Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

79 thaise mosselen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk, pikant en romig door de kokosmelk.

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 6 teentje knoflook grof gehakt, 2 spaanse pepers zonder zaadjes in dunne ringen, 8 lente-uitjes in ringen, 4 dl kokosmelk, 3 el lichte sojasaus, geraspte schil en sap van 2 limoenen, 1 tl basterdsuiker, 2 kg mosselen, handje gehakte koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Licht pittige mosselen met Thaise rode currypasta

INGREDIENTEN

2 kg mosselen -, 1 eetl. Thaise rode currypasta -, 2 tenen knoflook -, 2 stengels bleekselderij -, 1 grote ui -, 2 eetl. olie -, 1 zakje santen (ingedikte kokosmelk) 30 gr. -, 2 eetl. verse korianderblaadjes -, scheutje water met limoen(citroen)sap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ietwat pittige mosselen. Mosselen niet langer dan 5 minuten in het koude water laten liggen anders gaat de zilte smaak teloor

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, halve venkel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels verse korianderblaadjes, 1 eetlepel Thaise rode curry pasta, 2 eetlepels olie, 30 gr ingedikte kokosmelk (santen), water met wat citroensap erin

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 4 lente-uitjes, 1 Limoen, zout en peper, 2 EL Thaise Chili-Ui Woksaus van MeiAsia, 1 EL MeiAsia Wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker snel en pittig

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 eetl groene of rode thaise currypasta, 1 fijngesneden rode peper, 3 tenen knoflook, theel. verse gember, fijngesneden citroengrasof limoengrasrasp, citroensap en verse koriander,kokosroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2012
  • Thais
  •  0-10 min.

Een pikante afwisseling voor het mosselseizoen.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 2 sjalotten of ui, 2 teentjes knoflook, 2 stengels vers citroengras (sereh), stukje galanga van 4 cm, 1 wortel, 1 rode spaanse peper of 3 rode kleine chilipepers, liefst vers, 3 verse limoenblaadjes (djeruk purut), 2 eetl. vissaus, 1 limoen, handje grofgesneden verse munt of koriander, water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g wortel 6 verse lombokpepertjes, 3 kg mosselen 2 stelen citroengras, 1/2 rode paprika 1 Spaanse peper, 1 blik kokosmelk citroensap, knoflook verse gemberwortel, Japanse sojasaus Thaise vissaus, poedersuiker verse koriander, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 2 el olie, 1/2 el Thaise rode currypasta, 1 zakje santen (30g), 2 el verse korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 2 eetlepels olie, 0.5 eetlepel Thaise rode currypasta, 1 zakje santen (30 g), 2 eetlepels verse korianderblaadjes, (vers of diepvries van Dar?gal)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2006
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

(voor 1 kg mosselen; vooral bedoeld als voorgerecht) 2 flinke gesnipperde teentjes knoflook 4 grote eetlepels arachideolie 1 klein vers rood pepertje 4 grote eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus) een handvol fijngesnipperde verse muntblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Thais
  •  0-10 min.

Snel klaar en erg lekker!!

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 zakje koriander fijngehakt, twee teentjes knoflook fijngehakt, drie eetl. verse gember gesnipperd, twee rode pepers in ringetjes, 1 blik kokosmelk, sap van drie limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 rode peper, stukje vers gehakte gember, 3 tenen gehakte knoflook, een blikje ongezoete kokosmelk, 3 el Thaise vissaus, 1 lente-ui, handvol versgesneden koriander, sap van 1 limoen, 2 kleine djeroek peroetblaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met kokosmelk en rode curry.

INGREDIENTEN

2 uien(fijngesneden), 2 stengels witte selder(fijngesneden), 2 kg mosselen, 1 blokje visbouillon, 1 blikje kokosmelk, 1 blik ananasblokjes, 2 fijngesneden rode pepertjes, 1 kl rode currypasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige mosselen op zijn Thais klaar gemaakt .

INGREDIENTEN

4 kg verse mosselen, 3 chilipepers, 6 stengels citroengras, 4 teentjes look, 6 stengels lente-ui, 1 grote bos koriander, enkele takjes tijm, 2 limoenen, 400 ml droge witte wijn, 800 ml kokosmelk, 1 snuif suiker, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel en pittig.

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 eetl groene of rode thaise currypasta, 1 ui in ringen, 1 prei, 1 fijngesneden rode peper, 3 tenen knoflook, tl djah 1 tl serehpoeder, citroensap, 5 el ketjap manis, 4 dl kokosmelk en 2 kilo mosselen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2013
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 1 grote rode ui, gesnipperd, * plantaardige olie, * 2 teentjes knoflook, gesnipperd, * 1 rode peper, fijngehakt, * stukje verse gember (ca. 6 cm), geraspt, * scheut droge sherry, * scheut vissaus, * 1 limoen, * 3 kg schoongemaakte mosselen, * bosje verse koriander, grofgehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

INGREDIENTEN

- 2 kg panklare mosselen, - 1 klont boter, - 2 sjalotten, heel fijn gesneden, - 2 tenen knoflook, geperst, - 2 cm gemberwortel, geschild, heel fijn gesneden, - 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, heel fijn gesneden, - 1 bosje koriander, blad geplukt en stelen apart fijngesneden, - 2 limoenen, 1 geperst, 1 in partjes, - 2 blikken (a 400 ml) kokosmelk, - 1/2 el suiker, - 2 kafferlimoenblaadjes (djeroek poeroet), in fijne reepjes (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig maar niet te pittig, je proeft nog echt de mossel.

INGREDIENTEN

1 ui in halve ringen, 2 spaanse peper zonder zaad en lijsten in dunne ringetjes, wat geraspte gemberwortel, 1 el nam pla,1 el olie, 1 tl suiker, 1 el curry pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bron: Nederlandse Zuivel Organisatie/Immerc.

INGREDIENTEN

- 2 kilo mosselen, - 2 teentjes knoflook, - een stukje laos van ca. 7 cm, - 1 rood pepertje, - 3 stengels citroengras, - een zakje Thaise basilicum, - zonnebloemolie, - 2 el Thaise vissaus, - 2 dl slankroom, - 1 tl maizena, - zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is weer eens wat anders dan de gewone mosselpan. Zeker als je fan bent van de Thaise keuken. Ik heb gele curry gekozen omdat ik dat zelf het lekkerste vind in visgerechten. De mosselen krijgen zoveel smaak dat je niet eens een sausje nodig hebt. Lekker voor erbij is stokbrood met mijn Kruidenboter-met-koriander-en-olijfolie of gewoon met rijst of frietjes. Het vocht dat achterblijft in de wok gooi je natuurlijk niet weg want het is te lekker. Doop er stokbrood in of bewaar het om er een lekker (noedel)soepje mee te maken. Mochten er nog een paar mosselen overblijven (zeer onwaarschijnlijk) dan kun je die gebruiken om in het soepje te doen.

INGREDIENTEN

- 2 kilo mosselen, - 2 teentjes knoflook, - 2 sjalotten, - 2 el gele curry, - blikje kokosmelk (400 ml), - 2 el (palm)suiker, - 1 el vissaus, - 1 el oestersaus, - 2 limoenen, - 4 lente uitjes, - 15 gram verse koriander, - 1 rode peper, - arachide of zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

300 g gekookte mosselen - 4 lente-uitjes - 1 klein vers rood pepertje - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel limoen- of citroensap - 2 eetlepels fijngehakte koriander - zout - 100 g zachte boter - 50 g paneermeel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 el plantaardige olie, 1 el Thaise groene currypasta, 3 tenen knoflook(geperst), 1 el verse gember(geraspt), 1/2 tl kurkuma(gemalen), 600 ml kokosmelk, 3 kaffirlimoenblaadjes(in reepjes gesneden), 1 el citroengras(fijngesneden), 2 kg mosselen(schoongemaakt), 2 el nam pla(Thaise vissaus), 1 tl vloeibare honing, 1 el vers limoensap, basilicumblad(om te garneren)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2003
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, zout, 100 g zachte boter, 50 g paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 150-200 gr noedels, 250 gr gekookte mosselen, 5 bosuitjes, 2 tenen knoflook, 1 1/2 el nam pla, 2 el oestersaus, 2 el grofgesneden korianderblaadjes, 1 el olie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2010
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 150-200 gr noedels, 3 bosuitjes, 1 teen knoflook, 1 el currypasta (groen of rood), 200-250 gr gekookte mosselen, 200 ml kokosmelk, 1 el grofgesneden verse munt, 1 el grofgesneden verse koriander, 1 el olie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 300 g gekookte mosselen, , 4 lente-uitjes, , 1 klein vers rood pepertje, , 2 teentjes knoflook, , 2 eetlepels (olijf)olie, , 1 eetlepel limoen- of citroensap, , 2 eetlepels fijngehakte koriander, , zout, , 100 g zachte boter, , 50 g paneermeel, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300gr.gekookte mosselen, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 4 lente uitjes, 2 eetlepels olijfolie, snufje zout, 100gr. zachte boter, 50gr. paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 1 eetlepel citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De smaak zit tussen pittig en zacht en romig in.Dit recept kwam tot stand van een restje rijst en sperciebonen in kokossaus.

INGREDIENTEN

Voor de mosselen; 2 kg mosselen in de schelp, 100 gr. gesneden prei, 3 gedroogde citroenblad, 1/2 stengel sereh,1tl grof zeezout, 1 el vissaus,1 limoen., Voor de rijstschotel;200 gram rijst,2 rode uien, 100 gram shitake;200 gram gesneden prei, 1 cm santen, 1 tl groene currypasta, 1/2 stengel sereh, 1 el vissaus, 1 el mangosaus (uit flesje)zeezout, water,2 el verse koriander.2 el olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2011
  • Thais
  •  20-30 min.

Hardstikke lekker

INGREDIENTEN

300 gram gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 100 gram zachte boter, 50 gram paneermeel, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2010
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten, 1 potje(0.5 l) gekookte mosselen, 2 eetlepels Conimex Kruidenpasta voor Groene Curry, 0.5 komkommer, 1 limoen, 300 g gemengde slablaadjes, Conimex Wok Olie, 1 theelepel suiker, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een pittig gerecht; het kan nog pittiger als je de zaadjes in de pepertjes laat zitten !

INGREDIENTEN

2 kg. mosselen4 cm. gemberwortel5 teentjes knoflook4 stengels vers citroen, gras12 blaadjes basilicum2 rode pepers3 bosuitjes3 takjes koriander6, eetl. zonnebloemolie1 eetl. limoensap2 eetl. vissaus300 gr. noedels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg mosselen, schoongeboend., 2 stengels citroengras, fijngehakt, 4 sjalotjes, gehakt, 4 citrusbladen, in grove stukjes gescheurd., 2 rode chilipepers, onzaad en in ringeltjes gesneden, 1 eetl. vissaus, 2 eetl. vers limoensap, 2 lenteuitjes, hehakt, en verse korianderbladen, ter garnering.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Thais Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g gekookte mosselen, 4 lente-uitjes, 1 klein vers rood pepertje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels (olijf)olie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte koriander, zout, 100 g zachte boter, 50 g paneermeel

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk vis voorgerecht.

INGREDIENTEN

300 Gr. gekookte mosselen, 4 Lente uitjes, 1 Klein vers rood pepertje, 2 Teentjes knoflook, 2 Eetl. (olijf)olie, 1 Eetl. limoen- of citroensap, 2 Eetl. fijngehakte koriander, Zout, 100 Gr. zachte roomboter, 50 Gr. paneermeel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 4cm gemberwortel, 5 teentjes knoflook, 4 stengels citroengras, 12 blaadjes basilicum, 2 rode pepers, 3 bosuitjes, 3 takjes koriander, 6 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels vissaus, 300g woknoedels(Conimix).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De mosselen komer er weer aan,Lekker met groenten en witte wijn ,maar dit is ook een niet te versmaden variant.

INGREDIENTEN

2 kilo lekkere verse mosselen,gewassen en uitgezocht., 3 cm geschilde en geraspte gemberwortel, 1 flinke,rode peper,van zaadjes ontdaan,in stukjes, 1 blik kokosmelk[200 ml], 2 theel vissaus[nam pla], 2 theel sesamolie, halve bos verse koriander,grove stukken, sap van 1 limoen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 kilo mosselen, ongeveer 75 ml sesamolie, ongeveer 50 ml zonnebloemolie, 4 stengels citroengras, fijngehakt, 150 gram gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, geperst, 4 Rode pepers, fijngehakt, 3 bossen koriander, stelen fijngesneden, grof gesneden, 10 blaadjes citroenblad (djeroek poeroet), 2 - 3 eetlepels vissaus, sap van 2 - 3 limoenen, rasp van 1 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supersnel, romig en toch pittig.

INGREDIENTEN

1,5 el. arachideolie, 3 el. grofgesneden knoflook, 2 el. fijngeraspte verse gember, 2 el. bosui in ringetjes, 1,5 kilo schoongeboende mosselen, 2 el. Thaise currypasta, 2 el. vissaus, 1,5 tl. suiker, 4 dl. kokosmelk, 3 el. water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

2 kg schoongemaakte mosselen * 2 tenen knoflook, in fijne plakjes gesneden * 3 stengels citroengras * 2 el arachideolie * 1 vers rood pepertje * 1 vers groen pepertje * 3 el verse gember * 1 bos fijngehakte verse koriander * 1 el sesamolie * 5 lente-uitjes, in ringetjes * 10 el limoensap * 4 dl kokosmelk * versgemalen zwarte peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top