640 tapas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept
  • Top 100

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje.
Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, • 500 gram gehakt, • 2 eieren, • beschuit of paneermeel, • 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), • 3 tenen knoflook, • nootmuskaat, • paprikapoeder, • 1 theelepeltje zout, • tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, • 1 ui, • 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., • 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), • 1,5 wijnglas rode wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Zo echt even anders dan anders. Leuk om te maken!

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (ca 450 gram), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 6 eieren, ½ dl melk, 75 gr geraspte belegen kaas, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet

INGREDIENTEN

8 grote eieren 2 hele pimiento?s (zoete rode paprika?s) uit blik of pot, 8 groene olijven, 5 el mayonaise, 8 druppels tabasco, Flinke mespunt cayennepeper, Zout en peper, Paprikapoeder, voor het bestruiven, Sprietjes verse dille ter garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een van de lekkerste kipgerechten (ook omdat de kip helemaal uit elkaar viel) die ik gegeten heb - niet heet. Je moet uiteraard wel van knoflook houden!

INGREDIENTEN

, 1 kg kippenboutjes of borrelhapjes (ongemarineerd), 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels olijfolie, 8 tenen knoflook, ongepeld, 60 ml cognac, 125 ml kippenbouillon (tablet), 1 laurierblaadje, 2 eetlepels peterselie, gehakt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tapas, de kleine hapjes van Spaanse oorsprong, zijn erg geliefd bij een drankje. Meerdere Tapas bij elkaar kunnen zelfs een complete maaltijd vormen. Vis en schaal- en schelpdieren lenen zich bij uitstek voor deze hapjes.

INGREDIENTEN

Gemarineerde garnalen:, , , Marineer enkele grote ( gare) garnalen een paar uur in een mengsel van 3 delen olijfolie, 1 deel citroensap, knoflook, peterselie, zout en peper., Steek voor het serveren een olijf en een cocktailprikker in iedere garnaal., , Gerookte vismayonaise op toast:, , Maak 250 gram gestoomde makreel heel fijn en vermeng deze goed met 1 tot 1,5 dl mayonaise en wat zwarte peper., Smeer het mengsel op toast, stokbrood of pan tostado., , Gevulde mosselen:, , Haal van versgekookte mosselen 1 schelp af., Leg de mosselen plat naast elkaar in een ovenschaal (op een laag grof zout blijven ze perfect staan)., Doe op iedere mossel wat kruiden boter en zet ze 10 minuten in een hete oven, , Maar het kan natuurlijk nog makkelijker: stukjes gebakken kibbeling of gepaneerde inktvisringen met een lekker sausje doen het ook heel goed als tapas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

5 verschillende tapas die ik het lekkerst vind.

INGREDIENTEN

Artisjok-olijftortilla, 1 blikje artisjokken, uitgelekt en in kwartjes gesneden, 1 pot zwarte olijven, uitgelekt (mag heel), 1 handje gedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden, 4 eieren, geklutst, zout, peper, olie, , , Broccoli-Pijnboompitten-Spread, 150 g broccoli, 2 Ă  3 eetlepels pijnboompitten, 2 theelepels gedroogde basilicum (of verse indien beschikbaar), 1 theelepel oregano, een mespuntje gember, 1 eetlepelolijfolie, peper, zout, , , Gevulde champignons, 8 grote champignons, 1 kleine ui, 50 g. pittige kaas, 1 eetl. paneermeel, 25 g. walnoten, peterselie, , , Garnalen met knoflook, 1 bakje jumbo garnalen (100 g), 2 teentjes knoflook, 1/2 rode peper, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel peterselie (diepvries kruiden), 1 eetlepel citroensap, zout, , , Kletskop van Parmezaanse kaas, stuk parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.

Spaans tomatenbrood met Serrano ham. Leuk om dit zo te serveren. De broodjes worden gegrild.. Hier op wordt het broodje geserveerd met de Serrano ham

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten, gehakt, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 2 sneetjes stokbrood, 15 gr Serrano ham, Peper en zout, 3 el olijfolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

1 van de bekendste tapas...lekker!

INGREDIENTEN

Ca. 250 gram grotere garnalen (rauw), 2 el olie, 1 el gehakte knoflook, 1 laurierblad, 1/4 - 1/2 tl pepervlokken, zijn gekneuste verse peperkorrels, 1 el vers gehakte peterselie, 2 kleine ovenschaaltjes (en zoveel olie als daar in past)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

INGREDIENTEN

6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker receptje voor bij de TAPAS.

INGREDIENTEN

3 el extra vierge olijfolie, 250 gr. kleine champignons, 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden, 1 el citroensap, 2 el droge sherry (fino), 100 ml bouillon, 1/2 tl paprikapoeder, 1/4 tl chilipoeder, grof zeezout, versgemalen peper, 1 el peterselie, versgehakt, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2009
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een wel heel exclusieve tapas welke wij gegeten hebben in Albecete....
Deze tapas kan heel goed ook als maaltijd gebruikt worden!

INGREDIENTEN

250 gram varkensoester, halve eetlepel (milde) olijfolie, 1 theelepel tijm (liefst verse) 4 plakken chorizo (ca. halve cm. dik), 100 gram knoflook-olijven zonder pit

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Dit makkelijke tapasgerecht is aan te passen aan ieders smaak. Je kan de ingredienten heel makkelijk vervangen!

INGREDIENTEN

, 4 vastkokende aardappelen (ca. 500 gram), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, 100 gram champignons, 100 gram chorizo, 7 eieren, 1/2 dl melk, 75 gram geraspte kaas, peper & zout, 1 tl pikant paprika poeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Wrap met gerookte zalm, ingesmeerd met paturain en beleggen met wat rucola. Dit alles strak oprollen. daarna lekkere hapklare hapjes van snijden. MMMMMMMMMMMMM

INGREDIENTEN

Heb ik al aan gegeven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Kerstomaatjes, fetablokjes,zalm,tomatenpuree,creme fraiche, sjalotje, bieslook,zout, peper, ongevulde soesjes, kant en klare pannenkoekjes, gekruide tomatensaus, parmaham, mozzarella, basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, italiaanse kruiden, baquette-deeglapjes danerolle), tomatenpesto, gele paprika, stokbrood,knoflookpuree, aardappels, halvanaise, citroensap, peterselie, groene olijven, chorizo, kerstomaat of pimentolijven, tonijn op olie, boterbonen, zwarte olijven zonder pit, ui, paprika,eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een echte Spaanse tapas, lekker met een glaasje Manzanilla Sherry

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine oranje paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 1 blikje ansjovis, 2 eetlepels Manzanilla sherry, 2 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, Eventueel Empanada vormpjes, te koop bij Xenos

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.

Portugese vissoep; De soep is binnen een half uur klaar. De soep is nog lekkerder als je hem een paar uur van tevoren maakt.
Tip:Vermeng nog een beetje port door wat room en giet die net voor het serveren in de soep.

INGREDIENTEN

Ongeveer 350 gram vis naar keuze (bv. gamba's, zalm en kabeljauwfilet), 1 grote ui, fijngehakt, 2 geplette knoflooktenen, 30 gram boter, 1 blikje tomatenpuree a 70 gram (niet te veel gebruiken), 50 centiliter Ruby port, 4 volle eetlepels bloem, 1 liter visbouillon, 2 takjes verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, Halve chilipeper, fijngesneden, Zout en peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Portugees
  •  20-30 min.

Heerlijke tapas! GeĂŻnspireerd door een stedentrip naar Barcelona de afgelopen zomer Ă©n door het prachtige Tapasboek van Mark Vaessen!!!

INGREDIENTEN

4 sneedjes stokbrood, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 2 el olijfolie, 8 ansjovisfiletjes, 30 gram Tetilla kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2006
  • Spaans
  •  10-20 min.

Kip gerold in serranoham.

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet, 4 dunne plakken serranoham, 50 gram zongedroogde tomaten ( op olie)., 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie, Zout en peper, Cocktailprikkers.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

Kippevleugeltjes in knoflooksaus

INGREDIENTEN

750 gram kippevleugeltjes(gehalveerd), olijfolie, 10 tenen knoflook,2 flinkelepels brandy, 0,5 theelepel bloem, schreutje wittewijn, scheutje kippebouillon( van blokje), zout, verse peterselie, paar draadjes saffraan, 5 peperkorrels.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Een tapas van drie kleuren paprika

INGREDIENTEN

3 kleuren paprika, 1 tn knoflook, scheutje olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Kleine lekkere spaanse voorafjes

INGREDIENTEN

Allerlei lekkere dingen,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram ongepaneerde, kalfs- of varkensschnitzels, 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries), 1/2 eetl. olijfolie, 4 dikke plakken chorizo of salami, 100 g knoflookolijven zonder pit,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tortilla van kikkererwten, gebakken amandel, stukjes chorizo en gemarineerde champignons. Bron: Allerhande 4 - 2005.

INGREDIENTEN

250 g kastanjechampignons;, 500 ml kippenbouillon (van tablet);, 1 eetlepel citroensap;, 1 teentje knoflook, fijngesneden;, 2 eetlepels peterselie, fijngesneden;, 6 eetlepels olijfolie (Spaanse);, 1 rode paprika, in blokjes;, 1/2 blikje kikkererwten (a 400 g), uitgelekt;, 3 eieren;, 200 g amandelen (ongepeld);, mespunt cayennepeper;, 150 g chorizoworst (stukje)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse gerechten van diverse soorten vlees

INGREDIENTEN

Diverse soorten vlees, vis e.d.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Spaans
  •  20-30 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eieren * 4 pakjes ham * tonijn uit blik * marjonaise * bieslook vers * cocktailprikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

Verschillende hapjes.

INGREDIENTEN

250 gr. (kastanje)champignons., 500 ml. kippenbouillon (van Tablet)., 1 eetl. citroensap., 1 teentje knoflook., fijngesneden., 6 eetl. (spaanse)olijfolie., 1 rode paprika, in blokjes., 1/2 blik kikkererwten (a 400 gr.), uitgelekt., 3 eieren., 200 gr. (ongepelde amandelen., mespunt cayennepeper., 150 gr. chorizo (stukje), 2 eetl. peterselie, fijngesneden.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2005
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Herdersbrood

INGREDIENTEN

4 sneden oud brood, 150 g gerookt spek, in blokjes, 150 g chorizo, in stukjes, 80 ml olijfolie, 4 teentjes knoflook, gehakt, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Allemaal kleine hapjes

INGREDIENTEN

Gevulde olijven, feta, pittige worst, kleine champignons, japans sojasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  •  
  •  10-20 min.

Jonge tuinbonen met ham

INGREDIENTEN

200 g serranoham, in blokjes, olijfolie, 1 ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 100 g tuinbonen uit blik, 1 eetl peterselie, gehakt, peper en zout, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Dippertje

INGREDIENTEN

12 artisjokhartjes, 4 el ongezouten boter, 6 teentjes geroosterde knoflook, gehakt, 1 teentje knoflook, gehakt, scheutje witte wijn, 1 el groene peper korrels, zout en peper naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 300 gram ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels, * 1 el gehakte tijm (vers of diepvries), * 1/2 el olijfolie, * 4 dikke plakken chorizo of salami, * 100 gr knoflookolijven zonder pit,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Weer eens wat anders een voorgercht van tapa`s

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 2 groene paprika's, zonder zaadjes in dunne reepjes, , 4 eetlepels olijfolie, , zwarte peper, , 1 tomaat, ontveld en gesneden, , 200 gram gerookte makreel, , 200 gram gerookte kabeljauw, , 1,2 deciliter knoflookmayonaise, , 1 stokbrood, gesneden, , knoflook, uit de pers, , 2 eetlepels olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Witlof met ansjovis

INGREDIENTEN

5 witlofstronken, 100 g ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 2 el geraspte of geschaafde oude kaas, 4 - 6 el olijfolie, 1 teentje knoflook, gehakt, zwarte peper, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.
Tapas

Tapas

Tapas zijn in kleine voorafjes en het woord tapa is een verzamelnaam voor een grote diversiteit in kleine hartige gerechtjes. De tapas vinden hun oorsprong in het zuiden van Spanje waar ze veelal tussen de maaltijden door met een alcoholisch drankje genuttigd worden. Deze hapjes zijn de laatste jaren in populariteit gegroeid in het buitenland en ook in Nederland. Naast de koude voorgerechten zijn er ook warme tapas. De vele verschillende varianten zijn het leukst om zelf te maken. Van de bekende gevulde olijven tot kleine gefrituurde groene paprika`s of calamaris, je zal veel plezier beleven tijdens het maken van deze kleine hapjes. Ook leuk om samen met de kinderen te doen.



Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Ontdek nu de absolute topper van het jaar voor je keuken!

van 49,9
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies