Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tapas vlees recepten (51) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een wel heel exclusieve tapas welke wij gegeten hebben in Albecete.... Deze tapas kan heel goed ook als maaltijd gebruikt worden!

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, halve eetlepel (milde) olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse) 4 plakken chorizo (ca. halve cm. dik), 100 gram knoflook-olijven zonder pit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Spaanse gerechten van diverse soorten vlees

INGREDIENTEN

Diverse soorten vlees, vis e.d.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.

Chorizo,vlees en olijven

INGREDIENTEN

250 gr varkensoester, 1/2 etl olijfolie, 1 tl verse tijm, 4 plakken chorizo van 1/2 cm dik, 100 gr knoflookolijven zonder pit.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 theelepel tijm (liefst verse), 1/2 eetlepel olijfolie, 100 g olijven (knoflook), 250 g varkensoester, 4 plakken chorizoworst (1/2 cm dik),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

INGREDIENTEN

? 250 g varkensoester, ? 4 plakken chorizoworst (1/2 cm dik), ? 1/2 eetlepel olijfolie, ? 1 theelepel tijm (liefst verse), ? 100 g olijven (knoflook)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Heerlijke Tapa

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, 1/2 eetlepel olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse), 4 plakken chorizo van 1/2 centimeter dikte, 100 gram knoflookolijven (zonder pit)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 theelepel verse tijm -, 1/2 eetlepel olijfolie -, 100 gram knoflook olijven -, 250 gram varkensoester -, 4 plakken chorizoworst van 1/2 cm dikte, , , , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met een glaasje Spaanse wijn of sherry

INGREDIENTEN

1 tl. tijm (liefst verse), halve el. olijfolie, 100 gram knoflookolijven, 250 gram varkensoester, 4 plakken chorizoworst (halve cm. dik)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram varkensoester - ? eetlepel olijfolie - 1 theelepel tijm (liefst verse) - 4 plakken chorizo van 1/2 centimeter dikte - 100 gram knoflookolijven (zonder pit),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr varkensoester, - 0,5 eetl olijfolie, - 1 theel tijm, vers, - 4 plakken chorizo van 0,5 cm dikte, - 100 gr knoflookolijfen, zonder pit,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Lekker sportief

INGREDIENTEN

250 gr varkensoester, 1/2 el olijfolie, 1 tl tijm,liefst verse, 4 plakken chorizo van 1/2 cm dikte, 100 gr knoflookolijven( zonder pit ),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 gr olijven (knoflook)* 250 gr varkensoester* 1tl. Verse tijm* ½ el. olijfolie* 4 plakken chorizo(1/2 cm dik)*, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2010
  • Spaans
  •  0-10 min.

Informeel snacken op z'n Spaans

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, ? el. olijfolie, 1 tl. tijm, 4 plakken chorizo van een ? cm. dikte, 100 gram knoflookolijven zonder pit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 1 theelepel tijm (liefst verse), ? 1/2 eetlepel olijfolie, ? 100 g olijven (knoflook), ? 250 g varkensoester, ? 4 plakken chorizoworst (1/2 cm dik),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, 1/2 eetlepel olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse), 4 plakken chorizo van 1/2 centimeter dikte, 100 gram knoflookolijven (zonder pit), , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Heerlijk om deze Tapas te serveren met een zoete chilisaus.

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen of varkensschnitzel zoete chilisaus circa 16 sat? stokjes, gehalveerd MARINADE: 3 knoflookteentjes uitgeperst 2 kleingesneden vers citroengras 4 el kleingesneden koriander 1 el bruine suiker half tl gemalen koriander half tl witte peper 2 el zoutarme sojasaus 2 el vissaus 2 el sesamolie 65 ml koud water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr vakensfrikandeau in kleine stukjes, 1 zakje sate kruiden van silvo, 1 eetl ketjap manis, 3 teentje knoflook uitgeperst, 14 a 15 tapas stokjes (AH), 1 eetl olie, evt: satésaus van Van Rijsingen, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  •  
  •  0-10 min.

Tapas

INGREDIENTEN

12 sardines, 50 gram bloem, marinade:, :2 tl gehakte peterselie, :4 el citroensap, :1/2 tl knoflook, :4 el olijfolie, saus:, out zwarte peper, :1 grote vlees tomaat ontveld, :kleine groene paprika, :25 gram gehakte ui (zeer fijn gehakt, :mayonaise)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood (C1000), 1 C1000 Tapaspakket, Catalonië, 9 eetlepels olijfolie traditioneel (C1000), 125 g pangasiusfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 200 g kipfilet, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 125 g hamlappen, in blokjes van 1,5 x 1,5 cm, 1 courgette, 100 g hüttenkäse,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voor bij de tapas tafel

INGREDIENTEN

500 gr drumsticks of kippenvleugeltjes, 1 gehakt teentje knoflook, 1 grofgehakte ui, 50 gr pijnboompitten, sherry, droge witte wijn, zout, peper, olijfolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg lamsvlees, (magere lamslappen of vlees van de nek), 1/2 tl zout, 2 tl gemalen komijn, mespunt gemalen koriander, mespunt gemberpoeder, mespunt scherpe paprikapoeder, mespunt versgemalen peper, 8 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 takjes bladpeterselie, fijngesneden, 50 ml olijfolie, sap van 2 citroenen, 2 citroenen en/of limoenen om te garneren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 8 teentjes knoflook, gepeld en geplet, 350 gr. varkenshaas in blokjes van 2 x 2 cm, zout, 1 el droge sherry (Fino)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2010
  •  
  •  0-10 min.

Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever nog een hele nacht zodat de sappen goed in het vlees kunnen trekken. Serveer er een mojo rojo (rode dipsaus) bij. 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 spiesjes:, , 400 gram varkenshaas of fricandeau, , Voor de marinade:, , 1 cm verse gember, 1 sjalot, 1 kleine rode Spaanse peper, 1 dl olijfolie, 3 el droge sherry, 1 tl milde paprikapoeder, ½ tl gemalen komijn, ½ tl kaneel, 1 envelopje saffraan, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

450 gr lamsvlees - 3 el olijfolie - 1 uitje - 2 teentjes knoflook - 1 el peterselie - 1 tl paprikapoeder - 1/2 gedroogde peper - 1/4 tl chilipoeder - enkele draadjes safraan (geplet) - 1/4 tl oregano - 1/4 tl komijnpoeder - zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Zuiderse tapa's van een sterrenchef . Eens de voorbereiding gedaan is (reken maar op 40 à 50 min), tover je in enkele minuten heerlijke 'Moorse spiesjes"  - "Toast met tapenade" -  "Paprikasalsa" en "gehaktballetjes op tafel ...Geert van Der Bruggen is chef van sterrenrestaurant 'Lijsterbes' in Berlare.

INGREDIENTEN

VOOR DE MOORSE SPIESJES:, , 200 g varkensmignonette, 1 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 el sherryazijn, platte peterselie, 2 koffielepels komijn, 1 koffielepel kurkuma, 1/2 koffielepel cayennepeper, 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder, peper en zout, , VOOR DE TOAST MET TAPENADE :, , 4 plakjes licht gerookte ham, 1 stokbrood, 1 vers geitenkaasje, 2 el puree van zwarte olijven (In plaats van zwarte olijven kan je voor de toast ook groene of rode pesto gebruiken, nootjes of honing.), olijfolie, 1 citroen, peper en zout, , VOOR DE PAPRIKASALSA:, , 2 rode paprika's, 1 zoete ui, 1 teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, een scheutje witte wijn, olijfolie, een snuifje gerookt paprikapoeder (gerookt paprikapoeder vind je in de supermarkt onder de naam 'pimenton de la vera'. Je kan ook gewoon paprikapoeder gebruiken, maar dan krijg je minder die typische warme gebrande toon in je gerecht.), peper en zout, cayennepeper, tijm, , VOOR DE GEHAKTBALLETJES:, , 200 g gehakt, 2 el gele rozijnen, een handvol geschaafde amandelen, verse tijm, een snuifje cayennepeper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2016
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kippenpoten met olijven en sherry

INGREDIENTEN

, paprikapoeder, zout, peper, 175 g olijven (evt. met knoflook), 2 el olijfolie, 8-10 drumsticks, peterselie, 150 ml sherry, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg rooster aardappels, schoon geboend, 2 theelepels (pikant) paprikapoeder, 2 theelepels grof zeezout, 3 eetlepels rozemarijnnaaldjes, 100 ml mayonaise, 1 teen knoflook, geperst, 2 eetlepels verse koriander of peterselie, fijngehakt, enkele druppels citroensap,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2012
  •  
  •  30-60 min.

Bij de eerste hap komt de lekkere vulling tevoorschijn.

INGREDIENTEN

Tapas voor 6 personen., , ? -1 theelepel gemalen komijnzaadjes, Geraspte schil van 1 citroen, 4-6 eetlepels olijfolie, 3 kipfilets, elke kipfilet in 4 lange dunne repen van circa 10 cm gesneden, 12 stukken filodeeg van circa 12x16 cm.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een tapas onderdeel, heerlijk, echt snoepen. Bakken of frituren. Combineer met andere tapas gerechten.

INGREDIENTEN

450 gr schoongemaakte kleine, dunbevleesde Pijlinktvis (met tentakels), (Zee)Zout, Olie om te bakken/frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 Citroen, in puntjes gesneden, - beslag;, 1 Ei, losgeklopt, 12 el Bier, 110 gr Bloem, 1 teentje Knoflook, fijngeprakt, 1 el fijngehakte Peterselie, Zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

13 februari 2016 gezellige TAPAS avond bij Toine & Judy. Deze heerlijke balletjes bij ook lekker met pasta of rijst.

INGREDIENTEN

Voor de saus, 3 eetlepels olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 3 à 4 grote tenen knoflook, 1 theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel gedroogde chillies (chilipeper), verkruimeld, ½ theelepel komijnpoeder, 200 ml rode wijn, 2x tomatenblokjes à 400 gram of verse tomaten, in stukjes gesneden, 1 reepje sinaasappelschil, 1 à 2 theelepel suiker, peper, ½ bouillonblokje, 1 rode peper, , Voor de albóndigas, 200 g varkensworst van goede kwaliteit, 350 g mager rundergehakt, 1 uien, gesnipperd, 2 grote tenen knoflook, 1 theelepel Spaanse gerookte paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, 2 royale eetlepels platte peterselie, fijngehakt, plus extra voor de garnering, 1 klein ei, geklopt, 3 eetlepels witbrood, verkruimeld, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na. Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.

INGREDIENTEN

- 600 gram courgettes., - 4 eieren., - peper, zout en oregano., - olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2013
  • Grieks
  •  10-20 min.

Lekker bij kip, vlees, vis en gegrilde groente. Ook heel lekker als je tapas maakt

INGREDIENTEN

750 gram trostomaten, gehalveerd, 4 teentjes knoflook, ongepeld, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 eetlepels suiker, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie, gedroogde tomaten, op olie, in stukjes, 12 zwarte olijven zonder pit in plakjes,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tapas

INGREDIENTEN

Varkens lendestuk, Ui, Knoflook, Witte wijn, Bouillonblokjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas

INGREDIENTEN

600gr varkensfricandeau,1theel komijnzaad,2eetl zoete paprikapoeder,zout,versgemalen peper,5 eetl olijfolie,beetje cayennepeper.4 kerstomaatjes

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het iedee van de tomatensaus heb ik gevonden als basis recept, maar na enkele jaren heb ik zoveel toegepast dat het een geheel eigen recept is geworden, mijn moeder vind het zo lekker dat als ik dit maak ze voor 2 personen eet!

INGREDIENTEN

Olijf olie,5 trostomaten, 2 vlees tomaten, 1paprika, 1ui, 1 kleine courgette,(eventueel een zak gesneden italiaanse groente) zilvervlies rijst, basilicum, knoflook (ik gebruik altijd veel knoflook maar de hoeveelheid is naar smaak), peper, zout, cayenne peper, magi bouillon blokje, tomaten pure.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2012
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

INGREDIENTEN

Amuse, Kwartel omeletje met Truffel en brioche :, 12 kwartel eitjes, 4 plakken brioche van 1 cm dik, 2el Truffel tapenade ( potje, ah ), 1 el volle melk, P/z uit de molen, ( optineel, dunne plakjes eendenlever ), , Party time!, Zeebaars sate met Citroen dressing, 4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm, 2 el zonnenbloem olie, sap van 1 Citroen, 1 tl piccadillo kruiden ( jb ), Zout uit de molen ( op tafel ), 8 sate prikkers geweekt, Bakkwast, , Medallions met vulling:, Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc., Ik neem als voorbeeld kip., 8 kipdijfilets, 200 gram room kaas naturel, 1 zakje slakken boter kruiden, Zakje spinazie blaadjes, 8 korte tapas prikkers, , Black tiger shrimp kerrie style:, Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken., 4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc., 3 el neutrale olie, 1 el kerrie poeder, Grof zee zout, , Ossenhaas in marinade, 400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm, 3 el olie, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 2 tl bruine suiker, Sap van 1/2 sinaasappel, 4 lange tapas prikkers, , Gevulde lams koteletjes:, 8 iets dikke lams koteletjes, 4 plakjes gruyere, 4 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 1 tl tuin kruiden bouillon poeder, Bloem, geklopt ei en panneer, , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2016
  • Fusion
  •  > 120 min.

Tapas, snel te maken

INGREDIENTEN

2 kipfilets, in reepjes gesneden, Cajunmix:, 2-3 knoflookteentjes, 2 el paprikapoeder, 1 el gedroogde oregano, 1 el gedroogde tijm, zout, peper, Limoen-dipsaus:, 1/4 liter magere yoghurt, 1 limoen uitgeknepen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 potje zilveruitjes, 50 gram rozijnen, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetlepels rode wijn of port,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2000
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top