Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

992 tartaar recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Na een oproepje is dit na lang experimenten de allerlekkerste samenstelling (zonder rauwe eieren!). Ik heb gezien dat later velen mijn recept letterlijk hebben gekopieerd! Een extra compliment zullen we maar zeggen!!!

INGREDIENTEN

200 gr tartaar (of rundergehakt), 1 el mayonaise, 1 el tomaten ketchup, 2 el olie, 2 tl citroensap, 1 tl mosterd, 4 druppels worchestershiresaus, zout en peper naar smaak, , Optioneel:, kappertjes, augurkjes (fijngesneden), ui (fijngesnipperd), pesto,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gr tartaar, 1 paprika,ui, 250gr champignons,1 flesje barbequesaus., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Uitjes, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Op grootmoeders wijze. Verrukkelijk

INGREDIENTEN

Pot mayonaise of zelfgemaakt mayonaise, 3gekookte eieren, gehakte peterselie, gehakte bieslook, snuifje zout en peper, 1 dikke ajuin

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Tartaar van gemarineerde zalm met dille

INGREDIENTEN

450 gr verse zalm, 2koffielepels graanmosterd, 1koffielepel suiker, 1eetlepel wijnazijn, 1citroen, 1eetlepel olijfolie, 1eetlepel tomatenketchup, zout en peper, 4reepjes gerookte zalm, 4sint-jacobsvruchten,16 blaadjes sla, 16 ruitjes tomaat, bieslook en veldsla.

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Belgisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Zelfgemaakt=lekkerder

INGREDIENTEN

8 eetlepels mayonaise, 2 zure augurkjes, 1 sjalotje, wat fijgesnipperde peterselie, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

@ voor e kleintje van 8 maanden

INGREDIENTEN

1 kleine aardappel,3-4 schoongemaakte worteltjes,25 gr tartaar

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Tartaar, mozzarella, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 8 januari; 300 Kcal

INGREDIENTEN

100 gr tartaar, 1 theel olie, 1 snee volkorenbrood, 1 eetl uiringen, 100 gr Chinese kool, olievrije slasaus,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

LEKKER SNEL EN GEMAKKELIJK

INGREDIENTEN

4 TARTAAR, 2 PREI, 100 GR. VERSE CHAMPIGNONS, 3 TL. KETJAP, 3 EL. TOMATENPUREE, 15 GR MARGARINE, ZOUT EN PEPER, 11/2 DL BOUILLON

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Gourmetten.

INGREDIENTEN

50 gram tartaar - scheutje balsamico-azijn - scheutje olijfolie - zout en peper - theelepeltje pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 12 maart; 300 Kcal

INGREDIENTEN

150 gr tartaar, 1/2 eetl paprikapoeder, 2 knackebrod, gistpasta (bv marmite), 1 kleine ui, 200 gr komkommer, olievrije slasaus,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram tartaar * verse groene peperkorrels * 1 ui * peper * zout * marjolein * 100 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 gr bloemkool, 150 gr champignons, 3 el geraspte kaas, 1 el olijfolie, 1 1/2 tl paprikapoeder, 4 ons tartaar, 2 dl gezeefde tomaten, 1 1/2 ui.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept van Carluccio is aangepast

INGREDIENTEN

275 gr tartaar, 60 gr parmesaan (geraspt), rucolla, 1 blik artisjokbodems, 1 eetl. olijfolie, 1/2 eetl. citroensap, gem. zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/2 zak verse knoflook-bieslook/1 eetl kappertjes/500 g tartaar/1-2 thl vloeibare jus met ui en knoflook/selderiezout/tabasco/25 g boter/2 thl Dijonmosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2003
  •  
  •  10-20 min.

Het Mingus Minus-Dieet 27 juni; 300 Kcal

INGREDIENTEN

125 gr tartaar (of gehakte biefstuk), zout en peper, paprikapoeder, 1 eierdooier, gehakte peterselie, 1 eetl zilveruitjes, 1 augurk, 2 eetl kappertjes, 5 olijven (gevulde), 3 crackers, gistpast (bv marmite),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Taartaar met zuurkool in een pitabroodje

INGREDIENTEN

1/4 rode paprika;, 1 zakje wijnzuurkool 250 gr;, 200 gr tartaar;, 2 theel. kerriepoeder (hot);, zout en peper;, 1 teen knoflook;, 4 pita broodjes;, 4 eetlepels mangochutneysaus (calve);, Bieslook.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g tartaar - 1 ui, gesnipperd - ? rode paprika, in stukjes - 250 g champignons, in plakjes - 1 grote vleestomaat, ontveld en in stukjes - peper - zout - paprikapoeder - 50 g boter - 20 g bloem - 2 dl runderbouillon - 1/8 l creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), ? 1 eetlepel kappertjes, ? 500 g tartaar (biologisch), ? 1-2 theelepels vloeibare jus met ui en knoflook, ? selderiezout, ? tabasco, ? 25 g boter, ? 2 theelepels Dijonmosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), ? 1 eetlepel kappertjes, ? 500 g tartaar (biologisch), ? 1-2 theelepels vloeibare jus met ui en knoflook, ? selderiezout, ? tabasco, ? 25 g boter, ? 2 theelepels Dijonmosterd,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500gr. tartaar,100 gr. ontbijtspek,1 rode ui,2 eieren,3 bosuitjes,1 bloemkool,1 dl room,1 eetlepel grove mosterd en olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moendoe-Moendoe

INGREDIENTEN

* 200 gr. tartaar, * 2 theel. sambal manis, * 2 uien, * 1 eetl. patis, * 2 teentjes knoflook, * 2 theel. asem, * 2 kemirinoten, * 1/10 blok santen, * 1 theel. laos, * olie.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 zakje verse knoflookbieslook (a 20 g), ? 1 eetlepel kappertjes, ? 500 g tartaar (biologisch), ? 1-2 theelepels vloeibare jus met ui en knoflook, ? selderiezout, ? tabasco, ? 25 g boter, ? 2 theelepels Dijonmosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g tartaar, 1 klein uitje gesnipperd, 1 ei, wat peterselie, zout en peper, versgemalen peper, 8 artisjokbodems uit blik, 8 tl parmezaanse kaas, tabasco of worcestersaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een tartaar'brood' uit de romertopf.

INGREDIENTEN

500 g tartaar, 2 sneetjes witbrood, 2 eieren, 2 el paneermeel, zout, 1 tl mosterd, uienpoeder, 2 tl majoraan, 1 el fijngesneden peterselie, 20 g margarine, 20 g paneermeel

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100 gram biefstuk tartaar1 eetlepel gesnipperde augurk1 eetlepel gesnipperde ui1 eetlepel mayonaise1 theelepel mosterd2 theelepels fijn gehakte peterseliezout en peper1 hard gekookt eiovenfriet4 ansjovisfilets

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 g tartaar - 1 ui, gesnipperd - ? rode paprika, in stukjes - 250 g champignons, in plakjes - 1 grote vleestomaat, ontveld en in stukjes - peper - zout - paprikapoeder - 50 g boter - 20 g bloem - 2 dl runderbouillon - 1/8 l creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

1/2 ui, 1/2 rode paprika, boter, 1 augurk, 1 el kappertjes, 1 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm), 500 g tartaar, 6 takjes peterselie, 3 eieren, 2 eierdooiers, 1 el cognac, 1 1/2 tl paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout, 12 zwarte olijven zonder pit, 6 sneetjes casinobrood, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker lunch gerecht.

INGREDIENTEN

250 gr runder tartaar / 1 eidooier / 1 el mayonaise / 1 el fijn gehakte augurk / 1 el fijn gehakte ui / 1 el fijn gehakte peterselie / peper en zout naar smaak / paar druppels Worchestersaus / enkele druppels tabasco en 8 sneetjes wit of bruin casino brood . Wat blaadjes sla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 1 (kleine) courgette, 2 tomaten, 1/2 rode paprika, 80 gram tartaar, 125 gram + 1 eetlepel kwark, 1 eetlepel paneermeel, gedroogde oregano, zout, peper, 1 theelepel olie, 1 eetlepel gehakte verse kruiden (bijv. peterselie en marjolein), 2 eetlepels mineraalwater met koolzuur, 1 ciabatta ( circa 50 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept vond ik in een kookboekje uit 1967! Is er meer belangstelling voor oude recepten van gehaktballen, please let me know!!

INGREDIENTEN

400 gr. biefstuk tartaar, = tl.zout,=tl. versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel sherry,= el. gehakte peterselie, een paar druppels aroma,2 el.boter,4 sneetjes brood,10 radijsjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Recept door Peter De Clercq Peter De Clercq is de chef-kok van restaurant "Elckerlijc" te Maldegem, waar grillen en barbecuen de specialiteit van het huis zijn.

INGREDIENTEN

800 g gemalen steak, , 4 eetlepels mayonaise, , 4 eetlepels Engelse saus, , 4 eetlepels gehakte uien, , 4 eetlepels uitgeknepen kappertjes (of fijngesneden augurkjes), , 4 eetlepels basilicum (fijngehakt), , 4 eierdooiers, , 1 eetlepel pesto, , zwarte peper van de molen, , zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 g bloemkool - 150 g champignons - 3 el kaas (oud geraspt) - 1 el olijfolie - 1,5 tl paprikapoeder - 400 g tartaartjes - 2 dl tomaten (gezeefd) - 1,5 stuks uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g rauwe heilbot (of kabeljauw), 50 g gerookte heilbot, ¼ courgette, sap van 1 limoen, een paar korianderblaadjes, 1 eetl. citroenolijfolie van Oil & Vinegar, peper en Fleur de Sel limoenvan Oil & Vinegar, 6 teentjes zwarte knoflook van Oil & Vinegar

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Tartaar van Runderhaas, , Voorgerecht (Kerst) voor 4 personen., , * Print dit recept, * Verstuur recept naar vriend/vriendin, * Onbekend, * 0-20 minuten, * 4.8/5 (6 Stemmen), , Voedingswaarde per persoon, kcal (KJ) 341 (1423), eiwit 16 g, vet 29 g, koolhydraten 1 g., Ingrediënten, , * 250 gram runderhaas, * 4 kleine augurkjes, * 1 sjalot, * ½ bosje bieslook, * 2 eetlepels olijfolie, * 4 eetlepels mayonaise, * 1 eetlepel crème fraîche, * 1 theelepel citroensap, * ½ bosje basilicum, * 4 scharreleitjes, , * Voeg toe aan boodschappenlijst, * Bekijk boodschappenlijst, *, , Keukengerei, , * tonicstamper, , Bereiding, , 1. Meng de mayonaise met crème fraîche, citroensap en gesneden basilicum. Breng dit op smaak met iets peper en zout., 2. Kook de eitjes ongeveer 4 minuten tot deze zachtgekookt zijn. Pel ze voorzichtig., 3. Snijd tartaar van de runderhaas, door de runderhaas zo fijn mogelijk te snijden met een mes. Meng de tartaar met de fijngesneden sjalot, augurk en bieslook. Klein beetje olijfolie erdoor mengen om het geheel wat binding te geven. Op smaak brengen met zout en peper., 4. Plaats op een bord een ring en doe daar de tartaarmassa in. Druk de tartaar aan met een tonicstamper. Zet op de tartaar het gekookt eitje, druppel de basilicummayonaise er speels omheen. Eventueel garneren met verse kruiden en Hollandse kropsla.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 4 tartaartjes, , - 50 gram Blue Band margarine, , - cayennepeper, , - 4 plakken rauwe ham, , - 1 grote vleestomaat, , - 1 dl bouillon, - bosje peterselie, gehakt, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkool-gratin met tartaar

INGREDIENTEN

800 g bloemkool,150 g champignons,3 eetl.geraspte oude kaas,1 eetl.olijfolie,1.5 theel.paprikapoeder,400 g tartaartjes,2 dl tomaten(gezeefd),1.5 ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker gerecht

INGREDIENTEN

150 gram Boursin met look en fijne kruiden, 1 potje bieslook, ,2 sjalotten, 400 gram gerookte zalm, 1 dl verse room, 1 dl melk, ,olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top