1. Home
  2. Recepten
  3. Tapas Vlees

Tapas vlees recepten (63) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tapas

Een wel heel exclusieve tapas welke wij gegeten hebben in Albecete.... Deze tapas kan heel goed ook als maaltijd gebruikt worden!

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, halve eetlepel (milde) olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse) 4 plakken chorizo (ca. halve cm. dik), 100 gram knoflook-olijven zonder pit

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes, meng ze met de1/2 eetlepel olijfolie, voeg de tijm toe, en laat het geheel rustig op kamertemperatuur komen...en snijd de chorizo-plakken in vieren...

Bereidingswijze

Bak de blokjes vlees en de chorizo in een hete anti-aanbakpan op een "half vuurtje" zachtjes rondom bruin en rose van binnen (minuutje of zeven) Schuif het vlees met een houten spatel voortdurend rondom over de bodem... Voeg de olijven toe en bak ze 2 minuutjes mee... Serveer het geheel in een voorgewarmd schaaltje en zet er cocktailprikkers bij...

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas

Spaanse gerechten van diverse soorten vlees

INGREDIENTEN

Diverse soorten vlees, vis e.d.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas

Chorizo,vlees en olijven

INGREDIENTEN

250 gr varkensoester, 1/2 etl olijfolie, 1 tl verse tijm, 4 plakken chorizo van 1/2 cm dik, 100 gr knoflookolijven zonder pit.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

? 250 g varkensoester, ? 4 plakken chorizoworst (1/2 cm dik), ? 1/2 eetlepel olijfolie, ? 1 theelepel tijm (liefst verse), ? 100 g olijven (knoflook)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

1 theelepel tijm (liefst verse), 1/2 eetlepel olijfolie, 100 g olijven (knoflook), 250 g varkensoester, 4 plakken chorizoworst (1/2 cm dik),

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

1 theelepel verse tijm -, 1/2 eetlepel olijfolie -, 100 gram knoflook olijven -, 250 gram varkensoester -, 4 plakken chorizoworst van 1/2 cm dikte, , , , , , , ,

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

Heerlijke Tapa

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, 1/2 eetlepel olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse), 4 plakken chorizo van 1/2 centimeter dikte, 100 gram knoflookolijven (zonder pit)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

Lekker met een glaasje Spaanse wijn of sherry

INGREDIENTEN

1 tl. tijm (liefst verse), halve el. olijfolie, 100 gram knoflookolijven, 250 gram varkensoester, 4 plakken chorizoworst (halve cm. dik)

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester - ? eetlepel olijfolie - 1 theelepel tijm (liefst verse) - 4 plakken chorizo van 1/2 centimeter dikte - 100 gram knoflookolijven (zonder pit),

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas Van Vlees, Chorizo En Olijven

Lekker sportief

INGREDIENTEN

250 gr varkensoester, 1/2 el olijfolie, 1 tl tijm,liefst verse, 4 plakken chorizo van 1/2 cm dikte, 100 gr knoflookolijven( zonder pit ),

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

250 gr varkensoester, - 0,5 eetl olijfolie, - 1 theel tijm, vers, - 4 plakken chorizo van 0,5 cm dikte, - 100 gr knoflookolijfen, zonder pit,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

TAPAS VAN VLEES, CHORIZO EN OLIJVEN

INGREDIENTEN

100 gr olijven (knoflook)* 250 gr varkensoester* 1tl. Verse tijm* ½ el. olijfolie* 4 plakken chorizo(1/2 cm dik)*, ,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Spaans
  •  0-10 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, 1/2 eetlepel olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse), 4 plakken chorizo van 1/2 centimeter dikte, 100 gram knoflookolijven (zonder pit), , , , ,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Tapas Van Vlees, Chorizo En Olijven

Informeel snacken op z'n Spaans

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, ? el. olijfolie, 1 tl. tijm, 4 plakken chorizo van een ? cm. dikte, 100 gram knoflookolijven zonder pit

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

? 1 theelepel tijm (liefst verse), ? 1/2 eetlepel olijfolie, ? 100 g olijven (knoflook), ? 250 g varkensoester, ? 4 plakken chorizoworst (1/2 cm dik),

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Tapas van een varkensspiesje geserveerd met chilisaus

Heerlijk om deze Tapas te serveren met een zoete chilisaus.

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen of varkensschnitzel zoete chilisaus circa 16 sat? stokjes, gehalveerd MARINADE: 3 knoflookteentjes uitgeperst 2 kleingesneden vers citroengras 4 el kleingesneden koriander 1 el bruine suiker half tl gemalen koriander half tl witte peper 2 el zoutarme sojasaus 2 el vissaus 2 el sesamolie 65 ml koud water

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tapas saté

INGREDIENTEN

400 gr vakensfrikandeau in kleine stukjes, 1 zakje sate kruiden van silvo, 1 eetl ketjap manis, 3 teentje knoflook uitgeperst, 14 a 15 tapas stokjes (AH), 1 eetl olie, evt: satésaus van Van Rijsingen, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

tapas sardines

Tapas

INGREDIENTEN

12 sardines, 50 gram bloem, marinade:, :2 tl gehakte peterselie, :4 el citroensap, :1/2 tl knoflook, :4 el olijfolie, saus:, out zwarte peper, :1 grote vlees tomaat ontveld, :kleine groene paprika, :25 gram gehakte ui (zeer fijn gehakt, :mayonaise)

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

catalaanse tapas

INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood (C1000), 1 C1000 Tapaspakket, Catalonië, 9 eetlepels olijfolie traditioneel (C1000), 125 g pangasiusfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 200 g kipfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 125 g hamlappen, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 1 courgette, 100 g hüttenkäse,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas biefstuk

  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Drumsticks met pijnboompitten (tapas)

Voor bij de tapas tafel

INGREDIENTEN

500 gr drumsticks of kippenvleugeltjes, 1 gehakt teentje knoflook, 1 grofgehakte ui, 50 gr pijnboompitten, sherry, droge witte wijn, zout, peper, olijfolie, ,

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tapas - Moorse lamskebabs

INGREDIENTEN

1 kg lamsvlees, (magere lamslappen of vlees van de nek), 1/2 tl zout, 2 tl gemalen komijn, mespunt gemalen koriander, mespunt gemberpoeder, mespunt scherpe paprikapoeder, mespunt versgemalen peper, 8 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 takjes bladpeterselie, fijngesneden, 50 ml olijfolie, sap van 2 citroenen, 2 citroenen en/of limoenen om te garneren,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Tapas: haasbiefstukjes in knoflooksaus

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 8 teentjes knoflook, gepeld en geplet, 350 gr. varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm, zout, 1 el droge sherry (Fino)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2010
  •  
  •  0-10 min.

Tapas: Moorse spiesjes (Pinchos Morunos)

Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever nog een hele nacht zodat de sappen goed in het vlees kunnen trekken. Serveer er een mojo rojo (rode dipsaus) bij. 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 spiesjes:, , 400 gram varkenshaas of fricandeau, , Voor de marinade:, , 1 cm verse gember, 1 sjalot, 1 kleine rode Spaanse peper, 1 dl olijfolie, 3 el droge sherry, 1 tl milde paprikapoeder, ½ tl gemalen komijn, ½ tl kaneel, 1 envelopje saffraan, ,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas: Gekruide Lamsbrochettes

INGREDIENTEN

450 gr lamsvlees - 3 el olijfolie - 1 uitje - 2 teentjes knoflook - 1 el peterselie - 1 tl paprikapoeder - 1/2 gedroogde peper - 1/4 tl chilipoeder - enkele draadjes safraan (geplet) - 1/4 tl oregano - 1/4 tl komijnpoeder - zout en peper

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Zuiderse tapas met varkensvlees

Zuiderse tapa's van een sterrenchef . Eens de voorbereiding gedaan is (reken maar op 40 à 50 min), tover je in enkele minuten heerlijke 'Moorse spiesjes"  - "Toast met tapenade" -  "Paprikasalsa" en "gehaktballetjes op tafel ...Geert van Der Bruggen is chef van sterrenrestaurant 'Lijsterbes' in Berlare.

INGREDIENTEN

VOOR DE MOORSE SPIESJES:, , 200 g varkensmignonette, 1 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 el sherryazijn, platte peterselie, 2 koffielepels komijn, 1 koffielepel kurkuma, 1/2 koffielepel cayennepeper, 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder, peper en zout, , VOOR DE TOAST MET TAPENADE :, , 4 plakjes licht gerookte ham, 1 stokbrood, 1 vers geitenkaasje, 2 el puree van zwarte olijven (In plaats van zwarte olijven kan je voor de toast ook groene of rode pesto gebruiken, nootjes of honing.), olijfolie, 1 citroen, peper en zout, , VOOR DE PAPRIKASALSA:, , 2 rode paprika's, 1 zoete ui, 1 teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, een scheutje witte wijn, olijfolie, een snuifje gerookt paprikapoeder (gerookt paprikapoeder vind je in de supermarkt onder de naam 'pimenton de la vera'. Je kan ook gewoon paprikapoeder gebruiken, maar dan krijg je minder die typische warme gebrande toon in je gerecht.), peper en zout, cayennepeper, tijm, , VOOR DE GEHAKTBALLETJES:, , 200 g gehakt, 2 el gele rozijnen, een handvol geschaafde amandelen, verse tijm, een snuifje cayennepeper

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2016
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tapas; Muslos de pollo al gerez con acietunas

Kippenpoten met olijven en sherry

INGREDIENTEN

, paprikapoeder, zout, peper, 175 g olijven (evt. met knoflook), 2 el olijfolie, 8-10 drumsticks, peterselie, 150 ml sherry, ,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.

Spannende spiesjes van kip in filodeeg.

Bij de eerste hap komt de lekkere vulling tevoorschijn.

INGREDIENTEN

Tapas voor 6 personen., , ? -1 theelepel gemalen komijnzaadjes, Geraspte schil van 1 citroen, 4-6 eetlepels olijfolie, 3 kipfilets, elke kipfilet in 4 lange dunne repen van circa 10 cm gesneden, 12 stukken filodeeg van circa 12x16 cm.,

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geroosterde aardappels met koriander-citroenmayo

INGREDIENTEN

1 kg rooster aardappels, schoon geboend, 2 theelepels (pikant) paprikapoeder, 2 theelepels grof zeezout, 3 eetlepels rozemarijnnaaldjes, 100 ml mayonaise, 1 teen knoflook, geperst, 2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt, enkele druppels citroensap,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Calamares Rebozados - Pijlinktvis in beslag

Een tapas onderdeel, heerlijk, echt snoepen. Bakken of frituren. Combineer met andere tapas gerechten.

INGREDIENTEN

450 gr schoongemaakte kleine, dunbevleesde Pijlinktvis (met tentakels), (Zee)Zout, Olie om te bakken/frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 Citroen, in puntjes gesneden, - beslag;, 1 Ei, losgeklopt, 12 el Bier, 110 gr Bloem, 1 teentje Knoflook, fijngeprakt, 1 el fijngehakte Peterselie, Zout

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Albóndigas (gehaktballetjes met pittige tomatensaus)

13 februari 2016 gezellige TAPAS avond bij Toine & Judy. Deze heerlijke balletjes bij ook lekker met pasta of rijst.

INGREDIENTEN

Voor de saus, 3 eetlepels olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 3 à 4 grote tenen knoflook, 1 theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel gedroogde chillies (chilipeper), verkruimeld, ½ theelepel komijnpoeder, 200 ml rode wijn, 2x tomatenblokjes à 400 gram of verse tomaten, in stukjes gesneden, 1 reepje sinaasappelschil, 1 à 2 theelepel suiker, peper, ½ bouillonblokje, 1 rode peper, , Voor de albóndigas, 200 g varkensworst van goede kwaliteit, 350 g mager rundergehakt, 1 uien, gesnipperd, 2 grote tenen knoflook, 1 theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 2 royale eetlepels platte peterselie, fijngehakt, plus extra voor de garnering, 1 klein ei, geklopt, 3 eetlepels witbrood, verkruimeld, ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaanse Rundvleeskebabs

Spaanse tapas van biefstuk met paprikasaus

INGREDIENTEN

Nodig voor de kebabs:, 12 sate stokjes, 1 kg lendebiefstuk, 3 tenen knoflook gehakt, 1 eetlepel peterselie gehakt, 80 ml citroensap, 1/2 theelepel zwarte peper, , Paprikasaus:, 2 theelepels paprikapoeder, 1 mespuntje cayennepeper, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels rode wijnazijn, 80 ml olijfolie,

  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.

varkenshaasje in potjes

Het is een tapa's gerechtje dus het is een onderdeel van allerlei bijgerechtjes. Ik moet het zelf nog even uit proberen maar het kan niet slecht zijn!

INGREDIENTEN

Ca. 500 gr. varkenshaas, 2 teentjes knofllok, 1 1/2 theelepel koenjit (geelwortel), 3/4 theelepel ketoembar (gemalen koriander), 3/4 theelepel djinten (gemalen komijn), 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel gedroogde tijm, zout, peper, 4 theelepels olijfolie, 1 1/2 theelepel citroensap en 8 ovenvaste potjes a inhoud ca. 1 1/2 dl.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pinchos morunas

Tapas

INGREDIENTEN

600gr varkensfricandeau,1theel komijnzaad,2eetl zoete paprikapoeder,zout,versgemalen peper,5 eetl olijfolie,beetje cayennepeper.4 kerstomaatjes

  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

tomatencappuccino

Heerlijk soepje, als voorafje bij tapas.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 kleine ui, 6 pomedori tomaten, 1 tl paprikapoeder of cayennepeper (is pittiger), 2 tl gedroogde italiaanse kruiden, 500 ml vlees- of kruidenbouillon, versgemalen peper, 100 ml slagroom, 6 blaadjes basilicum.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva)

Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na. Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.

INGREDIENTEN

- 600 gram courgettes., - 4 eieren., - peper, zout en oregano., - olijfolie.

  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Grieks
  •  10-20 min.

Tomaten-olijvenchutney

Lekker bij kip, vlees, vis en gegrilde groente. Ook heel lekker als je tapas maakt

INGREDIENTEN

750 gram trostomaten, gehalveerd, 4 teentjes knoflook, ongepeld, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 eetlepels suiker, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie, gedroogde tomaten, op olie, in stukjes, 12 zwarte olijven zonder pit in plakjes,

  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lomo Al Ajillo

Tapas

INGREDIENTEN

Varkens lendestuk, Ui, Knoflook, Witte wijn, Bouillonblokjes

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Zelf chorizo maken

Ik zacht deze recept op Zaturday kitchen van de BBC. En aangezien ik een verwende worst-maker bent, was ik heel blij met deze recept. Zien ook mijn recepten Pittige chorizo zelf maken en 2 soorten chorizo tapas

INGREDIENTEN

1 kg varkens schouder lappen, in blokjes, 200 g vet spek in heel kleine blokjes, 4 t fijn zout (dit lijk veel maar dit is ook voor bewaren van worst), 1+ 1/2 e gerookte paprika, 3 knoflook teentjes, fijn, 1+ 1/2 eetlepel gemalen zwarte peper korrels, 1+ 1/2 eetlepel gemalen venkelzaad, 25 - 50 ml rode wijn, dikke varkensdarm (verkrijgbaar bij slagers of op internet)

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2010
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Paellakroketjes ( bolletjes )

Dit Spaanse paella gerecht wordt gefrituurd en als een soort van tapas aanzien. Deze lekkernij wordt het best geserveerd met peterselie zodat de kroketjes volledig tot hun recht komen. Ook als borrelhapje erg geslaagd !

INGREDIENTEN

400 gr risottorijst, 1 middelgrote ui, grofgehakt, 1 laurierblad, 1 theelepel knoflook, uitgeperst, 1 eetlepel olijfolie, 2 theelepels koenjit, hete kippenbouillon ( tweemaal het volume van de rijst ), 150 g chorizoworst, 150 g serrano ham, bloem met wat zout en peper, 2 eieren, losgeroerd met wat melk, broodkruim of paneermeel, olie om de bolletjes te frituren, peterselie om te garneren

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste tapas vlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top