Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

338 teriyaki recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis.

INGREDIENTEN

* 100 ml droge sherry (Japanse rijstwijn Mirin), * 100 ml Japanse sojasaus, * 3 eetlepels bruine suiker, * 600 gram kipfilet, * 2 tenen knoflook, * 1 cm verse gember(3 theelpels djahe), * 1/3 rode peper, * 1 kopje water, * 1 kippenbouillontablet, * 2 theelepel sesamzaadjes, * ½ rode ½ gele en ½ groene Paprika, * 3 eetlepels olie, * 100 gram tauge, * Half bakje Champignons, * Groenten mix met groene groenten peultjes broccoli

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2013
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml);, 2 el honing;, 1 el wittewijnazijn;, 1 el sesamzaad (bakje 100 g);, 300 g wilde zalmfilet, ontdooid;, 4 el zonnebloemolie;, 1 pakje eiernoedels (250 g);, 400 g broccoli;, 1 rode ui, in halve ringen;, 1 schaal peultjes (200 g).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2011
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japans roerbakgerecht. Lekker mager! Eenvoudig en snel klaar.

INGREDIENTEN

350 gram biefstuk of kipfilet, 125 gram champignons, 3 lente-uitjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 pak Teriyaki (marinade, saus en Japanse rijst) van Knorr.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Teri betekent glans en yaki is bakken in het Japans.

INGREDIENTEN

200 gram rijst., 1 zakje Japanse roerbakmix Teriyaki.(conimex), 350 gram beefreepjes., 100 gram prei., 100 gram worteltjes., 100 gram shii-takes., 75 gram tauge., scheutje witte rijstwijn., 2 eetl. olie., 4 dl. water.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Een stukje gemberwortel van 3 cm, 4 eetlepels Japanse soyasaus, 4 eetlepels Sake, 1 eetlepel mirin, 1 eetlepel suiker, 450 gr kippeborstfilet, 3 eetlepels olie, peterselie, sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Knorr-Teriyaki, met daarin:, - - 1 zakje Teriyaki-marinade, - - 1 zakje Teriyaki-saus, - - 1 zakje Japanse rijst, - Klaarzetten:, - 350 gram Biefstuk (of kipfilet), - 350 cc (ml) Water, - 125 gram Champignons, - 3 Lente-uitjes, - Olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensvleesreepjes met shiitake

INGREDIENTEN

1 ui, 150g shiitake, 200g waterkers, 1 bosje radijs, 1 1/2 eetl.sake, 2 eetl. mirin, 4 eetl Japanse sojasaus, 2 theel suiker, 2 eetl olie, 400g varkensreepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

3 el ma?solie - 2 el water - 1/2 kippebouillonblokje - 2 el sojasaus - 2 el vloeibare honing - 2 el sinaasappelsap - 1 el geraspte sinaasappelschil - 2 teentjes look - 1 el geraspte gember - 4 kipfilets - 125 gr mayonaise - 2 lenteuitjes - 4 sesambroodjes - 1 sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Japans kipgerecht

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 eetlepels Janpanse sojasaus, 4 eetlepels sake, 1 eetlepel rijstwijn, 3 theelepels geraspte gemberwortel, 1 eetlepel suiker, busje Japanse kruiden, 2 eetelepels sesamzaad, fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze Japanse saus wordt gebruikt als een marinade en als saus bij geroosterde kip, rundvlees en varkensvlees.

INGREDIENTEN

2 el. In ringetjes gesneden bosui, 3 teentjes gesnipperde knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 tl sesamolie, 2 dl Japanse sojasaus, 1 dl sake of droge sherry, 3 el suiker, 2 dl kippenbouillon, 2 tl maizena.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

(circa 0,5 liter) Deze Japanse saus wordt gebruikt als een marinade en als saus bij geroosterde kip, rundvlees en varkensvlees.

INGREDIENTEN

2 el. In ringetjes gesneden bosui, 3 teentjes gesnipperde knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 2 tl sesamolie, 2 dl Japanse sojasaus, 1 dl sake of droge sherry, 3 el suiker, 2 dl kippenbouillon, 2 tl maizena.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  •  
  •  0-10 min.

De kipfilets 2 uur op een koele plaats marineren

INGREDIENTEN

Stukje gemberwortel van 3 cm, 4 el Japanse soyasaus, 4 el sake, 1 el mirin, 1 el suiker, 450 gr kippeborstfilet, 3 el olie, peterselie, sesamzaad, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Japans
  •  0-10 min.

Voor deze Japanse specialiteit zijn alle fijne soorten zeevis te gebruiken.Probeer eens filet van schol,tong of zalm.

INGREDIENTEN

500 gram zeevis in dunne reepjes,1 dl Japanse sojasaus,1 dl sake(alcoholische drank gebrouwen uit rijst).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Japans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt), 100 ml Japanse sojasaus, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes, 1 cm verse gember geraspt, 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, 1 bosuitje, in kleine ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!!

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, , 2 rode pepers, , 1 prei, , 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 250 g), , 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (flesje a 250 ml), , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 1 zak Thaise roerbakmix (400 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

2 eetlepels bruine suiker, 125ml ketjap, fijngehakte gember (ongeveer 3cm), 2 teentjes geperste knoflook, 1 eetlepel witte wijnazijn, 125ml plantaardige olie, 500gr kipfilet, in blokjes gesneden, 275gr mie, 2 eetlepels plantaardige olie, gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm), 4 fijngesneden lente uitjes, 200gr gesneden paksoi, 125gr taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2015
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In dit gerecht is het kippenvlees met een lekker laagje honing en sojasaus bedekt. Serveer het als lichte lunch of avondmaal. (Aantal calorieen: 158 per persoon)

INGREDIENTEN

- 6 st. kipfilets a ca. 120 gr., - olijf- of plantaardige olie, Voor de marinade:, - 3 el vloeibare honing, - 1,25 dl. tamari (Japanse sojasaus), - 1,25 dl. droge sherry, - stukje verse gemberwortel van ca. 1 cm., vermalen, - 1 teentje knoflook, geperst, - 1/2 tl gemalen zwarte peper, - schijfjes citroen en peterselie, ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Biefstukreepjes in een woksaus teriyaki honing

INGREDIENTEN

200 - 300 gram biefstuk - 1 ui, 1 teentje knoflook - 2 - 3 eetlepels ketjap manis - zwarte of witte peper -, rijst - 1 paprika - 1 prei - 2 rode uien - 2 wortels - conimex teriyaki honing woksaus - wokolie - seroendeng (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

EEN ECHT MAANDAG RECEPT

INGREDIENTEN

, 1 schaaltje varkensreepjes (naturel, ca. 300 g A.H), 4 eetlepels Teriyaki marinade (fles a 250 ml), 1 Chinese kool (ca. 600 g), 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 pak Chinese eiermie (250 g), 3 eetlepels zonnebloemolie, 75 g gezouten pinda's, , , , , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Best te doen, een recept typen op je mobiel, maar goed dat terzijde, kipfilet met pinda paneer, klinkt vreemd smaakt super.

INGREDIENTEN

2 kipfilet, 1 zak pinda,s teriyaki, 2 eiwitten, Zout peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2016
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japans gemarineerde, supermalse ossenhaas aan spies

INGREDIENTEN

400 g. ossenhaas, 8 shi-take paddestoelen, 150 ml. mirin Japanse kookwijn, 150 ml. kikkoman sojasaus, 150 ml. Sake rijstwijn, 1 ui, 1 winterwortel, 100 g. peultjes, 2 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g kipfilet, in blokjes, 1 flesje woksaus teriyaki honing (175 ml), 300 g witte rijst, 2 courgettes, 4 el zonnebloemolie, 1 rode ui, in halve ringen, 1 teen knoflook, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 schaaltje kipfilethaasjes (ca. 350 g), , 5 eetlepels teriyaki marinade (fles a 250 ml), , 3 groene paprika's, , 1 bakje oesterzwammen (150 g), , 250 g eiermie, , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 3 bosuitjes, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

350 g basmatirijst, zout, 3 el zonnebloemolie (C1000), 400 g kipfilet, in dunne reepjes, 2 pakken Iglo Wereld Wok Groenten Japanse Teriyaki

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde zalm met paksoi noedels.

INGREDIENTEN

, 250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 4 Zalmmoten, 2 el Go-Tan Wok olie, 120ml Go-Tan Original Wok Teriyaki, 4 Kleine paksoi, 1 Rode paprika, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2014
  •  
  •  30-60 min.

Oosters hapje

INGREDIENTEN

1/2 dl teriyaki marinade, 1 teentje knoflook, 1 theelepel vloeibare honing, 1 eetlepel (arachide) olie, 125 gram kipfilet.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2005
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rollade met een oosters tintje

INGREDIENTEN

1 beetje doorregen varkensrollade van ong 1 kilo, 230 ml appelsap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel witte azijn, 1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder, 1 theelepel geraspte knoflook of poeder, zout naar smaak, een fijn gesneden rode spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe. Of een theelepel sambal oelek., 2 1/2 eetlepel maizena, water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 zakken japanse teriyaki (iglo), 500gr. runderreepjes, 2 eetl. olie, 4 porties 1 minuut rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2007
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

350 g pandanrijst, zout, 1 1/2 el wokolie, 400 g runderreepjes, 2 zakken Wereld wok groenten japanse teriyaki (Iglo), 2 bosuitjes, schuine ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 1 schaaltje varkensreepjes (naturel, ca. 300 g), , , 4 eetlepels Teriyaki marinade (fles a 250 ml), , , 1 Chinese kool (ca. 600 g), , , 1 rode paprika, , , 2 teentjes knoflook, , , 1 pak Chinese eiermie (250 g), , , 3 eetlepels zonnebloemolie, , , 75 g gezouten pinda's,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een fijne doch kruidige smaak!

INGREDIENTEN

300 gr. varkensreepjes naurel, 4 eetlepels kikkoman teriyaki marinade, 600 gr. chinese kool, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 pak chinese eiermie, 3 eetl. zonnebloemolie, 75 gr. gezouten pinda's.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram biefstuk, - 2-3 eetlepels olie, - 1 pak Knorr Japanse Teriyaki, - 3 lente-uitjes, - 125 gram shii-takes, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 eetlepel sherry, - 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram kalkoenfilet - 5 eetlepels Kikkoman Teriyaki marinade - 1 rode paprika - 1 gele paprika - 1 groene paprika - 200 gram shii-takes - 4 bospeentjes - 250 gram mihoen - 3 eetlepels Oosterse roerbakolie - 1 zak kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

(lekker makkelijk)

INGREDIENTEN

- 1 stuk kipfilet (in hapklare stukjes gesneden), - kwart flesje teriyaki saus, - 1 eetlepel kikkoman sojasaus, - 2 eetlepels schenkstroop,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2010
  •  
  •  20-30 min.

Een lekker pittig hoofdgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. kalkoenreepjes * 5 eetl. teriyaki marinade * 1 zak drie kleuren paprika * 200 gr. chii-takes * 4 bospeentjes * 1 zak moehoen * 3 eetl. oosterse roebakolie * 1 zak kroepoek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 400 gr Varkenshaas, ? 1 dl ketjap manis, ? 5 el bruine basterdsuiker, ? 1 el gemberwortel (verse, geraspt), ? 1 teentje knoflook (geperst), ? 1 lenteuitje (in dunne ringen), ? 1 el sesamolie, ? 1 el peterselie (verse, fijngehakt), ? snufje peper (versgemalen), ? 75 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 ml droge sherry (in Japan wordt zoete rijstwijn (mirin) gebruikt) 100 ml Japanse sojasaus 3 eetlepels suiker 3 eetlepels zonnebloemolie 600 g kipdijenfilet (biologisch), in stukjes 1 cm verse gember, geraspt 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd 1 bosuitje, in kleine ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoete teriyaki met een frisse komkommersalade

INGREDIENTEN

Sweet Teriyaki:, 600 gram varkensschnitzel, 2 preien, 1 flesje teriyaki honing woksaus (conimex), 400 gram snelkookrijst, Olijfolie, peper, 1/2 boullionblokje tuinkruiden, , Komkommersalade:, 1 komkommer, 2 el versgehakte peterselie of dille, 2 el citroensap, 3 el azijn, 1 tl honing, 1/2 tl mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Japans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top