Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise noedelsoep recepten (24) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

1,5 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot), scheutje oestersaus, 50 ml citroensap, 1 el Thaise rode currypasta, 100 gr noedels, 3 el arachideolie of zonnebloemolie, 4 teenttjes knoflook - gepeld en in plakjes, 200 gr shiitake - in reepjes, 200 gr cocktailgarnalen, 100 gr spitskool - in reepjes, 2 lente-/bosuitjes - in ringetjes, 1 blikje kokosmelk, 75 gr taugé, koriander om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Thais
  •  20-30 min.

Een complete maaltijdsoep zonder gedoe

INGREDIENTEN

1 el. olie, 2 kipfilets, in dunne reepjes, 2 cm. verse gemberwortel. geraspt, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 tl. groene Thaise curry, 200 gram fijne (oosterse) soepgroenten (kant en klaar), 175 gram kastanje-champignons, in partjes, 1? l. kippenbouillon (van tablet), 75 gram eiernoedels, 1-2 el. sojasaus of hoisin saus (toko), frituurolie, 4 groenteloempiaatjes (diepvries), 1 klein bosje koriander, grofgesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1,5 l kippenbouillon (van tablet of uit pot), scheutje oestersaus, 50 ml citroensap, 1 eetl. Thaise rode currypasta, 100 g noedels, 3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes, 200 g shiitake, in reepjes, 200 g cocktailgarnalen (Vismarine), ontdooid, 100 g spitskool, in reepjes, 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 blikje kokosmelk, 75 g taugé, koriander om te garneren, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2010
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet (400g), Thaise groentenmix (250g), tauge (200g), 5 el Thaise vissaus (ThaiKitchen, AH), 5 el light soyasauce, 2 tl kerriepoeder, peper, 2 tl sambal oelek, 200 ml melk, 1 tablet kippenbouillon, 1 pak mihoen (250g), sesam- of olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Thais
  •  10-20 min.

Thaise noedelsoep

INGREDIENTEN

1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden (100 g), ? 300 g kipfilet in blokjes, ? 1 zak Thaise groentemix (400 g), ? 1 pak Chinese mie (250 g), ? 2 a 3 eetlepels Thaise vissaus (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden (100 g), ? 300 g kipfilet in blokjes, ? 1 zak Thaise groentemix (400 g), ? 1 pak Chinese mie (250 g), ? 2 a 3 eetlepels Thaise vissaus (flesje),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden a 100 gram - 300 gram kipfilet - 1 zakje Thaise groentenmix a 400 gram - 250 gram mie - 3 eetlepels Thaise vissaus, Thai kitchen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Thais
  •  10-20 min.

Thaise noedelsoep

INGREDIENTEN

? 1 bakje Thaise roerbakolie & kruiden (100 g), ? 300 g kipfilet in blokjes, ? 1 zak Thaise groentemix (400 g), ? 1 pak Chinese mie (250 g), ? 2 a 3 eetlepels Thaise vissaus (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kook voor 2 personen, 1ltr. water. Maak hier een lekkere bouillon van. Kook in een andere pan 1,5 ltr. water en blancheer hier in 2 min.: In reepjes gesneden paksoy, in reepjes gesneden chinese kool, taugeh, en de mie. Mie uit laten lekken in een zeef en de groenten even in schalen doen. Neem een grote soepkom. Leg er eerst de taugeh in, dan de gare mie, vervolgens de groenten. Als laatste kan je er in dunne plakjes gesneden gebraden biefstuk op leggen. Kan ook kip ect. of garnalen gebruiken. Schenk nu de kokende bouillon erbij en serveer. Doe aan tafel er wat gedroogde chilipepers (1/2 tl.) over en evt. wat citroensap. Eet smakelijk P.s. Wij eten dit met stokjes en de bouillon met en chinees lepeltje.

INGREDIENTEN

Noedels, groenten en vlees

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere soep die snel klaar te maken is!

INGREDIENTEN

6el Thaise rode currypasta, 400ml kokosmelk, 600g zalmfilet in blokjes, 400g noedels, 2el limoen, 6 lente-uien, 2el zonnebloemolie, 2l kippenbouillon (4 blokjes), 2el sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wat ik zo lekker vind aan deze soep is dat hij door de citroen, kokos en rode currypasta, zowel friszuur als pittig smaakt. Heerlijk als voorafje maar ook als maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1,5 l kippenbouillon ( van tablet of uit pot ), scheutje oestersaus, 50 ml citroensap, 1 tl Thaise rode currypasta, 100 gr noedels, 3 el arachideolie of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes, 200 gr shiitake, in reepjes, 200 gr coctailgarnalen, 100 gr spitskool, 2 lente-/ bosuitjes, in ringetjes, 75 gr taugé, koriander om te garneren,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2008
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Soup It recept

INGREDIENTEN

, 1 liter Unox Soup It Rund, 1/2 eetlepel rode (of groene) curry pasta (Thai Kitchen), 2 lente-uitjes, 125 gr (1/2 pakje) eiermie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Thais
  •  0-10 min.

Heerlijke pittige en hartige soep, zeer geschikt om het lekker warm van te krijgen in dit koude weer (ps: of in de zomer als het bloedheet is, om te kunnen zweten......)

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet, 2,5 el rode currypasta, 1 el (zonnebloem-)olie, 300 gr kipfilet (schoongemaakt), 1/2 zak mihoen (voorgeweld in koud water), 2 kippenbouillontabletten, 2 el Thaise vis- of sojasaus, 1 winterwortel (geschild) in schuine dunne plakken, 3 bosuitjes (in schuine plakjes), 150 gr shii-take`s (in plakjes), 1 bakje tauge (afgespoeld), 100 gr cashew-noten (grof gehakt), 2 el koriander (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2013
  • Thais
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep met een hele fijne aromatische smaak door de diverse kruiden. Een ware delicatesse!

INGREDIENTEN

500 gr. ossehaas, stukje verse gember, fijn geraspt, 1 grote teen knoflook, zeezout,zwarte peper, 2 el.sesamolie, 200 g noedels, 150 g tauge, 3 lente-uitjes, bosje koriander, bosje munt of thaise basilicum, Voor de bouillon:, 1,5 l runderbouillon, verse gember in plakjes 4 cm, 4 steranijs (te koop in Toko), 3 kruidnagels, 1 kademonpeul,gekneusd, 2 tl.fijne suiker, 3 el.vissaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels zonnebloemolie - 1 zakje Thaise groentenmix - 2 eetlepels Thaise groene currypasta - 400 ml. kokosmelk - 200 gram mihoen - 2 blikjes krab - 3 bosuitjes - 1 zak kroepoek

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 125 g Chinese eiermie, ? 1/2 schaal kipfiletreepjes (a 350 g), ? 5 eetlepels olie, ? 2 dunne preien, in ringen, ? 2 pakken Thaise soep (diepvries, 250 g), ? 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt, ? 125 g tauge, ? 2 eetlepels ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maaltijdsoep met rosbief en tauge!!

INGREDIENTEN

*2 teentjes knoflook.*stukje verse gemberwordtel van 1 cm.*3 eetlepels geconcentreerde vloeibare runderbouillon.*1/2 kaneelstokje.*100 mihoen.*200 gram rosbief (laat het wat dikker snijden).*4 bosuitjes.*3 eetlepels grofgehakte koriander.*100 gram tauge.*1 a 2 eetlepels Thaise vissaus of lichte sojasaus.*Tabasco of chillisaus.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*? pot kippenbouillon, *1 eetlepel Thaise vissaus, *2 eetlepels chilisaus, *1 eetlepel sojasaus, *1 eetlepel Chinese rijstwijn, *100 gram gedroogde shii-take paddestoelen, *125 gram kipfilet of biefstuk, garnalen, *teriyaki marinade, *1 vel nori, in reepjes, *125 gram noedels, *1 ons tauge, *100 gram wilde spinazie of paksoi, *1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringetjes, *1 lente-ui in ringetjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Chinees
  •  30-60 min.

De Vietnamese keuken is rijk aan verschillende heerlijke gerechten. Aan de vele soorten, zoals soepgerechten en tropische vruchten, kun je zien dat de Vietnamezen gezonde eters zijn. Ook kent de Vietnamese keuken Franse invloeden, zoals het gerecht Banh Mie Sandwich, een baguette met vlees of tofu, reepjes komkommer, chilipeper, gepekelde groenten, korianderblaadjes, sojasaus en mayonaise. Overal op straat is eten te koop en wordt gegeten. In de stalletjes en kraampjes waar een "Live Cooking" maaltijd wordt bereidt ruik je de heerlijke gerechten die op houtskool vuurpotten staan zoals o.a. BBQ beef `Bo Tung Xeo`, loempiaatjes `Nem Ran` en pruttelende Pho, een noodlesoep met mals rundvlees of kip.

INGREDIENTEN

Voor de soep:, - 4 runder/kalfsschenkel, - 3 stukjes gember van ca. 5 cm, geschild en gekneusd, - 2 uien, gepeld, - 3 teentjes knoflook, - Specerijen; 1 kaneelstokje, 5 steranijs, 7 kruidnagels, - 3 eetlepels suiker, - Zout naar smaak, , Voor de vulling:, - 1 pak brede of dunne voorgekookte rijstnoodles (verkrijgbaar bij de Chinese supermarkten)., - 500 gram biefstuk, in hele dunne plakjes gesneden, - 1 klein pakje gedroogde Chinese paddenstoelen, voorgeweekt, - 100 gram taugé, - 1 pak-soi, in stukjes gesneden, - Blaadjes van 2 takjes Thaise Basilicum (bai hohrapha), - Blaadjes van 2 takjes koriander, - 2 lente-uitjes, grof gesneden, - 1 limoen, in 4 partjes gesneden, - Vissaus en hoisinsaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  •  
  •  > 120 min.

Een lekkere pittige noedelsoep vol met oosterse smaken. 

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 l kippenbouillon, 2 el sojasaus, stukje gember van 3 cm, in plakjes, 2 tenen knoflook, heel, ongepeld, 2 hete Thaise chilipepers, met gaatjes erin geprikt, 2 stuks steranijs, 6 kruidnagels, 100 gram peultjes, 1 wortel, in dunne staafjes, 200 g gekookte grote garnalen, in de lengte doormidden gesneden, 250 g rijstnoedels, gekookt, uitgelekt en in koud water bewaard, 6 radijsjes, in dunne plakjes, 4 lente-uitjes, in ringetjes, 2 el, geroosterd sesamzaad, chiliolie, voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt oosters, lekker een beetje pittig door de currypasta. De koriander erover maakt de smaak helemaal goed. Eet de noedels eens met stokjes en de soep zelf met een lepel

INGREDIENTEN

1 el olie* 2 kipfilets*2 cm verse gember* 1 teentje knoflook* 1 tl groene thaise curry* 220 gr fijne (oosterse) soepgroente* 176 gram kastanje champignons*1 1/4 liter kippenbouillon* 2 el sjasaus of hoisinsaus* 1 klein bosje koriander fijngesneden* 75 gram glas noedels.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g oesterzwammen, 3 lente/bosuitjes, 2 teentjes knoflook, 200 g kipfilet, 2 eetlepels arachideolie of wokolie, 2 eetlepels oestersaus (Nam Pla Thaise vissaus) of ketjap asin, 1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot), 150 g mihoen of glasnoedels, zout, 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  •  
  •  20-30 min.

Omdat deze soep een heel licht karakter heeft, worden e balletjes gemaakt van kippengehakt

INGREDIENTEN

200 gram kippengehakt, halve theelepel chinese kruiden, 2 theelepels bloem, 1 prei, 150 gram sperzieboontjes, 1 theelepel groene Thaise currypasta (potje), halve eetlepel olie, 1 theelepel suiker, 1 kippenbouillontablet, 1oo gram mihoen, 1 dl. kokosmelk, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel fijngehakte verse munt, 1 sjalot

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el olie,2 kipfilets,in dunne reepjes,2 cm verse gemberwortel,geraspt,1 teentje knoflook,fijngesneden,1 tl groene thaise curry,200g fijne(oosterse)soepgroenten(kant en klaar),175g kastanjechampignons,in partjes,1? l kippebouillon(van tablet),75g eiernoedels,1-2 el sojasaus of hosin saus(toko),frituurolie,4 groenteloempiaatjes(diepvries),1 klein bosje koriander,grofgesneden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top