Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tarte tartin recepten (40) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een heerlijke, omgekeerde, appeltaart. Lekker als nagerecht. Kcal p.p.: circa 340

INGREDIENTEN

150 g bloem; 125 g koude roomboter; 150 g kristalsuiker; 6 middelgrote appels (bijvoorbeeld Golden Delicious of Jonagold)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Makkelijk en goedkoop toetje

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg, 200 gr suiker, 40 gr boter, 500 gr appels (Golden delicious),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Tarte Tartin, omgekeerde appeltaart

INGREDIENTEN

1 rol Vers Bladerdeeg 270 gram, 2 a 3 zacht/ zure appels, 50 gram echte boter, 100 gram kristalsuiker, 1 ei om te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Klassieker in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

Teflon- pan met een diameter van 20 cm, 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g  , 2 a 3 zure appels, bijvoorbeeld Boskoop, 50 g boter, 100 g kristalsuiker, 1 ei om te bestrijken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  •  
  •  30-60 min.

Lekker bij de koffie of als nagerecht.

INGREDIENTEN

Voor 8-10 personen., , 150 gram boter of margarine, 150 gram kristalsuiker, 1 ? -2 kg handappels, geschild in vieren, 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 eidooier, Slagroom.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 250 gr. bloem. 1 eierdooier 20 gr. suiker. 130 gr. boter half theelepeltje zout. 2 eetlepels water. voor de vulling: 3 a 4 zoet zure appels. 120 gr. suiker. 50 gr. boter. aluminium folie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Met yoghurt-kaneelsaus

INGREDIENTEN

6 Granny Smith appelen, 200 gram suiker, 4 plakken bladerdeeg, 1,5 dl dikke yoghurt, 1 dl roomijs, 60 gram witte basterdsuiker, kaneel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze taart is eigenlijk toevallig ontdekt in een frans klooster maar ontzettend makkelijk en lekker en lukt altijd Je kan hem een dag van te voren maken en koud wegzetten. Maar warm is hij natuurlijk ook lekker.

INGREDIENTEN

60 gr boter, 160 gr witte basterdsuiker, 2 eetlepels water, 4 zure appels (geschild zonder klokhuis in vieren)375 gr bladerdeeg (diepvries), Een platte vlaaivorm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries bladerdeeg, 3 stevige handperen (Doyenne du Comice), 1 citroen, 50g boter, 75g witte basterdsuiker, bloem voor bestrooien,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 g suiker, 1 wortel, 1 pastinaak, 3 takjes tijm, 4 plakjes bladerdeeg,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Omgekeerde appeltaart

INGREDIENTEN

Zelfde als appeltaart

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Een toetje met ijs, appel en bladerdeeg, om te smullen!

INGREDIENTEN

100 gram zachte margarine, 100 gram fijne tafelsuiker, 2 eetlepels bruine rum, 3 kleine appels, 6 plakken bladerdeeg, 1 bak hertog noten duo ijs, 75 gram hazelnoten, 6 takjes verse munt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2005
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 knapperige appels, 50 gram suiker, 50 gram boter, 1 rond vel bladerdeeg van 30 cm. Voor de karamel: 4 eetlp. water en 4 eetlp. kristalsuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g kalkoenfilet in reepjes, 2 tl shoarmakruiden, 100 g tuinerwten (diepvries), 3 bosuitjes, 4 tomaten gehalveerd, 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid, 3 el yoghurtdressing, 1 krop ijsbergsla in reepjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Lekker en snel toetje. Wel warm serveren (evt. met een bolletje ijs en een flinke dot slagroom.)

INGREDIENTEN

4 stevige appels (bijv. Jonagold), 200 gr. suiker, 50 gr. boter, 6 plakjes bladerdeeg

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een zacht en zoet toetje in combinatie met bladerdeeg...jammie!

INGREDIENTEN

1 verse ananas, 2 ster anijs, 1/2 vanillestokje, 100 gram boter, enkele kardemon peulen, 6 - 8 plakjes bladerdeeg, 100 ml slagroom, 1 tl kaneelpoeder, 1 eetlepel suiker, 200 ml slagroomijs, een paar takjes munt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2004
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten, 5-7 rijpe handperen, 1/2 pakje amandelspijs (a 300 g), verkruimeld, 75 g suiker, 25 g roomboter, in blokjes, 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid), flesje chocoladesaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Frans
  •  30-60 min.

Voedingswaarde per persoon 34 gr koolhydraten/256 kcal/12 gr vet/2 gr eiwit

INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid, 5 handperen bijv. doyenne de comice, vanillestokje opengesneden, 100 gr suiker, 50 gr ongezouten roomboter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker als borrelhapje

INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries bladerdeeg2 uien4 struikjes witlofolijfolie om invettenpeper en zout25 gr boter1 eetlepel rietsuiker50 gr walnoten90 gr graspte pizzakaas30 gr geraspte Parmenzaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

275 g suiker, 1 rode peper, in 3 stukken, 1 ananas, geschild, 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 4 bollen vanilleroomijs, chilisiroop,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een mooi recept om de oogst uit de fruittuin te gebruiken, oogstfeest!

INGREDIENTEN

120 gram kristalsuiker, een beetje water, 3 mooie appels, 3 mooie peren, 1 steranijs, 1 stukje pijpkaneel, 4 plakken bladerdeeg, eventueel poedersuiker om te garneren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dat iets eenvoudigs ook heerlijk kan zijn kun je hiermee bewijzen.

INGREDIENTEN

400 gram sjalotjes, 2 el roomboter, 2 el olijfolie, 2 el wijnazijn, 2 takjes tijm, Peper en zout uit de molen, 2 el fijne suiker of poedersuiker, 4 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 bananen, 5 centiliter water, 500 gram bladerdeeg, 5 centiliter rum, 200 gram suiker, vanilleijs .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Tarte tartin

INGREDIENTEN

Kant-en-klaar bladerdeeg, 6 stronkjes mini- witloof, overlangs in twee gesneden, 1 el verse tijm, 150 g bruine suiker, 15 g verse boter, zeezout, Voor de vinaigrette, appel, geschild, ontpit en in grove stukken gesneden, 1 el pijnboompitten, geroosterd, 100 ml notenolie, 30 ml balsamicoazijn, 2 el honing, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

275 gram suiker, 1 rode peper, in 3 stukken, 1 ananas, geschild, 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid, 4 bollen vanilleroomijs, chilisiroop, 4 eenpersoonstaartvormpjes, ingevet

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 bananen, bladerdeeg, 100gr roomboter, 100gr suiker, 250ml slagroom geklopt, , Hemelse modder, 25gr roomboter, 75gr pure chocolade, 75gr melk chocolade, Suiker, Kaneel, 1 zakje vanillesuiker, 1/8 l slagroom, 3 eiwitten, 3 eidooiers

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke tarte tartin, snel en eenvoudig te maken en het resultaat is altijd weer verbluffend!

INGREDIENTEN

150 gram boter, 100 gram poedersuiker, 250 gram bloem, 2 eieren, 3 gram zout, 50 gram suiker, 1 eetl kaneel, 4 zoet-zure appels

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2010
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram suiker, 6 Peren, Bladerdeeg, Zure room, Honing, Bittere chocolade

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram suiker, 6 Peren, Bladerdeeg, Zure room, Honing, Bittere chocolade,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Eigen creatie gevormd bij Cuisine Culinair. zowel makkelijk te maken (met bladerdeeg uit de diepvries) als volledig authentiek (in een pan op het fornuis.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, , 2 harde peren (conference), 250 gram blauwe kaas naar keuze, 1 pakje bladerdeeg, suiker, kaneel,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeg is iets wat ik altijd wel in huis heb en dat geld ook voor de rest van de ingredienten. Deze taart is super simpel en heel snel gemaakt dus hij passeert hier regelmatig de revue als ik weer eens fruit te veel heb want hij is ook lekker met bv appels, perzik enz. ik zou zeggen experimenteer eens met dit recept

INGREDIENTEN

3 of 4 Peren (ligt aan de grote), 100 gr Bruine suiker, 100 gr Roomboter, 1 tl kaneel, 1,5 tl grof zeezout, 6 a 7 plakjes bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2015
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 40 g boter, 1 kg vijgen, gehalveerd, 40 g suiker, eventueel 25 g geschaafde amandelen, geroosterd, Voor de gemberroom:, 275 ml slagroom, 3 bolletjes stemgember, heel klein gesneden, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  •  
  •  30-60 min.

De op zijn kop gebakken appeltaart waar je niet genoeg van kunt krijgen (maar ben niet te gulzig)

INGREDIENTEN

* 6 appels, * sap van een 1/2 citroen, * 120 gram boter, * 200 gr. suiker, * een pakje bladerdeeg, * beetje bloem om de bladerdeeg uit te rollen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

Kruidige omgekeerde appeltaart

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk bij de koffie, maar ook zeker heerlijk bij een bolletje ijs.

INGREDIENTEN

4 plakken bladerdeeg, 2 elstar appels, 1 el water, 75 gram suiker, 25 gram boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2013
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 personen, 4 lage creuset schaaltjes, geschikt voor de oven, 2 lepels olijfolie, 4 rondjes filodeeg 10 x 10 cm, 8 goudrenetten, 12 vijgen, handy 43 ( rum, Licor 43, 2 zakje rozijnen, 2 kaneelstokjes, 1 vanille stokje, 1 zakje vanille suiker, 20 kruidnagels, laurierblad, verse foelie, zakje koekkruiden, crushed peperkorrels, 10 jeneverbessen), 1 theelepel 5-spices, 1 theelepel kristal suiker, custard pudding, 125 ml sour cream, peper, nootmuskaat poeder

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  
  • Eigen recept

`La Serena is een volle, romige, lepelbare schapenkaas uit de Extremaduro, Midden-Spanje, een welkome afwisseling naast de veelal harde Spaanse kaassoorten. De kaas wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt van melk van het oeras Merino en brengt met zijn kruidige, pittige smaak en fluwelige structuur nog steeds iedereen in vervoering. Bijna leeg gelepeld, wordt de kaas gevuld met lamsvlees en rijst en nog een kwartiertje in de ovengezet. De laatste kaasresten smelten dan door de stoofschotel, et voilà: een heerlijke maaltijd!`

INGREDIENTEN

2 handperen, geschild / 200 ml witte wijn / 90 g suiker / 1 kaneelstokje / laurierblad / stukje steranijs / 10 gekneusde zwarte peperkorrels / 20 g boter / 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, ontdooid / 325 g la serena*

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 bakje mascarpone, Half bakje slagroom, 12 Gedroogde abrikozen, 100 gr hazelnoten, 100 gr Pure chocolade, 20 ml Hazelnoot/ amandellikeur, 4 plakken Cake, Vanille-ijs, 1 Kweepeer, Walnoten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 bakje mascarpone, 250 ml slagroom, 24 Gedroogde abrikozen, 200 gr hazelnoten, 200 gr Pure chocolade, 40 ml Hazelnoot/ amandellikeur, 8 plakken Cake, Vanilleijs, 2 Kweepeer, Walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2009
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 4 stronken witlof, 2 el suiker, 2 el + een beetje boter, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2013
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top