79 mosselen recepten uit de Thaise keuken

INGREDIENTEN

2 kg mosselen 4 tenen knoflook oestersaus olie soepgroente sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk, pikant en romig door de kokosmelk.

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 6 teentje knoflook grof gehakt, 2 spaanse pepers zonder zaadjes in dunne ringen, 8 lente-uitjes in ringen, 4 dl kokosmelk, 3 el lichte sojasaus, geraspte schil en sap van 2 limoenen, 1 tl basterdsuiker, 2 kg mosselen, handje gehakte koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een pikante afwisseling voor het mosselseizoen.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 2 sjalotten of ui, 2 teentjes knoflook, 2 stengels vers citroengras (sereh), stukje galanga van 4 cm, 1 wortel, 1 rode spaanse peper of 3 rode kleine chilipepers, liefst vers, 3 verse limoenblaadjes (djeruk purut), 2 eetl. vissaus, 1 limoen, handje grofgesneden verse munt of koriander, water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Licht pittige mosselen met Thaise rode currypasta

INGREDIENTEN

2 kg mosselen -, 1 eetl. Thaise rode currypasta -, 2 tenen knoflook -, 2 stengels bleekselderij -, 1 grote ui -, 2 eetl. olie -, 1 zakje santen (ingedikte kokosmelk) 30 gr. -, 2 eetl. verse korianderblaadjes -, scheutje water met limoen(citroen)sap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 4 lente-uitjes, 1 Limoen, zout en peper, 2 EL Thaise Chili-Ui Woksaus van MeiAsia, 1 EL MeiAsia Wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker snel en pittig

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 eetl groene of rode thaise currypasta, 1 fijngesneden rode peper, 3 tenen knoflook, theel. verse gember, fijngesneden citroengrasof limoengrasrasp, citroensap en verse koriander,kokosroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2012
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ietwat pittige mosselen.
Mosselen niet langer dan 5 minuten in het koude water laten liggen anders gaat de zilte smaak teloor

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, halve venkel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels verse korianderblaadjes, 1 eetlepel Thaise rode curry pasta, 2 eetlepels olie, 30 gr ingedikte kokosmelk (santen), water met wat citroensap erin

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel klaar en erg lekker!!

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 zakje koriander fijngehakt, twee teentjes knoflook fijngehakt, drie eetl. verse gember gesnipperd, twee rode pepers in ringetjes, 1 blik kokosmelk, sap van drie limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Citroengras in Thailand "takrai",in Indonesië "sereh" geeft een gerecht een frisse citrussmaak die niet vervangbaar is door citroen of limoen.
Van vers citroengras moeten de harde buitenste bladeren verwijderd worden.
Het binnenste kunt u in stukken snijden,als u het achteraf wilt verwijderen of fijnstampen in de vijzel.

INGREDIENTEN

* 2 kg panklare mosselen., * 3 stengel citroengras., * 5 sjalotjes., * 1 groen chilipepertje., * 2 eetlepels vissaus., * 2 eetlepels limoensap., * Verse basilicumblaadjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2010
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.

Met kokosmelk en rode curry.

INGREDIENTEN

2 uien(fijngesneden), 2 stengels witte selder(fijngesneden), 2 kg mosselen, 1 blokje visbouillon, 1 blikje kokosmelk, 1 blik ananasblokjes, 2 fijngesneden rode pepertjes, 1 kl rode currypasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 grote rode ui, gesnipperd, * plantaardige olie, * 2 teentjes knoflook, gesnipperd, * 1 rode peper, fijngehakt, * stukje verse gember (ca. 6 cm), geraspt, * scheut droge sherry, * scheut vissaus, * 1 limoen, * 3 kg schoongemaakte mosselen, * bosje verse koriander, grofgehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g wortel 6 verse lombokpepertjes, 3 kg mosselen 2 stelen citroengras, 1/2 rode paprika 1 Spaanse peper, 1 blik kokosmelk citroensap, knoflook verse gemberwortel, Japanse sojasaus Thaise vissaus, poedersuiker verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 2 el olie, 1/2 el Thaise rode currypasta, 1 zakje santen (30g), 2 el verse korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

? 30 Stuks

INGREDIENTEN

< 1 kg mosselen, , < 8 cm in stukjes gesneden laoswortel, , < 2 stengels in stukjes gesneden sereh, , < 3 takjes basilicum, , < 1 fijngesneden rood pepertje, , < 2 teentjes fijngesneden knoflook, , < 2 el citroensap, , < 1 el lichte sojasaus, , < 2 el vissaus (nam pla), , < 1 tl suiker, , < 2 el ongezouten vliespinda's, , < kokosmelk

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 2 eetlepels olie, 0.5 eetlepel Thaise rode currypasta, 1 zakje santen (30 g), 2 eetlepels verse korianderblaadjes, (vers of diepvries van Dar?gal)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2006
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

(voor 1 kg mosselen; vooral bedoeld als voorgerecht) 2 flinke gesnipperde teentjes knoflook 4 grote eetlepels arachideolie 1 klein vers rood pepertje 4 grote eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus) een handvol fijngesnipperde verse muntblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Thais
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, < 1 zak mosselen, , < 6 bosuitjes, , < 1 limoen, , < 1 grote rode peper, , < 1 stengel sereh (toko), , < stukje verse gember (? 3 cm), , < 20 takjes verse koriander, , < zout, , < 1 el olie, , < 2 teentjes knoflook, , < 2 el vissaus nam pla (toko), , < 2 tl suiker, , < 50 g santen (blok)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Pittig maar niet te pittig, je proeft nog echt de mossel.

INGREDIENTEN

1 ui in halve ringen, 2 spaanse peper zonder zaad en lijsten in dunne ringetjes, wat geraspte gemberwortel, 1 el nam pla,1 el olie, 1 tl suiker, 1 el curry pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper, stukje vers gehakte gember, 3 tenen gehakte knoflook, een blikje ongezoete kokosmelk, 3 el Thaise vissaus, 1 lente-ui, handvol versgesneden koriander, sap van 1 limoen, 2 kleine djeroek peroetblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker snel en pittig.

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 eetl groene of rode thaise currypasta, 1 ui in ringen, 1 prei, 1 fijngesneden rode peper, 3 tenen knoflook, tl djah 1 tl serehpoeder, citroensap, 5 el ketjap manis, 4 dl kokosmelk en 2 kilo mosselen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2013
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

300 g gekookte mosselen - 4 lente-uitjes - 1 klein vers rood pepertje - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel limoen- of citroensap - 2 eetlepels fijngehakte koriander - zout - 100 g zachte boter - 50 g paneermeel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zeg ken jij de "Thaise mosselman"?
Ik wel en hij heeft een heeeeerlijk recept aan mij door gefluisterd!

INGREDIENTEN

2 kilo schoongemaakte mosselen, 1 blikje kokosmelk {toko}, 1/2 rode peper zonder zaadjes, 1 stengel citroengras {sereh toko}, 2 djeroekpeoroet blaadjes {toko}, 2cm geraspte verse gemberwortel (toko}, 2 teentjes knoflook {uitgeperst}, 3 bosuitjes gesneden, 1 bosje verse koriander, 1 eetl vissaus {toko}, 1 teel bruine basterdsuiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen op 'n heel andere manier.
Lekker met rijst of mihoen . Natuurlijk kan het ook gewoon met stokbrood.

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 limoen, 2 el fijngesneden gemberwortel, 2 laurierblaadjes, 1 stengel sereh in stukken gesneden, 2 el krorianderblaadjes. 4 teentjes knoflook, 1 rode peper in grove stukken, zout en peper, 2 dl kokosmelk, 2 kg mosselen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 2 el Thaise vissaus (Thai, Kitchen), 6 el santen, 2 rode pepers, 1 prei, 2 el koriander, 2 el citroensap, 1 el gember

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 150-200 gr noedels, 250 gr gekookte mosselen, 5 bosuitjes, 2 tenen knoflook, 1 1/2 el nam pla, 2 el oestersaus, 2 el grofgesneden korianderblaadjes, 1 el olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2010
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 150-200 gr noedels, 3 bosuitjes, 1 teen knoflook, 1 el currypasta (groen of rood), 200-250 gr gekookte mosselen, 200 ml kokosmelk, 1 el grofgesneden verse munt, 1 el grofgesneden verse koriander, 1 el olie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 300 g gekookte mosselen, , 4 lente-uitjes, , 1 klein vers rood pepertje, , 2 teentjes knoflook, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1 eetlepel limoen- of citroensap, , 2 eetlepels fijngehakte koriander, , zout, , 100 g zachte boter, , 50 g paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300gr.gekookte mosselen, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 4 lente uitjes, 2 eetlepels olijfolie, snufje zout, 100gr. zachte boter, 50gr. paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 1 eetlepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie/Immerc.

INGREDIENTEN

- 2 kilo mosselen, - 2 teentjes knoflook, - een stukje laos van ca. 7 cm, - 1 rood pepertje, - 3 stengels citroengras, - een zakje Thaise basilicum, - zonnebloemolie, - 2 el Thaise vissaus, - 2 dl slankroom, - 1 tl maizena, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hardstikke lekker

INGREDIENTEN

300 gram gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 100 gram zachte boter, 50 gram paneermeel, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2010
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 2 el Thaise vissaus (Thai Kitchen), 6 el santen, 2 rode pepers, 1 prei, 2 el koriander, 2 el citroensap, 1 el gember

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg mosselen, schoongeboend., 2 stengels citroengras, fijngehakt, 4 sjalotjes, gehakt, 4 citrusbladen, in grove stukjes gescheurd., 2 rode chilipepers, onzaad en in ringeltjes gesneden, 1 eetl. vissaus, 2 eetl. vers limoensap, 2 lenteuitjes, hehakt, en verse korianderbladen, ter garnering.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Thais Voorgerecht
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

2,5 dl droge witte wijn - 150 gr in fijne plakjes gesneden ui - 1 tl fijngehakte knoflook - 32 grote mosselen, schoongemaakt en gespoeld - 1 blik (circa 4 dl) kokosmelk - 20 gr rode Tha?se currypasta (of naar smaak) - 1/4 bosje basilicum (de blaadjes fijngesneden met een mes, niet gehakt, dan worden zij zwart)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 stengel citroengras gehakt, 2,5 cm gemberwortel fijngehakt, 4 gedroogde citroenblaadjes, , Saus:, 3 rode pepers gehakt, 1 el fijngehakte koriander, 2 teentjes knoflook geperst, 2 el zonnebloemolie, 2 el vissaus, 1 el suiker, 1 el gehakte basilicum, 2 tl maizena opgelost in water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik heb dit recept thuis gemaakt voor familie die van de standaard bereiding van mosselen houden , maar die vonden dit recept heel verrassend en erg lekker !! Kortom voortaan maak ikze op deze manier.

INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 4 tenen knoflook ( in dunne plakjes ), 6 stengels citroengras, het buitenste blad verwijderd, in dunne plakjes gesneden., 4 verse pepers, rood, groen of beide., 6 eetl. In dunne plakjes gesneden verse gember., 4 handen fijngehakte koriander., 2 eetl. sesamolie., evt. zout /peper uit de molen., 10 lente-uitjes in dunne plakjes., sap van 6 limoenen., 2 blikjes kokosmelk à 4 elk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2013
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*1 l water*6 limoenblaadjes, randen ingescheurd*3 stengels citroengras, alleen de onderste 10 cm, geplet en in 3 stukken verdeeld*4 tl zout*1 kg verse mosselen, schoongeborsteld en uitgelekt*1-2 rode chilipepers, in ringen*15 gr Thais basilicum(horopa), een handjevol extra om mee te garneren*125 ml zoete chilisaus*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  • Thais
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De smaak zit tussen pittig en zacht en romig in.Dit recept kwam tot stand van een restje rijst en sperciebonen in kokossaus.

INGREDIENTEN

Voor de mosselen; 2 kg mosselen in de schelp, 100 gr. gesneden prei, 3 gedroogde citroenblad, 1/2 stengel sereh,1tl grof zeezout, 1 el vissaus,1 limoen., Voor de rijstschotel;200 gram rijst,2 rode uien, 100 gram shitake;200 gram gesneden prei, 1 cm santen, 1 tl groene currypasta, 1/2 stengel sereh, 1 el vissaus, 1 el mangosaus (uit flesje)zeezout, water,2 el verse koriander.2 el olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2011
  • Thais
  •  20-30 min.

Uit "Thaise recepten van de straat".

INGREDIENTEN

Voor de dipsaus;2 el. citroensap2 el. vissaus2 tl. kristalsuiker4 verse kleine rode of groene pepers, klein gehakt1 el. gehakte geroosterde pinda'svoor de mosselen;450 verse mosselen60 gr. citroengras in zeer dunne reepjes20 gr. verse Thaise basilicumblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mosselen …Thai Style

INGREDIENTEN

6 Kg Verse Zeeuwse Mosselen, 2 Uien, 5 Teentjes Knoflook, Verse Gember, 4 Lente Ui, 2 Limoentjes, 2 Verse Rode Spaanse Peper, Verse Koriander, Kikkoman Soya Saus, Flesje Oyster Saus, Witte Wijn / Olijf Olie, Aardappel Zetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies