17 tapenades recepten

Diverse vegetarische, smeerbare, smaakvolle tapenades voor op brood, stokbrood, op gerechten/ schotels.

INGREDIENTEN

1 Olijventapenade, 2 delen Olijven Zwart, 1 deel Olijven Groen, Ontpit, 1/4 deel Wortel, Winterpeen Groot, 1/4 deel Prei, 1/4 deel Ui, 1/8 deel Knoflook, 1/5 deel Sardientjes of anchovis, Olijfolie, Tijm, Vers, , 2 Noten Tappenade, 1/2 pot Noten Pasta, bakje Kiemenmix (sprouty), gekookt en gehakt, 100 gr Abrikozen, geweld in witte wijn en gehakt, 1 tl Mosterd, Noten, Gemengd, zeer fijn, gehakt, , 3 Humus, Kikkererwten gekookt inGroentebouillon met stukje Kombu (Zeewier), Tahin (Sesampasta), Knoflook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Pomedori tomaten tapenade:, 100 gram zwarte olijven, 400 gram gedroogde pommedori tomaten, 2 teentjes knoflook, 40 gram kappertjes, 20 gram marne mosterd, 1/2 dl olijfolie, 50 gram suiker, iets peper en zout, , Tapenade van zongedroogde tomaten:, 6 zongedroogde tomaten (op olie), 2 eetlepels groene olijven met piment, 2tl kappertjes, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook (of meer knoflook naar smaak), eetlepel verse oregano (of een theelepel semi-verse oregano op olie) gemalen verse peper naar smaak, 2 eetlepels olijfolie (of meer als je zongedroogde tomaten niet voldoende vocht bevatten), , Tapenade Van Olijven En Roompate:, 200 gram roompate, 200 gram knoflookolijven, 2 el. kappertjes, 1 tl. citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  •  …
  •  0-10 min.

Lamskroon met twee tapenades,verse geitenkaas en een portosausje.

INGREDIENTEN

2 lamskroontjes,1 bakje portosaus(kant en klaar van in delhaize),1 stronkje ste-maure(geitenkaas)van 200 gr,2 tapenades(tomaten en zwarte olijven),1 koffiel. honing,olijfolie,p+z.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Iedereen lust wel tapenade op stokbrood, toch proef je een subliem verschil tussen de soorten. Voor mij heeft de 1 ook de voorkeur boven de ander, maar afgewisseld is het misschien wel het allerlekkerst! Zet ze allemaal op tafel, dan je zit zeker goed.Tapenades zijn goed afgedekt maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast, niet vergeten op kamertemperatuur te laten komen voor serveren!

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 Turks of Marokkaans brood of een groot stokbrood of ciabattabrood, olijfolie (extra vergine), tapenade van groene olijven, tapenade van zwarte olijven, groene pesto, rode pesto, ansjovisjes uit blik, plakken tomaat, plakken mozzarella, plakken rauwe ham, geroosterde pijnboompitten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  …
  •  20-30 min.

Broodjes anders belegd voor een originele picknick

INGREDIENTEN

Verschillende soorten broodjes (bv ciabatta, pide, stokbrood met noten) * tapenades * brie * tuinkers * gerookte zalm * philadelphiakaas * gegrilde kip * vijgenjam * rucola * zongedroogde tomaten * prosciutto * ham *

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2007
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote rode paprika in vierkantjes van 2,5 cm, 2 kleine rode uien in grove stukken, 1 venkelknol in grove stukken, 2 courgettes in stukken, 200 g kerstomaatjes, 2 el olijfolie, 1 el vers gehakte marjolein, basilicum of tijm, 350 g fiorelli (trompet-achtige pasta) of andere pasta met een leuke vorm, zout, gemengde Italiaanse kruiden (om mee te bestrooien), 4 el versgeraspte Parmezaanse kaas, 250 g kant-en-klare tapenade (de meeste tapenades bevatten ansjovis, maar er zijn ook vegetarische tapenades, bijvoorbeeld Tapenade crema van Epifine).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Een feestsmeersel of dip die een beetje gebaseerd is op de Oost-mediterrane "Humus". Je hoort hem te maken met zelf gekookte
linzen uit de "Puy", maar omdat je voor een feestje al genoeg te doen hebt nemen we nu gewoon een blik van Bonduelle.
Laat dit je overigens niet weerhouden om - als je je daartoe geroepen voelt - alsnog "echte" linzen te gebruiken.

INGREDIENTEN

, 1 blik linzen, Bonduelle, 100gr olijventapenade, 100gr tapenade van zongrdroogde tomaten, 1 a 2 tenen knoflook uit de pers, paar stevige scheuten cognac, 1 eetl zoet rode chilisaus,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 200 gram kikkererwten (uit blik of liever nog een nacht geweld), * 50 gram zongedroogde tomaten, * 2 teentjes knoflook, * 4 takjes peterselie, * 50 ml olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 200 gram pittige blauwe kaas, * 100 gram zure room, * 100 gram stevige roomkaas (bv. monchou), * vers gemalen peper, * 20 gram pijnboompitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor onze club (6 personen):, ca. 400 gram tortellinos, pond prei, 800 ons gekookte ham, 3 grote paturains, 4 pakjes gezeefde tomaten, italiaanse kruiden naar smaak

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-01-2011
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Appels en pompoenen combineren heerlijk samen. Dit jaar 30 pompoentjes geoogst uit eigen tuin, en dit soepje de hele winter kunnen eten...hmmm...

INGREDIENTEN

1 biologische pompoen (die kleine ronde knaloranje), 2 bouillonblokjes (groente), 1 rode ui, 2 appels, Scheut ketjap, 2 eetlepels tomaten ketchup, 7 cm gember, geschild en gesnipperd, Cayenne peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

(oud) witbrood (bijv. een ciabatta, stokbrood of turks brood), olijfolie, knoflook, grof zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2010
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 6-8 paprika´s uit pot, * 2 blikjes anjovisfilets, * 4 teentjes knoflook, * 4 eetlepels olijfolie, * snufje chilipeper, * 1 eetlepel kappertjes (of meer naar smaak)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zak gemengde salade liefst met veldsla,stukje gerookte kip stukje pittige blauwe kaas b.v bleu stilton,gedroogde tomaatjes [stuk of 6] pijnboompitten, dressing:3 eetl olijfolie 1 1/2 eetle balsimaco azijn teentje knoflook 2 theel honing, 2 theel.gedroogde gemengde italiaanse kruiden,peper zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2006
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 1 pak broodmix, * 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of Italiaanse kruiden, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 losgeklopt ei, * sesamzaadjes en/of maanzaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

180 gram Maisgriesmeel (polenta), Mespuntje kurkuma (geelwortel), 50 gram Boter of margarine, 60 gram Geraspte parmezaanse kaas, Zout, (versgemalen) peper, nootmuskaat, - Voor de Polentapizza:, 2 Rode (zoete punt)paprika?s, 2 Rode uien, 1 Blik mais, De gekookte polenta (zie boven), 2 eetlepels tapenade, 1 Bakje kerstomaatjes, Verse groene kruiden, Olijfolie extra vergine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies