Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tete veau recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mijn schoonmoeder maakte dit recept vroeger van een kalfskop,maar ja dat is niet meer van deze tijd.En is dit recept een beetje gemoderniseerd.Volgens een bekende cuisinier in Maastricht heb je in Hasselt(B) nog een orginele kalfsslagerij.Waar je nog een gebroeide kalfskop kunt krijgen.In Nederland mag deze niet meer verkocht worden.

INGREDIENTEN

1 kalfstong;1 kilo kalfpoulet;eventueel een kalfsschenkel., 1 winterwortel; takje tijm; snufje foelie;laurierblaadje;1-2 peperkorrels;2-3 kruidnagels; beetje azijn; 5 eieren hardgekookt;augurkjes;tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfskop. Dat ingredient mag eigenlijk niet ontbreken in tete de veau. Maar zo'n hoofd is niet meer te krijgen, dus gebruiken we kalfstong en kalfsvlees.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen kalfsvlees,1kalfstong,kalfsbotten*zout*1 ui*1 wortel*wat tijm*foelie*1 laurierblad*peperkorrels*5 kruidnagels*1 blikje tomatenpuree*scheutje azijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  •  
  •  > 120 min.

Traditioneel Zuidlimburgs gerecht. Wordt met Carnaval gegeten.

INGREDIENTEN

400 gr Kalfspoelet, 2 bouillonblokjes, diverse kruiden (zoals peterselie, foelie, thijm), kruidnagel, 1/2 wortel, 1/2 prei, 1 middelgrote ui, 100 gr. kalfsgehakt, paneermeel, zout en peper, 100 gr champignons, 50 gr boter, citroensap, 70 gr bloem, 1/2 liter bouillon, blikje tomatenpuree, scheutje madera, Worcestersaus, scheutje koffiemelk., Voor de garnering: 1 hard gekookt ei, paar augurkjes, kleine zure uitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuid Limburgse specialiteit

INGREDIENTEN

400 gram kalfspoulet, 2 bouillonblokjes, diverse kruiden (peterselie, foelie, tijm ), kruidnagel en 1/2 prei, 1 middelgrote ui en 1/2 wortel, 100 gram kalfsgehakt, paneermeel, 100 gram champignons, citroensap, 50 gram boter, 70 gram bloem, 1/2 liter bouillon, blikje tomatenpuree, scheutje madera, worcestersaus, wat zout en peper, scheutje koffiemelk,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maastrichtse kalfsragout

INGREDIENTEN

500 gr kalfspoulet, 500 gr kalfsgehakt, 250 champignons, 1 ui, 2laurierblad, zout+peper, tomatenpuree blikje, maizena, scheut madera, paar gekookte eieren, handvol kleine augurken

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Kop van een kalf (een echt carnavalsrecept) Kalfskop. Dat ingredient mag eigenlijk niet ontbreken in tete de veau.Maar zo'n hoofd is niet meer te krijgen, dus kun je kalfstong en kalfsvlees gebruiken

INGREDIENTEN

Ngredienten: 1,5 kilo kalfspoulet in, stukjes; 1 kalfstong en wat kalfsbot, 3, tomaten, tomatenpuree, foelie, laurier, citroen, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400g kalfspoulet2bouillonblokjesdiverse kruiden zoals peterselie,foeli,tijm en kruidnagel.1/2prei1middelgrote ui1/2wortel100g kalfsgehaktpaneermeel100g champignonscitroensap50g boter70g bloem1/2ltr.bouillonblikje tomatenpureescheutje madeiraworcestersauszout en peperscheutje koffiemelkVoor de garnering:1hard gekookt eipaar augurkjeskleine zure uitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kalfsbotten,3/4kg kalfspoulet,3/4kg champignons,1/2kg kalfsgehakt,fleje madeira,blikje tomatenpuree,citroensap,maizena,augurken,hard gekookt ei

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2011
  • Frans
  •  > 120 min.

Vroeger werd dit gerecht letterlijk van kalfskop gemaakt zoals de naam zegt. Tegenwoordig van gewoon kalfsvlees. Bij ons wordt dit vooral met de Bronk gemaakt.

INGREDIENTEN

- 1,5 kilo kalfspoulet in stukjes, - 1 kalfstong met wat kalfsbot, - 3 tomaten, - tomatenpuree, - foelie, - laurier, - citroen, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een pittig potje kalfsvlees

INGREDIENTEN

-1 kg kalfsschenkel en -koteletten, -2 fijngehakte grote uien, -een mespuntje kruidnagelpoeder, -3 laurierblaadjes, -peper en zout, -roux, -3 el geconcentreerde tomatenpuree, -een mespuntje nootmuskaat, -een flinke scheut sherry, -augurkjes, -zilveruitjes, -hardgekookt ei, , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top