1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise
  4. Thaise recepten
Thaise recepten Meer Thaise recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit wereldgerecht ken je vast wel vanuit de supermarkt. Het klinkt heel fancy, maar feitelijk is het letterlijk kip met cashewnoten. Het sausje is een combinatie van bekende Aziatische sauzen die zowel in Thailand als China veelvuldig gebruikt worden. Wij maken het met kip (uiteraard), sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui. Serveer het met witte rijst en je zet binnen een half uurtje je eigen wereldgerecht op tafel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

In Thailand ga je niet snel een curry vinden met gehaktballetjes in, maar dat noemen we dan: "the best of both worlds". Een originele curry met lekker sappige kippengehaktballetjes en rijst. Heel gemakkelijk om klaar te maken en toch een pittig smaakbommetje.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Ik had nog een restje sperziebonen in mijn vriezer, maar niet meer genoeg als bijgerecht. Bij het zoeken in mijn recepten kwam ik dit recept tegen. Kwam helemaal in mijn richting, want doperwten en spinazie heb ik altijd in de vriezer. Beetje aangepast aan onze eigen smaak. Ik heb de bijvoorbeeld de kipfilet niet gebakken, maar laten garen in de kokosmelk. De kipfilet wordt dan niet droog. We vonden dit heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

een toffe variant en met de Thaise smaakjes erbij nog eens een bijzonder lekkere ook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De Belgische tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Zelf heerlijke bami- of nasikruiden mix maken.Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout. Maak ze eens zelf! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ik had dit ooit in Thailand gegeten. Erg lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Pittig gehaktbrood Thai stijl  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Ik vond dit recept in één van mijn kookboekjes: "Reismenu, verhalen en gerechten"van Cor Hospes. Een heel leuk verhalenboekje van landen over de hele wereld met steeds een recept erbij van het land. In het verhaal bij dit recept wordt verteld dat Balti een uitvinding is uit Birmingham (UK), oftewel "Brum", zoals de inwoners daar zelf liever zeggen. In Birmingham woont het grootste aantal immigranten uit Pakistan en zijn er veel Pakistaans/Indiase restaurants waar dus ook de Balti-keuken is ontstaan. N.B. Het originele recept is zonder de sperziebonen, maar wij vonden dit er erg lekker bij (in). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ik word altijd zo verdrietig als ik op een relatief leuk feestje ben (zeg even een 8,5) en dat de jarige dan besluit er een dikke onvoldoende van te maken door WEER een schaal met koude-wraps-met-zalm-en-roomkaas te serveren. Luister, jarige, DAT kennen we nu wel... De wraps zelf zijn echter het probleem niet, helemaal niet zelfs, er wordt wereldwijd van genoten, en wie ben ik om die dingen dan af te schrijven. Deze thaise wrap variatie kan die vervelende onvoldoende van zojuist makkelijk weer naar een mooie 6+ trekken. Dus maak ze snel en dan... voetjes van de vloer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

600 g kipfilet 3 eetlepels bloem 1 theelepel versgemalen witte peper 1 theelepel zout 8 dl zonnebloem- of maisolie 2 uien 3 tenen knoflook 1 middelgrote rode paprika 1 middelgrote gele paprika 1? dl Thaise kippenbouillon (van een tablet) 1 dl tomatenketchup 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 eetlepel licht sojasaus 2 eetlepels limoen- of citroensap 2 theelepels palm- of rietsuiker 100 g ananas, vers of uit blik  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is een heerlijk slank gerecht voor 2 personen. Het is heel makkelijk om dit voor meer of minder personen te maken en het is werkelijk een super simpel recept! Ben je niet op dieet dan neem je gewoon meer. Ik heb dit op 22.10`10 weer eens gemaakt. En na (na zoveel jaren) eindelijk eigen foto`s erbij geplaatst. Ik heb het dit keer gemaakt met Thaise roerbakgroenten en als bijgerecht komkommerschijfjes met knoflook en yoghurt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

500 gram komkommer 3 eetlepels vissaus of lichte sojasaus 3 eetlepels limoensap 3 eetlepels water 2 eetlepels suiker 1 grote verse rode Thaise (of Spaanse) peper, zonder de zaadjes, in reepjes 3 eetlepels sjalotringetjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht. Tip: Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Populaire Thaise kookboeken:
Top