve komkommer, 2 kleine paksoi, 2 bij 2,5 cm gemberwordtel, 2 eetlepels arachideolie, 1 kippenbouillonblokje, 200 gram tauge, een half bakje champignons

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkker

INGREDIENTEN

1 kipfilet (liefst biologisch), in kleine reepjes gesneden, €" 400 gram grove wokgroenten, €" halve rode peper, in ringen (zonder zaadjes), €" 1 teen knoflook, geperst, €" 400 milliliter kippenbouillon, €" een flinke theelepel maizena (opgelost in een klein beetje koud water), €" 2 eetlepels sojasaus, €" 1 eetlepel vissaus, €" 1 eetlepel sesamzaad, €" olie om te wokken ( raapzaadolie,)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met veel verse groenten

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees of kipfilet - 3 teentjes knoflook - 1 ui - 1 theelepel ve-tjin - 1 boullonblok(rund) - peper uit de molen - 3 eetlepels olie - 300 gram - 2 kopjes water - chineese of wittekool - 500 gram tauge - 250 gram champignons - 1 rode parika - 1 prei - 250 gram worteltjes en wat selderij.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g hamlappen of kipfilet in kleine plakjes, 3 e olie, zout, 1 kg verschillende groenten(bv. bloemkool roosjes, doperwten, gesnipperde sperziebonen, gesnipperde paprika, spinazie bladeren, dunne reepjes wortel), 2 e sherry, 1 e ketjap, flinke t maizena, mespunt ve-tsin, 1 t bruine basterdsuiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kip- of varkensfilet met groenten

INGREDIENTEN

150 g kip- of varkensfilet, 1 el olie, 300 g gemengde groenten (wortelen, prei, bloemkool, paprika, champignons, sperziebonen, bamboe, spitskool), 1 t knoflook, 50 g tauge, 2 1/2 dl bouillon, 1 tl gemberpoeder of stukje gemberwortel, 1 el ketjap asin, 1 el sherry, 1 mp ve-tsin, kurkuma, ketoembar, 1/2 tl suiker, 1 tl soyasaus, 2 el selderij, 1 ui, zout, peper, allesbinder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tjap tjoy is een gerecht van gemengde groenten.

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel, Een handjevol bloemkoolroosjes,150 gr tauge,5 champignons, 1/2 komkommer,1/2 rode paprika,1 ui,4 tenen knoflook,1 prei,10 peultjes,klein blikje reboengplakjes(bamboescheuten),300gr kipfilet,2 schijfjes djahe(gemberwortel),1/2tl vetsin,cacom (thaise visketjap),gemersap, aardappelmeel,peper/zout eventueel'n maggiblokje.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tjaptjoy met witte rijst

INGREDIENTEN

Bakje kastanje of gewone champignons (kastanjechampignons hebben een lekkere beet), 1 Rode paprika (of zoete rode paprika), 1 Ui, 1 Paksoi, tauge, Vlees of vleesvervanger naar keuze, 3 theelepels Maizena, zout, peper, sojasaus., Beetje boter of olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2007
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

210 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

3 kipfilets 1a 150 gr, 2 uien, 1 kleine winterwortel, 1 kleine rode paprika, 1 preitje, 1/2 komkommer, 125 gr champignons, 2 cm gemberwortel, 2 eetlepels olie, 1 kippenbouillontablet, 125 gr tauge,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 kipfilets 1a 150 gr, 2 uien, 1 kleine winterwortel, 1 kleine rode paprika, 1 preitje, 1/2 komkommer, 125 gr champignons, 2 cm gemberwortel, 2 eetlepels olie, 1 kippenbouillontablet, 125 gr tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Montignac

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 100 gram magere spekblokjes, 300 gram kipfilet, 1 teentje knoflook geperst, 1 prei grofgesneden, 1 ui fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, 100, gram garnalen, 100 gram champignons, 2, tomaten ontveld, 1 stukje geraspte gember, 2 bouillonblokjes, 100 gram tauge, 2 rode paprika's, 150 gram spitskool, 1 kopje water, 1 el kikkoman saus, peper, 1 tl tamari, tartex biobin.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel eenvoudig en snel te maken. En slank! kcal p.p 210, eiwit 31 gr, vet 7 gr, koolhydraten 6 gr

INGREDIENTEN

3 kipfilets, *2 uien, *1 kleine winterwortel, *1 kleine rode paprika, *1 prei, *1/2 komkommer, *125 gr champignons, *2 cm gemberwortel, *2 el olie, *1 kippenbouillontablet, *125 gr tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, enkele worteltjes, 1/4 groene kool, 2 dunne preien, 125 gram champignons, 3 eetlepels olie, 100 gram tauge, 2 eetlepels fijngehakte bladselderij, 1 dl.(kippen)bouillon, 3 eetlepels sojasaus, peper, zout, maizena.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 kipfilets, 2 uien, 1 kleine winter wortel, 1 kleine rode paprika, 1 prei, 1/2 komkommer, 125 gram champignons, ca 2 cm gemberwortel, 2 eetl olie, 1 kippenbouillon tablet, 125 g tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groenten met vlees, Kon. Marinestijl

INGREDIENTEN

250 g gaar, kleingesneden mager varkensvlees, 75 g worteltjes, 75 g sperziebonen, 125 g bloemkool, 125 g witte kool, 75 g tauge, 50 g bamboespruiten, 125 g uien, 2 tl djahe, 1 liter kippenbouillon, 1 tl ve-tsin, ketjap asin, aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Van "vifke"

INGREDIENTEN

300 gr groenten: bv. bloemkool, worteltjes, tauge, paprika, reboeng, broccoli, spruitjes, peultjes, boontjes, komkommer, selderij, 150 gr vlees: bv. kip of varkensvlees, ? fijngesneden ui, 1 el olie, 1 ? plakje uitgebakken gerookt ontbijtspek, 1 tl djahe, (scheutje sherry), 2 el visketjap, peper, ? kippenbouillontablet, 1 ? kopje vocht (water en groentenat), maizena om te binden, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 kipfilets, 2 uien, 1 kleine winterwortel, 1 kleine rode paprika, 1 prei, 1/2 komkommer, 125 gr champignons, ca 2 cm gemberwortel, 2 el olie, 1 kippenbouillontablet, 125 gram tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is met spek en bierworstjes ( lijkt het meest op de chinese worstjes)

INGREDIENTEN

Verschillende soorten groente afhankelijk van het seizoen( b.v. boontjes,wortel,bloemkool,komkommer,paprika, kool,champignons,),gemberwortel.250 gr spekjes,1 ui, 1 teentje knoflook,1pakje bierworstjes, zout, peper, en een beetje maizena, sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr bieflappen,- 2 el sojasaus,- 3 teentjes look,- 1 ui,- 1 bakje champignons,-1 rode paprika,- 1 stronk broccoli,- een scheut oestersaus,- olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chinees (bij)gerecht met groenten en vlees

INGREDIENTEN

250gr varkens/kippenpoelet, 4 eetl maisolie of andere olie, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl djahe poeder,4 eetl selderie, 1kg panklare groente (zoals: bamboe,prei,worteltjes,sperziebonen,bloemkool of witte kool of chinese kool),1 vlees of kippebouillontablet,100/150 gr tauge, 1 theel suiker,2 theel soja(niet perse nodig), 1 a 2 eetl droge sherry(niet perse nodig), een flinke mespunt ve-tsin,zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en in 30 min. klaar

INGREDIENTEN

250 gr mager varkenspoelet of kippepoelet, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 groete gesnipperde ui, 2 teenjes knoflook, 1 eetlepel djahepoeder, 1 kg panklare groenten, zoals bamboe prei worteltjes boontjes bloemkool witte kool, 1 kippebouilliontablet met 5 dl water, 100 gr tauge, 1theelepel suiker, 2 theelepels soja, 2 eetlepels droge sherry mespunt ve-tsin, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stuk kipfilet, 150 gr. gekookte garnalen, 150 gr. tauge, 100 gr. gesneden spitskool, 100 gr. peultjes, 1/2 komkommer, 1 teentje geperste knoflook, gesnipperde ui, 1 theel. gemberpoeder, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Van "moesje2"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 prei, 1 pond tauge, 10 wortelen, 1 kipfilet, 1 hamlap, blanke, rijst, mespunt ketoembar, mespunt kurkuma, 2 teentjes knoflook, ketjap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tjap tjoy met kip en garnalen

INGREDIENTEN

300-350 g witte en wilde rijst, 2 uien, 3 cm gemberwortel, 400 g broccoli, 2 rode paprika?s, 300 g kipfilet, 200 g champignons, 4 el olie, 150 g grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker groente gerecht met kip.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 1 bamipakket, boulliontablet, 1 spaanse peper(uit het pakket), 1 teentje knoflook,1tl kerrie, aardappelmeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Kruiden:, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel kikoman, ? theelepel seame olie, ? theelepel Ve-Tsin, zout, peper, Ingredienten:, 150 gr. mager spek of varkenslapjes, 1 kg. prei, 1 winterwortel, champignons, 1 kg. bl. rebung, 1 kl. spitskool, broccoli, ma?zena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kan ook grote garnalen erbij doen

INGREDIENTEN

1 ui, 2 Knoflook, 3 kleine magi, 1 stuk verse gember, zwarte peper, 2 theelepel 5 Chineese kruiden, 3 theelepel sesam olie, wortels, kausenband, pak soy, tauge, peultjes (evt kliene mais kolven en bamoescheuten)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2005
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

2a3 paprika's (2rood/1groen), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 1/2pond champions, 1blik bamboescheuten, 100gr. tauge, 1pond prei, 1/2 wit (spits)kooltje, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groentegerecht

INGREDIENTEN

1 stuk kipfilet, 150 gr. gekookte garnalen, 150 gr. tauge, 100 gr. gesneden spitskool, 100 gr. peultjes, 1/2 komkommer, 1 teentje geperste knoflook, gesnipperde ui, 1 tl. gemberpoeder, Zout en Peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr. kipfilet, 4 el ketjap manis, 2 el droge sherry, 1/2 el maizena, 1 kleine prei, 1 kleine winterwortel, 100 gr bamboescheuten (blik) 100 doperwten, 3 el olie, 50 gr tauge, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke recept aangepast van mij. Niet volledig door mijzelf bedacht. Iemand anders op smulweb heeft een variant met kip staan.

INGREDIENTEN

Olie, Peper en zout, 1 Ui, 3 Teentjes knoflook, 1 Winterpeen, 250 Gram champignons, 125 Gram tauge, 1 Cm verse gember, 1 Rode paprika, 125 Gram Bamoescheuten in blik, 1/2 Chinese kool, , Saus:, 1 Tl Groentebouillon poeder, 0,4 L Water, 2 El Sojasaus (Ketjap kan ook.), 2 El Oestersaus of vissaus, 1 El Rijstwijnazijn, 3 Tl Maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2017
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tjap tjoy met sperzieboontjes en maiskolfjes. Een wok-recept van een mengeling Hollands, Mexicaans en Chinees.

INGREDIENTEN

* 2 sjalotjes, * 250 gram sperziebonen, * 3 eetlepels olie, * 1 pakje Mix voor Tjap tjoy, * 1 potje of blikje mini maiskolfjes, * 100 gram tauge, * 2 theelepels chili olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Tjap tjoy

Tjap tjoy

Tjap tjoy is een gerecht dat iedereen wel kent van de menukaart bij Chinese restaurants. Het is een bekend Chinees gerecht van gemengde groente, vaak zit er daarnaast nog kip, varkensvlees of garnaal doorheen. Het gerecht heeft een zoetzure pikante smaak en is eenvoudig zelf te bereiden. Zorg er wel voor dat je de groente niet te lang bakt zodat deze lekker knapperig blijven. Gebruik daarnaast niet teveel van de Chinese smaakmaker vetsin, deze is erg ongezond en een beetje is al genoeg om uw gerecht op smaak te maken. Haal de Chinese keuken in huis met dit heerlijke gerecht

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top