1. Home
  2. Recepten
  3. Tamale

Tamale recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ma?s & Portabello Tamale

Lekker bij Kip met knoflook in de romertopf en Tomatillo salsa

INGREDIENTEN

200 g masa harina (ma?sbloem) 200 g kippenbouillon 100 g margarine 1 tl bakpoeder mespuntje zout buitenbladeren van 4 ma?skolven 500 g portabello champignons scheutje olijfolie 200 g ma?skorrels (gekookt of uit blik) 100 g zongedroogde tomaten 1 el gehakte korianderblaadjes peper en zout

Voorbereiding

Maak ?masa? door masa harina, bouillon, boter, bakpoeder en zout tot een deeg te kneden.

Bereidingswijze

Leg een hand vol deeg in een ma?sblad en klop dit deeg plat. Gril of bak de in plakken gesneden paddestoelen in een scheutje olijfolie. Leg een mengsel van gegrilde paddestoelen, ma?s, zongedroogde tomaat en koriander op het deeg. Rol alles in enkele ma?sbladeren mooi strak op, ter grootte van een ma?skolf. Bind de uiteinden vast met een ?koortje? van ma?sblad (even kort geblancheerd voor de soepelheid) en stoom ze in 20 minuten gaar bij 120?C.

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tamales (Z. Amerika)

Een tamale (uit Nahuatl: tamalli) is een traditioneel gerecht uit Latijns-Amerika. Het bestaat uit een gestoomde maïsdeegrol met of zonder vulling. De rol kan gevuld worden met: vlees, groenten, kaas, fruit of rijst. Vaak worden deze op smaak gebracht met chilipepers. Het woord tamalli betekent in het Nahuatl zoiets als ingepakt. Tamales worden al meer dan 5000 jaar op het Amerikaanse continent gemaakt. Het gerecht is zo wijd verspreid dat niet achterhaald kan worden waar het precies ontstaan is. In Mexico worden tamales vaak als ontbijt gegeten.

INGREDIENTEN

Voor 30 stuks, , Deeg :, 0,6 dl water, 1 kg versgeraspte maïs, 90 g geel maïsmeel op stenen gemalen, 2 tl suiker, 2 tl zout, 1 el boter, , Vulling :, 1 teentje knoflook, 2 tl gehakte verse oregano of ½ tl gedroogde zout en zwarte peper, 500 g runder-, varkens- of kippengehakt, 2 tl olijfolie, 1 tl witte-wijnazijn, 1 el plantaardige olie, 1 ui, fijngehakt, ½ groene paprika, van zaad ontdaan en gehakt, 2 hardgekookte eieren, gehakt, 6 pruimen, ontpit en gehakt, 2 el pitloze rozijnen, naar keuze, 8 olijven met pimento gevuld, in plakjes, 1 el tomatenpuree, 1 tl uitgelekte kappers, 2 el anatto-olie , , voor de bereiding:, 30 maïsbladen of 30 vierkante stukjes aluminiumfolie (12 cm), 1 laurierblaadje, 1 takje cilantro (verse koriander), 1 tl gemalen komijn,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2009
  • Internationaal
  •  60-120 min.
Nieuwste tamale recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top