1. Home
  2. Recepten
  3. Tamme Kastanje

Tamme kastanje recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kastanje !

Oktober is de kastanje maand. Ik heb ze geraapt in ons dorp en het waren er veel dit jaar.Kastanjes worden vooral gegeten bij wildgerechten en dan meestal met spruitjes. kastanjes behoren tot de noten familie. als snack zijn ze heel goed voor onze gezondheid!!!

INGREDIENTEN

Tamme kastanjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Tamme Kastanjes

Wat doe je met de kastanjes die de kids uit het bos meenamen ????

INGREDIENTEN

Tamme kastanjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Karamel kastanje

INGREDIENTEN

, , 500 gr tamme kastanjes, , water, , zout, , 250 gr suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kastanje Taart

Lekker in de herfst

INGREDIENTEN

500 gram tamme kastanjes, 1/2 liter melk, 5 eidooiers, 5 eiwitten, boter om in te vetten, 325 gram suiker, 1 dl water, 1/4 liter slagroom, 75 gram poedersuiker, 1 eetlepel cognac

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

KASTANJE BOOMSTAM

Een heerlijke verassing met kastanjes.

INGREDIENTEN

500 gr. gepeld tamme kastanjes., 125 gr. bittere chocolade., 125 gr. boter., 75 gr. witte basterdsuiker., 100 gr. geconfijte kersen., poedersuiker.,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Kastanje boomstam

In de Arde`che wordt de kastanje boomstam na het kerstdiner als buche de Noel opgediend. Het is een machtig gerecht waarbij meestal een koude vanillesaus wordt gegeven. Niemand kan u beletten om de boomstam eerder dan op 25 en 26 december op uw menu te plaatsen.

INGREDIENTEN

750 gram tamme kastanjes (500 gram gepeld gewogen), 125 gram bittere chocolade (repen), 125 gram boter (op kamertemperatuur), 75 gram witte basterdsuiker, 4 a 5 marrons glaces en/of geconfijte kersen (bigarreaux), poedersuiker., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

Kastanje boomstam

In de Ardeche wordt de kastanje boomstam na het kerstdiner als buche de Noel opgediend. Het is een machtig gerecht waarbij meestal een koude vanillesaus wordt gegeven. Niemand kan u beletten om de boomstam eerder dan op 25 en 26 december op uw menu te plaatsen.

INGREDIENTEN

750 gram tamme kastanjes (500 gram gepeld gewogen), - 125 gram bittere chocolade (repen), - 125 gram boter (op kamertemperatuur), - 75 gram witte basterdsuiker, - 4 a 5 marrons glaces en/of geconfijte kersen (bigarreaux), - poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Kastanje puree

De eetbare kastanje is de vrucht van de tamme kastanjeboom.

INGREDIENTEN

500 gram kastanjes, zout, takje selder, 20 gram boter of braadvocht, scheutje rooom.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kastanje rijstvulling.

Vulling voor kalkoen.

INGREDIENTEN

50 g zilvervliesrijst, zout, 4 gedroogde pruimen zonder pit, 4 takjes peterselie,li>, 250 g tamme kastanjes, 1/4 liter melk, 1 ei, 1/2 vleesbouillontablet, 50 g boter, 1/2 tl kipkruiden, 1/2dl koffieroom, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Pompoen kastanje salade

De herfst staat voor de deur, dus daarom is het tijd voor een heerlijke herfstsalade. En wat is er nu leuker om na het zoeken van (tamme) kastanjes ermee aan de slag gaan voor deze heerlijke salade.

INGREDIENTEN

2 rode bieten, 14 tamme kastanjes, 700 gr. pompoen in blokjes gesneden, olijfolie, zeezout, vers gemalen zwarte peper, 80 gr. gehakte walnoten, 80 ml. koolzaadolie, 3 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel honing, 400 gr. gemengde sla,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

parfait van vossebessen en kastanje krokantjes

INGREDIENTEN

3 eetlepels honing, ? liter slagroom, 100 gr tamme kastanjes, in stukjes gehakt, 125 gr suiker, 3 eetlepels vossebessen (cranberrie)jam, 2 eetlepels creme de cassis, , , voor de saus, 2 eetlepels creme frache, 1 eetlepel vossebessen (cranberrie) jam, , garnering, takje mint, een beetje mihoen, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Kastanje gierst groente schotel

Een echte herfstmaaltijd........ Het vele werk gaat in het pellen van de kastanjes zitten :-((

INGREDIENTEN

- 1/2 emmertje tamme kastanjes (zelf gezocht in het bos), - 1 courgette, - 1/4 pompoen, - 1 prei, - 1/2 netje spruitjes, - 2 kopjes gierst, - olie om in te bakken, - beetje basillicum, - beetje bieslook, - beetje spice route kruidenmix, - bekertje huttenkase,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Biologisch
  •  60-120 min.

KerstKalkoen gevuld met kastanje en rijst.

INGREDIENTEN

1 verse kalkoen van ongeveer 2 kilogram zout, peper 100 gram boter 100 gr ontbijtspek haakkatoen Voor de vulling: 50 gram rijst zout 8 gedroogde pruimen zonder pit 4 takjes peterselie 250 gram tamme kastanjes ? liter melk 1 ei ? vleesbouillontablet 50 gram boter ? theelepel kipkruiden ? deciliter koffieroom peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Kalkoen gevuld met kastanje en rijst.

Een feestelijk gerecht. De kalkoen kan een dag van te voren gemaakt worden op het braden na.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., 1 verse kalkoen van ongeveer 2 kg, Zout, peper, 100 gram boter, 100 gram ontbijtspek haakkatoen., Voor de vulling. 50 gram rijst, zout, 8 gedroogde pruimen zonder pit, 4 takjes peterselie, 250 gram tamme kastanjes, 1 liter melk, 1 ei, 1 vleesbouillontablet, 50 gram boter, 1 theelepel kipkruiden, 1 dl koffieroom, peper.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hollandse Kerstkalkoen met kastanje en spruitjes (Grootmoede

INGREDIENTEN

1 jonge kalkoen, plakjes lardeerspek, , 1 kg tamme kastanjes, 1/2 ltr. melk, 1 kg geschilde aardappelen, plakjes bacon, 550 gr. spruitjes, verse room, voor de vulling, 200 gr. gezouten spek, 250 gr. zeer mager varkensvlees, 200 gr. varkenslever, 4 sjalotten of kleine uien, 1 zurige appel (renet), versgemalen zwarte peper, cognac, flinke hand fijngehakte peterselie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kastanjepuree met knolselderij

Kastanjepuree met knolselderij smaakt uitstekend bij vrijwel alle wildgerechten (wild konijn, haas, ree, hert en wildzwijn). Ook bij gerechten met varkensvlees doet de puree het uitstekend. Gebraden varkensfricandeau met gebakken spruitjes en kastanjepuree met knolselderij is een voorbeeld van een uitstekende combinatie.

INGREDIENTEN

1 kg gram tamme kastanjes (750 gram gepeld gewogen), - 500 gram knolselderij (400 gram schoongemaakt gewogen), - 1 eetl. limoen of citroensap, - 60 gram boter (op kamertemperatuur), - 2 eetl. slagroom, - eventueel 1 a 2 eetl. melk, - zout, - witte peper uit de molen, - 1 eetl. fijngesneden bieslook,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Paddestoelentaart Met Kastanjes

INGREDIENTEN

- 4 plakjes bladerdeeg * 1 ui * elk 250 g kastanje- en, grotchampignons * 30 g boter * 175 g gepelde tamme kastanjes, (vacu?mverpakt of blik) * 200 g verse roomkaas * zout, peper *, 1 ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kastanjeparfait

"gewoonweg smullen"

INGREDIENTEN

500 gr tamme kastanjes* 10 eierdooiers* 2 eieren* 480 gr suiker8 6 dl room*

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Salade van Jakobsmosselen

INGREDIENTEN

350 gr. sint-jakobsschelp, gekookte, zonder schelp, 200 gr. kastanje, tamme, 250 gr. slasaus, zelfgemaakte, 50 gr. pistachenoot, 4 stuks artisjokbodems, gekookte, Krulsla, IJsbergsla, Bieslook, Dragon, Peper, Zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Hazelnoot-kastanjecremetaart

Tamme kastanjes worden in de Hollandse keuken nauwelijks gebruikt. Kastanjes zijn van zichzelf al wat zoet en daardoor uitermate geschikt voor deze bijzondere taart.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 1 ei, 3 eierdooiers, 200 gr. suiker, 10 gr. bloem, 400 gr. kastanje, 200 gr. boter, 200 gr. couverture, bittere, 100 gr. hazelnoot, gepelde, 75 gr. hazelnoot

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  •  
  •  60-120 min.

Kastanjesoep met schwarzwalder ham

Soepen die worden bereid met kastanjepuree horen thuis in midden Europa, waar nog veel tamme kastanjes worden gegeten. De diep gerookte (rauwe) ham (meestal met zwarte korst) verleent er een pittig accent aan

INGREDIENTEN

500 gram tamme kastanjes (350 gram gepeld gewogen), 9 dl groenten of kippenbouillon, eventueel van tabletten, 1 eierdooier, 3 eetl. slagroom, zout, witte peper uit de molen, 100 gram Schwarzwalder ham, dunne plakken in smalle reepjes gesneden, 1 eetl. fijngehakte peterselie., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  •  
  •  30-60 min.

Salade van Jacobsschelpen

INGREDIENTEN

Salade van Jakobsmosselen, Voorgerecht, Bron: ReceptenWeb, , , Ingrediënten, , 350 gr. sint-jakobsschelp, gekookte, zonder schelp, 200 gr. kastanje, tamme, 250 gr. slasaus, zelfgemaakte, 50 gr. pistachenoot, 4 stuks artisjokbodems, gekookte, Krulsla, IJsbergsla, Bieslook, Dragon, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kastanjesoep met schwarzwalder ham

Soepen die worden gebonden met de puree van gekookte kastanjes horen thuis in midden Europa. De zwaar gerookte rauwe ham geeft er een pittig accent aan.

INGREDIENTEN

500 gram tamme kastanjes (350 gram gepeld gewogen), - 9 dl groenten of kippenbouillon, eventueel van tabletten, - 1 eierdooier, - 3 eetl. slagroom, - zout, - witte peper uit de molen, - 100 gram Schwarzwalder ham, dunne plakken in smalle reepjes gesneden, - 1 eetl. fijngehakte peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde kalkoendijen

Kalkoendijen met tamme kastanje en appelvulling

INGREDIENTEN

2 kalkoen dijen, 500 gr tamme kastanjes, 2 á 3 ons rundergehakt, 1 stevige zoetzure appel, 2 sjalotten, 1 ei, peper & zout, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel paprikapoeder en een beetje cayenepeper, Keukengaren, 1 pakje braadboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kastanjetaart met luxe botercrème

Tamme kastanjes uit Frankrijk!

INGREDIENTEN

25 tamme kastanjes (ca. 250 gr), 100 g boter, 100 g suiker, vanillemerg van 1 stokje of als alternatief een theelepel extract, beetje zout, 3 eieren, , 100 g boter, 100 g roomkaas (MonChou), 75 g poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kastanjepudding

Feestelijk en heel apart dit nagerecht

INGREDIENTEN

300 gram tamme kastanjesmargarinepoedersuiker30 gr., pure chocolade35 gr. biscuits (volkoren)3 eiwitten1 eetl., water1/4 l. slagroom1 zakje vanillesuiker1 eetl. rum

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde kastanjes

Gesmoorde kastanjes smaken goed bij gerechten met wild, gevogelte en varkensvlees. Gebruik voor de bereiding de bouillon die het beste bij het vlees past. Kies voor groenten of kippenbouillon wanneer het varkensvlees betreft. De bouillon kan eventueel worden vervangen door water waaraan wat zout is toegevoegd.

INGREDIENTEN

750 gram tamme kastanjes (gepeld gewogen 500 gram), - 40 gram boter, - 1 kruidenboeketje (4 takjes (blad)peterselie, 2 takjes bladselderij, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1 klein laurierblad), - ca. 2,5 dl bouillon of water met 1 mespunt zout, - 2 theel. poedersuiker,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Groene kool gevuld met kastanjes en gehakt

INGREDIENTEN

150 gram tamme kastanjes, 1 kg groene savooie kool, 100 gram grove verse worstjes, 200 gram gehakt, 1 vleesbouillontablet, 1 el boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Beste recept met gans

De kookwedstrijd om het Beste Ganzengerecht 2016 is gewonnen door Han Everts van restaurant de Aubergerie in Amersfoort. Everts kookte het beste gerecht met wilde gans en Conferencepeer in de wedstrijd die werd georganiseerd door wild leverancier Hollands Wild. Naast de smaak, was de jury bestaande uit jager, verzamelaar en receptenschrijver Ellen Mookhoek en culinair coach en voormalig chefkok Nieck Welschen onder de indruk van de klassieke basis van het gerecht en de mooie presentatie. Het recept voor wilde gans & gefermenteerde peer bevat de volgende componenten: rosbief van de borst, rillettes van de bout, kaantjes van de huid, bieslook, amandel, gefermenteerde perencrème, zoetzure rodekool, kastanje crumble, graufrette van bataat.  

INGREDIENTEN

2 Hele wilde ganzen, 2l Ganzen vet, 30 gr Bieslook, 100 gr Amandel zonder vlies, 750 gr Peren, 250 gr Honing, 30 ml Appel azijn, 60 ml Karnemelk wei, 2 gr Kaneel, ½ Rodekool, 200 ml Rodewijnazijn (Cabernet sauvignon), 150 gr Witte basterdsuiker, 50 ml Water, 100 gr Tamme kastanje, Poly-d (suikersoort), 1 st Bataat oranje vlezig, Fleur de sel, Penja peper, Tahoon cress, Kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top