1. Home
  2. Recepten
  3. Tarator

Tarator recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tarator

yoghurtsaus met komkommer en walnoten

INGREDIENTEN

1/2 komkommer zout 2 tenen knoflook 1 lente-/bosuitje 50 g gepelde, ongezouten walnoten 0,75 l halfvolle yoghurt 1 eetl. fijngehakte peterselie snufje cayennepeper 1 eetl. fijngeknipte bieslook

Voorbereiding

Rasp de geschilde komkommer. Strooi er een beetje zout op en laat de sliertjes in een vergiet uitlekken. Hak de schoongemaakte en gepelde tenen knoflook in kleine stukjes of gebruik voor het fijnmaken een knoflookpers. Maak het uitje schoon en snijd het in dunne ringen. Hak de walnoten tot grove kruimels. Bewaar drie mooie halve walnoten voor de garnering.

Bereidingswijze

Giet de yoghurt in een kom. Roer de geraspte komkommer, knoflook, uiringetjes, walnootkruimels en peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met cayennepeper. Bestrooi de tarator met bieslook en leg de drie halve walnoten er bovenop.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  •  
  •  10-20 min.

Tarator

Komkommersalade uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

2 in dunne plakjes gesneden komkommers, zout, peper, 2,5 dl (magere) yoghurt, 3 uitgeperste teentjes knoflook, paprikapoeder,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Tarator

Joegoslavische Komkommersalade

INGREDIENTEN

2 komkommers, in dunne plakjes gesneden , zout en peper , 2 en half dl yoghurt , 3 uitgeperste teentjes knoflook , paprikapoeder

  • Joegoslavisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Joegoslavisch
  •  10-20 min.

Tarator

Komkommersalade uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

2 in dunne plakjes gesneden komkommers, zout peper

  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

Tarator

Koude komkommersoep uit bulgarije. Lekker en gezond zomers voorgerecht. (als je hem 2 uur voor serveren maakt is ie op zijn lekkerst!!)

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 1 1/2 tl zout, 4 el olijfolie, 1 kg komkommer, 4 1/2 dl volle yoghurt, 1/8 l zure room, mespunt zout, mespunt witte peper, 1 el fijngesneden dille, 2 el gemalen hazelnoten

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tarator: yoghurtsaus met komkommer en walnoten

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, zout, 2 tenen knoflook, 1 lente-/bosuitje, 50 g gepelde ongezouten, walnoten, 0,75 l halfvolle yoghurt, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, snufje cayennepeper, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook.

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tarator (Bulgaarse komkommersoep)

INGREDIENTEN

1 komkommer -, zout -, 4 dl Bulgaarse yoghurt -, teentje knoflook -, 1 eetlepel olijfolie -, 2 eetlepels gehakte walnoten -, peper -, 2 eetlepels gehakte dille, , , , , , , , , ,

  • Bulgaars
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Bulgaars
  •  10-20 min.

Koude yoghurtsoep met komkommer (Tarator)

In Balkan is men er rotsvast van overtuigd, dat yoghurt (podkwassa voor Bulgaren) waarborg is voor lang en gezond leven. Bulgarije telt in ieder geval honderden eeuwelingen

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, ? l yoghurt, 1 bekertje zure room, 100 gr walnoten, 2 el fijngehakte dille, peper en zout

  • Bulgaars Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Bulgaars Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bulgaarse koude komkommersoep of TARATOR

Lekkere pittige koude soep voor de warme dagen.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 500 g yoghurt, 3 à 4 teentjes geraspte knoflook, 2 à 3 el gehakte walnoten (hou ook wat apart voor de afwerking), 1 bosje dille (hou ook wat apart voor de afwerking), peper en zout, olijfolie, een scheutje citroensap

  • Bulgaars
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2018
  • Bulgaars
  •  20-30 min.

Tarator (Bulgaarse komkommersoep)

INGREDIENTEN

1 komkommer, -zout, -4 dl Bulgaarse yoghurt, -teentje(s) knoflook, -1 eetlepel olijfolie, -2 eetlepels gehakte walnoten, -peper, -2 eetlepels gehakte dille,

  • Bulgaars
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Bulgaars
  •  10-20 min.

Tarator (Bulgaarse komkommersoep)

INGREDIENTEN

1 komkommer, zout, 4 dl Bulgaarse yoghurt, teentje(s) knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels gehakte walnoten, peper, 2 eetlepels gehakte dille,

  • Bulgaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Bulgaars
  •  30-60 min.

Gebakken Mosselen

Gebakken mosselen zijn vaak bij straatverkopers te koop , vooral in Istamboel. Er woden 3 of 4 mosselen op een prikker geprikt; zo worden ze verkocht. Ze zijn het lekkerst met taratorsaus.

INGREDIENTEN

40 mosselen2 eiereneen snufje zout100 g bloem2 dl olijfolietaratorsaus (zie mijn recepten)slabladerenschijfjes citroen

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Knoflook-Walnootsaus

TARATOR

INGREDIENTEN

120 g gedopte walnoten, 3 teentjes knoflook2 eetlepels citroensap of azijn 2 normale sneden, brood1 eetlepel olijfoliezout

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Turks
  •  20-30 min.
Nieuwste tarator recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top